Hur skulle ni reagerat?

12:00 17 Jul 2016

Elaine:

elaine

En kvinna misstänker Elaine för att ha kidnappat sin dotter och som hon själv skriver – det är bra att människor har ögonen med sig men det är nog en väldigt jobbig situation att hamna i.
Anledningen är för att Elaine är mycket mörkare än sin dotter. Konstigt nog tror jag inte frågan ställs till adoptivföräldrar där barnet är mörkare och föräldern vit.
Men nog måste känslan vara riktigt jobbig…
Speciellt för Elaine tänker jag eftersom hon är lite av en självutnämnd räddare av utsatta barn i Sverige så det känns nog lite extra mycket just det där..
Jag förväntade mig nästan att hon skulle langa fram sin bok som någon slags bevis på sin ärlighet och omtanke för barn.
Jag menar, vad gör man?

Hur hade ni själva reagerat om någon trott att ni kidnappat ert eget barn?

20 kommentarer | “Hur skulle ni reagerat?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Josefine skriver:

    Lilla nellsan tänker tydligen anmäla dig, hon har tillägnat ett helt inlägg åt dig! Stay strong Camcam

    1. Bloggbevakning skriver:

      Shakin’ in ma boots!

    2. Elin A skriver:

      Man kan ju undra vad hon ska anmäla CamCam för. Kanske skulle hon chilla lite på den fronten med tanke på hur många omärkta reklaminlägg hon själv har….

      1. Josefine skriver:

        Amen to that

    3. My skriver:

      Det är mamman som blir kränkt å dotterns vägar såklart

    4. My skriver:

      Likställer det mot rasism enligt Nellie, näthat skriks det väl för åsikter som strider mot dom får man tydligen inte ha eller funderingar, åsikter osv

  2. Numsi skriver:

    Jag är själv mörkare än mina barn och häromdagen så var det två tanter som viskade och sa kan det verkligen vara hennes dotter? Men de var så gamla så tänkte inte mycket mer på det.

    1. sanna skriver:

      Du borde skällt ut dom. Tycker inte det spelar någon roll ifall dom är äldre man säger fan inte sånt!

      1. Numsi skriver:

        Ja det har du nog rätt i nu när jag tänker efter. Jag tänkte mer att många äldre inte tänker sig för när de pratar och menar nog inget illa.

        http://numsi.vimedbarn.se

      2. S skriver:

        Borde verkligen ha skällt ut dom.
        Äldre verkar tyvärr ganska sällan tänka på vad som är opassande.
        Jag får ofta frågan av äldre om jag är gravid, också jävligt opassande. ”Nä, jag har druckit mjölk/är menssvullen och även steril. Tack som fan för att du frågar, idiot!”

  3. Hmm skriver:

    Det verkar inte spela någon roll huruvida föräldern är ljusare eller mörkare alla får kommentarer. Läs inne både hos Elaine och Bloggkommentatoerna bland kommentarerna.

    Själv tycker jag det är en konstig reaktion. Finns ju så mänga anledningar till varför någon som inte är hens förälder skulle kunna ha hand om barnet. Kidnappning hade varit långtifrån mitt första alternativ om ungen verkade glad.

    1. V. skriver:

      Håller med, väldigt märklig reaktion. Jösses, vilka människor det finns.

    2. My skriver:

      Om ungen verkar glad…. Konstig formulering tycker jag.

      Jag är brun. Min dotter är vit. Glad för det mesta men inte alltid precis som alla barn. Oavsett vilket humör min dotter är på skulle det vara sjukt om ngn trodde jag hade kidnappat henne. Spelar ingen roll om hon är ledsen eller glad; hon är likväl min dotter för det.

      1. Emelie skriver:

        Tror kommentaren menar en väldigt extrem version av ”jag tänker absolut inte följa med dig”, alternativt mutar ungen. Så tolkade jag det i alla fall. Men utgår absolut inte från att ungar av olika nationaliteter är kidnappade.

      2. Hmm skriver:

        My: Tänker som Emelie nedan säger samt allt går väl inte att få ned i text, alla varianter undantag mm. Försök att förstå tanken som jag menar tänker jag? 🙂

        Sedan så menar jag också att även om ett barn är ledset så fattar man ju oftast varför det är det.

        I det här fallet som Elaine råkade ut för så var hennes dotter nöjd och glad. Fanns ingen anledning att tro att hon var kidnappad.

  4. Danie skriver:

    Om man bara ser en förälder med ett barn, är det ju omöjligt att veta vad den andra föräldern slängt in i genpoolen?! Och alla adopterade barn? Tramsigaste på länge!

  5. FK skriver:

    Min syster, systerson, mamma och moster skulle flyga hit för att besöka mig. De har alla olika efternamn. Mostern bytte när hon gifte sig, mamma behöll sitt flicknamn och min syster har vår pappas efternamn och min systerson har sin pappas efternamn. Det var liksom ingenting de tänkte på. De blev stoppade på flygplatsen för kidnappningsförsök av ungen hahah 😛 Efter många om och men, de fick till och med ringa pappan till barnet och frågade min syster massa frågor, så fick de gå ombord planet.

    Är ju vettigt, men var ingen av oss hade ens tänkt tanken. Vi lärde oss från det i alla fall 🙂

  6. My skriver:

    Skulle svarat: Ja men så bra att nån äntligen kom på det och kan rädda mig från ungarna!

    Att folk har mage….

  7. C skriver:

    Min son är albino vit jämfört med mig, han är ljusare i håret än vad jag är, hade någon sagt så hade jag blivit ledsen och samtidigt ör de ju bra att folk är uppmärksamma men jag vet faktiskt ibte hur jag hade reagerar..

  8. Johanna skriver:

    Fast kvinnan har aldrig sagt att hon trodde Elaine kidnappat barnet. Hon undrade hur det genetiskt var möjligt då hon saknade kunskap i det. Märkligt av Elaine att dra ut det och göra det så stort och tolka in saker som inte sagts eller menats.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG