Försöker Paula försköna sanningen?

18:00 22 Aug 2016

Paula:

p1
Så skriver Paula i sin blogg och blir anklagade för att försköna sanningen efter Molly helt enkelt inte får gå på förskolan mer än vad hon redan gör på en och samma vecka.
Varierar det inte från kommun till kommun?

Den här ”Sanna” verkar ju rätt säker på sin sak. =)

p2

36 kommentarer | “Försöker Paula försköna sanningen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Li skriver:

    Och vad är det konstiga med att ha fredagar då barnet inte får vara i förskolan Som lekdagar?

    Måste man ha valt själv för att uppskatta och göra en rolig sak av det?

  2. Moa skriver:

    Fast öppna förskolan och förskola är ju inte samma sak! Öppna förskolan är valfritt och dit går man känner för det! Då är föräldrarna med hela tiden

    1. josse skriver:

      Paula ska börja gå med Leonore på öppna förskolan. Kommentaren handlar om Molly som går på vanlig förskola.

  3. kotten skriver:

    Hur länge ett barn, vars förälder är hemma med småsyskon, får vara på förskola varierar från kommun till kommun. Där jag bor nu är det 20h, på vår förskola går dessa barn 9-14 och är vanligen hemma fredagar, ett barn har varit hemma måndagar och fredagar. I min gamla hem kommun är det 15h.

  4. Cajsa skriver:

    Vart förskönar hon? Det framgår ju inte ens i Paulas inlägg att hon själv har valt det. Bitter tolkning av sanna skulle jag säga 🙂

  5. Jojo skriver:

    I Sthlm får barnet vara på förskolan 30 h/vecka vid föräldrarledighet. I många fall får man bestämma själv hur dessa timmar ska fördelas.

    1. L skriver:

      I min kommun är det 15 timmar och då är det tisdag till torsdag 8.30 till 13.30 som gäller.

      1. Jojo skriver:

        Ja precis, det är ju olika. Men Paula bor ju i Sthlm och här är det 30 h och oftast flexibla tider som gäller, så hon hade ju kunnat välja att ha sitt barn på förskola 5 timmar/dag istället för att ha en ledig lekfredag.

  6. Z skriver:

    Fast folk måste ju vara seriöst dumma i huvudet?
    Hon skriver ”öppna förskolan”, inte vanlig förskola. Givetvis har hon själv valt hur ofta hon vill gå dit med sitt barn.

    1. Sabina skriver:

      Öppna förskolan är dit hon kommer gå med Leonor. Molly kommer vara på förskolan. Lite vass ton hörrudu 🙂

    2. S skriver:

      Men lääääs ordentligen innan du skriver nått spydigt….

    3. Pansa skriver:

      Du måste seriöst vara ”dum i huvudet” som inte kan läsa vad Paula skriver ? Haha. Älskar när folk kallar andra dumma medan de i själva verket inte ens själv hajjar någonting. Lite som Donald Trump.

  7. Emma skriver:

    Inom stockholm stad (där jag jobbar) är det högst 30 timmar i veckan en föräldraledig får ha sitt barn på fsk. Och föräldern får själv välja att ha sitt barn mellan 8-16.00 men får då anpassa så det är 30 timmar. Dvs kan det vara 9-15 varje dag eller 8.30-16 och ledig en dag i veckan.

  8. Nathalie skriver:

    I min kommun (förort till Stockholm) så är det 30 timmar som gäller…

  9. Ann skriver:

    Var det inte Paula som stod skriven på sin mammas adress? Vet nån varför?

    1. M skriver:

      Antagligen för att få ha molly på dagis 30h i veckan och inte 15-20 nånting som gäller i Huddinge där dom faktiskt bor.

      1. Matilda skriver:

        Det fungerar inte så. Om man har omsorg i Huddinge kommun är det kommunens regler som gäller, oavsett var du bor. I Huddinge kan de välja på att gå 15 timmar i veckan, eller 25 timmar i veckan med kravet att ha barnet hemma varje klämdag, studiedag, lov etc. Och alltså en gång i veckan – fredagar. Så Paula har helt enkelt valt att ha sitt barn 10 timmar mer i veckan än vad hon ”behöver”. Att försöka få sig själv att framstå som en supermamma som väljer att vara hemma med sitt barn en dag i veckan är patetiskt. Hon hade låtit henne vara där fem dagar i veckan om hon fick.

    2. Annie skriver:

      ååh jag undrar också, är jättenyfiken hehehehe
      Kommer ihåg att Svenskabloggare också fick den frågan och att hon absolut inte kunde berätta varför ……. :O :O 😀

      1. josse skriver:

        Men Matilda, det m menar är att Paula är skriven på sin mammas adress för att få ha Molly på förskolan i den kommunen då det är 30 timmar som gäller där och bara 15/20 där dom faktiskt bor.

      2. M skriver:

        Precis, Paulas mamma bor i Stockholms kommun där det är 30 h. Är det någon som vet vilket dagis molly går på? Läser inte paulas blogg så jag har ingen koll på om hon skrivit det där.

      3. Sofia skriver:

        Jag minns det också! Hon hade ju skrivit ett inlägg och sen fått ett mail från Paula (om jag minns rätt?) där hon hade skrivit varför och svenskabloggare kunde absolut inte berätta varför. Såå nyfiken! Haha

      4. vvv skriver:

        Det kan va så lätt som att paula har ett galet ex eller något, skrev mig hos min mormor och morfar innan jag fick skyddad identitet pga mitt ex (läs: stalker)

  10. Tine skriver:

    Den här ”Sanna” verkar ju rätt bitter.

  11. Danie skriver:

    Att som föräldrar stå skrivna på två adresser fyller väl egentligen bara en funktion, om man inte faktiskt är separerade – mer i bidrag och billigare/fri dagisplats etc? Om Hugo står för fiolerna på pappret (detta är bara spekulation!) så räknas nog Paula som låginkomsttagare/student. Någon som kan komma på en annan anledning, om man utgår från att det som tidigare skrivits om att barnets antal dagistimmar baseras på var barnet går och inte var mamma är skriven?

    1. Danie skriver:

      OM det är så att man skriver sej på en annan adress för att kunna få mer i bidrag/fler gratis-timmar på dagis/behålla plats på vårdcentral etc så är det bidragsfusk. Det sticker nog lite extra i ögonen när folk som har så mycket, både pengar och sponsorer/gratisprylar, väljer att göra på det viset även om dom inte är unika. Hon kan ju stå på sin mammas adress av en helt annan anldening, men jag har svårt att se vad det skulle vara….

  12. Ann skriver:

    Ja, varför är hon skriven på sin mammas adress? Skumt

  13. Förskola (dagis) här är det 15 timmar/vecka som är gratis från 3 år. Mitt ena barn går 8-11 & får ej lunch där. Öppna förskolan är ju inte dagis där man lämnar sitt barn utan bara leker & fikar, typ.

  14. Anya skriver:

    Självfallet utnyttjar Paula systemet till egen fördel. Men god och snäll ska hon absolut verka, då hon annars riskera att förlora sin ”fina” (läs: falska) image. Man får endast ha barnet på dagis 15 timmar i veckan hos henne och Huggsan.

    Löjligt också att man inte står skriven på samma adress som resten av sin familj. Kan inte någon kommentera hennes blogg och fråga? 🙂 Eller ja; sannolikheten att kommentaren studsar igenom hennes filtrerade kommentarsfält är nog väldigt låg.

    1. Ann skriver:

      Japp, jag försökte, 2 ggr men båda kommentarerna försvann illa kvickt! Då gömmer man ju något…

  15. Patruska skriver:

    Kan ju säga såhär, sanna har inga barn!
    //Mvh sitter-i-soffan-och-dricker-kaffe-medans-lillebror-vilar- förmiddag -och -storasyster-är -på-förskolan

  16. ann skriver:

    Jag kommenterade och frågade Paula varför hon är skriven på sin mammas adress.. Kommentaren försvann illa kvickt. Vad gömmer hon?

    1. Anna skriver:

      Min kompis har också skrivit och frågat det nu! Ska se om den kommentaren ligger kvar…

      1. Ann skriver:

        Skrev 2 ggr, både kommentarerna borta… Sjukt

  17. Skumt att det skiljer sig så mycket mellan olika kommuner…
    Är det inte vanligast med 15 h?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG