Skilj på äpplen och päron..

11:15 1 Jul 2016

Dessie:

dessie

Jag håller med Dessie i mycket hon skiver i det här inlägget men jag tycker hon faller platt med det här sista stycket.

Det är uppenbart att hon syftar på gårdagens inlägg  där hon skrev om sin vilda ungdomstid och där folk ifrågasatte hennes föräldrars val att släppa iväg henne på diverse resor som kanske inte var de allra bästa ur ren säkerhetssynpunkt.
Återigen ses en åsikt som inte till punkt och pricka håller med dig som ett tecken på dålig självkänsla – eller som i Nellies blogg, som avundsjuka.

Vad är egentligen syftet med ett kommentarsfält?
Är inte det att kommentera, debattera och få uttrycka sin åsikt även om det inte till 100% håller med blogginnehavaren och/eller hyllar denna till skyarna?
Om Dessie enbart önskar sig positiv feedback så får hon nog sluta skriva debatterande inlägg eller inlägg där hon ber om läsarnas åsikter samt vackert plocka bort kommentarsfältet och enbart jobba med en ”like-knapp”.
Då kan man verkligen inte säga någonting om det inte är odelat positivt men det kommer med största sannolikhet även bli dödsstöten för bloggen.

Är det inte bättre att alla får säga det dom vill – även dumheter, eftersom dom förmodligen redan tänker det – så får vi andra säga emot?

4 kommentarer | “Skilj på äpplen och päron..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. HannaPanna skriver:

    Dessie har ju alltid haft problem med sina läsares åsikter. Hon stängde ju ner sitt kommentarsfält ett tag men jag tror läsarantalet rasade så hon öppnade det igen. Redan då var anledningen alla negativa kommentarer som hon upplevde att hon fick.

    Jag har läst hennes blogg i många år och aldrig sett henne få den sortens kommentarer som Kissie och Blondinbella fått men ändå tycker hon att hon utsätts för ”hat” varje gång hon får kritik eller någon inte håller med.
    Bella och Kissie har ju fått kommentarer med rena hot, både mot dem och familjen, mycket elaka kommentarer om deras utseende och ursprung (och då menar jag saker i stil med ”fan vad äcklig och ful du är din feta jävla polska hora” som folk skrivit i Kissies kommentarer).
    Jag kan inte minnas att jag någonsin sett den sortens kommentarer på Dessies blogg. Däremot får hon mycket kritik från sina läsare men det är inte näthat att påpeka stavfel eller ifrågasätta hur Dessie sköter bloggen.

    Litet sidospår: jag tycker det är bra att folks beteende på nätet lyft och att problemet med näthat uppmärksammas. Men jag tycker flera bloggare och dylikt är lite väl snabba med att skrika ”näthat!” så fort någon uttrycker en kritisk åsikt. Det kanske inte artigt att säga ”jag tycker inte den där tröjan är snygg på dig” men det är inte hat. Att kalla allt för näthat vattnar ur begreppet och förtar allvaret i de situationer där RIKTIGT näthat pågår. Som när de smala tjejerna i skolan nyper sig i sin minimala fettvalk och stönar ”jag är ett jävla fetto!!” framför tjejen med 30 kg övervikt….

      1. HannaPanna skriver:

        Ja, jag tycker du slår huvudet på spiken där!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG