Känner ni peppen?

11:30 20 Feb 2017

Loppi:

Skärmavbild 2017-02-20 kl. 09.28.02

Den här reklamen var det första jag såg när jag gick in på GabJoss blogg.
Mamma pepp? Pepp? Känns detta peppigt? I samarbete med Viktväktarna!?

Jag tycker mest det känns som ytterligare en påminnelse till nyblivna mammor att känna pressen av att tappa sina eventuella mammakilon så snabbt som möjligt eftersom deras nuvarande nyförlösta kroppar uppenbarligen inte duger som de är.
Att DET ska vara prio ett liksom.
Banta! Banta! Banta! Och jämför på Instagram så man kan må riktigt dåligt om man inte fått samma resultat som peppiga Claudia Concha.

Men oj så peppigt!
Mammapeppigt till och med.

27 kommentarer | “Känner ni peppen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. E skriver:

    Kan vi bara ta en sekund och titta på dessies senaste bild på hennes insta…. Hennes son med massa 500-lappar i bakfickan. Ok typ?

    1. Emma skriver:

      Hon är så pinsam… stackars barn att växa upp med en morsa som uppfostrar honom i någon sorts ”gangsta” stil. Men kanske tycker Simons vända i fängelse var det coolaste någonsin och satsar på samma karriär för sonen?

    2. Prusseluskan skriver:

      Eh… Jag är möjligen väldigt fördumsfull, men i min värld (dessutom uppväxt med en kriminell far i periferin) – vem fasen springer runt med den bunten sedlar om man inte sysslar med något fuffens…? Normala Svenssons brukar väl köra med kort? Eller är det bara jag?

      1. Anonym skriver:

        Dessie och Simon har alltid hållit på med svarta pengar och viftat med pengabuntar. Det var ju Dessies favvorgrej när hon skulle skryta med hur rik hon var. Helt säker på att de kör samma stil nu men lite mer diskret för att Skatteverket har ögonen på dem. Simon jobbar ju i krogbranschen där svarta pengar är mer regel än undantag.

  2. Stine skriver:

    Har du sett hos Petra T? Hennes senaste inlägg om Kampsportslabbet och inte en enda reklamfilm…

    1. Prusseluskan skriver:

      Anmäl då istället för att hinta.

      1. Stine skriver:

        Inte så jävla ball att sitta på arbetstid och anmäla korkade bloggare som skiter i lagen?

        1. Hedda skriver:

          Men läsa bloggar och lämna kommentarer går bra 😉

          1. Stine skriver:

            Sitter man på toa är det lugnt men inte ”beskriv reklamen detaljerat”, då jäklar börjar kollegorna undra 😛

  3. Olivia skriver:

    Minns att Claudia skrev ett inlägg efter att hon fått barn som gjorde mig så himla ledsen. Om att många nyblivna mammor inte tar hand om sig själva, struntar att klä sig snyggt och inte fräschar till sig. Inte just de orden kanske men typ att många mammor sunkar ner sig. Många har ju en jobbig tid men även om jag hade det oförtjänt lätt och smidigt i småbarnsåren prioriterar jag andra saker och varför kan jag inte uppfattas som fin i mjuka bekväma kläder och utan smink? Tråkigt att hennes inställning var att det hon gjorde var bra och det andra gjorde var mindre bra, alla är ju olika.
    Detta samarbete med Viktväktarna är ännu ett förklätt ”må bra, bli stark”-bullshit som spelar på kvinnor och mammors orimliga krav på att bli och vara så jäkla snygga hela tiden. Jag vill inte känna någon mammapepp! Jag vill ha pepp till att älska mig själv precis som jag är. För min egen skull, då blir man stark och vacker inifrån och ut.
    Antar att Loppi tjänar grova pengar på detta och att Claudia får en liten bit av kakan.

    1. iceball skriver:

      Tänkte också på det hon skrev då, om mammor som inte klär upp sig. Där och då försvann all respekt för henne och jag tar inget hon säger eller gör på riktigt allvar längre utan känner bara avsky. Inte riktigt den reaktion hon hoppats på kan jag tro.

    2. Therese skriver:

      Jag minns också det. Hur mycket jag än skulle vilja ”känna peppen” så gör jag inte det. Claudias resonemang, och viktväktarnas också för den delen gör INGENTING positivt för mig som kvinna och mamma. Nä tacka vet jag människor som låter mig vara precis som jag är, utan pekpinnar och ”pepp” som jag inte bett om.

  4. Kattfan skriver:

    Och här sitter jag.. snittad för tredje gången för 10 dagar sen, med hängmage, bröst stora som bowlingklot (som läcker mjölk), osminkad, har inte tvättat håret på.. jag vet inte när jag gjorde det sist faktiskt men idag har jag iaf duschat och tvättat mig under armarna! Jag blir fett peppad varje dag! Av mig själv och min man. Tänk att min kropp har burit och tagit hand om denna lilla varelse jag håller i min famn! Fy fan vilken bra kropp jag har!! Hängig och degig, men satan så bra! ?❤

    1. Anonym skriver:

      Men oj vad du sunkat ner dig! Inte OK, tänk på ditt yttre och KLÄ UPP DIG!! Finns inget viktigare!! (Obs ironi, är i samma stadie, utan barn ?)

      1. Kattfan skriver:

        Hahaha, ja du, att jag inte skäms! ? Borde inte få visa mig ute bland folk.. kan ju finnas dom som blir kränkta eller nåt. Hahaha ??

  5. ML skriver:

    Känner NOLL pepp. Har nyss gråtit härhemma, ensam med tre barn hemma. Har inte hunnit göra lunch, mellan barnet har pyjamas än, jag behöver verkligen gå på toa men kan inte pga barn hängandes I tutte. Skäller fast jag borde ha tålamod och leka och vara glad. Barnen frågar bara när pappan kommer hem fast jag gör allt otacksamt grovjobb. Fy. Det sista som är viktigt för mig just nu är kilon eller points… jag vill bara vara en bra mamma. Och få bajsa ;/

    1. Sofia skriver:

      Heja dig! Här är stora ungen 3,5 år och minstingen drygt 1 (vi ska inte ha fler barn!). Gråter också en del, mindre nu är innan, men ändå. Dagdrömmer om att sova en hel natt, få duscha länge i fred och gå på toa utan att någon sitter i knät/klänger på handfatet/hänger i dörren. Du är grym som fixar att ta hand om tre ungar, jag tycker att det är jobbigt med två! Heja heja, det blir bättre!

      1. Sofia R skriver:

        Det här är mammapepp <3 Kram på er båda!

    2. Hanna skriver:

      Hejja dig ML!! Du är GRYM… Hade aldrig klarat av att, och det är jag ärlig om. Kämpa på, det kommer bättre tider! 🙂

  6. Andy skriver:

    Blir nog bara mer deprimerad.

  7. E skriver:

    Att försöka dölja förakt mot alla som inte ser ut som fotomodeller 15 min efter förlossning…det gör mig så jävla äcklad. En kropp som burit ett barn (och självklart alla andra kroopar) ska ganska inte skammas. Många hjärnor verkar fan lida av näringsbrist med tanke på all skit folk skriver.

    1. Carro skriver:

      Håller verkligen med. Det räcker liksom inte med att dessa snedvridna ideal finns året runt i övrigt, utan man ska vara *perfekt* (enligt samhällets normer) till och med då… 🙁

  8. Linnea skriver:

    Sån ”pepp” ger mig ingenting!
    Det känns som att det är de som redan är smala och tränade innan förlossningen som highfivar sig själva för de är redan där, smala och inte behöver jobba så mycket för att komma i mål med ”drömkroppen”. Andra normala dödliga blir nog inte så peppade av Claudias reklam. Att kroppen och dess kilon jämt ska stå i fokus! Inte konstigt att folk mår så dåligt som de gör idag. Men så länge nån tjänar pengar på folks dåliga självkänsla och att man ska se ut på ett visst sätt så kommer det fortsätta komma sånna här tråkiga och dåliga MAMMAPEPPAR…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp