Ta på dina bröst..

15:04 27 Jul 2016

Magdalena Graaf:

maggan

Som om hon inte varit med om nog med skit i livet så hittade Magdalena en knöl i sitt ena bröst för ungefär en vecka sedan och har sedan dess fått remisser till både mammografi, bröstkirurgi och en tredje remiss hon inte minns vart den gick.

I förrgår fick hon beskedet att det inte var cancer vilket så klart är HELT underbart!
Men hennes inlägg påminde mig om hur dålig JAG i alla fall är på att undersöka mina egna bröst. Jag tycker ju mest att de är i vägen och ägnar dem inte någon vidare uppmärksamhet alls faktiskt..

Men nästa gång jag duschar ska jag passa på att klämma lite på mig själv så att det inte dykt upp några knölar där utan min tillåtelse.
Gör det ni också!!

brost

8 kommentarer | “Ta på dina bröst..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sarah skriver:

  Maggan o My ! Vad har hänt ?

 2. Z skriver:

  Ångesten var ”oumbärlig”? Que?

  1. Sanna skriver:

   Tack! Inte bara jag som funderade över användandet av det ordet där!

 3. L skriver:

  Brukar alla tjejer göra detta ? Jag glömmer ofta bort att göra det . Brukar komma ihåg att göra det ibland när jag ska sova, men somnar innan jag hinner göra färdigt typ

  1. HannaPanna skriver:

   Jag har en lapp i plast från Rosa Bandet som hänger i duschen som påminnelse. Det är jätteviktigt att komma ihåg eftersom att upptäcka bröstcancer tidigt är bästa sättet att förhindra att den sprider sig och öka chansen för överlevnad. Och innan 40 är det bara du själv som kollar dina bröst.

 4. Lovisa T skriver:

  Nån annan med implantat här? Inte säker på hur det funkar, om man kan göra samma typ av självundersökning. Men logiskt sett borde det väl bli ännu lättare att hitta knölar eftersom vävnaden liksom trycks fram av implantaten?

 5. Z skriver:

  Och gå för guds skull på era cellprov!! Det är superviktigt verkligen.

 6. Anna skriver:

  Men shit vad konstigt (och bra förstås) att det gick så snabbt för henne att få det undersökt! Jag har en knöl i bröstet som jag var och undersökte på vårdcentralen i början av juni, de tyckte att den var oroväckande och jag fick remiss till just det bröstcentrum som hon skriver om. 3e augusti fick jag tid … kul att gå och vänta hela semestern … håll tummarna för mig!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp