Slut på kontot!

11:52 16 Aug 2016

Egoina & Kissie:

tamo

Reklamkampanjerna böljar som vågor genom de sociala mediaflödena och just nu är det tamponger som är på tapeten genom företaget Tombox.
Märklig affärsidé måste jag säga.

Jag prenumererar visserligen på linser och det skulle jag göra även om det kostade lite mer för jag vet inte hur många gånger jag stått där med tomma kartonger.
Ner till optikern för att få reda på att mina linser så klart är slut och kommer ta en vecka att få in.
Glasögonorm fram.
Det spelar ingen roll om jag skriver in det i kalendern, jag missar alltid ändå.
Men tamponger? Det finns ju på närmaste Pressbyrå. Överallt verkligen och du kan även få av vänner om du råkar få mens ute. Jag kan inte riktigt be mina vänner om linser när de tar slut.

Jag tror den här affärsidén kommer bomba stenhårt, bloggarnas kampanjer till trots.
Vad tror ni?

25 kommentarer | “Slut på kontot!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    Tamponger är typ det sista jag skulle prenumera på

  2. Julia skriver:

    Dessutom känns det rätt dyrt med 149 spänn i månaden. Så mycket spenderar jag aldrig på tamponger. Tvek om presenterna man får väger upp för resten.

    1. Amanda skriver:

      149 kr i månaden?! Lägger nog inte det per år ens o.O

  3. Antonia skriver:

    Abonnemanget kostar mer än tampongerna därför att det kommer ”gåvor” och ”överraskningar” också.
    Prover på produkter har inget ekonomiskt värde för konsumenten utan är reklamkostnader för den som tillverkar och säljer.
    Fel att sätta ett värde på prover eftersom konsumenten ställer upp på att ta emot reklamen och det ska man inte behöva betala för.
    Nej, köp tampongerna separat och strunta i ”överraskningarna”, Vill ni testa produkter gå till ett varuhus eller parfymeri och kolla för där finns testers och prover.

  4. Linda skriver:

    Det var väldigt dyrt! 😮

    Jag har alltid koll på mitt skyddsförråd och dessutom behöver jag väldigt få per månad tack vare p-piller så jag skulle snabbt ha för mycket.

    Håller med om linserna! Helt plötsligt när jag sträcker upp handen för att ta några så är kartongerna tomma. Hatar det, haha. Särskilt om det händer på en fredag…

  5. Mikaela skriver:

    För de som är obekväma med att handla i butiken, absolut! Onödigt dyrt dock. Mysigt med överraskning.

    1. Vivvi the one and only skriver:

      En person som inte kan handla mensskydd i butik behöver seriös hjälp oavsett sexualitet och identitet, speciellt 2016

  6. Malin skriver:

    Det roligaste är väl att Dessie skyller på att det är svårt att få samarbeten på sommaren då ”alla har semester”. Tydligen är det inte svårt för Kissimurran att få sponsorer från höger till vänster.
    Tror snarare företag är trötta på Dessans arbetsmoral, alla klagar på henne i varenda blogginlägg haha!

    1. Antonia skriver:

      Det gäller att vara populär bland de byråer och pr-konsulter som jobbar med sociala medier. Vissa bloggare får fler och bättre erbjudanden inte för att de nödvändigtvis har väldigt många läsare utan snarare är pålitliga och lätta att jobba med. Stökiga, opålitliga och griniga vill ingen jobba med.

  7. KisseKatt skriver:

    Svindyrt!
    Använder folk såhär mycket tamponger och bindor när de har mens?
    Jag spenderar ungefär 25:- var eller varannan månad på sånt :S

  8. Isabell skriver:

    Eller så kan man bara köpa en menskopp så har man skydd som räcker i 10 år. Toppenbra tycker jag! 🙂

    1. M skriver:

      Hur funkar menskopp om man har gynsmärtor? Endometrios och så, någon som vet? Tamponger funkar inte på mig :/

      1. wickedlyawesome skriver:

        Jag har inte endometrios men kan liksom få kramp av tamponger och bindor, menskoppen har varit min räddning!

      2. The real Hmm skriver:

        Hah, spännande. Det hade jag inte kunnat räkan ut att den skulle vara bättre. Ska tippsa min väninna . 🙂

        Orkar du berätta varför den funkar bättre?

        Jag vet faktiskt väldigt lite om Endometrios, men det verkar det som att läkarvetenskapen också gör.

      3. wickedlyawesome skriver:

        För mig funkar den bättre då den inte torkar ut slemhinnorna. Nu med hormonspiral (kanske inte det bästa men har mina anledningar till att jag behöver den) får jag knappt mens utan blöder alldeles för lite för att ens kunna använda tampong medan menskoppen funkar klockrent. Det har till och med hänt att jag glömt den då den inte känns… Utan spiralen blödde jag istället alldeles för mycket och fick byta skydd precis hela tiden, koppen rymmer mer och läcker mindre än tamponger. Har aldrig behövt oroa mig för mens på semestern/badet/träningen sedan jag köpte min menskopp för 9 år sedan (fatta hur mycket pengar jag sparat på det!).

      4. The real Hmm skriver:

        Ja men det verkar ju logiskt om det blir så att du reagerar mer pga uttorkade slemhinnor. Gör ju vi utan e också. ska fråga min väninna vad det är som gör att hon får sina problem och sedan berätta om att koppen kan funka om det beror på samma ska.. Tack för infon. 🙂

      5. L skriver:

        ÄLSKAR min menskopp!
        Jag upplever att tamponger inte bara torkar ut, men också lätt kan röra vid livmoderhalstappen, eller vad tusan den heter, vilket kan förvärra både mensvärk och endo. Med koppen behöver man inte hålla på och ”irritera” hela tiden heller, med massa byten och grejer. Det rekommenderas att man ger koppen två menstruationer innan man bestämmer om man gillar den eller inte. Det kan vara lite knepigt i början, men det var ju tamponger också, när man var ung och ovan.
        Jag ångrar att jag provade den först vid 26 års ålder, eftersom den underlättar SÅ MYCKET. Menskopp = mirakel

  9. FK skriver:

    För 149 kronor var det inte speciellt många tamponger. Ta de pengarna o gå ut o köp ett lager som räcker i ett halvår istället!

  10. Snapphanen skriver:

    Det var väl iof lite dyrt. Men grejen tyckte jag var bra. Att man får hem och inte behöver tänka på att åka iväg och köpa. Jag som bor på landet med en affär som stänger tidigt har ständigt problem med det. Mest för att jag aldrig kommer ihåg att köpa det förens det är för sent…

  11. Carolina skriver:

    Hihi du brukade handla linser av mig i Liljeholmen förut, eller ja, beställa 😉

  12. The One And Only a.j skriver:

    Nu får jag väl skit för att jag inte står upp som en stark kvinna och älskar min mens, men seriöst… Jag HATAR mens. Jag har FOBI för mens. På riktigt, jag hade sådan ångest förr när jag visste att den snart skulle komma, ångest för allt som har med mens att göra och ångest för att någonsin få det igen. Det blev så illa att jag käkade p-piller konstant i tre år utan att pausa så min kropp blev alldelles snurrig och min gynekolog fick sluta skriva ut… O_o sen fick jag prova pstav och det är det bästa jag gjort. Haft den i snart två år (buuhuu ett år kvar tills mensen kommer tillbaka :() och det har högst kommit några droppar. Det kan jag leva med även om det också är lite jobbigt…

    1. Den gamla vanliga Ess skriver:

      Kan du berätta hur du märkte att din kropp blev snurrig av pillren? Jag skjuter upp mensen ofta och är inne på tredje månaden ( eller tredje treveckorsperioden då) men vill göra det en karta till. Vet däremot inte om det är så klokt.

      1. Plumbob skriver:

        Det där är nog väldigt individuellt och beroendes på vilka piller man äter. Jag brukade ha mens kanske 2 ggr/år förut, utan problem. Min läkare sa att det såg bra ut varje gång jag förnyade receptet och han kollade mina värden.

  13. Ella skriver:

    Tamponglådorna lär väl inte ens rymmas genom brevinkastet så då måste man ju ändå åka till närmaste butik och hämta ut skiten, väl där hade man ju lika gärna kunnat plocka upp sig ett paket för en femtedel av priset… Nä detta kändes som en rätt ogenomtänkt affärsidé faktiskt?

    1. vvv skriver:

      Fast just det verkar dom tänkt på enligt kissies video. Priset är iaf fortfarande galet

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg