Klump i magen..

11:01 27 Jul 2016

Elaine:

elaine

Elaine skriver så fint om sin familj och inlägget är så fullt av kärlek att det tog det mig en stund efter att jag läst klar att förstå vart den lilla klumpen i magen kom ifrån.
Ingen gifter sig väl med en man med tankarna att:
-Mjaaaa, han kan nog vara liiiite pedofil ändå men skit i det nu…

Ingen gifter sig med intentionen att skilja sig men trots allt så händer det hela tiden och samma sak gäller med partners som är våldsamma. Det är ju inget som visar sig från första början.
Hade jag på miiiiiiinsta sätt anat att mitt ex skulle börja missbruka droger och vara fysiskt och psykiskt aggressiv så hade jag aldrig någonsin blivit tillsammans med honom.

Nu menar jag inte att jag tror att Elaines man på något sätt skulle ha pedofila tendenser – gud nej – utan jag vill mest inte att någon som läser hennes inlägg ska må dåligt eller känna skuldkänslor för att de eventuellt ”valt” en man som visade sig vara pedofil då Elaine så säkert kan säga ett hennes man INTE är det.
”Att om Elaine kan veta det om SIN man, borde jag vetat det om MIN man då?”

Nej. Ingen väljer en pedofil, en hustrumisshandlare, en våldtäktsman eller något annat fruktansvärt medvetet.
Tror ni Hagamannens fru anade att hon gifte sig med en serievåldtäktsman? Nej.
Tror ni Sanna Fossmo anade att hon gifte sig med en man som senare skulle anstifta mordet på henne? Nej.

6 kommentarer | “Klump i magen..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. V. skriver:

    Fint och insiktsfullt skrivet CC.

    Jag undrar vad det är hon syftar på när hon nämner sin pappas stolthet – att han inte erkänt det han har utsatt henne för?

  2. J skriver:

    Min mor blev utsatt för pedofili av min mormors dåvarande man. Jag blir alltid påmind om det och det känns obekvämt att hon alltid ska dra tankarna åt pedofili när vi gör helt normala saker som familj. Tex när min man bytte blöja på vår dotter så sa hon ”tänk att det finns pappor som tänder på det där” eller när hon alltid ska påminna dottern om att män inte får ta på henne. Jag är uppväxt med det där och en misstänksamhet mot alla män, mot alla män som ens la en hand på axeln av vänlighet, alla var ute efter mig och ett snedsteg från min sida så skulle dom anfalla mig. Jag har gått i terapi och fått bearbeta detta trots att jag aldrig har varit utsatt! Jag lider med min mamma, men hon påverkade mig alldeles för mycket och hon ska inte få göra det mot min dotter. I övrigt så finns det kvinnor som innerst inne vet, som min mormor tex, men det är nog något som tillhörde den generationen. Idag är det nog väldigt ovanligt trots att det säkert händer.

  3. Milan skriver:

    Det känns som att Elaine borde gå i terapi…

    1. The real Hmm skriver:

      Det gör hon. Mycket av det hon säger har hon lärt sig i sin terapi.

  4. Jagblevberövadmittliv skriver:

    Jag har blivit utsatt för pedofili, jag har dock aldrig anmält. Mörkertalet för detta är större än vad människor tror och jag tycker att eline är fantastisk som vågar anmäla, vågar klippa banden och vågar tala öppet om detta och öka medvetandet.

    Jag har varit nära att ta mitt liv två gånger på grund av detta, jag kan från gå från glad till förtvivlad på några sekunder om jag får flashbacks från vad som hänt. Jag vågar inte söka hjälp. Jag försöker lära mig att leva med detta.

    Så snälla, skämta inte bort detta, normalisera det eller förminska det inte heller. Det finns dem som verkar helt normala, för att sedan sexuellt utnyttja oskyldiga och rädda barn till den grad att dem faktiskt tar sitt liv tillslut eller själva blir sjuka i huvudet. Om människor är medvetna om att detta pågår och finns kommer det rädda liv.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp