Sverige vs Kina..

15:30 10 Jul 2016

Dessie:

aaa

Dessie jämför Sverige med Kina eftersom man fastnar vid Södertälje pga den trasiga bron och läsarna går BANANAS!
Jag fastnade själv där på vägen mot Halmstad och mig veterligen så FINNS det ingen väg som går snabbare så det var bara till att bita i det sura äpplet och förbanna mig själv eftersom det var JAG som ville att vi skulle ha en bil med manuell växellåda. #krampibådabenen

Hur uppgiven jag än kände mig där i krypkörningshärligheten så får man ju bara gilla läget med att Sverige – till skillnad från Kina – har lagar och regler gällande arbete som gör att man inte bara kan smälla upp en bro på en månad.

Vad man borde göra är att fråga JM om tips för dom kan smälla upp ett hus under tiden jag är på jobbet. Hur dom gör det har jag ingen aning om men dom håller på att bygga bostäder i hela Gustavsbergs hamn där porslinsfabriken stod tidigare och det kan PÅ RIKTIGT komma upp ett hus under dagen.. På bussen TILL jobbet – inget hus.
På bussen FRÅN jobbet – nytt hus.
It’s like magic!
FOR REEEEEEALZ!

aa

 

15 kommentarer | “Sverige vs Kina..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. A skriver:

    Intressant att Dessan har slutat översätta sina inlägg. Varade väl inte ens i en månad?

    1. Millan skriver:

      Hon gav väl upp när inte Johnny hörde av sig..

  2. vvv skriver:

    Allt hon skriver om Sverige är negativt så varför fan bor hon här? Missförstå mig inte man får klaga på sverige, jag klagar ofta på regn osv men när man bara kan hitta fel och inga rätt då är det väll läge att flytta?

    1. Hugo skriver:

      Hon mår nog helt enkelt inte så värst bra. Harmoni ger ödmjukhet som i sin tur ger en perspektiv och tacksamhet över hur bra ex Sverige är. Klaga över petitesser när det finns riktiga problem ute i världen…

  3. V. skriver:

    Ibland är hon så gullig (jag menar inte detta på ett nedvärderande sätt). ☺️ Det är så tydligt att S har sagt detta, och så sväljer hon allt med hull och hår och återger på bloggen utan ytterligare analys.

    1. V. skriver:

      Oj vad mycket jag kommenterar nu, men jag blir så slö och skön i solen när det är så varmt.

    2. Alice skriver:

      Fan vad trög jag är. När jag läste ”S” tolkade min hjärna det som att det var socialdemokraterna som sagt det där om hur snabbt hus byggs i Kina. ?
      Helt onödig kommentar egentligen, men en bra påminnelse till mig själv om att låta min ”Tre apor” vila lite i kylen.

      1. V. skriver:

        ? Inte trög, du är helt enkelt inte bloggskadad. ”S” borde i första hand ge associationer till Socialdemokraterna, inte någon bloggares (fd?) pojkvän.

  4. Frida skriver:

    Haha, men herregud. Ett vant murarlag kan MURA upp ett normaltstort hus på max en månad. Att gjuta ett betonghus tar max en-två veckor (inklusive brinntid). Köper man t.ex. ett Myresjöhus skickar de färdiga träkonstruktioner från fabriken som hantverkarna sätter upp på en eller två dagar med hjälp av en lyftkran. (Källa: är byggnadsantikvarie). Snacka om att inte veta vad man pratar om..

  5. Leopold skriver:

    Det går att åka igenom Södertälje ”stan” och komma bakvägen från Scania-rinken.
    Längre väg men går fortare än köerna. 🙂

  6. E skriver:

    Hon kan ju knappast gnälla på köerna, det är ingen nyhet att det är köer där och ska man någonstans kanske man måste åka tidigare 🙂

  7. c skriver:

    Södertälje-bron är ju avstängd på grund av en olycka (lastbil) strax innan midsommar. Bron gick ju på något sätt ”sönder” och därför får man ju inte köra på den sidan i alla fall (Vet inte exakt hur det ser ut nu). Så den är ju inte planerat avstängd precis…

    1. c skriver:

      Såg nu att en kommentar i inlägget redan sagt det 🙂

  8. Amelie skriver:

    Jag åkte genom Södertälje kvart över åtta på lördagmorgonen, då tog det max ett par minuter extra. Ingen har väl missat att bron är sönder och att det lätt blir köbildning, då är det väl lätt att planera att åka lite extra tidigt så man kan undvika eller kompensera för det. Så jävla trött på att bloggarna inte klarar av att ta något ansvar för sina egna handlingar, men vad fan bryr jag mig för egentligen.

    1. Emelie skriver:

      Haha ja. När vi åkte på Coldplay från Eskilstuna åkte vi bara över Enköping istället, då slapp vi ju den. Att ta upp en kartbok är väl inte så värst svårt?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp