CamCam – en mammapolis!!

15:00 5 Aug 2016

GabJoss:

polis polis2

HURRAAA!!!!
ÄNTLIGEN FÅR JAAAAAG VARA MAMMAPOLIS!!!!
OCH FÖRST PÅ BOLLEN!
På vårt köpcenter här ute i skärgården fååååååår man nämligen inte ha sina barn i vagnen på det här sättet – det sitter till och med en skylt uppe med förbud och en överkorsad korg med ett barn i.

Inte för att jag vet vad de tänker att barnet kan ta sig för eftersom man sällan lämnar så här små barn utan uppsikt och de knappt hittat sina fötter än men det är förbjuuuuuuuuudet!
Not just frowned upon. 🙂

Tacka vet jag när jag var liten och man tilläts både surfa under kundvagnen och ståendes I den.
Det var tider det.
Jag säger som min gode man, Mr Tribbiani:

Joey: Look, I don´t know why the kids need a youth center anyway! You know?
They should just watch TV after school like I did and I turned out
fine!

Rachel: Not great.

 

43 kommentarer | “CamCam – en mammapolis!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linda skriver:

    Jag jobbar i butik och hos oss är det för att oftast sitter barn med skor och sen lägger folk ner bröd och frukt typ. Nu är ju visserligen han så liten att han inte kan gå, men dom har nog bara satt gränsen barn skulle jag tro:p

  2. L skriver:

    Som jag har förstått det är det en hygienfråga mer än en säkerhetsfråga. Människor lägger sin mat i korgen, inklusive opackade saker som paprika, kruksallad osv. Hur korgarnas hygien skiljer sig från vagnarna, där väl barn har åkt i alla tider, vet jag inte.

  3. Therese skriver:

    Jag tycker det är rätt så ofräsht 😛 .
    Jag menar, man lägger MAT i korgen/vagnen.. Visserligen oftast förpackad, men det är inte så att varje människa tar upp maten ur förpackningen när han/hon kommer hem och sedan stoppar det i kyl och/eller frys. Men tur nog så är jag så magiskt duktig och gör det 😀 !

    1. L skriver:

      Vänta lite nu. Tar du ut maten ur sin förpackning, lägger den i något annat och sedan in i kylskåpet?

      1. My skriver:

        wow, folk slutar aldrig förvåna mig alltså

      2. Therese skriver:

        Jo, det gör jag faktiskt 😛 .
        Lite av en tvångstanke kanske 😉 . Men när jag tänker hur många människor som har pillat på förpackningarna med otvättade händer och annat, så.. uärk 😛

      3. L skriver:

        Det har aldrig slagit mig att man kan göra så. Du måste ha sjukt många lådor och byttor och små skålar!

  4. Mikaela skriver:

    Det är ju inte särskilt trevligt att låta barnen sitta där man sedan lägger ner sina matvaror. Även om man lägger frukt och grönt i påsar hamnar ju mjölkförpackningar och liknande i korgen som man sedan ställer in i sitt kylskåp. Samma med vagnar.

    1. Lillcina skriver:

      Korgarna och vagnarna , är ju ganska ofräscha, vare sig med eller utan ungar i, frågan är görs de rena någon gång?

      1. Maria skriver:

        På vårat Ica diskar vi korgarna en gång i månaden 🙂 Vagnarna gör vi dock aldrig rent. Fast om det syns väl att någon vagn är smutsig så torkar man ju såklart av den.

      2. Matilda skriver:

        En gång i månaden!!! ???
        Kunde ni nästan skita i det…

    2. A-K skriver:

      Exakt! Vissa butiker tvättar aldrig sina korgar, intorkad gegga klarar jag mig utan. Att sätta en unge i vagnen med blöjbak, skor med hundkiss, spott och andra härliga bakterier på gör ju inte saken bättre. Precis som du säger så ska ju allt in i kylskåp och skafferi sen. Och ja, vi har alla överlevt. Vi överlever att folk petar näsan för att sen hålla i sig i stången på bussen med halvkladdiga fingra, samma stång som jag sen håller i. Dock så hade jag avstått att hålla i stången om jag såg snoret innan. Vissa saker är bara äckliga – oavsett om man överlever eller ej.

      1. Emelie skriver:

        Jag är mer orolig över alla som pillat på sakerna innan jag tagit i dem. Magsjuka, förkylningar, övriga bakterier och virus… Tar hellre en unge i vagn alla dagar i veckan än vidriga människor som Pillar på grejer innan de väljer paprika. Liksom lite skit rensar magen, bakterier kan döda.

  5. Matilda skriver:

    Fast de där korgarna ser aldrig rena ut ändå. Tänker ofta på det. Känns inte alls som de tvättas regelbundet. Där jag handlar iaf. Kan någon som jobbar i butik bekräfta att de tvättas regelbundet?

    1. L skriver:

      Kan bekräfta att hos oss tvättad de inte regelbundet. Dåligt I know.

  6. Jenny skriver:

    Här är det pga risken att korgarna välter. Har sett det själv med föräldrar som ska tjoa lite och sladda med korgen och så har den vält..

  7. Samu skriver:

    Är en tipprisk och är nog därför det är förbjudet. Bättre att ta en vagn så barnet sitter säkert 🙂

  8. Linda skriver:

    Tycker mest det är fjanteri att ha sitt kid så!

    1. Wyy skriver:

      Hur är det fjanteri? Som barn är det superkul

  9. A skriver:

    Gabriella som är så kär i sitt barn borde väl tänka på hur farligt det är att köra runt lillen i en liten korg? Även om det är roligt… Tänk om han fastnar med fingrarna i rutorna eller slår i fingrarna i något vasst, eftersom han petar ut fingrarna genom rutorna i korgen? Eller så välter korgen och ungen slår i huvudet?

    Tycker det låter knäppt att det är ok för henne att köra runt barnet i en korg när hon knappt vill att hennes sambo ska natta honom ensam…

    1. Sara skriver:

      Oh. My. God!!!! Livsfarligt!!!!!! Hur kan hon utsätta sitt barn för en sån risk??!?!!?

    2. Sara skriver:

      Alltså jag menar fallhöjden från korgen blir ju fleeeeeeera meter!!

      1. A skriver:

        Nej, det behöver inte vara livsfarligt. Men jag hoppas att du inte menar att ett barn på 8-9 månader ska slängas runt hur som helst bara för att fallet inte blir från flera meter? Läs kommentaren några rader nedan så kanske du inser att det faktiskt kan vara farligt, och mot fel underlag kan det också bli hjärnskakning vilket i sin tur kan leda till hjärnblödning.

        Jag läste för bara några dagar sedan om en flicka på 6 år som ramlat från sin sparkcykel, och dog.

      2. H skriver:

        Men snälla Sara. Ett barn i den åldern har inte kontroll eller konsekvenstänk o kan lätt välta korgen. Slå huvudet i hårt stengolv är skitfarligt för ett så litet barn.

        Min son är i hans ålder, kanske någon månad äldre, o jag skulle ALDRIG sätta honom i en sån korg. Dom välter ju hur lätt som helst åt hållet där handtaget sitter. Jag kommenterade på hennes blogg att det va farligt för barnet men antar att det ej godkändes. Svindumt av dom.

  10. Eleanor Ollila skriver:

    För att inte tala om att man låg och sov raklång i baksätet på bilen utan bilbälte när mamma å pappa satt å rökte i framsätet 😀

    1. Mia skriver:

      Och tänk så mycket cancer och skit de barnen drabbas av som vuxna idag ?

    2. C skriver:

      Oj du måste vara gammal :p

    3. Samu skriver:

      Ja. Tänk vad bra att vi har utvecklats framåt! 🙂

  11. Lilla My skriver:

    Jag lägger MAT i min kundkorg, inte fasen vill jag ha barnskoskit eller blöjskav på mina grejer, barnlös som jag är hamnar ev tipprisker långt bak i ”oroslistan”.

  12. Johanna skriver:

    Haha alltså ni som skriver att ni inte vill ha blöja mot er kundkorg är ni på riktigt? Jag har satt min unge i korgen och det är inte direkt så jag tar av henne byxorna och sen vänder ut och in på blöjan innan jag stoppar henne i korgen? Det är såna som ni som behåller plasten kvar på soffan.

    Däremot gjorde min unge en volt ut från en sån korg förra veckan när hon ställde sig upp snabbare än jag hann reagera. Tippade över och for med huvudet rakt ner i golvet, så av den anledningen lär hon inte få sitta där igen.

    1. Lilla My skriver:

      Fullt allvarliga och på riktigt. Alla älskar inte barn.

      1. Matilda skriver:

        Jag som älskar barn har absolut inget emot att föräldrar tar av sina barn bajsblöjan och kletar in hela korgen. Och det vet vi ju också att det är precis det dom gör när de har ungen i korgen. Men förstår att det är jobbigt för alla som inte gillar barn.

      2. Johanna skriver:

        Haha, att du finns!

  13. Sabina skriver:

    Inser ni hur bakvänt jag tänkt. Letar alltid efter en så ren korg som möjligt för att jag inte vill ha min dotter i en som är smutsig. Sen kan maten ligga i vilken skit som helst. Bör tänka om haha!

  14. Sara skriver:

    I den förra butiken jag arbetade rengjorde vi ALDRIG kundkorgarna ? Förutom om något hade läckt ut, då spolade man av den på lagret bara. Muy fräscht ? Det man gör dagligen är bara att plocka ut skräp och kvitton ur dem.

  15. Malin skriver:

    Men, korgen rullar ju på golvet, i all möjlig smuts, och när man handlat färdigt sätts ju hjulen på min korg i ”insidan” på korgen under. Förmodligen därför korgarna alltid ser så smutsiga ut. Så ett par barnskor gör ju varken till eller från…

    1. Johanna skriver:

      Ja, jag instämmer med Malin, även korgarna utan hjul knuffas oftast på golvet vid kasskö och sen sätts de i varandra….sen får man ju hoppas det inte är så vanligt med läckande blöjor (det finns allt någon chansig förälder när man tror att allt är lugnt)

      ;D

  16. jonna skriver:

    hahah asså det bästa med din blogg är 110% alla vänner kommentarer du lägger in. Could it BE better? /mvh vänner nörd

  17. Johanna skriver:

    Vad jag har hört så är det för att rullkorgen inte klarar av att köra tex 12kg (som en 1åring) + all mat man ska handla. Det är alltså för att skydda korgarna då dom säkert inte är billiga för affären att köpa in.

  18. Johanna skriver:

    Där ja jobbar så säger vi till om vi ser. För dels så släpper föräldrar korgen och barnen ramlar och dels så går ofta hjulen sönder på dom och de är inte billiga! Hos oss görs dom rent en gång i veckan men vissa är ju lite mer slitna så ser ändå skitiga ut..

    1. Johanna skriver:

      Tillägg, skulle aldrig få för mig att ens sätta ner mitt barn i en korg. Då bär ja hellre henne eller tar en vagn!

  19. Hualigen..
    Sett en stackars bebis ramla ur med huvudet före när handtaget lossnade (i grannstaden)
    Ryser bara av minnet

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG