GabJoss rakar huvudet på sin ettåring!

13:00 19 Dec 2016

GabJoss:

jason

Fick förresten lite frågor om vi har rakat minis huvud och ja, det har vi! Har hört att håret växer tillbaka mycket tjockare och finare efteråt från nära och kära så vi testar väl. Hans hår var väldigt ”tussigt” innan och växte i stora klasar på vissa ställen medan det var jättetunt på andra ställen. Tror att det blir en bättre frisyr nu när vi rakade bort det och låter det växa ut på nytt igen.//GabJoss

Jag har hört mycket sjukt i mina dagar men att raka huvudet på en ettåring för att han ska få en snyggare frisyr sedan när håret växer ut slår fan det mesta!!
Vem bryr sig om hur håret växer på en ettåring?
Och vem bryr sig så till den milda grad att man faktiskt gör slag i saken och rakar bort det?

Ska hon lägga honom på ett fat och strö hallon över honom och ta kort eller vad är det han måste se så snygg ut för?
Den här utseendehetsen slår nästan Katten Zytomierskas med en meter eller två.
Herregud, vad hade hon gjort om han helt saknat hår? Peruk? Små hårförlängningar som klistras fast på huvudet?

Tack för tips, A!

114 kommentarer | “GabJoss rakar huvudet på sin ettåring!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    Hemskt!
    Men också hemskt korkat. Den enda levande delen i ett hår är roten. Den påverkas inte av en rakning. Och håret ser inte annorlunda ut efter – just därför.

  2. Anonym skriver:

    Det är ovanligt att raka av håret på små barn i Sverige men jag har hört att det förekommer oftare i andra kulturer, läste i en tidning om en skådespelerska med släkt från Sydamerika som fick både skallen och ögonbrynen rakade. Jag tycker att det är ok att raka en 1åring huvud sålänge som han inte får skärsår eller protesterar, även om jag inte skulle göra det själv.

  3. Dani O skriver:

    Jag är från Chile. Där rakar man av håret på barnet i 1års åldern då man tror att håret som växer ut är tjockare.

    1. HHanna skriver:

      Min svägerska är från Thailand och hon rakade av håret på min systerdotter i den åldern. Antar att det var av samma orsak.

  4. SmygarBerit skriver:

    Det är en gammal (med betoning på gammal) myt att håret blir tjockare och tätare av att raka ungen när den är bebis. Lika mycket myt som att man får kramp i vattnet om du precis ätit, att ögonen kan bli fyrkantiga av att sitta för nära tvn, att ifall du tittar i kors så kan ögonen fastna osv osv.. Kan hålla på foevaah med exempel.

  5. A skriver:

    Ja sån idioti! Har folk helt tappat förmågan att tänka logiskt? Huuuur skulle det kunna växa ut ”mycket tjockare” efter?

    1. Sofie S. skriver:

      Det enda jag kan tänka är ju att det SER tjockare ut för att allt växer ut i samma längd istället för i olika tunna längder. Men det blir ju inte tjockare som så. Jag menar jag tycker ju att mitt långa hår känns tjockare när jag varit hos frisören och fått bort de tunnaste längderna. Och det är ju just för att fler hårstrån fått samma längd. Men jag hoppas inte hon tror att han får naturligt tjockare hår av att raka av det får det är verkligen en myt.

  6. E skriver:

    Alltså jag finner inga ord. Inte vill hon att Jason går hos BVC och för vaccin, inte ska han gå på dagis och nu det här. Vad är hon för förälder egentligen? Jag tycker inget hon gör är normalt.

    1. Sannie skriver:

      Det finns massor av människor som väljer bort bvc och vaccin, inget konstigt (även om jag själv drar med mig bebis till bvc så fort jag har tid och ger henne alla vaccin som är med i programmet) och att raka Jason’s hår är knappast skadligt för honom. Man kan tycka vad man vill om deras val i dessa frågor, men att hoppa på deras (hennes? Jason har ju en pappa också, så vitt jag vet, dom förhoppningsvis också får vara delaktig i besluten) föräldraskap pga detta, känns som både ett och två steg över gränsen.

      1. toter skriver:

        Fattar vad du menar med att inte hoppa på deras föräldraskap men måste flyga in här på en kvast och bara säga att JO, att inte vaccinera sina barn är konstigt. Försök inte normalisera något som är helt uppåt väggarna fel och idiotiskt, tack och snälla.

        1. Sannie skriver:

          Nej, det är inte konstigt, massor av människor som låter bli, därmed per definition inte konstigt. Sen vad man tycker om det själv har inget med den frågan att göra. Personligen kan jag också TYCKA att det är konstigt, men det är inte alls ovanligt. Är du med på mitt resonemang? Sen att det är egoistiskt, med tanke på alla som av olika anledningar inte KAN vaccinera sina barn, är en helt annan sak. Jag tycker fotfarande att det är över gränsen att kritisera deras föräldraskap, tycker du inte det, får vi helt enkelt komma överrens om att tycka olika. 🙂

          1. Matilda skriver:

            ”Över 98 procent av barnen hade fått minst tre vaccindoser mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Haemophilus influenzae typ b, och 97,5 procent av barnen var vaccinerade med tre doser av pneumokockvaccinet. Andelen barn som hade vaccinerats mot mässling, påssjuka och röda hund (MPR) uppgick till 97,3 procent.” saxat från folkhälsovården. Så jo, det är både ovanligt och onormalt att inte vaccinera sina barn. Sluta sprida okunskap

          2. Sannie skriver:

            Det där är för det första siffror från 2012, det blir mer och mer vanligt att inte vaccinera sina barn. För det andra är statistiken baserad på dom som väljer att ta sina barn till bvc, och iom att det finns ett gäng personer som skiter i det, så finns självklart ett mörkertal. Nej, det är inte ovanligt. Jag vet inte vad du menar att jag sprider för okunskap?

    2. Tänk skriver:

      I sverige är det valfritt att vaccinera sitt barn. Vad vet du om varför de valt att inte vaccinera?. Sluta yttra dig om andra föräldrars beslut.

      1. Tänk du också skriver:

        …. För att hon har sagt att dom inte har vaccinerat honom?

        1. Tänk skriver:

          Tänkte mer på vad vet du om vad orsaken till att dom inte vaccinerat är? Kan ligga mycket bakom ett sådant beslut.

          1. Anna skriver:

            Googlar man Gabriella Joss + Vaccin så kommer det upp inlägg om det, men kort sagt så har hon läst om vaccin och dess för och nackdelar och kommit fram till att hon (dom, för hennes man har med största säkerhet något att säga till om i frågan också) inte tror att det är bra.
            Min åsikt är att det är skitkorkat och egoistiskt att inte vaccinera sina barn, men det är en annan sak

          2. Anonym skriver:

            Gabjoss har skrivit i en kommentar att hon och F inte tror på vaccin..

      2. Wow skriver:

        Det är bättre att super J sprider sjukdomar genom att gå ovaccinerad för att smarta Gabbi ”inte tror” på vaccin.
        Att gå ovaccinerad ökar chanserna markant för honom att insjukna i något samt utsätta andra barn för fara. Så okunnigt att man häpnar.

    3. Anonym skriver:

      Fast att inte gå på förskola är väl inte så konstigt? Om jag hade haft barn hade jag också varit hemma så länge jag kunde.

      /Förskollärare

    4. Susawoo skriver:

      Varför måste man gå på dagis, enligt dig?

  7. Gilette skriver:

    Men vad fan, vad är den stora grejen? Hon har bara klippt ungen hår väldigt kort! Att göra vilken annan frisyr som helst och bla. kleta i hårgel är såklart okej men inte att raka ned?
    Ni är överdrivna nu!

    1. Matilda skriver:

      Ja, fattar heller inte grejen riktigt? Vad är det faktiska problemet?

    2. Plumbob skriver:

      Det är väl inte en stor grej alls att raka sitt barns hår, det är underlaget till beslutet som känns lite konstigt.

      1. Wow skriver:

        Vi detta laget förstår nog många att Gabbi J inte gör så smarta val här i livet. Hon oroar sig över allt och inget och är SÅ SÅ hispig när Super J inte sovit en hel natt att alla helgens planer måste avbokas med omedelbar verkan. Samtidigt har hon noll oro över att låta honom gå omkring ovaccinerad.

    3. Anonym skriver:

      Därför att de rakade det av utseendeskäl. Han dög inte med sitt ”glesa” hår. Att styla det hår ett barn redan har är en annan sak – då visar man att håret är fint och ”duger”. Att raka av det helt är ju som att säga typ ”not good enough Jason försök igen”.

      1. Gilette skriver:

        Sekundärkränkt deluxe! Så om vilken föräldrer som helst klipper ungen så betyder det att den inte duuuger som den är? Buhu. ”För slitna toppar? Du duger inte!!” Haha… Give me a break.

      2. Varför inte!! skriver:

        Det gör mig lite ledsen att se hur känsliga folk är. Så om mina föräldrar skulle valt att raka mitt hår när jag var bebis för att slippa kala fläckar så ska jag se det som att jag inte duger som jag är?? Hör ni hur det låter?? Jag är mållös. Det kan inte vara lätt att leva om man könner sog tvungen att överanalysera precis allt helatiden. Vad är detta ??

        1. Varför inte!! skriver:

          *känner sig

      3. L skriver:

        Jag brukar klippa min hunds hår för att han ska… bli snyggare. Har gjort det ända sen han var valp 😉

  8. Marie skriver:

    Jag rakade min sons huvud när han var 1 år för hans lugg hängde ner över näsan.. Vågade inte klippa honom, han var (och är) ett yrväder så det vore idiotiskt att ha en sax i närheten av honom då. Men av ”hoppet” av att håret ska bli tjockare o ”finare” känns lite väl extremt..

    Btw, hur kan den familjen äta så förbannat mycket socker?!

  9. Varför inte!! skriver:

    Vill man att sitt barn ska se ut som ”hej kom och hjälp mig” så låter man det la växa vilt då, även fast det finns kala fläckar här och var. Du kanske inte vet heller då att vissa tejpar in sina barns öron när de är små för att de inte ska bli utstående när barnet växer upp?? Barnet kommer tacka föräldern för att den inte behöver växa upp och se ut som Dumbo.

    1. The real Hmm skriver:

      Gör man på det hållet också? Jag visste att man förr i tiden tejpade bakom barns öron, varför kommer jag inte ihåg, med resultatet att öronen växte så att de stod ut.

      Men jag visste inte tejpade på andra hållet. Kan nog berätta att det inte kommer hjälpa något nämnvärt mot öron som står ut att tejpa in dem. så hårt vill man nog inte tejpa som det skulle behövas, skulle jag tro.

      1. Varför inte!! skriver:

        Konstigt du, jag har nämligen vänner som har fått öronen tejpade och de har jättefina öron idag och är glada att deras mammor gjorde så. Men du vet allt eller?

        1. Matilda skriver:

          Hahaha, förlåt men det lät för roligt. Det är ju fortfarande inget bevis, jag har tex jättefina öron men inte har mina föräldrar någonsin tejpat dem. Så slutsatsen måste vara att man får fina öron av att inte tejpa.

          1. Varför inte!! skriver:

            Visst, det kanske låter roligt men kollar man noga så går öronen på dem lite lite inåt, så jo det är ett resultat av tejpningen.

          2. Lady Dahmer skriver:

            Mina öron går också inåt. Nej det funkar ej att tejpa öronen. Då måste man tejpa skithårt varje dag hela tiden under mkt lång tid.

          3. Varför inte!! skriver:

            Fast hur kan ni påstå att jag ljuger, jag hade aldrig skrivit att de funkar om jag inte visste att det var sant. Synd om er när ni utgår från att folk hittar på och ljuger, tråkigt!!

          4. Till buhu skriver:

            Min undulat kan flyga till månen och tillbaka. Det är sant! Varför tror du inte på mig???
            (Säger inte att ditt påstående är lika dumt som mitt men det följer exakt samma princip. Detta är ett forum på internet där vem som helst kan skriva vad som helst. Man måste kunna ta en diskussion kring sina påståenden.)

        2. Anonym skriver:

          Jag känner folk som går runt med foliehattar och har aldrig fått kontakt med aliens. Så därför bör alla ha foliehatt

          1. Varför inte skriver:

            Håna du folk som kommer med ett påstående som är sant! Kul ditt Klappträ!

          2. Anonym skriver:

            Mitt påstående är också 100% sant och baseras på samma logik som ditt.

        3. The real Hmm skriver:

          Men nu förstår jag verkligen inte. Jag skriver ju att jag inte visste att man gör så. Hur får du det till att jag vet allt? Desutom så skvier jag att jag inye TROR att det fungerar.

          2 Vad din historia inte förtäljer är ifall baronen blir tejpade för säkerhets skull eller o de verkligen redan hade utsående öron.

          Vet du, vi frågar en plastikkirurg du och jag om det är något som fungerar. Vad tycker du om den lösningen.

          Jag tror att du skulle bli lite gladare om du inte var så snabb på att ta illa upp över om någon skriver till dig. Det verkar som att du har lite svårt med språket så mitt råd blir att hellre fria än fälla ifall någon menar något illa.

          Ha en fin dag?

          1. The real Hmm börjar gå mig på nerverna!! skriver:

            Men läs du om isåfall om du inte kommer ihåg vad du skrev för då ska du se att du skrev att det inte kommer hjälpa nämnvärt om man tejpar, vilket jag vet att det gör! Varför ska du skriva emot när jag kommer med ett helt sant påstående? Gör du så i verkliga livet också så fort du tror dig veta bättre? Problem med språket?? Ja men grattis till dig så som verkar vara den mest fullbordade människan som världen skådat!!

          2. Varför inte!! skriver:

            När någon skriver en kommentar där de kommer med ett påstående så verkar du utgå ifrån att man skulle hitta på eller ljuga?? Sluta ifrågasätta varje andetag folk tar kanske??

          3. The real Hmm skriver:

            ”När någon skriver en kommentar där de kommer med ett påstående så verkar du utgå ifrån att man skulle hitta på eller ljuga?”

            Nej men nu får du faktiskt sluta och fantisera. Jag utgår inte från något alls utan fann det du berättade som intressant och ville visa för dig att det var en nyhet för mig.

            Du har fått för dig att jag vill dig illa. Det vill jag inte. Punkt.

            Och det är ingen skam att ha problem med språket. Skulle jag konversera på Indonesiska så skulle jag också ha problem. Skulle du tycka det var skamfullt av min brister då?

            Jag skriver som en kratta här ibland. Tycker du det också är skamfullt?

            Du uppfattas som att du har en gigantisk chip on your sholder. Bara så du vet.

          4. Varför inte!! skriver:

            Nej, jag drog en slutsats utav ditt sätt att alltid ifrågasätta när någon kommer med ett påstående, du har väl svårt att se till dina egna brister antar jag.

          5. The real Hmm skriver:

            Men bara sluta nu.

            Jag ifrågasatte INTE det du skrev eller sanningen i det.

            Jag ställde mig något tvivlande till att det fungerar dock men jag påstod aldrig att jag var säker.

            Är det så jobbigt för dig?

          6. Varför inte!! skriver:

            Förstår att du skäms nu när du nästan måste ta tillbaka ditt påstående, som uppfattas som att du sa emot.

          7. The real Hmm skriver:

            Nej, det är du som fortfarande fantiserar.

            Så, nu ska jag gå på bio.

            Ha det!

          8. Varför inte!! skriver:

            Jag förstår inte var ifrån du fått att jag fantiserar!! Men men, vi får väl vara oense helt enkelt. Ha så kul!!

          9. U skriver:

            The real Hmm, det är något visst med dig och reaktionerna du väcker hos din kommenterande omgivning som gör mig lycklig. Kan vi inte bli kompisar?

          10. The real Hmm skriver:

            @U: Sarkasm? 😉

            Men visst, så länge du är införstådd i att det är heligt att det dricks bubblor varje fredag så kan vi hänga. 🙂

          11. Susawoo skriver:

            Hmm: jag dricker gärna bubblor och är kompis med dig. Älskar människor jag inte håller med med! Det blir så tråkigt annars. Eller ja, en del håller vi med om. Tycker mest om hur galna alla blir så fort du säger någonting, din ork och energi, dina kunskaper och ditt lugn. Hoppas att det inte gör någonting att Dessie inte är min favoritperson, men det kanske ändras av dig? (Ej sarkasm)

          12. The real Hmm skriver:

            Susawoo: Jag gillar också folk med olika och starka åsikter så vi hade säker kommit överens kanon. 🙂

            När det nu kommer till Dessie. Det är inte så att jag starkt gillar henne. Men när jag läser hennes blogg så ser jag en flicka som inte fick tiden som alla andra hade när de var runt 18 att få vara osäker på sig själv och allt anat i livet. Det kom nu. Det och att så ung hamna i en sits där hon bli mer ensam att ha ansvar för att litet barn. Så även om hon har pengar, mat och tak över huvudet så tror jag inte det är lätt att vara hon just nu oavsett om allt är mer eller mindre självförvållat. De väcker vissa känslor hon mig att vilja ta hand om henne lite. Få henne att hitta sin väg.

            Pga helt andra orsaker så var jag också väldigt sökande först när jag var ca 22. Inte förrän vid 25 hittade jag riktningen som jag ville att mitt liv skulle ha. Så även om jag aldrig uppfattades (tror jag iaf 😉 ) som fullt så vilsen då jag redan visste vem jag var i min karaktär så känner jag igen mig själv lite.

            Lång rant. Korta versionen. Nej du behöver inte gilla Dessie. 🙂

        4. Rebecca' skriver:

          Men så sjukt!

          1. Ballie skriver:

            Haha, alltså jag har hört att endel hundmänniskor tejpar/kletar/whatever valparnas öron för att de ska bli hängande. Aldrig hört att föräldrar gör så på barn??

    2. Anonym skriver:

      Nä. Barnet kommer må dåligt för att föräldrarna tyckte att det inte dög som det var. Människor som du är anledningen till den utseendehets som råder i samhället. Vidrigt.

      1. Anonym skriver:

        Och förresten, utstående öron är jättegulligt. Taskmörtar som du är den raka motsatsen till det.

        1. Varför inte!! skriver:

          Förlåt, så jag är taskmört för att jag tycker det inte är fint med utstående öron?? Ser man en snygg person med utstående öron så förstör det mycket. Du avviker ganska kraftigt från gemene man om du inte bryr dig om utseende alls. Och jo, jag tycker insidan är viktigast i det stora hela. Men det utesluter ju inte att man uppskattar fin utsida med.

      2. Varför inte!! skriver:

        Det handlar inte om det. Det finns många som inte vill växa upp och ha utstående öron.

      3. J skriver:

        Tror inte Jason, 1 år, förstår att de rakar hans huvud p.g.a. ”utseendehets”. Alla kulturer genom historien har haft idéer om vad som är snyggt/inte snyggt. Det betyder såklart inte att alla måste följa den kropps-/utseendekulturen! Tycker bara vi borde sluta tjata om hur skadlig dagens kultur är och att alla borde sluta se sig som offer hela tiden. Utseendet behöver inte vara det viktigaste, men man får såklart satsa på sitt utseende om man själv vill!

        Jag äter tränar mycket, äter hälsosamt , sminkar mig och färgar håret. Allt det här gör jag för att följa socialt konstruerade samhällsideal, men jag mår inte heller dåligt av ”utseendehetsen” eftersom jag inte ser mig som ett offer hela tiden…

  10. En annan Andrea skriver:

    Men vad är problemet? Jason lider väl inte av att ha fått håret rakat? De flesta småpojkarna på min sons förskola har hår som uppenbart har klippts kort med apparat. Det går snabbt, det är enkelt att få det jämnt och håret blir lättskött, så jag förstår absolut varför man väljer att göra så. Personligen tycker jag att det är sötare med lite längre hår, så jag trimmar bara med sax, så då kan man ju säga att jag är mer utseendefixerad än de andra föräldrarna. Jag ser dock inte hur det skulle vara synd om några av barnen.

    Och även om det är en myt att håret som växer tillbaka när man har rakat sig är av en annan kvalitet kan det säkert stämma när det gäller bebishåret eftersom de tillbringar så mycket tid liggande innan de blir rörliga och är vakna större delen av dagen. Jag har hört många vuxna säga att deras hår blir tunnare och mer sprött på den sida de brukar sova på, så inte konstigt om en bebis hår är sprött och ojämnt.

  11. Anonym skriver:

    Hade Jason haft långt hår som var ivägen för ögonen eller liknande hade jag förstått, men att raka en 1åring som har ytterst lite hår låter helt galet? Låt ungarna vara som de är så länge som man kan, utseendefixeringar kommer sedan i uppväxten, men tills dess ska man låta de vara!

    1. Varför inte!! skriver:

      Varför ska de strunta i det, han är finare utan kala fläckar!

      1. Anonym skriver:

        Vem bryr sig om en 1 åring ser fin ut?

        1. Varför inte !! skriver:

          Vissa personer bryr sig om att ens barn inte ska se rabiessmittad ut kanske?? Du får gärna vara naturlig på alla plan om du vill, men det betyder inte automatiskt att alla andra inte bryr sig ett skvatt!

          1. Silvertejp skriver:

            Du kanske ska gå och ta en stesolid och lossa lite på tejpen så hjärnan får lite syresatt blod. Det finns inget som heter ”barn som ser rabiessmittade ut” utan barn ser ut som barn. Om du tycker att vissa barn är fula så ligger problemet hos dig och inte i barnens utseende.

          2. Susawoo skriver:

            Det är du, Andrea, Kurt-Maria, Took, Myggan och Catten som gör min dag! #popparpopcorn

    1. M skriver:

      Vad innehåller den länken?

    1. Salsan skriver:

      Haha åh, Nadja Mayr som i efterhand vägrar svara på frågor om varför dom rakade Hollie och raderar alla kommentarer som handlar om det.

  12. E skriver:

    Ärligt talat. Den där människan är så sjukt dum i huvudet att jag blir rädd.

    1. Wyy skriver:

      Att en vuxen människa skriver så om någon de aldrig ens träffat gör mig rädd men ok…

      1. Lina skriver:

        Jag har träffat gabjoss många gånger och hon är efterbliven på något sätt. Inte alla hästar hemma. Inte alla knivar i lådan. Inte alla indianer i kanoten.

  13. Wyy skriver:

    Gud vilket konstigt kommentarsfält och inlägg. Får man inte längre styla sitt barn som man själv tycker är fint? Barnet har ju såklart en personlighet men inte än på det planet att han kan tycka om saker och ting eller ens inse att folk tycker saker och ting.
    HUR är det här en sån dramatisk sak? Snart borde vi ju klä ungar i potatissäckar så att de inte på något sätt påverkas av ”utseendehets” (vilket har existerat sen början av civilisationer och inte går att undgå)

  14. Tanten skriver:

    Min äldsta son tappade allt hår uppe på huvudet och hade bara kvar en krans längs sidorna och bak. Kransen blev allt längre med tiden, tills jag var tvungen att klippa den. Då såg han plötsligt ut som en farbror och jag rakade till slut av allt…

    Inte ett av de stoltaste ögonblicken som förälder. Men det är tjockt nu, så myten kanske är sann. ?

  15. Kroppinenen skriver:

    Vi gjorde så i min familj på min yngsta syster. Inte för att vi brydde oss om hur hon såg ut som liten men för hon kan komma att bry sig när hon blir äldre. Min näst yngsta syster har nämligen jättetunt hår och fick komplex för det när hon blev äldre.

    Det var inte så att min familj var särskilt ytliga och alla verkligen tjatande på den näst minsta om hur fin hon var. Men om man kan undvika ett komplex varför inte göra ett försök?

    Funkar det? Den minsta hade väldigt tunt och platt hår när hon föddes (precis som den näst yngsta, då de har samma pappa). När hennes hår växte ut igen var det tjockt och lockigt. Vet inte om det är slump men så var det i min familj och vi är inte dumma i huvudet.

  16. Vivvi the one and only skriver:

    Det där barnet kommer definitivt göra revolt i tonåren… vänta du bara GabbiJoe… vänta du bara…

  17. Emma skriver:

    Haha det där gjorde mina föräldrar på mig när jag var liten, var dock början på 90-talet… Trodde folk hade lite mera vett nuförtiden ? Behöver jag säga att det såklart inte funkade och att det numera är något vi har väldigt roligt åt att de gick på?

  18. Sanningsströssel skriver:

    Jag tycker att hon är ute på hal is igen vad gäller deras barn. Och nu skriver jag just HON, för Fjordingen bloggar faktiskt inte. Gabban blev så upprörd när man skrev om hennes barn och hotade då med att sluta blogga, sluta skriva om Jason och sluta lägga upp bilder på honom. Hotet var uppenbarligen tomt men nu hamnar deras son i rampljuset igen. Är det verkligen värt det för att dra läsare till sin blogg? Känns som att hon skriver ngt sånt varje gång besökssiffrorna dalar, lite a la Dessie och ciggen. Jag förstår att de lever på hennes blogg men inser de att alla deras fruktfat är mkt på bekostnad av deras och sonens privatliv? Sorligt.

    1. Wow skriver:

      Tomma tomma hot. Det är på bekostnad av Jasons integritet som de kan strössla hallon över mat och dryck samt bygga fruktfat stora som ett höghus.
      Deras vardag är så så zzzzzzzzzzzz att inläggen om J blir det som är intressant.
      Jag kan inte för mitt liv förstå att man utsätter sitt barn för detta. Är hon så ledsen över att folk kommenterar hennes barn så borde hon sluta abrupt med att utsätta honom för detta sociala jippo.
      MAY Gooooood hon oroar sig för om hallonen är slutsålda på vivo men funderar inte på om det är så att J florerat allt för mycket i hennes blogg för allas beskådan.

  19. Mia skriver:

    Jag är gravid och känner redan nu att jag kommer bry mig om hans hår. Kommer inte raka för att jag tror att det ska bli tjockare men kan absolut se mig raka av håret för att han nött bort håret på vissa ställen.

    Jag vill inte att det ska se ut som han har skabb eller något ?

    1. Vivvi the one and only skriver:

      Det är stor skillnad på att vårda håret och på att gå på en dum myt.

    2. Lady Dahmer skriver:

      Kommer du raka en dotter också?

      1. J skriver:

        Jag har rakat min dotters huvud. Förstår inte frågan?

      2. Henrietta skriver:

        Hon väntar en son och känner spontant att hon kommer bry sig om hans hår. Vad har då en hypotetisk dotter med saken att göra?
        Vad vet du om hennes barnplanering, kanske blir det ett och inga fler.

  20. Alexandra skriver:

    Haha jag tror inte på det! Jag är född i Sydamerika och där ville barnmorskan och sjuksköterskan raka av mig håret för att jag skulle få tjockt hår men min mamma tvärvägrade. Guess what? Idag har jag jättetjock hår, alltid haft. Varför? För att min mamma och pappa har det. Det beror på gener, det är jag nästan helt säker på. Eller ja det är min åsikt iallafall haha.

  21. Roza skriver:

    Hela det här kommentarsfältet är en mess hahaha

  22. Blahabla skriver:

    Rakade min sons hår oxå. Dock var han under året.
    Anledningen? För han hade enorma ”flagor” eller vad det kallas i hårbotten som kliade så han fick sår. Tog bort allt hår och lyckades bli av med de där ”flagorna”. Det är normalt visserligen, och jag hade inte gjort nåt om han inte kliat sådär, men gjorde det nu.
    Tror att rakningen i sig aldrig är ett problem. Det är kravet att ett barn ska se ut på ett visst sätt som kan bli ett problem. Och nej, ingen av mina vänner som har utseendefixerade föräldrar har mått bra. Oavsett om det är vikt, ansikte eller annat.

  23. Lala skriver:

    Det är väl ändå generna spm bestämmer hur barnets hår blir, tunt eller tjockt… skulle vara roligt att se föräldrar med riktigt fjunigt tunt hår och deras barn sen med världens tjockaste hår… ha ha

  24. Harkel skriver:

    Jason har kanske fått hårlöss?

  25. Kollo skriver:

    Ärligt talet vem bryr sig. Jason tar knappast illa vid sig, han är ett och det viktigaste i livet för han är troligen mat, bajsa, sova och stoppa saker i käften som han inte får.

  26. lotta skriver:

    Men alltså på riktigt. Stackars lilla barn.

  27. Susawoo skriver:

    Fast cancerpatienter upplever ju ofta att håret ändras efter att det växt ut igen. En del ändrar plötsligt hårfärg, en del hårtyp. Men det kanske mer beror på cellgifter än att det faller av? Cellgifterna påverkar ju givetvis alla celler, inte bara cancerceller.

    Kan hälsa att min lillasyster var tunnhårig och kal när hon var bebis upp till 15 månader, sedan växte resten av håret ikapp.

    1. E skriver:

      Jo fast efter cellgifter tappar du ju håret totalt (de flesta) och blir KAL. De friserade ungen med rakapparat, han har väl hår kvar på huvudet?

      För övrigt. Jag fattar att det inte är ett megaproblem men lite sjukt att en ettåring har ”fult” hår. Ni som snackar om att frisera en unge är ju nåt helt annat. Han hade inte kluvna toppar hans hår har för fan precis börjat och hon gillade inte hur fult det kom ut. Lite elakt kanske, iallafall när jag tänker att det säkert är för bloggens skull? Typ att han ska bli fin på bild :(. Unga morsor

      1. Susawoo skriver:

        Ja, men jag menar EFTER behandlingen. När håret växer ut igen.

    2. Anonym skriver:

      Det är pga cytostatikan håret kan förändras efter avfall!

      1. Susawoo skriver:

        Tack! Då var det som jag trodde!

  28. Patruska skriver:

    Men va? Hur kan ni bli upprörda över att hon klippt sitt barn? Antagligen gjort med en trimmer men många här får det att låta som dom rakat ungens huvud med en slö rakkniv… Varför gå barn och vuxna till frisören? Är det också hemskt? Att man vill ha en frisyr? Är inget fan av denna familj heller men detta har blivit till en häxjakt

  29. Anonym skriver:

    Alla får göra som de vill såklart, och så länge det inte skadar barnet spelar det väl ingen roll att de rakat håret på pojken. Men är det inte lite white trash att raka huvudet på ett litet barn, eller är jag full av grundlösa fördomar? ?

  30. Em skriver:

    Det är jättemånga som klipper av eller rakt av sina bebisars hår för att det växer i hårbollar och kalt på olika ställen. Resultatet blir att hårsäckarna får ”börja om” vilket kan bli väldigt bra resultat av. Sen så blir hårt faktiskt tjockare av det för har en liten kusin som hade så.

    1. Em skriver:

      Det jag ville säga är att du är fördomsfull i dina inlägg. Inte alls ifrågasättande utan bara fördomsfull.

    2. Anonym skriver:

      Jag har en kusin som åt en snigel när han var barn och är nu väldigt framgångsrik. Så, alla borde ge sina barn sniglar.

      1. jvdflkj skriver:

        Haahhah, bästa kommentaren

      2. Linda skriver:

        *går och letar sniglar till barnen*

  31. Elin skriver:

    Jag får en sån enorm klump i magen OCH i hjärtat av att läsa alla dessa kommentarer som riktar in sig på föräldrarnas åsikter om vad som anses vara önskvärt ang. deras barns utseende.
    Vad i hela friden ger er rätten att bestämma det? För att ni är föräldrar? För att ni är orsaken till att era barn finns?
    Jag är mamma till en liten son och jag kan inte för mitt liv se något som inte duger/är vackert på mitt barn?

    Usch bara tanken på att han skulle få höra att han inte duger som han är ger mitt mammahjärtat en fraktur.. än mer om det skulle komma från mig!? Hans egna mamma!?

    ”Tänk om hen blir mobbad för det när hen blir äldre?” Tänk om hen är stark nog att inte bry sig ett jävla skit och går sin egen väg för att mamma och pappa har lärt hen att det finns viktigare saker i livet än att tillfredsställa en fantasibild av vad som är ”vackert” eller inte.. Vem vet hen kanske till och med växer upp med vetskapen om att alla människor duger precis som de är och kanske får hen möjlighet att träffa massor intressanta människor för att hen inte är så förbannat fördomsfull och ytlig.. och vem vet det kanske slutar med att hen blir en lyckligare människa..
    MEN det är nog viktigare att ha ett tjockt hår trots allt..

  32. Wow skriver:

    Är det någon som kanske funderat över att detta kan vara Fjordingens beslut. Han kanske ville att super J ska ha lika cool frissa som sin pappsi.
    Jag själv har svårt att tro att Fjordor får besökta något så pass stort men vem vet.

    1. Wow skriver:

      Att Fjordor får besluta något så pass stort men vem vet ska det stå:)

      1. ?? skriver:

        Tror du verkligen att F får ta något beslut?? ?

  33. Ksmb skriver:

    Jag blev mer provocerad av servetterna med det puttinuttiga trycket. Jag är så oerhört less på att folk ska ha väggord på precis allt de äger, som om det inte var illa nog att de satte dom där sliskiga ”visdomsorden” på väggarna.

  34. Anonym skriver:

    Blir inte håret taggigt? Som på benen ?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp