Dessie och bloggen..

10:43 24 Aug 2016

Dessie:

dess

Jag tror inte ett ögonblick på någonting som Dessie skriver i det här inlägget  då det mest känns som ytterligare en brasklapp och SM i ordbajseri.

”Ska jag vara ärlig så hatar jag faktiskt nästan allt som har med ”offentliga livet” att göra med. Jag älskar ju mina följare, ni gör mina dagar ♥ men utöver det, har inget intresse i det alls.”
– Dessie behöver det ”offentliga livet” ungefär lika mycket som hon behöver syre för att överleva – bekräftelsebehovet som skiner igenom på alla dessa selfies och videos där hon åmar sig framför kameran är både sorgligt och genomskinligt.
Att hon skulle ”älska sina följare” köper jag inte heller eftersom hon behandlar dem som skit, slänger käft med dem och endast behöver dem för att få ut en lön, vilket osökt tar mig till nästa groda i inlägget:

”Samtidigt så vill jag inte lägga ner min blogg, det är för det första lättare sagt än gjort. Det här är ju något jag har gjort i 8 år, och som jag sa – jag vet inte hur jag skulle MÅ utan er läsare.”
Jag tror att den största anledningen till att Dessie inte vill eller kan lägga ner sin blogg är för att hon då skulle stå helt utan inkomst, utan utbildning och utan framtidsplaner.
Bloggen äger henne och det är nu beslut som att hoppa av skolan kommer tillbaka och biter henne i röven. Om nom nom..
Var skulle hon få sin inkomst ifrån om hon la ner bloggen? Det är ju inte som att hon har en butik full med Asiatiskt krimskrams att falla tillbaka på som vissa andra ”bloggnerläggare”.

Dessie har väl ingenting annat projekt som är inkomstbringande vid sidan av bloggen? Fy fan vilken rävsax hon sitter i.. Men som man bäddar får man ligga.

39 kommentarer | “Dessie och bloggen..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. r skriver:

    Det är som med Isabelle, hon gör ingenting under dagarna och har därför inget att ens blogga om. Det är därför Dessie och hon (bl.a) skriver om hur mycket ångest de har och hur de vill genomgå ”stora” förändringar som t.ex klippa av sig håret, lära sig franska och börja studera. Inget blir sedan av för de är helt vana med att inte ha något för sig. Skulle också känna ångest om jag var i deras situation – om några år sitter de där utan utbildning och inkomst.

    1. A skriver:

      Tror att det bara är en tidsfråga tills flera sk heltidsbloggare drabbas av inkomstbrist. Engla tex. Visst hon har en utbildning i botten men i ett yrke som utvecklas och förnyas ständigt. Kan bli svårt att få ett jobb som CNC-operatör igen om hon skulle bli tvungen.
      Hon har ju heller ingen framåtanda och go för att vilja något mer än blogga, hon har tragglat på med kaffekoppar, powerwalks, löshår och adlinks i åratal.
      Tror att många bloggare förstår att det snart inte går att leva på att endast blogga och de söker därför nya vägar i liknande branscher. De går vidare helt enkelt, kvar blir latmaskarna som tycker att det är bekvämt och härligt att hämta ut paket och få komplimanger…

      1. I. skriver:

        Englas blogg är så tråkig! Så tråkig att jag fascineras av den och tänker ”hur är det möjligt att ha så innehållslös och enformig blogg och ändå räknas som storbloggare?”

      2. A skriver:

        I. Haha, ja det är ju det som är så facinerande! Englas blogg är otroligt enformig och det har liksom blivit en grej för mig att gå in där för att se om det NÅGONSIN kommer hända något?.
        Den stora grejen för Engla denna vecka är hennes hår!!! Hon skriver om sitt hår som om hon ska göra värsta förändringen (ingen tror henne). Det slutar som vanligt med att typ inget händer men för Engla är det STORT.
        Facinerande!!

      3. L skriver:

        Fast just Engla lider väl av utmattningsdepression som hon haft sedan tvillingarna föddes, dvs flera år? Psykisk ohälsa är rätt jävla skitsvårt att bli fri från och det är inte säkert att man någonsin kommer tillbaka till ett ”normalt” arbetsliv

  2. The real Hmm skriver:

    Varför kan hon inte ha dubbla känslor inför detta? Få saker i livet som är svart/vitt.

  3. Sacha skriver:

    Tror ändå hon skulle må mycket bättre utan bloggen. Att kunna se utanför bubblan hon lever i nu och kunna inse att verkligheten faktiskt är lite annorlunda.

    1. Anna skriver:

      Hon skulle säkert må bättre utan bloggen, men frågan är, vad skulle hon göra utan den? Det är hennes enda inkomst. Hon hoppade ju av gymnasiet och har ingen utbildning och inga kvalifikationer. Det är det som är så sorgligt och som många läsare försökte varna många unga bloggare för när flera av dem i 16-18 års åldern hoppade av gymnasiet. Men då var folk bara avundsjuka och bloggen skulle leda till så många möjligheter och framtida företag. Men med facit i hand ser vi att ytterst få har lyckats omvandla bloggarna till framgångsrika företag, några driver fortfarande faramgångsrika bloggar men inga företag medan flera bloggare har hamnat efter. Kissie sitter lite i samma sits som Dessie men hon verkar åtminstone ha inspiration och driv för sin blogg även om hon inte lyckats starta något framgångsrikt sidoprojekt. Skulle hon tröttna så som Dessie gjort står hon också där utan något alternativ.

      1. Sacha skriver:

        Ja det är sant. Men utbildning kan man ju alltid försöka sig på i efterhand. Komvux och vidare utbildningar på högre nivå. Jobb kanske finns där ute, även för dom som inte har slutbetyg.

        Så vad hon skulle göra utan bloggen, det vet nog bara hon men möjligheter finns säkerligen för den som verkligen vill förändra sitt liv. Men det kanske är där hon stannar, för hon vill inte förändra sitt liv. Hon trivs med det lata och glassiga livet som hon lever idag (iallafall som det verkar att hon har när man läser hennes inlägg).

      2. The real Hmm skriver:

        Sacha: Tänk vad olika man kan uppfatta någon. 🙂

        Jag uppfattar henne som att hon tycker sitt liv är rätt innehållöst om man bortser från tiden som hon umgås med sin son. Inte alla som att hon uppskattar att vara lat eller att hon tycker det är glassigt. Som att hon verkligen söker efter något att fylla sina dagar med men inte vet var hon ska börja.

      3. Eazy skriver:

        Kissie har ju faktiskt tagit studenten och läser väl upp sina ämnen nu på distans? Dessie är väl inte ens färdig med grundskolan? Hoppas att hon tar tag i det inte alltför sent…

  4. Danie skriver:

    I don’t get it? Vad är det för skillnad på att ha ett 9-17 jobb som man inte gillar och att inte trivas med sitt jobb som bloggare? Hon kan ju söka vilka jobb som helst som inte kräver några förkunskaper, som alla andra? Att hon inte vill och inte kommer tjäna samma summor/kunna fuska med skatten som nu är ju en sak. Hon kan ju också bli student och läsa upp det som saknas. Hon KAN en hel massa, vad hon har lust med/giter är, precsi som pengarna, en annan femma.

    1. A skriver:

      Håller med dig i det stora hela MEN jag tror att komplimanger och bekräftelse har blivit snudd på livsviktigt för en del bloggare. De lever på att visa upp sig och sitt utseende och har i vissa fall gjort det i många år. Vet de ens vilka de är om allt detta plötsligt försvinner?
      Att söka vilket jobb som helst tror jag faktiskt att de aldrig skulle falla sig in att göra.
      Att slita i äldreomsorgen eller i kassan på Ica kräver styrka och ödmjukhet. Likaså att ta sig till skolan igen. Har tex Dessie och Engla den styrkan tro?

      1. J skriver:

        Har för mig att Engla jobbade i mataffär i några år innan hon började blogga, hon har även en utbildning. Så lite skillnad på henne och Dessie som aldrig arbetat och inte har någon utbildning efter grundskolan. Tror att hon skulle behöva arbeta på riktigt eller studera i några år för att få lite erfarenhet av det ”verkliga livet”, hon skulle nog må bra av det.

      2. A skriver:

        J, ja absolut är det skillnad på Dessie och Engla. Dock så upplever jag dem ganska lika när det gäller bekräftelsebehov, bekvämlighet och båda verkar liksom ha stagnerat.

      3. Danie skriver:

        Jag menade inte ur hennes synpunkt så mycket som alla andras förutfattade mening att hon inte skulle klara sej utan bloggen och ”rävsaxen hon satt sej i”… Ingen säger att det skulle vara lätt, och bortsett från pengar och bekräftelsebehov så tror jag själv att det ligger en del i att hon (och flera andra som lever på sociala media) skulle tycka det är tungt att ha ett ”riktigt” jobb. Man kan läsa upp gymnasiekompensen och jag har aldrig hört att dom frågar efter den t ex på ICA-lagret eller när man anställer butikspersonal…

        Om bekräftelsebehovet tar över är det ju det man ska jobba med, och ett led i det skulle ju kunna vara att dra sej tillbaka. Jag har alltid räknat med att det funnits någon sund input någonstans i bakgrunden. Inte nödvändigtvis egna föräldrar men kanske vänners/pojkvänners föräldrar, äldre syskon eller vännerna. Efter att ha stött på fenomenet Nellie så förstår jag att vuxnas närvaro inte behöver göra någon skillnad, särskilt inte den typen som lever på eller genom sina barn.

        Sidenote: ”Riktigt” jobb är fel men ni förstår vad jag menar hoppas jag. Kom inte på något som passar in.

    2. a skriver:

      Dessie har inte gått gymnasiet och de allra flesta yrken kräver detta för att man ens ska få komma på intervju.

  5. Anya skriver:

    Tycker du är lite väl hård här. Dessie må vara speciell, men med all den kritik hon måste bemöta 24/7 förstår jag att hon har stängt av det helt. Det måste tära enormt mycket på psyket att man aldrig kan tillfredsställa dem man arbetar för/åt (läsarna) eftersom de aldrig blir nöjda. Med det sagt, håller jag inte med om allt Dessie skriver och även jag ställer frågetecken vid många av hennes kommentarer och inlägg. Hon är antagligen förtvivlad och väldigt osäker just nu. Hon har precis gått från ett långt och fast förhållande, hittat tillbaka till gamla vänner (som in my honest oppinion verkar utnyttja henne) och ganska så lost.

    Ps. Måste dock skriva att hon utifrån de kommentarer jag sett från henne i diverse Facebook-grupper gett ett intryck av att vara en väldigt ödmjuk och snäll person som innerst inne såras otroligt mycket av all hackande från alla håll.

    1. Anya skriver:

      Ps. Väntar bara på kommentaren ”DU ÄR DESSIE!!!!” – hahaha.

      1. Anna skriver:

        Har aldrig sett Dessie skriva ett så välformulerat inlägg så risken att du blir misstagen för henne är nog minimal. 🙂

    2. The real Hmm skriver:

      Tycker också hon verkar otroligt vilsen och ledsen just nu. Och alla kommentarer om att hon är nöjd med sitt utseende och att det bevisas med alla hennes selfies håller jag inte alls med om utan tänker att hon lägger upp dem pga tvärtom. Söker kärlek och bekräftelse för både sitt yttre och inre pga otroligt osäker med dåligt självförtroende. På alla plan.

      Jag uppfattar henne inte heller som dryg utan bar som någon som inte vet hur hon ska ta folk på i sociala medier. Och jag har aldrig sett henne skriva något elakt om någon eller något.

      Hon skulle behöver en livchoash eller mentor nu. Inte mer negativ kritik om vem hon är eller inte är, hon har gjort noll för att förtjäna det. Inte ens varit en dålig förebild för unga pga sin livsstil eller flaska inlägg om en fantasivärld.

      Hon må vara 22 och mamma men ter sig för mig sig för mig som en vilsen 17-åring (ett barn) som bara behöver veta att hon är bra och att världen vill ha henne i sig.

      1. J skriver:

        Jag håller med både dig och Anya. Give her a break. Precis som ni säger verkar hon väldigt vilsen och skör just nu. Det måste få vara okej. Jag blir faktiskt mest brydd när jag ser hur det ständigt ska sparkas på de som redan ligger ner. Jag menar, varför? Jag provoceras mycket lite av att hon inte uppdaterar sin blogg. Den enda det drabbar är ju henne själv. Jag däremot, jag är faktiskt inte så insnöad i hennes liv att jag går i taket om jag inte får veta vad hon gjort under en dag eller dylikt. Blir man å andra sidan provocerad av detta och läget inte förbättras, då kan man väl helt enkelt sluta att gå in på bloggen? Problem solved.

        Sedan tycker jag att det känns lite sisådär att en kommentar som: ”Det enda jobbet som passar henne är väl eskort? Då ligger man i princip bara på rygg” faktiskt får ligga kvar. En otroligt förnedrande, sexistisk och rentav vidrig kommentar som ingen ska behöva få.

      2. Alexandra skriver:

        Håller verkligen med!

        Jag tror faktiskt att Dessie skulle kunna fortsätt blogga MEN jag tror även att hon skulle tjäna så otroligt mycket på att skaffa ett jobb med rutiner och stadig månadslön och istället ha bloggen som en sidogrej (typ som Egoina gör). Hon skulle nog behöva få bekräftelse utifrån ett väl utfört arbete, istället för hennes utseeende/prylar/livsstil.

        Hon har växt upp i en ganska ovanlig miljö, där hon bara blir bedömd på kriterier som vi andra inte blir i vårt vardagliga liv. Tänk själv hur det skulle vara om alla personer runt omkring en sa ”snygg du är idag” eller ”fan vad ful den där tröjan är”, man blir nog jäkligt osäker då. Jag tror hon skulle få lite mer självförtroende om hon insåg att hennes värde låg i mer än hennes utseende.

        Jag försvarar inte Dessies beteende, för let’s face it ibland gör hon koko saker. Man jag kan precis som The Real Hmm se att hon troligtvis är lite vilsen just nu.

    3. C skriver:

      Håller med dig. Undrar bara varför du tycker det verkar som att hennes gamla vänner (menar du nnabintou?) utnyttjar henne? 🙂

      1. Anya skriver:

        Ja, precis. Hon får henne att hamna i det gamla träsket med festande, lite för mycket alkohol och crazy-young-life med nya främmande killar varje dag. Dessutom åker de för Dessies pengar och Nnabintou länkar titt som tätt till sig själv från Dessies snapchat och Instagram.

        Vi får inte glömma hur samma person (nnabintou) dissade Dessie när hon fick Theo eftersom ”hon inte längre kunde festa med henne”. En sådan vän är ingenting att ha enligt mig. 🙂

  6. Shine skriver:

    Måste ändå säga att man kan klara sig bra i livet utan gymnasiebetyg beroende på vad man har för förutsättningar. Jag hoppade av gymnasiet och har sedan dess haft en bra karriär med välbetalda jobb. Men jag befann mig också på rätt plats vid rätt tillfälle. I Dessies fall tror jag dock att hon skulle tjäna på att försöka gå klart gymnasiet just för att hon inte självmant verkar söka kunskap om hur världen fungerar och gymnasiet är en väldigt bra plats att hitta den kunskapen. Då behöver hon inte heller känna samma stress om bloggen dör ut. Hon är ung och har massor av tid på sig!

    Själv tröttnade jag på min karriär och läser nu upp gymnasiet i vuxen ålder för att eventuellt kunna studera vidare på högskolan om jag känner för det. Känns dock skönt att jag har ett cv att falla tillbaka på. Visst har det inneburit några år av lägre inkomst och en extra summa studielån men jag ser det som en investering. Man ska ju ändå arbeta minst 35 år till.

    1. M skriver:

      Vad har du haft för jobb under din karriär? Är det vänner som har hjälpt dig få dem? Bara nyfiken, vet ej hur det funkar. Efter gymnasiet jobbade jag och bodde utomlands, och nu studerar jag på universitet samt extrajobbar några gånger i veckan. Jag tyckte det var tillräckligt svårt att få extrajobb utan tidigare erfarenhet inom det området (RIKTIGT svårt faktiskt, fick gå tillbaka flera gånger till de ställen jag var intresserad av och typ böna och be haha) så jag kan inte föreställa mig hur det är att inte ens ha gått ut gymnasiet.

      1. Shine skriver:

        Jag har arbetet inom IT branschen inom olika områden från kundtjänst till support till att vara arbetsledare för tjuriga medelåldersmän hehe. Det första jobbet jag fick som blev starten för min karriär blev jag tipsad om av en kompis och har sedan dess arbetat mig upp. Det sista arbetet var för ett stort företag inom socialamedier och jag blev väldigt stolt över att få de jobbet eftersom ett standardkrav för att få arbeta där är universitetsutbildning, men tack vare ett bra cv fick jag jobbet ändå.

        Tycker du ska ha credd som var så otroligt envis med vad du ville göra och i princip tvingade dom att anställa dig. Det krävs mycket vilja för det!

        Ett tips till andra är också att helt enkelt börja smått, inte förvänta sig ett toppjobb på en gång och sedan helt enkelt visa framfötterna inom den position man får. Det är alltid tuffare utan utbildning men har man energin och rätt skills kan man jobba till sig en bra karriär och en trygg lön.

  7. Vivvi the one and only skriver:

    Nu är det snart dags igen. Micke har lagt upp ännu ett inlägg om att han söker lägenhet på insta. Var det inte Sindy som nyligen, bara för några dagar sen skrev att hon hade tvingat honom att ta bort ett sånt inlägg för att hon inte ville att random folk skulle höra av sig?

  8. Malin skriver:

    Det enda jobbet som passar henne är väl eskort? Då ligger man i princip bara på rygg

      1. The real Hmm skriver:

        Och på dem som ger tumme för en sådan kommentar.

    1. Dennina skriver:

      Håller med The real Hmm:

      Fy vilken vidrig kommentar. Att man ens kan uppmana någon till prostitution eller ens våga påstå att de inte duger till annat än att ligga på rygg är så jävla förnedrande och rent ut sag vidrigt så jag vet inte ens hur jag ska bygga upp denhär meningen.

      Fy på dig Malin.

    2. Emelie skriver:

      Vad krävs för att köra budbil? Hon är ju så himla bra på att köra bil.

      1. Bloggbevakning skriver:

        Taxi? Hon som är så social och har en sån magnetisk personlighet…

    3. Danie skriver:

      Jösses Malin! Dålig dag eller? Hoppas du blir hemma idag då, så att du inte skymmer solen för oss andra.

      För det första är det felaktigt att tro att jobbet som prostituerad är lätt! För det andra är alla som jobbar med eskortverksamhet ytterst nogranna med att påpeka just det, att eskorter INTE har sex med sina kunder.

    4. Emilie(!) skriver:

      Även om den skulle vara ironiskt så var den totalt onödig. ”Skärpning!”, som mamma skulle ha sagt.

  9. Hola skriver:

    Hon har ”personliga kriser” varje vecka. Det börjar bli tröttsamt. Efter 1000:e gången känns det inte ens som att det är på riktigt, mer en ursäkt. Går inte in på hennes blogg längre, jag upplever henne som alldeles för upptagen av sig själv och det ger mig ingenting att läsa hennes blogg längre.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg