Tror ni hon fick en klubba?

11:30 18 Aug 2016

Janni Delér:

janni

Jag är helt tvärt om – jag gissar eftersom jag har linser – men det gör mig ingenting att bli petad i ögonen hos optikern eller ögonläkaren.
Så var det dock inte när jag fick linser som 15-åring.
Mitt huvud backade instinktivt så fort mitt pekfinger med linsen på ens närmade sig ögat. Som att handen och huvudet inte hörde till samma kropp men nu behöver jag inte ens en spegel. Winning!!! 😉

Jag börjar dock bli väldigt sugen på att operera ögonen för att slippa linser och glasögon men jag har så snygga glasögon att de mer är en accessoar än synhjälp. Kan man ha glasögon med fönsterglas nån gång ibland eller är man bara töntig då?
Ungefär som att ha en krycka som en del av dagens outfit utan att behöva den.

6 kommentarer | “Tror ni hon fick en klubba?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Binnky skriver:

    Jag har opererat ögonen men behöver terminalglasögon. Och nu börjar jag närma mig fyrtio och då blir det ålderssynhet, funderar på art göra om det och byta ut hela linsen, men det är svindyrt.

    1. The real Hmm skriver:

      Vänta ett tag till. Op på ålderssynthet är rätt nytt och om du ger det ca 5 år till så kommer de ha hunnit mycket längre.

      Ger dig också utrymme att kunna böja spara till det redan nu. 🙂

      1. Binnky skriver:

        Nja, det har funnits rätt länge, att byta ut linsen. Brorsan gjorde det för åtta år sedan

      2. The real Hmm skriver:

        Ja att byta linser har funnit länge och funkar bar för de allra flesta 🙂

        Men att korrigera för ålder synhet har de bara hållit på med i Sverige i ca 5 år. Det är rätt nytt för att vara ett medicinskt område. 🙂

        Fråga. Lasrade du innan? Kan man ens då sätta in en lins efter? Visste inte jag isf. Jätte bra ju. 😀

  2. vvv skriver:

    Man kan ha ”glas”ögon MEN med risk att bli kallad hipster

  3. Josefine skriver:

    Opererade mina hos Memira i februari. Var närsynt med -5,0 i styrka på båda ögonen innan op. (Med andra ord, hittade inte mina glasögon på morgonen på nattduksbordet).

    Bästa jag gjort! Så himla nöjd! Såg klockrent direkt efter operationen och smärtorna släppte efter ca 4 timmar. (Man får bedövningsdroppar med sig hem, behövde bara i 4 timmar alltså). Kunde köra bil samma dag.

    Vid sista kontrollen efter operationen, i maj, så hade jag perfekt syn, bättre än ”normalt”. Visst är det dyrt, men jag månadsbetalar räntefritt. Ca 1500 kr i månaden i 24 månader.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp