Varför fejkar man en sån här blogg?

18:11 17 Jul 2016

Som vissa av er gissat på så var det DENNA blogg jag åsyftade i det här inlägget men efter att ni påpekat att den är fejk så har jag med er hjälp gjort en granskning av bilderna och mycket riktigt – personen på bilderna bor inte i Sverige.
Tack för all hjälp, godingar!

Innan jag förklarar vad jag kommit fram till så undrar jag en sak:
VARFÖR FEJKAR MAN EN SÅN HÄR BLOGG?
Vill man skapa debatt? Se vad man kan väcka för reaktioner?
Är det Hanna Widerstedt som är igång med ännu ett konstprojekt?

Hennes inlägg om McDonadls HÄR.
fejk4
Hon menar att hon gjort en Mukbangvideo HÄR.fejk7

Inlägget om tuttar HÄR och om byxor HÄR.

fejkkol
Och menar du som skriver den här bloggen att den inte är fejk så kan du ju gå ut och ställa sig vid närmaste hörn och posera vid en gatuskylt. Annars är det nog ingen som kommer tro på dig fortsättningsvis.

43 kommentarer | “Varför fejkar man en sån här blogg?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Harkel skriver:

    Låter mera som att väcka reaktioner.
    Ett exempel på det är ”Kevins mamma” på familjeliv, som var en fejk.Till och med Calle Schulman gick på denna fejk.
    Annars kan många bloggare gå in på http://www.dn.se>darfor -fejkade -hon-dromresa
    För att få tips.

    1. Harkel skriver:

      Om jag inte missminner mig fel så ska det vara Cewins mamma.

  2. Jen skriver:

    Tänker att det är för att leva ut lite fantasier och se hur långt man kan dra det. Jag minns psykopabloggen med Nimrod vars anhängare blev helt fanatiska, bäst var dock nimfrauds svarsblogg fick mig många skratt där.

  3. Lcocorl skriver:

    Känner mig ganska stolt faktiskt som synade bluffen på första besöket av bloggen. Ni kan kalla mig Sherlock, thank you very much. ?

    1. Sara skriver:

      Hey sherlock 🙂 du är grym

  4. ...... skriver:

    Såg denna look-a-like bild någon länkade på andra bloggen angående sindys nya läppar, kan du inte göra ett inlägg om detta? Då jag håller med om att läpparna verkligen förstört hela hennes skönhet… http://imgbox.com/6eYRLRZo

    1. C skriver:

      Fan vad taskigt 🙁

      1. AJ skriver:

        Vet faktiskt inte om jag tycker att det är så taskigt…
        Det är inte Sindys egna utseende/kropp som hånas eller kritiseras. Jag ser det som att det som kritiseras är en attiralj. Det är något som hon har tillfört sitt utseende som kritiseras, något som hon har köpt.
        Det verkar vara helt ok att tycka att bloggare har köpt fula/konstiga skor och kläder, är det inte lika ok att tycka att någon köpt fula läppar eller bröst tex?

      2. Andrea skriver:

        AJ, du har helt rätt. Personligen tar man ju inte illa upp om nån säger att min piercing är WT liksom.

      3. C skriver:

        AJ, ja vi är alla olika.
        Jag hade blivit sjukt ledsen om någon monterat en bild och jämfört mig med en apa. Nu har jag inte fyllda läppar men om jag hade det så hade jag sett de som mina fast de inte var naturliga. Ungefär som att jag hade blivit ledsen om någon gjort en bild för att driva med mitt slingade ljusa hår och lagt ut för att alla ska skratta åt det typ. Men jag förstår att ni inte tycker det är taskigt att göra så, vi tycker alla olika helt enkelt. Och detta är väl en anledning också till att jag ALDRIG skulle palla blogga eller ha en väldigt populär instagram. Jag vet att folk tycker att om man sätter sig i den situationen så får man skylla sig själv om man får elaka kommentarer men håller inte med om det.
        Aja, är inte ute efter att tjafsa eller ens diskutera, ville bara förklara varför jag tyckte det var taskigt.

      4. C skriver:

        En sak till… Det är ganska stor skillnad att tycka att något är fult och att göra en förlöjligande bild om det.

      5. ...... skriver:

        Varför skulle det vara taskigt? Det är såhär sindy ser ut nu, sorgligt nog.. Jag undrar hur det kommer sig att ingen verkar ha sagt till henne att hon inte ser klok ut efter sina ingrepp med läpparna. Är det inte taskigt att det är så många som uppmuntrar henne till detta och skriver att det är såååå snyggt så att stackars sindy nu blivit blind och verkar inte förstå hur hon förstört sitt ansikte. Det konstiga är att hela hennes mun blivit ”avlång” på något skevt sätt, därav bilderna på aporna då apor ser ut så. Hur kan det bli så av en läppförstoring? Tror inte jag sett detta hända på någon annan än sindy. Kan någon förklara hur fan det kommer sig att hela hennes feja blivit så jävla konstig? Jag hade stämt idioten som gjorde ingreppet på mig om jag såg ut sådär

      6. AJ skriver:

        Look a like bilden är onödig, det håller jag med om. Jag tänkte på kritiken som hon fått för övrigt mest. Dock så skulle jag själv aldrig komma på tanken att skriva kritiska kommentarer om någons utseende på dennes blogg/instagram el liknande. Men att Sindys förändrade och ”konstgjorda” utseende diskuteras på andra ställen tycker jag nog är ok faktiskt.

      7. Sanna skriver:

        Så det är okej att prata bakom ryggen på någon, men inte säga det rakt till den. Fräscht resonemang osv…

      8. Keso skriver:

        Till …….. Det låter som att du är den där ”Eddie” som skrev massa skit på Sindys insta, stämmer det? Även om du nu tycker att det är fult så låter det riktigt tragiskt att du lägger så mycket energi vid det. Jag tycker att killen i förbutiken ser hemskt ut i sin hockeyfrilla, men bryr jag mig? Såklart inte, jag tycker att han är cool som vågar köra sin grej.

      9. C skriver:

        AJ, då tycker vi likadant! Det var liksom bilden jag reagerade på och tyckte var onödigt elak.

      10. AJ skriver:

        SANNA, men så härligt att du är en sådan där perfekt människa som aldrig skulle säga något bakom ryggen på en annan. Du är en sådan perfekt människa, existerar du ens?

      11. Sanna skriver:

        Hahaha! #kränkt ☝?

      12. Johanna skriver:

        Ha ha – fast attiralj brukar ju avse ”lösa objekt tillbehör” så nu såg jag framför mig atg Sindy kunde plocka bort sin mun likt en ”mr potatoe head”.

        Jag vet inte om det är lätt att förminska läpparna, har för mig att jag läst att om man kan ha olika lång verkan och att vissa har knölar i lång tid.

        Oavsett så tycker jag att apbilden inte var underhållande.

        Och till er som försvarar den med att ”den är okej för att hon får skylla sig själv” jag föreställer mig att ni är personer som bara rycker på axlarna om någon säger att ni är fula på stan – för att ni är trygga i med att ni vet hade ett val när ni gick upp i morse att göra perfekta utseendeinsatser.

        Jag vet inte hur gammal Sindy är men jag vet att jag i 20 års åldern gjorde många (idag) tvivelaktiga utseendeval. Och jag är tacksam över att JAG fick göra dem utan att folk mejlade mig apbilder (eller de som hade mejl på den tiden, fast inte photoshop).

        ”Jamen hon har ju en blogg” – hon får skylla sig själv, utropar då några, well, läs inte hennes blogg då (jag gör det inte för att jag tycker att hon verkar weird).
        Men rättfärdiga inte utgörandet av apbilder.

        Be better people – eller gå ur de där antimobbningsgrupperna ni har gått med i på Facrbook tycker jag.
        – – –
        Okej viss frustration above – men vad hände med ”behandla inte andra som du själv inte vill bli behandlad.
        Är jag för gammal?
        Tycker folk det är okej att andra görr narr av derad utseende med resonemanget de får skylla sig själva?
        I guess I am old..

      13. Hmm skriver:

        Johanna: Jag håller med dig.

    2. Mini skriver:

      Inte konstigt att det ser ut så då en S på beautyprofession gör hennes läppar, hon har bland annat bråkat med kissie och diverse bloggtjejer. S gör fruktansvärda fillerbehandlingar, hon skryter med sin ”enorma kompetens” men själv såg jag ut som om jag hade stoppat läpparna i en myrstack när jag var där! Nej akta er för henne! ?

  5. master (...) skriver:

    Kan hon inte vara en svensk som bor nån annanstans eller har jag missat nåt (lätt hänt hehehe)

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hon menar att hon köpte sina Chicken Nuggets på Donken – Sveavägen. 🙂

      1. master (...) skriver:

        Aha, tack nu hänger jag med igen haha :))))) (hoppas jag)

  6. Ella skriver:

    Hmm… men om man gör en Google bildsök så finns bilderna ingen annanstans på hela internet heller?
    Verkligen ett mysterium?

    1. Lovis skriver:

      Kan väl vara screencaps från en video eller nått..

  7. L skriver:

    Gör man en bildsök på google får man upp namnet Lisa Linguica överallt, så helt klart fejk x)

  8. Rebecka skriver:

    Det är en människa som härjar på Facebook, Skype och ask hela tiden. Påpekar man att hon fejk så blir man blockad, ”hon” bor på Östermalm och har underbara vänner som kommer med pizza, godis, läsk och kebab varje dag och hon har haft sönder ett flertal stolar på caféer och hae skrutit om det ett flertal gånger. Och i flera år har ”hon” bett om hjälp med samma historia och samma bilder.
    Inte alls fejk… 🙂

  9. W skriver:

    Sett henne kommentera på youtube förra året. Tror det var på några av Kissies videos. Tror det bara är en random som tagit några videos från någon feederblogg och försökt få klick eller reaktioner här i Sverige. Väldigt skumt beteende.

    MEN vi har dock mjölk på plastdunkar här i Sverige. Åsens lantmjölk t.ex. 🙂

  10. HHanna skriver:

    Om hon har bloggen för att provocera genom att låtsas vara en tjock människa som äter mat och tycker om det så misslyckas hon fatalt. Det är så dåligt skrivet och så uppenbart att hon försöker provocera samt att det är fejk.

  11. Sofia skriver:

    Vill bara tillägga att i vårt hus har vi sådana lampknappar, känner även många fler med sådana, så helt ovanligt är det inte 🙂

  12. Johanna skriver:

    ”Jag läser bloggbevakning och håller faktiskt inte med dig. Jag tycker att det är viktigt att även bloggvärlden granskas och ifrågasätts. Varför skulle ni vara ett undantag, ni driver företag baserade på era personliga varumärken och företag bör/ska granskas. Den här bloggen/ditt företag håller sig till exempel inte till de väldigt tydliga reglerna som finns kring hur reklam ska märkas ut och i och med att du inte själv bemöter kritiken så är det bra att det granskas och diskuteras någon annanstans” – denna kommentar släpptes inte igenom inne hos Nellie så postar den här istället. Visar återigen att denna blogg behövs.

    1. Sanna skriver:

      Min släpptes inte heller igenom där jag ifrågasatte hur hon kunde med att jämföra att en blogg gör sig lite lustigt över hur bloggare skriver med rasism och våldtäkt. Jag tog faktiskt jäkligt illa upp och kände mig kränkt då jag själv blir våldtagen av 3 olika personer och detta är något jag får leva med varje dag och som ett tag i mitt liv gjorde att jag mådde så dåligt att jag funderade på att ta mitt eget liv. Känns helt sjukt förminskande av två stora samhällsproblem att jämföra dom med att (tex) CamCam ifrågasätter användandet av ”och” kontra ”&” i hennes blogg, eller huruvida det var lämpligt eller inte av hennes mamma att fota sin nioåriga dotter hånglandes i en säng med sin ”pojkvän”.

      1. Sanna skriver:

        Oj! Missade lite skiljetecken och ”blivit” blev ändrat till ”blir” Osv, men jag hoppas min kommentar är begriplig i alla fall.

    2. Johanna skriver:

      Ha ha,, roligt med den andra ”Johanna” som också gör / mellan två lämpliga ord/uttryck.
      😉

  13. A skriver:

    Behövde bara se bilderna för att förstå direkt att det är en fejk blogg. Fördomsfullt nog kändes bilderna väldigt amerikanska (amerikansk youtube tjej) på något sätt och vilket visade sig stäma efter att ha läst kommentarerna här.

  14. nina skriver:

    Men är det lagligt att någon använder sig av hennes bilder?

  15. Linnea skriver:

    På tal om fejkbloggar: jag minns http://blackascot.blogspot.se/ som den värsta fejkbloggen någonsin, som visade sig vara ett PR-trick för nån opera. För att jag hade fängslats av och läst bloggen utan en tanke på att den kunde vara fejk.

    Men den här bloggen är ju uppenbart fejk och bara skitkonstig!?

  16. Jaag skriver:

    Har ”hon” tagit bort bloggen nu? Går inte att komma in på den

  17. Elle skriver:

    Japp, borttagen. Med all rätt.
    Kudos till observanta och Googleskickliga läsare och Bloggbevakning.

  18. kaffekunnig skriver:

    Kudos indeed 🙂 starkt!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg