*fnissar*

09:38 12 Aug 2016

Odd Spångberg:

Odds nya jobb som Bella har berättat om är alltså på…*drumroll* Löwengrip Care & Color.
Så gulligt, lilla frugan tar han om sin arbetslöse make.

Vad mysigt de kommer kunna ha det nu på sina kickoffer och konferenser med BÅDA barnen med nu!

odd
Tack Anna för tips!

39 kommentarer | “*fnissar*”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emelie skriver:

    Det var väl bara en tidsfråga, egentligen… snacka om beroendeställning…

  2. Eva skriver:

    Har alltid varor vanligt att kvinnor fått jobba i sina mäns företag. Ser ingen skillnad. Det här är kanske något de önskat och planerat en lång tid och nu fanns det behov och ekonomiskt utrymme och Odd’s kvalifikationer passade in. Ett familjeföretag helt enkelt. Vänta några år så kommer barnen att sommarjobba där. Varför måste allt vara så negativt jämt?? Grattis familjen Löwengrip/Spångberg och lycka till.

    1. r skriver:

      Haha tror du verkligen att de har planerat inför detta? Undrar också om Odd är dyslektiker? Svårt att ta en 30-årig (?) man seriöst när han felstavar helt vanliga ord och knappt kan sätta ihop en begriplig mening.

      1. N skriver:

        Nu förstår jag inte varför man skall klanka ner på dyslektiker? Jag själv har både dyslexi och dyskalkyli och kan säga att det är jobbigt som det är. Jag själv har oerhört dåligt självförtroende när det kommer till matte biten (dyskalkyli). Sedan har jag inga problem med att fråga hur vissa saker stavas men ibland blir det knasigt ändå och jag tror att man förstår sammanhanget. Absolut att man vill ha så lite felstavningar på ett cv som möjligt men men..

        Med vänlig hälsning, en tjej som fick oerhört många elaka pikar från sin förra chef angående sina ”diagnoser” och som aldrig kommer låta någon trampa på henne igen. 🙂 trevlig helg!

    2. Wolfie skriver:

      Jo men det är ju lustigt då Bella som inte skriver annat om karriär å superkrafter, verkar vilja dölja sånt här som inte passar in i bilden av power-kvinna/familj. Det sitter nog långt inne att erkänna att Odd ska jobba hos henne.

      1. Tove N skriver:

        Fast nu är ju hennes blogg om henne och inte Odd. Om jag var gift med en bloggare som delade med sig av det mesta av vår familj skulle jag vilja sätta några restriktioner på vad som skrevs om mig. Han kanske inte vill att det skrevs om hans karriär på hennes blogg…

    3. Vic skriver:

      Haha. Fast om det hade varit planerat, varför var Odd då ute på LinkedIn och sökte nytt jobb för bara någon vecka sedan? Haha! Nä. Säger BB det så är det en så dålig efterhandskonstruktion så det finns inte.

    4. Matilda skriver:

      Fattar heller inte vf folk är så negativa. Tror ju knappast att Isabella var tvungen att anställa honom, han är självklart inte oanställbar. Givetvis har de pratat om det, och även inom företagsledningen. Verkar ju dessutom vara inom ett område han har tidigare erfarenhet ifrån så helt vansinnigt är det inte.

    5. Elisabeth skriver:

      Odds kvalifikationer som simmare :)? Fyfaaan

  3. Mamma skriver:

    Pappa och jag har alltid jobbat tillsammans i vårt AB och vi har jättemysigt på våra firmafester och ”kickoffer”… han och jag. 🙂
    Så nu när vi bestämt att vi inte vill jobba längre, har vi inga problem med att umgås dygnet runt… för det har vi ju alltid gjort.

    Så lycka till Blondinbella och Odd. Antingen blir det jättebra eller så kommer Ni att bråka ihjäl Er.

  4. Anya skriver:

    Jag undrar om det här är bra eller inte. Jag vet inte om det kommer att skada deras förhållande eller inte, det är väldigt påfrestrande och särskilt när man är i den fasen BB är i med sitt företagande. Har BB inte också skrivit att hon föredrar man har olika jobb? Så konstigt. Men jaja, då får de väl en gemensam lön från samma företag så att säga. 🙂 Bra för Odd att frugan kunde erbjuda ett jobb!

  5. Anya skriver:

    ”Men orkså till”. Kunde han inte fått någon att rättstava den meningen åt honom? 🙂

  6. Johanna skriver:

    Nu kanske det bara är jag men känns det inte lite jävigt? Rätta mig gärna om jag har fel nån men har tjänsten varit ute så folk kunnat söka den

    1. A skriver:

      Jävigt? Ja självklart, men det finns inget tvång om att privata företag måste annonsera ut sina tjänster. Bara statliga och kommunala arbetsgivare måste annonsera och ge alla en chans att söka.

    2. Antonia skriver:

      Det enda vettiga med detta verkar ju vara att Odd ska syssla med rekryteringar vilket ligger inom det område han varit verksam hos Adecco. Detta är vad han kommer att göra för LCC eftersom man kan förmoda att Pingis inte tänker betala underhåll till Odd.
      Nej, underhåll till Odd får gå från Löwengrip Invest som Isabella själv bestämmer över. Vilket eventuellt arbete han kommer att utföra där får vara mellan herr och fru Spångberg. Man kan få lön för något man inte gör om ägaren bestämmer så. Och så tjänar man in pension och sjukpenning också.

    3. Elin skriver:

      Men det är ju ett privat företag, BB måste förstås inte lägga ut tjänsten om hon inte känner för det.

  7. Ingrid skriver:

    Och vilka är Odds kvalifikationer Eva?

    1. Antonia skriver:

      Odds huvudsakliga kvalifikation är att vara gift med Isabella Löwengrip.
      Tjänsten är konstruerad för att Odd ska kunna få apanage från Löwengrip Invest. Hans funktion kommer även fortsättningsvis att vara husslav med ansvar för barn, matlagning, trädgård, tvätt och proviantering.

      1. Matilda skriver:

        Fast då kunde han ju lika gärna stanna hemma och ta del av bellas pengar ändå. De tjänar ju inget på att ge honom en påhittad tjänst med lön från det egna företaget.

      2. Antonia skriver:

        Fördelen med att ge Odd lön och betala arbetsgivaravgifter är att han tjänar in allmän pension och kvalificerar sig för sjukpenning/föräldrapenning. Skulle han ”stanna hemma och ta del av Bellas pengar ändå” skulle han inte få dessa förmåner som en anställning medför.
        Dessutom kan det väl stärka Odds eventuella självkänsla att åtminstone se ut att ha ett jobb och en egen inkomst.

    2. Eva skriver:

      Ingrid: Finns tydligen på Linkedin så du kan läsa själv….

      Måste erkänna att jag inte läser/läst BB:s blogg så jag vet ingenting om BB eller hennes man/familj förutom det jag läst här. Men rent spontant så tycker jag det är rätt illa att folk skall skriva en massa dumheter och negativa saker om detta par på skvallerbloggar. Skriv det i BB:s kommentarsfält i stället. Liksom, vad har vi egentligen med saken att göra? Vad vet vi om bakgrunden?

      Thirdly… Jag har arbetat med massor av ganska höga chefer som har svårt att skriva och stava och det har fungerat ändå – de har tydligen andra väldigt bra kvalifikationer.

      1. Emelie skriver:

        Jag läser Bellas blogg, och detta är en typisk grej som Bella aldrig skriver om. Just nu är Odd på semester enligt Isabella, han har inget jobb men plockar ut pengar från sitt AB – alltså har han semester och är inte arbetslös. Enligt Isabella börjar Odd på sitt nya jobb 1:a oktober. Kommentarer som de som skrivs här godkänns inte/blir inte besvarade. Eller så har alla missuppfattat allting.

  8. Tycker egentligen det är inget fel att Odd jobbar i frugans företag… Det som däremot gör mig galen är att han har så dålig svenska. Kan inte någon korrekturläsa hans texter och rätta de enkla stavfelen?

  9. Janna skriver:

    Det verkar vara bloggbråk mellan hannalicious.se och pdotter.se! Ping!

  10. Vivvi the one and only skriver:

    Detta var ju Odd

  11. The One And Only a.j skriver:

    Vilken tur Odd har som kan få så mycket hjälp och nytta av Lilla Frugan och hennes lilla företag 🙂

  12. Camilla skriver:

    Jobbar inte Kenza och Aleks också ihop?
    Men gud nåde om man kommenterar nåt kritiskt om henne.
    Jag gillar BB för vissa saker och vissa saker gillar jag inte men hon blir ju granskad och kritiserad för precis allt.

    1. The Real Emelie skriver:

      Skillnaden är att Kenza och Aleks startade Ivy Reven tillsammans. Det har Kenza aldrig ljugit om/inte sagt hela sanningen.

      Isabella påstår just nu att Odd har semester och ska börja på sitt nya jobb den första oktober. Isabella säger även att Odd just nu plockar pengar ur sitt eget AB.

      Ser du skillnaden i detta?

      1. Dian skriver:

        De startade väl inte Ivy revel tillsammans? Aleks jobbade fortfarande i tailsweep när hon startade klädmärket. Visst han var en av grundarna till nylanseringen, men inte själva företaget. När Aleks jobbade på tailsweep drog företaget också en massa via Kenza, annonser osv.

        Jag förstår inte varför folk ska förolämpa Odd såhär mycket, vad är problemet med att få jobb på sin frus framgångsrika företag? Hade jargongen varit densamma om det var tvärtom? Dvs att BB jobbade i odds företag? Troligtvis nej, för det hade ansets vara sexistiskt.

        Och cam, måste säga att jag är lite besviken på sättet du skriver när du skriver om Odd. Varför ska du envisas med att förminska honom genom att hela tiden säga ‘frugan’ ?

        Och nej jag är inte BB för er som tror det.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Du kanske har missat att det är Odd som hela tiden kallar Bella för ”lilla frugan”?

      2. R skriver:

        Dian: Jo, Aleks var med och grundade IvyRevel (och även Gustav och Dejan), dock hade han kvar anställningen på Tailsweep ett tag men inför nylanseringen gick han över på att jobba heltid på IR. Det är ju något som inte ens Kenza har gjort ännu, man vet ju inte exakt hur avtalet ser ut men hon har ju kvar bloggen som sitt huvidsakliga jobb.

        Även om Kenza är frontfiguren för alltihop och ofta råkar säga ”mitt märke” om det så tror jag det är mer Tailsweep-killarnas företag, på samma sätt som LCC hålls ihop av Pingis medan Bella får vara ansikte. Alltså är det inte alls samma grej.

        Jag tror folk reaherar på det här för att det låter som en riktig nödlösning, Bella har inte skrivit om det och Odd verkade fortfarande söka jobb för ett par veckor sedan. De ger alltså inte sken av att vara särskilt stolta över nyheten.

      3. Camilla skriver:

        Kommentaren gällde om att de kommer jobba ihop inget annat.

      4. The Real Emelie skriver:

        Ja, det var den förklaringen du fick Camilla.

  13. Elisabeth skriver:

    Odd svarar i BBs blogg, år 2012:

    Kan du berätta om dig själv, främsta intressen, var du ser dig själv om fem år och kan du beskriva dig själv med fem ord. Kul att vi får chansen att lära känna odd

    – Om fem år så jobbar jag i en ledarroll inom försäljning har familj och älskar Bella ännu mer. Fem ord: Glad, initiativrik, omtänksam, ambitiös och ansvarsfull.

  14. Maria skriver:

    Jag ser ingen skillnad på en man som jobbar i fruns företag eller alla kvinnor som jobbar åt sina män eller pappor.

    Sen tror jag att det kan vara bra att skilja på jobb och familj. Det är inte helt okomplicerat att vara anställd av en när och kär, MEN om man kan få det att fungera så why not? Jag hade gärna startat något MED min kille men jag vet inte om jag hade velat jobba för honom och han hade inte tyckt om att jobba för mig.

  15. n skriver:

    Du Camcam skrev ju att du hade sökt jobbet som Odd fick, har du själv fått ett jobb redan? Eller är du fortfarande arbetslös?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Nä, jag jobbar och står i.. 😉
      Ingen rast, ingen ro.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG