Känns det här sunt?

10:10 14 Jul 2016

Tyra:

Jag kan förstå Tyras behov och vilja att skriva av sig på bloggen men känns det inte som att det kanske kostar mer än det smakar?

Många av läsarna har uppenbara problem med Tyras trovärdighet – så även jag – och ifrågasätter det hon skriver varpå hon hugger tillbaka likt en kobra.
Precis som hon slängde käft med Kissie när hon var på behandlinghem för smärtstillande så slänger hon käft med läsarna nu och kallar dom för alla tänkbara fula ord.

Borde inte Tyra lägga all sin energi på att bli starkare istället för ha slagsmål i sandlådan med sina läsare?

Hon ville använda bloggen till att få pepp och stöd men eftersom hennes trovärdighet är låg och hennes fokus verkar vara dessa ifrågasättande kommentarer och på att försvara sig – vore det inte mest sunt att bara lägga ner bloggen så länge eller ha en privat blogg där hennes nära och kära kan överösa henne med kärlek så länge?

tyra

tyra3 tyra2  tyra4  tyra6

tyra1

56 kommentarer | “Känns det här sunt?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. K2 skriver:

    Ytterligare ett Tyra-inlägg?! Det börjar bli dags att byta namn till Tyra-bevakning. Var är din humor och ”glimten i ögat”? Skriver du så mycket om Tyra för att få många kommentarer/hög trafik så att du kan sälja annonser dyrare?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Säljer tyvärr inga annonser utan dom som ligger där har jag tyvärr inte förhandlat själv utan det gör google ads.

      1. K2 skriver:

        Jag syftade på Ellos, Gina Tricot och liknande. Det kanske inte kallas annonser utan inlägg ”i samarbete med”. Oavsett så ger fler besök fler annonsvisningar och mer inkomst.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Jaha.. Ja, det utgår ingen fast ersättning på dom inläggen..

    2. Cissi skriver:

      Nä troligen för att vi är många aktiva på denna bloggen som tycker om och engagerar oss i de inlägg som handlar om Tyra. Hon är och har varit en av storbloggarns och därav denna uppmärksamhet. Dessutom är det få av de övriga bloggens som gör då mycket saker man kan ifrågasätta och spekulera om

      1. K2 skriver:

        Till en viss gräns förstår jag det. För min del passerades den gränsen för rätt lång tid sedan.

  2. Nina skriver:

    Släpp Tyra nu! Orkar ej mer

    1. Jessica skriver:

      NEEEEJ! Mer Tyra! ?

  3. Antonia skriver:

    Om Tyras blogg består av 1% av hennes liv, som hon skriver, bävar jag för verkligheten. Om det är 1% hon beskriver och delar med sig av hur är då resterande 99%?
    Tänk bara på om hennes skador är nästan 100 gånger värre än hon skrivit i bloggen!
    Och hon utkämpar långt många fler vendettor mot personer som hon anser förtalar och motarbetar henne?
    Hemska tanke.

    1. Annab skriver:

      Om detta motsvarar 1% av hur du är, blir det läskigt att tänka på hur engagerad du är i andra istället för dig själv 99%

      1. Malla skriver:

        Ööö att du ens orkar annab göm dej under en sten. Inget konstigt alls med den ifrågasättningen som Antonia skrev

  4. Sofia skriver:

    Snälla, blogga om något annat.. Låt henne vältra sig bäst hon vill i våndor, vi måste väl inte dra in all hennes negativa energi i denna blogg? Det blir liksom lite enformigt…

    1. KisseKatt skriver:

      Jag är nog beredd att hålla med här. Jag har roats åt Tyras bravader en lång ganska tid nu, men jag tror det har kommit till en punkt där det är för smärtsamt för mig att följa. Det är liksom bara tragiskt alltihop. Själva olycka självfallet, men främst att det verkar som om Tyra aldrig kommer att ändra sig. Jag har ändå haft hoppet om att det kommer vända en dag för henne och har därför kunnat roa mig åt hennes ständiga drama och konstigheter, men jag tror fasiken att jag stoppa det hoppet på hyllan nu. Och med det blir det hela bara tragiskt och sorgligt :\

  5. Izabella skriver:

    Först och främst vill jag säga att jag tycker att du ska fortsätta skriva om Tyra. Men om dina läsare tröttnat lite och vill se skvaller om andra så har jag ett tips. Skriv om Paula och Hugos ständiga smygreklam. Senast i Hugos senaste inlägg där det står olympys under varje bild, eller när de fick en sponsrad resa till Göteborg och Liseberg, eller när Hugo skrev om ett par skor på instagram för typ 1,5 mån sen, eller när de skrivit om Citroën på insta etc.. Skulle vara väldigt intressant om du kunde gräva lite i det.

  6. J skriver:

    Varför bloggar hon numera om hon tycker att alla som kommenterar är bittra/hemska/vidriga? Inte fan skulle jag orka blogga med den inställningen. Kan hon inte bara sluta?

    1. Dennina skriver:

      Komentarerna hon får har inte så mycket bättre inställning.
      Jag vet itne vad ni ber om. Tyra ahr alltid haft det svårt, kanske inte i era mått, men hon känner att allt slukar energi. Sen att hon har extremt ont, känner sig värdelös, trött, arg och orolig gör inte situationen bättre. Hade jag legat där i sjukhussängen så hade jag nog också velat ryta ifårn. Vi är människor, likså Tyra. Vi behöver alla ventilera oss med jämna mellanrum, speciellt om man just brytit x antal ben och lär vara rullstolsbunden i ett par månader.

      Jag tycker uppriktigt synd om Tyra. Jag har alltid försökt pussla ut VEM hon egentligen är, men det är svårt när 100 förbannelser ligger över människan. Jag hoppas att hon snart mår bättre både fysiskt och mentalt. Vore nog bäst om hon la ned bloggen helt och istället skriver av sig i en privat dagbok/ lösenordsskyddad blogg. Varken hon eller Dessie förtjänar allt hat..det är ett under att de inte begått bloggsjälvmord för länge sedan. Blir nog bäst om de inser att det är för påfrestande med så mycket negativitet. Båda tjejerna är typiska människor som många älskar att hata. Visste de är inte ens i närheten av perfekta, men de är människor och begår misstag, mår dåigt, mindre intellektuella (på vissa plan) med tanke på att de inte gått klart skolan etc.

      Hoppas att de mår bätte, tar tag i sina riktiga liv och struntar i den virtuella världen. De skulle nog må mycket bättre imo.

      1. Angelica skriver:

        RullstolsBUREN!

  7. Kristina E skriver:

    Jag hänger här för att läsa om framför allt Tyra. Känns det enformigt för någon annan, ja då är det ju ett ypperligt tillfälle att ta i akt att starta en egen blogg där man diskuterar allt utom Tyra eftersom det uppenbarligen finns en marknad för det av kommentarerna att döma. Klagomål om vad en privat blogg har för innehåll skapar ju dålig stämning här om något. (Det är ju typ som att gå till en privatägd restaurang och bli arg för att dom inte serverar tex pyttipanna.)

    1. Hmm skriver:

      Men så gulligt. Pga CamCam uppfyller dina önskemål så tycker du att du kan så ”fint” uppmana folk att starta egna bloggar. Snacka om att vilja täppa till munnen på folk! 👿

      Du tycker liksom inte att man får lov att framföra sina åsikter och önskemål?

      När jag började läsa denna blogg så stod det typ ett inlägg om Tyra i veckan. Nu är det ett eller tom två inlägg om dagen. Jag gillade bloggen som den var.

      Om du vill förfasas om Tyra 24/7 starta en egen blogg vettja eller häng på hennes. Där kan du fortsätta tycka det är ”konstigt” att någon som har mycket smärta agerar än mer ilskt än vanligt.

      1. Kristina E skriver:

        Jag klagar ju iallafall inte över att det skrivs om andra bloggar här. Scrollar bara förbi det jag inte vill läsa, ett enkelt tips som alla kan testa! Man kan väl ha önskemål om vad man skulle vilja läsa om men att klaga på det som skrivs är ju rent ohyfs imo.

      2. Hmm skriver:

        Det du kallar för att klaga uppfattar andra som att de lägger fram önskemål….

  8. Linnea skriver:

    Fy vad vidrig hon är i sina svar, jag mår dåligt när jag läser om hur hon svarar sina läsare

  9. Ellinor skriver:

    Men har du blivit helt galen människa? DU ÄR VUXEN och spenderar din fritid till att hänga ut både barn och vuxna i din skvallerblogg? Skäms du inte? Vad är det för förebild till din 13 åriga bonus dotter när du VET vad dina inlägg om Tyra genererar i för kommentarer ändå FORTSÄTTER du alltså har du ingen skam i kroppen? HUR KAN MAN GÖRA ETT AKTIVT VAL ATT LÅTA ANDRA MÄNNISKOR TRYCKA NER OCH GÖRA DET SJÄLV NÄR MAN ÄR ÖVER 12 ÅR GAMMAL? Det lyser ju igenom varenda inlägg att din högsta önskan är att själv vara storbloggare eftersom att du på någon vänster ALLTID får med något om dig själv trots att ingen bryr sig. Människor bryr sig iallafall om Tyra och ser upp till henne, det är mer än man kan säga om dig trots att du kämpar tappert för att någon ska vara ens det minsta lilla intresserad av ditt uppenbarligen misslyckade liv.

    1. Ellinor skriver:

      Och jag SKITER i Tyra men jag skiter fan inte i när vuxna människor stöttat och driver någon jävla hatkampanj. Alltså läs sin blogg med objektiva glasögon och förstå hur galen och besatt du framstår, SLÄPP DET herregud hon mår ju dåligt över att bli omnämnd då borde väl du SOM ÄR 30+ vara vuxen nog att BACKA.

      1. Cissi skriver:

        Hon mår väl inte dåligt av det då hade hon väl slutat blogga själv först, då kafé alla slutat skriva om henne på en vecka och man hade glömt bort henne på en månad

      2. My skriver:

        Tyra är väl 30 år med o h henne skriver du inte såhär till när hon går loss och hänger ut folk

      3. Julia skriver:

        #sekundärkränkt

        Som camcam sa i podden; detta är Tyras jobb. Det är väl helt självklart att man ska bli ifrågasatt hur man sköter sitt jobb, precis som när man släpper en bok/musik/artikel. Jag har inte sett hat här, bara frågor och spekulationer. Den kommentaren du precis lämnade är mer lik hat än någon annan av dom du vill kalla hatkommentar. Och testa lämna den hos Tyra så ska du få på hat från henne!

    2. Linda skriver:

      Det där var onödigt elakt uttryckt. 🙁

    3. KisseKatt skriver:

      Du får självfallet tycka vad du vill, men jag måste bara inflika med: Två fel gör aldrig ett rätt.
      Så nästa gång du ska tillrättavisa någon för att du tycker att den personen är elak, försöka att då inte själv vara elak. Det blir liksom ingen tyngd bakom det när du själv gör precis det som du klagar på att den andre gör.
      Det är ett vanligt förekommande beteende, tror vi alla gör det nångång ibland. Ville mest ge dig en liten tankeställare. Varsågod.

    4. Sanna skriver:

      Fast, alltså… Du är ju här inne och läser..?

    5. Cissi skriver:

      Hur fan kan du eller någon i hela världen se upp till Tyra???? Svara gärna på det för en så misslyckad person har jag sällan skådat

      1. Dressyrryttare skriver:

        Haha.

        +1.

        Finns ingen frisk människa dom kan se upp till Tyra.

      2. Annab skriver:

        Men du är lyckad och vuxen du som skriver så.. Så klagar man på hennes sätt att svara andra.

    6. Annab skriver:

      Hon är anmäld va jag hört så det blir mig ett slut på det..

  10. Hejsan Ellinor?? skriver:

    ”Det lyser igenom varje inlägg att din
    högsta önskan är att vara storbloggare” Snälla. Läs på lite va. Camilla har varit en stor bloggerska, men slutade efter att hon skadat sig. Och att ingen skulle bry sig om hennes ”misslyckade liv”.. Herregud. Och det där med hennes bonusdotter, den här man ju aldrig hört förut????

    1. Hanna skriver:

      fast det stämmer ju. Camcam kan ju omöjligt påstå/stå fast vid att hon driver denna bloggen för att vara en förebild för bonusdottern, när hon själv skapar ett forum för mobbning, elaka kommentarer och ett drev mot en enskild individ (Tyra). Stå för det du gör istället, för att påstå detta är en förebildsblogg är ju skrattretande. Då är det väldigt underliga förebilder våra tonårsdöttrar ska ha. Tjejer som hetsar mot varandra och skriver hånfulla kommentarer. Nej tack till sådana förebilder.

      1. M skriver:

        Hur skapar hon ettforum för mobbning? Vart sker mobbningen? Från vad jag har sett så är det dem som kommer in och försvarar bloggarna som skriker och skapar en otrevlig stämning. CamCams läsare svarar istället lugnt med argument och frågor.

      2. Maria skriver:

        På vilket sätt är det mobbing att uppmärksamma hur en bloggare beter sig illa mot allt och alla? På vilket sätt är det näthat att påminna lurade läsare om hur oproffsig, förvirrad och tidvis nästan manipulerande en bloggare är?
        Slår du upp en tidning kommer du kunna läsa artiklar om hur ”vd lurade sina anställda” ”kändis hängde ut fan på instagram” ”affär använde för smala provdockor” … Media är bl.a till för att granska, att vara kritiska, att belysa sånt som personer, företag inte gör själva. Att media inte skriver mer om Tyra är ju för att folk i allmänhet inte bryr sig/vet vem hon är. Men för unga tjejer så är hon fortfarande något och då är det väl helt rimligt om hon blir kritiskt granskad någonstans?

        Bloggar och influensers har blivit en business. Det är en fortfarande ganska nytt men en stadigt växande grupp människor som tjänar mycket pengar och har mkt makt över framförallt unga människor. Att blogga är inte att skriva lite dagbok på internet. Att vara en influencer som bl.a Tyra är innebär att man skapar innehåll(precis som tv, tidningar) som lockar publik och som man sedan kan sälja reklam på. Det är en business och trots att en person står bakom så är en bloggares AB samma sak som ett klädföretags AB. Man har kunder/läsare, man har samarbetspartners och man kommer bli ifrågasatt om man är spydig/elak/oetisk/oproffsig/omogen eller liknande. Det här tycker jag att många verkar glömma/inte förstå? Om en stor träningsprofil skriver om bantningstabletter så är det inte näthat att starkt ifrågasätta detta. Inte heller är det mobbing att ifrågasätta hur en bloggare med egen webbutik svarar sina kunder på ett omoget och ibland helt förfärligt sätt.

        Att Tyra nu så olyckligt skadat sig tycker jag är hemskt och jag skulle aldrig spekulera i en sån sak. Men när en människa ropat varg 100 ggr, betett sig illa 100ggr, gjort andra galna saker 100ggr ja då förstår jag att vissa inte ser det som en så stor sak.
        Och sedan finns det ju en anledning till att andra människor inte sitter och bloggar/uppdaterar instagram när man mår som sämst. Att skriva saker i affekt blir ALDRIG bra.

      3. Ellinor skriver:

        Men snälla ni? Så för att en människa hänger ut folk, i detta fall Tyra, så förtjänar hon samma tillbaka? Uppenbarligen så har hon problem med sig själv. Är det något att sträva efter? Att sätta hårt mot hårt? Borde vi istället inte då visa att en förebild reser sig över ett visst beteende? Nu var min första kommentar kanske omogen och kan ses som ett påhopp, men på något sätt vill man ju bara banka in vett i era huvuden. Det blir liksom inte bättre av att sparka på någon som redan ligger det borde väl alla över 12 år fått lära sig och om inte så kanske det är dags nu.

  11. Annab skriver:

    Lägger bloggen ner dör även din blogg ?

  12. Z skriver:

    Sanna for president 😀

  13. Mikaela skriver:

    Om det Tyra skriver är 100% sanning borde hon inte ta åt sig så förbaskat varenda gång! Samma visa varje gång oavsett benbrott eller glömt o släcka en lampa..

    1. Hmm skriver:

      Om du inte är en pedofil eller en hora så borde du inte ta åt dig så förbaskat om någon kallar dig för det…. Logik?

      (Med det sagt så är jag övertygad om att Tyra överdriver som vanligt)

      1. Emelie skriver:

        Det är väl logiskt att inte ta åt sig av sånt som inte är sant, eller?
        Jag berörs i alla fall inte av att någon kallar mig för hora eller dylikt. Jag är ju ingen hora så förstår inte varför jag ska ta illa upp? Det visar ju bara att personen som säger det inte har kunnat hitta något konkret eller relevant att kritisera mig för, så när man tänker på det är det egentligen nästan en komplimang =)

      2. Hmm skriver:

        Emelie: Alla känner inte som du och jag tänker att det är ok och t o m det som är vanligast. Om någon upprepat ljuger om mig så tar ifa jag illa vid mig. rätt mänskligt tänker jag.

      3. Hmm skriver:

        Emelie: Jag gissar på att även du har ett ämne som du tar illa vid dig. Låt säga att du har barn och flera människor går omkring och säger att du slår dem. Skulle du bara rycka på axlarna? Eller om någon monterad bilbevis på att du haft sex med djur? Fortfarande oberörd?

        Tänk då att dag ut och dag in anklagas för att ljuga av hundratals personer. Hade du veklingen gått obrydd ur det? Cudos i så fall. Du är starkare än majoriteten eller så är du extremt asocial.

      4. Emelie skriver:

        Hmm: Jag är förvisso väldigt asocial, och jag skulle absolut reagera om någon kom med befängda anklagelser eller påståenden om min person. Jag hade dock inte tagit illa upp – jag hade motbevisat dem, och sen hade jag inte lagt mer vikt med det. Sanningen behöver inte försvaras, den försvarar sig själv.
        Jag får dock ofta höra att jag är ”kall” rent känslomässigt, på så vis att jag inte reagerar på känslor utan snarare resonerar kring dem, så du har förmodligen rätt i att det är jag som avviker.
        Vill dock poängtera att jag med min första kommentar inte på något sätt menade att man inte ”får” ta illa vid sig, eller att mitt sätt att se på saken skulle vara mer rätt och riktigt än någon annans. Ville bara spinna vidare lite kring det där resonemanget om vad som är logiskt och vad som inte är det när det kommer till känslor. Eftersom logik och känslor oundvikligen möts i en frontalkrock i mitt huvud så tycker jag att det är väldigt intressant att höra andra utveckla sina perspektiv so no hard feelings, om någon nu tolkade det så =)

      5. Mikaela skriver:

        Haha det är sant det skulle jag verkligen i te ta åt mig av?

      6. Mikaela skriver:

        Oj inte*
        För det är ju inte sant o jag är för gammal för o bli upprörd över det då.

      7. Annab skriver:

        Vet du ensak. Kränkning osv handlar inte om att du som skriver inte tycker att det är kränkning. Det handlar hur personen tar det och mår av det. Skriver man saker för att medvetet skada en person om och om och om, så är det att gå över gränsen.
        Läs på lagar osv…
        Så går man på hur hon svarar? Är det märkligt när människor trycker och provocerar. Men okej att ni skriver hur värdelös hon är osv? Är det något man måste tåla om man har en blogg? Ska någon behöva ta sånt utan att bli förbannad. För att ni minsann vet allt..
        Om bloggen läggs ner tar ni någon yngre svagare. Ni fattar inte att sånthär kan sluta i självmord.

      8. Hmm skriver:

        Emelie: Visst är det roligt att diskutera olika perspektiv. Och lärorikt. 🙂

        Men även om du inte tar illa vid dig så kan det skada ditt liv ändå, för även om du bevisar att det inte är sant så finn det alltid dm som tänker ingen rök utan eld. Det kan påverka hela din sociala tillvaro för att inte nämna din karriär.

        Och sedan så brukar det för de flesta bli skillnad på om en eller två säger något illa om dig eller om hundratals gör det varje dag. Det sista brukar kunna knäcka de flesta.

        Så att uppmana någon att inte ta illa vid sig om det inte är sant är ungefär lika konstruktivt som att säga till någon att det inte är lönt att bli ledsen för det förändrar inget. Hur man känner och reagerar har vi även endast lite kontroll över. Hjälper ingen att uppmana dem att sluta att känna, möjligen så hjälper det att ge nya perspektiv på hur man ska känna inför situationen och försöka se det positiva i det istället, men att bara säga, sluta, kommer man ingen vart med.

      9. KisseKatt skriver:

        Annab.. egentligen borde jag väl inte hälla vatten på din kvarn, men ”Om bloggen läggs ner tar ni någon yngre svagare.” ?
        Det har tydligen inte slagit dig att den kritik och det ifrågasättande som Tyra får i de flesta fall förmodligen grundar sig i att dessa personer inte riktigt diggar Tyra som person. Då antar jag att det faktum att det finns många som inte gillar Tyra, heller inte har slagit dig.

        Därför blir din mening ”Om bloggen läggs ner tar ni någon yngre svagare.” något verklighetsfrånvänd. Jag ogillar Tyra, inte random utvald ”yngre och svagare”.

        För övrigt verkar du lida av samma tvång att överdriva, som Tyra själv.

    2. Mikaela skriver:

      Jag tycker att Tyra är ute o cyklar! Gång på gång ska hon minsann ignorera de som ifrågasätter. Ser man nån fråga sakligt går hon BANANAS o skriver argt inlägg, svarar otrevligt på kommentarer osv.. Kan hon inte bara sluta blogga! Om den nu är 1% av hennes liv gör den mer skada än nytta… Hon är alldeles för ologisk för min hjärna, hänger inte med 🙂

  14. SH skriver:

    Vaddå ”det finns ju sjukt många ben i höften”? tillåt mig småle…

    1. Pumpan skriver:

      Jag reagerade också, nu är jag förvisso inte utbildad till att veta men jag gjorde en snabb googlekoll och det kom upp att höften består av 3 olika ben. Vä och hö höftled och korsebenet.
      Rätta mig absolut om jag har fel, men i min bok är det inte sjukt många ben i höften..

  15. Johanna skriver:

    Jag läste ”ovanlig fraktur som ingen hade sett förut”.
    Kanske var det mer en spricka?
    (Nej, orkade inte läsa de detaljerade inläggen på hennes blogg) 🙂

    Jag har tidigare själv opererats (ej bäcken fraktur förstås) poängen är – att enligt kirurgen och sjk-personalen skulle jag haft jätteont efteråt, men jag hade inte det (blev själv chockad, förvånad, misstänksam men glad).

    Alla trodde att jag då ljög och ville göra mig märkvärdig, så valde jag att ljuga istället på riktigt och sa att jag tagit minst tre doser morfin (som jag erbjudits men tackat nej till) på sjukhuset och efter utskrivningen åt de dubbla sorters värktabletter som skrivits ut till mig…så vart alla glada och nöjda.

    Ibland upplever jag att folk mår bättre av att man ljuger lite smidigt, sanningen blir helt enkel för meckig och provocerande. (Min erfarenhet)

    Obs – hade jag haft ont så hade jag SJÄLVKLART tagit de smärtstillande jag erbjudits, jag älskar att trolla bort värk – jag har alltid ipren i handväskan nära till hands för huvudvärk/mensvärk, operationen hade vissa komplikationer men smärta var inte en av dem (okej jag var lite öm, men inte mer än tex man tränat hårt och vaknar med protesterande muskler dagen efter – men inte så jag att behövde smärtstillande ). 🙂

    Oavsett – jag tycker att inläggen om Tyra inte är så underhållande, roligare att läsa om bloggare med skor, kläder, smink etc. – fast nu är jag ju här igen och kommenterar om Tyra, så jag bidrar ju till statistiken, he he. 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg