Dagens dummaste kommentar

12:55 10 Aug 2016

Dessie:

I gårdagens podd pratade vi om en riktigt korkad kommentar som M helt enkelt inte kunnat släppa men jag kunde inte riktigt dra mig till minnes en kommentar som fastnat på samma vis hos mig.
Jag önskar att den här kommentaren hade funnits då.
dess1

Herregud, det är som att vara 8 år och osams på skolgården all over again.
– Du ska passarej jäääävligt noga va för min pappa är poliiiiiiis va!!!

Vad är det för nötter som lämnar såna här kommentarer och HUR är det möjligt att misslyckas med både punkter, kommatecken OCH meningsbyggnad?

34 kommentarer | “Dagens dummaste kommentar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Haha, anmälan för förolämpning… Den polis som kollar upp IP-adresser utan någon orsak får lätt en varning eller sparken, beroende på hur allvarligt polisens agerande anses vara. Tror någon seriöst att enskilda poliser får kolla upp detaljer om folks privatliv hur de vill?

    1. The real A skriver:

      Eller hur. Mig veterligen sparas alla sökningar i polisens system så man kan inte ens försöka söka på en person utan att det kommer att upptäckas av någon.

      1. Frida skriver:

        Ja, så funkar det när man jobbar statligt. Min mamma är chef på Försäkringskassan och har fått avskeda ganska många som går in och söker på sig själva/vänner/grannar/osv i systemet. Superförbjudet!

  2. a skriver:

    Hehe, den där Maria är inne på många bloggar och kommenterar. Det är bara hennes åsikter som gäller och om någon svarar henne lite negativt, i hennes tycke, så drar hon upp polissläkten och hon ska göra anmälningar. Hon är lite otäck faktiskt.

    1. Anonym skriver:

      Har också sett henne på flera bloggar. Härjar på folk så fort dom har en annan åsikt. Hon känns lite läskig ibland

    2. C skriver:

      Hon drar ofta upp att hon har en högskoleutbildning också ? Som att det gör hennes inlägg mer viktiga…

  3. HannaPanna skriver:

    Läste övriga kommentarer hon skrev under det inlägget och jisses….hon känns rätt instabil.

  4. josse skriver:

    Synd att alla är poliser. Vi får hålla tummarna att en svenska lärare gifter in sig i släkten?.

      1. josse skriver:

        Kanske kunde behöva en i släkten jag med ?

      2. Miss M skriver:

        Svenskalärare*
        Särskrivning i all ära men SAOL tillåter båda formerna av svensklärare/svenskalärare..

    1. sofia skriver:

      Självdistans ❤️

    2. The real Ess skriver:

      Duger nog med en språkpolis 🙂

  5. Belle skriver:

    ”Maria” kommenterar fan ALLT. Svarar på varenda kritisk kommentar Dessie får och säger att de ska sköta sitt eget liv. Den här ”Maria” kanske ska inse att Dessies liv inte är hennes heller…

  6. BossWyy skriver:

    Min barnradar piper som bara den. Ibland, som vuxen, blir man förvånad över hur ofta barn faktiskt är bland oss på nätet. Eller aa jag hoppas att detta är ett barn. Skulle gissa på 10 åring eller därnånstans.
    Däremot så är kommatecken frivilliga i svenska språket (fick jag lära mig för3 år sen av min psykotiska, men mycket engegerade svensklärare) har jag för mig. Nån som gått ut skolan nyligen eller går i skolan nu som kan confirma?

    1. a skriver:

      Hon, Maria, är 35+ . Jobbar som enligt henne själv som läkarsekreterare.
      Läser man alla svar hon gett i olika bloggar kan man få fram hela hennes liv.

      1. BossWyy skriver:

        NEEEEEJ. Nu blir jag ledsen. En läkarsekreterare???? Då borde ju hon om någon kunna skriva!

      2. MA skriver:

        Läkarsekreterare kan mycket, men svenska är inte deras starka sida.

        MVH
        En läkare

    2. Anna skriver:

      Jag tycker man märker att det är en vuxen kvinna med problem! Sådär skriver inte barn.

      1. BossWyy skriver:

        Jag har sett barn skriva helt sjuka saker. Mest amerikanska barn dock.

    3. L skriver:

      Är svensklärare. Kommatecken är inte frivilligt, utan en stor del av grammatiken och svenskt språkbruk. Du vet säkert själv hur rörigt det kan vara att läsa en text utan interpunktion. Dessutom finns det många fler grammatiska regler bakom kommatecken, än det klassiska ”betecknar en paus”. Det handlar om bisats osv, för långt och krångligt att ta här 🙂
      Semikolon däremot räknas ofta som en smaksak, då både kolon och kommatecken kan ersätta semikolon, lite beroende på sammanhang.

      Rekommenderar boken Funktionell grammatik av Maria Bolander, eller Svenska skrivregler av Språkrådet, för den intresserade 🙂

      1. Emelie skriver:

        Och felaktik kommatering ger satsradning… Jag var satsradningarnas drottning ett tag… Men löste det genom att slänga in ett ”och” efter kommatecknet ?

      2. BossWyy skriver:

        HAHAHAHA ojoj. Ja vår lärare fokuserade väldigt mycket på litteratur, så mycket att vi fick tvinga honom att ha grammatiklektioner med oss för han ansåg att vi redan borde ha lärt oss det vi behövde. Kommentaren om kommatecken var bara till för att hålla tyst på en elev, förmodligen för att han inte orkade höra om andra som inte heller förstod sig på det haha. Förstår nu att jag faktiskt aldrig fått någon ordentlig grammatikundervisning då jag bodde utomlands största delen av skolan… synd att eleverna får ta skit för att läraren vägrar ta sina mediciner (detta är sant, vi fick det bekräftat efter att vi överklagade honom). Ursäkta min okunskap pls hahah och tack för tips!

      3. L skriver:

        Det var inte meningen att vara en besserwisser eller skriva någon på näsan. Jag brinner för språk och ville inte att någon skulle få fel information, angående kommatecken. Jag kallar det engagerad, min fästman kallar det besatt 😛

  7. E skriver:

    ååh är SÅ trött på att se den där marias kommentarer överallt, speciellt i annicas blogg! verkar också som hon brukar svara på sina egna kommentarer i annat namn och hålla med sig själv

  8. Moody skriver:

    ”Sjukliga besvär” HAHA

  9. The real Hmm skriver:

    Blev förvånad att läsa här ovan att hon jobbar som läkarsekreterare, för jag var precis på väg att skriva att det här inlägget från CamCam känns sådär då jag är rätt säker på att hennes IQ inte är som alla andras.

    I vilket fall. något problem har hon, och det känns inte så bra att driva med henne. Hon behöver nog hjälp om något.

  10. V. skriver:

    Hennes tanke är god, men hon gör nog snarare Dessie en björntjänst när hon sitter där som en igel i kommentarsfältet och besvarar kränkningar med kränkningar, vilket dessutom leder till uppvigling. Iofs så vänder hon shitstormen mot sig själv och bort från Dessie, och hon får ju dessutom fart på en döende blogg. Vid närmare eftertanke kanske hon t om är anlitad av Dessie. ☺️

  11. Viktor Den Store skriver:

    Mentalt verkar den där personen vara ungefär åtta år gammal…

  12. C skriver:

    Hon hänger 24/7 på dessies och Annikas bloggar. Klagar fan jämt på ”näthat” också. Ibland heter hon Peter istället.

  13. Malin skriver:

    Brukar inte läsa Dessies blogg, men efter att sett den där kommentaren och läst att hon skriver fler och ofta var jag tvungen att gå in på Dessies blogg och kolla igenom kommentarerna efter fler kommentarer ifrån just ”Maria” xD

  14. Joanna skriver:

    Jag tror faktiskt inte att den här Maria är ett barn, sorgligt att säga… Jag tror att hon är en vuxen kvinna som däremot inte kan stava eller använda kommatecken, punkter eller liknande.
    Ser liknade (alltså dålig skrift, meningsuppbyggnad osv) på Facebook också och de är då inte från barn.

  15. Carro skriver:

    Jag tror varken det är ett barn eller en läkarsekreterare. Den här personen har ju klart och tydligt inget liv och jag har svårt att tro att varken ett barn eller en läkarsekreterare inte har något bättre för sig om dagarna än att hänga på Dessans blogg 24/7. Måste vara någon sorglig människa (kanske lite mentalt tappad) utan jobb och vänner.

  16. Frida skriver:

    Nej, hon är inte ett barn. Barn slänger väl inte ur sig ord som ”förolämpning” och ”sjukliga”? Inte ”karma” heller kanske, det är mest shabby chic-folk som hänger det i träform på väggen. Lite snett också, för extra effekt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg