Come again now?

17:30 27 Jul 2016

Isabelle:

stress

Isabelle skriver om hur stressad hon är i livet och jag bara huuuuu?
isabelle

Hon måste ju prata om den inneboende stressen som egentligen inte har någon typ av verklighetsförankring alls.
Jag vet INGEN – inte ens Dessie – som verkar ha så lite att göra om dagarna.
Är hon stressade över vad hon ska göra med sitt liv?
DET kan jag i så fall förstå för hon verkar ju inte ha några jätteprojekt som lurar runt hörnet precis..

Men detta är den oproduktiva stressen, inte den som får ett att arbeta mer effektivt utan som bara skapar en massa drama och sömnlöshet i huvudet.
Vad tycker ni Isabelle ska göra?

Skaffa en sån där Foki-kalender som vi sen kan logga in på och se så att hon faktiskt gör saker?
Gå en drejkurs?
Räkna sina hårstrån?
Skaffa sig en utbildning?

14 kommentarer | “Come again now?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Smart... skriver:

    Slacker. Skriver ena dagen att hon är allergisk mot nötter och ibland får random allergichocker som kräver akutvård och ambulansfärd, för att någon dag senare skriva om en tårta hon gjort och käkat på i två dagar. Med Nutella i…

    1. Matilda skriver:

      Mja, det är ju skillnad på nötter och nötter, hon kanske är allergisk mot valnötter tex. Dessutom är nutella behandlat så vissa som är känsliga mot nötter klarar faktiskt av nutella. MEN, just nötallergi känns oerhört individuellt.

  2. Keso skriver:

    Inneboende stressen slipper man om man inser att livet inte behöver följa en viss linje. Är du nöjd med ditt liv så är det ett bra liv, vill du slappa i 40 år så gör det, vill du fylla varje minut i din kalender så kör på. Men det ska komma från en själv och man ska skita i allt ”man ska göra”, är du inte nöjd så krävs en del självrannsakan och sen aktiva eller passiva beslut. Ingen minns en om 100 år ändå så varför ska man leva sitt liv efter andra.

  3. C skriver:

    Som deprimerad blev jag inte direkt peppad på livet av detta inlägget.. Jag tycker att en sån simpel sak som att åka och handla eller duscha!!! är skitjobbigt och jag blir jättestressad. Hon kanske också tacklas med psykisk ohälsa?

    1. L skriver:

      Been there.
      Kämpa på! Ibland är det en seger att komma ur sängen innan det är dags att gå och lägga sig igen. Det är okej. Det kommer att bli bättre och du kommer vara så klok och rik på erfarenheter när du kommer ut på andra sidan!

      Vi hejar på dig!

    2. Bloggbevakning skriver:

      När jag mådde som sämst hade jag en startsträcka in i duschen på ungefär 4 timmar och kunde knappt gå och handla. Massa kramar till dig!!

  4. L skriver:

    Jag blir mer stressad när jag inte har något att göra. Har hon dessutom inga rutiner och ingen anledning att stiga upp kan ju allt kännas meningslöst. Många blir ju deprimerade av att vara arbetslösa till exempel, man har inget syfte liksom.

    Personligen tycker jag att inre stress är mycket värre än att vara stressad över att man har mycket att göra. Är det grejer som ska fixas kan man ofta beta av dom, eller att man har mycket göra under en övergående period. Stress över livet och situationer däremot, det är så tärande. Det finns inga listor att bocka av och det är lätt att man går ner sig.

    1. Johanna skriver:

      Word!
      Är där just nu. Får ibland liknande panikattacker när jag börjar fundera på allt.
      Vill ibland bara bryta ihop o rulla ihop mig till en liten boll

      1. L skriver:

        Det är okej att känna så! Jag vet att det emellanåt är som att vada i ett bajsträsk, till synes oändligt. Du kanske inte ser det nu, men det finns öar i träsket och en ände. Du fixar det här! Du är så värdefull här på jorden och vi behöver dig!

        Det är okej att vara svag, det är okej att misslyckas, men du kommer att resa dig igen.

        Go, Johanna, go go! *viftar med pompoms *

      2. Lisa skriver:

        Även jag är där. Men du kommer klara av det även om det inte känns så just nu. Jag har varit i så svåra svackor där allt har känts meningslöst men så bestämde jag mig en dag för att jag behöver ordna upp mig själv så jag började läsa en bok om ångest och vad ångest är och hur man kommer ur den – och nu mår jag bättre. Självhjälpsböcker är så otroligt viktiga och det är något jag tror kommer kunna hjälpa dig en bit på traven. Sedan så rekommenderar jag två appar. Den ena heter mindfulness och kostar 15 kronor och den andra heter Calm. Båda fokuserar på mindfulness och hur man ska andas för att minska sin stress.

        Stor kram på dig du klarar det här ❤ Och en sak till: även om det tar emot så gör saker där du inte fokuserar på dig själv. Det är ett steg i rätt riktning för att komma ur den där jobbiga bubblan.

    2. J skriver:

      Tycker också det är precis sådär. Är som allra mest stressad och med ett osunt mående de perioder jag är arbetslös eller har för få mål. Och vi är många unga som i perioder eller längre stunder inte har ett arbete eller studier att gå till, det är svårt att veta vilka vägar man ska ta när arbeten inte finns i överflöd och det inte finns möjlighet för alla att göra det man brinner för. Det är inte konstigt att så många mår dåligt. Under de perioder jag känner så är även sociala medier oerhört påfrestande. Man veeet att det inte är på riktigt, att bilder är redigerade osvosv, men man känner ändå sig lite mer misslyckad. Därför är det fint med en blogg som denna som skrapar lite på ytan och visar att det finns vanliga människor med riktiga känslor där bakom allt spackel.

      1. Lisa skriver:

        Verkligen. Livet är hårt nog och det är fint att vi kan ge varandra kärlek.

  5. Hej skriver:

    Känner med många andra som skriver här. Och varför skulle det vara annorlunda för Isabelle, bara för hon är en bloggare? Måste man ha 1000 projekt på G för att ”få” vara stressad?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp