Tova Helgesson avstängd från Youtube. 

20:58 14 Dec 2016

Tova Helgesson:


Enligt Aftonbladet ska Tova Helgessons kanal på Youtube tagits bort efter att hon för tredje gången fått en så kallad ”strike” av Youtube. 

Strikes kan man få om man olovligen använder sig av upphovsrättsskyddat material eller om man bryter mot Youtubes regler vilket verkar vara fallet med Tova. 

Inom musikalisk upphovsrätt på Youtube – får man tre strikes så tas ens konto bort och kan inte återskapas igen men hur det ligger till i det här fallet vet jag inte. 

Det är skrämmande hur sårbar man är på sociala medier. Poff så kan ens Instagramkonto eller Youtubekanal vara borta. 

Tror ni hon kommer få tillbaka sin kanal? 

34 kommentarer | “Tova Helgesson avstängd från Youtube. ”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Belle skriver:

  Den är redan tillbaka.
  Folk anmäler henne bara för att det är ”kul” just nu. Videon som gjorde henne avstängd bröt inte mot några regler. Men pga anmälningar och den 3 varningen, så var youtube ”tvungna” att radera hennes konto.
  Alla hennes videos har varningstext, vilket är helt enligt YouTubes regler.

 2. r skriver:

  Det hoppas jag inte. Hon verkar inte må särskilt bra och behöver nog ta paus från sociala medier. Man undrar lite vart fan hennes föräldrar är och vad de egentligen tycker om allt som skett det senaste. Bryr de sig om sin dotter? Verkar ärligt talat inte så, förstår inte hur man kan låta sitt BARN prata öppet om genomförda aborter, sex och hennes psyk- ex öppet för vem som helst att se. Man har ett jobb som förälder och det är att se till så att ens barn är trygga och säkra och det har de verkligen misslyckats med på flera plan. Det sorgliga är att unga tjejer ser på henne och tror att det är helt normalt att vara så översexualiserad i så ung ålder. Tragic.

  1. T. skriver:

   Hennes pappa har gått bort..

  2. Anna skriver:

   Tycker det är bra att hon pratar om sex i den åldern. Sen får man väl ha sex hur mycket man vill?

   1. Lisa skriver:

    Ja det är klart man får men alla är inte likadana. Alla vill inte ha sex tidigt och genom att personer i hennes ålder eller till och med yngre pratar om det hejvilt och gärna vill nämna sina eskapader så ökar grupptrycket och de som inte har haft sex känner sig misslyckade. Det handlar inte om vad man får eller inte utan det handlar om att pressen går lägre och lägre ner i åldrarna och det skapar otroligt dåligt självförtroende och en skev självbild.

    1. Kattis skriver:

     Det hyssjas redan så mycket kring sex. Det tror jag skapar skev självbild. Ungdomar som är sexuellt aktiva kan också behöva någon som pratar om det och på något sätt bekräftar att det dom gör är normalt och helt okej. Dessutom tänker jag att om man pratar om det har man större möjligheter att upptäcka skadliga relationer och beteenden än om alla bara sitter på sin egen kammare och är tyst.

  3. Rebecca' skriver:

   Tror hon är 17 år, så hon är ju inte jätteliten. Hon var väl oskuld fram till för kanske ett halvår sedan typ? Men bra mår hon knappast.

  4. Sabina skriver:

   Fast Tova var väldigt öppen med att hon var oskuld och tyckte att det var viktigt att vänta på rätt kille. Hon var nog närmare 18 vid sin debut (är väldigt osäker på hennes ålder dock). Att vara sexuell är inte detsamma som att sätta sig själv i sexuellt utsatta eller farliga situationer.

 3. Anonym skriver:

  Dagens ungdomar – gråter i flera timmar över ett borttaget konto på internet. Ta vara på tillfället och gå ut och spring lite istället! :’)

  1. Anonym skriver:

   Fast det är väl lite mer än bara ett konto, det är hennes jobb?

  2. P skriver:

   Hon livnär sig dock på Youtube. Det är hennes arbete.

   1. Lina skriver:

    Hon är vad, 17 år? Hennes föräldrar ska försörja henne. Jättebra att hon tjänar egna pengar men det är hennes föräldrar som har försörjningsansvar.

    Håller med om att hon borde göra ngt vettigt. Typ powerwalka lite eller ngt.

    1. Helena skriver:

     Och vem bestämmer vad som är vettigt?

     Bör programledarna på tv också sluta sina jobb och istället ”göra något vettigt”?

     Ja, en gång i tiden så fanns det säkert de som hade samma åsikter om tv som du nu har om Youtube. Tv var något nytt och konstigt. Att arbeta på tv var ju inget ”riktigt arbete”.

     Jag har också svårt att förstå Youtube och Instagram och alla sociala medier som finns numera. Och visst är allt detta på gott och ont, och visst kräver det ett stort ansvar.

     Men vi måste nog – om än motvilligt för vissa – inse att Youtube är den nya ”televisionen”.
     Den är här för att stanna.

     Och att leda en egen Youtubekanal är inte mindre ”vettigt” än att leda ett program på tv.

    2. Roza skriver:

     Men Camillas blogg är väl mer ”ovettig” isåfall? Rent krasst så ”går ju hennes liv” ut på att stalka andra sociala media stjärnor & se vad dem gör, och skriva om det? Och du? Sitter här & kommenterar dem? Hur är det mer vettigt?

    3. LA skriver:

     Hon bor inte hemma, hon studerar inte och är mitt i en depression. Det är rätt att hennes mamma har försörjningsplikt och förmodligen
     borde ta mer ansvar för henne men jag vet inte hur situationen ser ut. Hennes artonårsdag närmar sig och då är det väl skitbra om hon
     har ett jobb och kan försörja sig själv. Hon känns väldigt vilsen men verkar få mycket glädje från hennes youtube och följare.
     Jag har lite liknande bakgrund som Tova och tycker det är fint hur hon delar med sig av sina upplevelser med hennes pappas bortgång
     till exempel. Jag hade säkert funnit mycket stöd i hennes kanal om den fanns när min pappa dog som trettonåring. Känns rätt osympatiskt
     att kommentera ”gå ut och spring istället”.

     1. LA skriver:

      Oj vad rörig min text blev, ber om ursäkt för det.

     2. Lina skriver:

      Med tanke på att hon verkar må bajs så kanske hon skulle lägga ner sin yt. Precis som Tyra med sin blogg osv. Sociala medier verkar funka sådär för alla som mår dåligt. Sen kanske man inte ska känna efter så mycket som många verkar göra idag. Då skulle de säkert må bättre + ha ett riktigt jobb som fyller deras liv med lite mening.

     3. Linn skriver:

      Tror hon sa något förut om att hon hjälpte sin mor finansiellt förut med sin youtube. Därför hon var så mån att hålla igång den förut

     4. LA skriver:

      Lina: Jag hoppas att du inser hur oempatisk du låter. Hennes pappa begick självmord, förstår du vad det gör med ett barn? Jag gillar inte att spekulera men om jag får gissa så skulle jag säga att hennes psykiska ohälsa till stor del beror på det trauma hon gick igenom som ung och inte i första hand på sociala medier. Det finns mycket man kan tycka om hennes situation och vad hon borde göra och inte göra men att säga att ”sluta känn efter så mycket” är typ det minst hjälpsamma rådet man ge till någon som går igenom en depression. Jag hoppas innerligt att du aldrig behöver gå igenom något sådant själv, det är ett helvete. Sen kan jag även meddela att folk med ”vanliga jobb” också blir deprimerade, jag är en av dom.

     5. LA skriver:

      eller förlåt ”riktiga jobb” var det visst, vad nu det betyder…

  3. Nicole skriver:

   I en deprission när nästan alla har svikit en så blir små saker väda miljoner. Hon har det inte lätt och youtube var det som gjorde henne glad. Om du faktiskt visste något om henne så är det inte bara ”dagens ungdom”.

  4. Margit skriver:

   Så om du jobbat hårt och länge med något du älskar och det sedan rycks ifrån dig utan anledning blir du inte besviken och ledsen?

  5. Roza skriver:

   Vidrig kommentar av dig anonym. Usch.

 4. Anonym skriver:

  Haha kan en bli avstängd av att lämna för många anmälningar? Alltså jag anmäler skiten ur den där killen som LD länkade till, p.g.a. hela kontot dryper av vidriga saker. Men kan jag bli borttagen om instagram anser att jag anmäler för mycket och verkar ha ett agg mot honom?

  1. K skriver:

   Men att du orkar… Han har ju humor. Den är inte PK men det måste inte humor vara. Ge fan i att gå in på hans konto om du inte gillar det. Om inte sarkasm är din grej så försök undvik den. Jag skulle aldrig få för mig att gå in på LD:s instagram för där flabbar man ju inte direkt hjäl sig.

   1. Anonym skriver:

    Ja, kvinnoförakt och våldtäkt är så kul… Vem har sagt att en går in hos LD för att det är kul?

 5. Em skriver:

  Den är väl redan tillbaka?

 6. Nikki skriver:

  Hej! jag driver en relativt stor blogg( är toppbloggare på finest) och har problem med att folk snor mina texter. Ikväll skrev jag ett inlägg där jag öppnar mig om personliga känslor och folk gillar min blogg just för att dom kan relatera till det jag skriver och tycker att jag sätter ord på känslor dom själva inte kan. Jag älskar att blogga och att få komplimanger för sättet jag skriver gör mig så himla glad. Men sedan fick jag en bild skickad idag där en tjej kopierat hela mitt första stycke och publicerat på sin instagram. Samma tjej har tidigare frågat om hon får ” låna texter” av mig och då har jag sagt att hon måste länka till mig. Jag förstår inte varför man vill sno andras ord och låtsas som att man skrivit dom själv. För mig blir det både sårande och kränkande då jag lägger ner tid och själ på det jag skriver. Det är mina djupaste känslor andra bara bollar runt med.. Vad gör man? Du har svar på allt! Snälla hjälp <3
  Här är inlägget jag skrev nu ikväll!
  http://nikkireijo.se/2016/12/14/vi-har-gatt-isar/

  1. Anonym skriver:

   Varför gjorde hon det? Texten var inte ens speciell

   1. Anonym skriver:

    Men frågan är ju vad man kan göra åt en sådan situation inte om inlägget är speciellt eller inte?

 7. Anonym skriver:

  Precis vad jag tänkte….

 8. M skriver:

  Hur är det egentligen med Annica Englunds julkalender? Går inte den under lotterilagen?

  ”Följ mig och eventuell sponsor på instagram och kommentera ditt instagramnamn i bligginlägget”

  Det känns som en för liten prestation för att det ska kallas tävling, eller? Har hon lotteritillstånd?

  1. Mickis skriver:

   Varför frågar du inte Annica själv istället?

  2. Lina skriver:

   Anmäl det då om du tycker det är så viktigt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg