Vad är egentligen på riktigt?

19:00 16 Feb 2017

När inte ens de vackraste människorna i världen är tillräckligt vackra längre utan måste retuscheras – vart har vi hamnat då?
När man vill plocka pluspoäng genom att ha med en plus-sizemodell i en tidning men sedan retuscherar henne till oigenkännlighet eftersom ”ingen vill väl se valkar” – som jag hört en uppdragsgivare i USA säga om just bilder på större modeller. Ni kommer se ett exempel på vad jag menar här under.

Man vill gärna ha kurvor – likt Kim Kardashian men de ska vara tillrättalagda kurvor på de rätta ställena – för tänk om det skulle välla ut lite för mycket någonstans, hur hemskt vore inte det?
Calvin Klein väljer Justin Bieber till sin omslagspojke och retuscherar till och med hans skrev eftersom utbuktningen på kalsongerna inte var tillräckligt framträdande.
Kiera Knightley får tuttar och Beyonce förvandlas till en porslinsdocka – allt för att det som gör oss till individer – så som vi faktiskt ser ut – inte längre duger.

Det är klart att våra svenska influencer gör likadant för våra barn och ungdomar att ta efter (och även vi vuxna. Jag har både ett och två ”porslinsfilter” bland mina appar) för de har ju också förebilder vars bilder visar upp helt omänskliga drag där det inte finns en skugga, inte en rynka eller skavank.

Titta på de här bilderna här under och säg mig. Är det bilderna till höger vi vill ha som förebilder till nästa generation? Som de ska mäta och jämföra sig med?

 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

96 kommentarer | “Vad är egentligen på riktigt?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

   Hahaha jag dör ? Är hon verkligen på riktigt?! Hon är ett levande bevis på någon som faktiskt inte har nåt liv då det blir sån kalabalik för vad? Tovor i håret ??

   1. Emma skriver:

    Haha hon är bara för mycket! ? Undra om hon ringde aftonbladet själv?

  2. Andy skriver:

   Haha! Vilken drama queen.

  3. Hedda skriver:

   Anna Book hade tovor i håret för fyra år sedan. Stoppa pressarna!

 1. Annelie skriver:

  Vissa till vänster är fejk så blir lite konstigt att jämföra. Håller dock med om att det är för mycket photoshop i media.

  1. Z skriver:

   Jamen visst är vissa det? Jag tänkte väl det. Vet vilka som är det? Jag gissar madonna, brittan beyonce.

   1. Annelie skriver:

    Det är svårt att hitta något officiellt statement om det men Cindy Crawfoord ser inte alls ut som på förebilden om man googlar runt. Annars tippar jag ungefär som du gjort. Tar bort från grejen när båda bilderna är photoshoppade 🙂 Men oavsett vad, hellre förebilderna any day.

   2. Roza skriver:

    Bey’s är äkta. Ja, om nu inte Loréal skulle släppa officiella fake bilder…

 2. K skriver:

  Dasha, Nicole och forni skriver om dig på Twitter ?

  1. Emma skriver:

   Så jävla butthurt de är ? De tycker nog mest att det är jobbigt att bli granskade ang reklam osv

   1. Anonym skriver:

    Det är inte granskningen av deras reklam som de tycker är jobbigt. Det är elakheterna, hånen och mobbningen de inte tycker om.

    Förstår ni verkligen inte varför människor tar illa vid sig när de får elakheter skrivna om sig av en hel hord med människor?
    Är det så himla konstigt att man blir ledsen av det?
    Jag trodde att alla normalt funtade människor var överens om att sånt inte är okej,

    När man klickar in här så är det som om man kommer in i upp-o-ner-världen där allt som inte skulle vara okej i verkliga livet plötsligt är hur okej som helst. Så jävla sjukt.

    1. ah skriver:

     ”Elakheterna, hånen och mobbningen”.

     Oj. Sist jag kollade var det inte mobbning att skriva: ”Jag har nog inget jag skulle kunna matcha fornis nydesignade skor med”.

     Tycker folk ska chilla med uttrycken du nämner. Det är inte mobbning när en person i ett kommentarsfält anonymt skriver ”jag tycker hon är ful”. Lika lite är det mobbning om en person kommer fram till dig på stan och säger ”oj du är så [insert bad word]”. Men om vi ska tolka vad nicole & forni gänget tycker så är det ju en vansinnig människa som hånar, förföljer och förlöjligar en!!!11111

     1. MissM skriver:

      Det finns ingen tydlig definition av mobbning så du kan omöjligt ha kollat upp vad mobbning innebär. Mobbning är att kränka en annan person en eller flera gånger. Det är personen som blir utsatt som avgör om det är kränkande eller ej.

     2. Carro skriver:

      Är helt med dig. Alla dessa ord som STALKER och MOBBNING etc etc, urvattnas så till den milda grad och jag tycker att det lätt blir så att det läggs ord i munnen på andra. T.ex när Forni skriver att ”hela bloggen går ut på vuxenmobbing”…. Tycker vem? Hon? Är det hon som avgör att allt som skrivs här är vuxenmobbing? Ska hon skriva om denna blogg är det väl bättre att ta upp ett konkret exempel där HON känt sig kränkt eller mobbad.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Ja, jag funderade faktiskt över det igår. Det flesta inlägg jag skrivit om henne handlar antingen om handväskor eller Deo Docsresor. Kan man verkligen känna sig så kränkt över att jag skojar om hennes inköp av handväskor för 80 000 kr under 2016? Är det sådana inlägg hon gråtit flera kvällar över?

     3. Carro skriver:

      Vet inte heller riktigt varför hon känner sig mobbad eftersom hon inte ger något konkret exempel. Utav det jag läser verkar det mest som att hon känner sig mobbad av de som kommenterar inne hos henne själv – på grund av vad Bloggbevakning skrivit. Något som hon i slutändan tycker är Bloggbevaknings fel… (?) Denna blogg kan väl omöjligen påverka vad andra människor kommenterar inne på olika bloggar. Sist jag kollade tar väl varenda människa ansvar för sig själv och sina egna handlingar. Att skylla allt på denna blogg är en sjukt löjlig anklagelse.

      Är så evinnerligt trött på alla som ska kränkas å alla andras vägnar (t.ex Forni i detta fall). Känner man sig kränkt får man väl fasen yppa det själv, det behöver inte hon göra.

  2. A skriver:

   Men vad har ens skrivits om vissa av dessa? Exempelvis Nicole som tycker de ska starta någon kupp då alla kontaktar CamCams chef. Det skrivs då och då om hennes Chanel mitt på stranden-bild.

   Blir man såpass påverkat av något sådant på en skvallerblogg, så kanske man borde släppa hela det offentliga livet. Dessutom tror jag snarare Nicole är rädd att folk ska upptäcka hon har köpt sisådär 250k av sina följare och knappt är känd för något.

   1. Sb skriver:

    *gillar*

   2. Susawoo skriver:

    Nicole och Förbi skrivs det ju aldrig om? Och vad tror de själva att det är om de startar en kupp? Wannabe TyraDessie till en början, plus en och annan viderhet från dem där de inte längre är ”offren” utan förövarna.

    1. Anonym skriver:

     Jo, det skrivs om dem.
     Inte varje dag men det finns en hel del inlägg om dem, men tillhörande dassiga kommentarer.

     ”Och vad tror de själva att det är om de startar en kupp? Wannabe TyraDessie till en början, plus en och annan viderhet från dem där de inte längre är ”offren” utan förövarna.”

     Jag förstår inte vad du menar med det här.
     De har inte startat någon kupp?
     De säger vad de tycker om den här bloggen. Får de inte göra det menar du?
     Får bloggbevakning skriva om dem så ska väl de få ge respons på det som skrivs, kan ju jag tycka iaf. Det låter likadant som när Hugo svarade på Camillas ”Fattar inte hur han lyckas driva företag” uttalande. Då var han bara butthurt och kränkt för att han gav ett svar på Camillas inlägg. Sluta hålla Camilla så mycket om ryggen för tusan. Om man säger något till någon är det inget konstigt om man får ett svar. Det är så världen fungerar.

     Och har inte sett någon ”viderhet” från dem.

     1. Susawoo skriver:

      Står om en potentiell kupp i A’s kommentar. Ett liknande knep Tyra och Dessie använde sig av för att få Camilla kickad från en Bloggportal. Mycket moget beteende.

      Just det, inläggen i sig är inte elaka. Och i det stora hela skrivs det knappt om dem (räkneexempeeeeel), och jag håller fast vid att BLOGGEN inte är elak. Däremot kan en del häva ur sig mindre trevliga saker, och det tycker jag inte om. Jag förstår dock inte varför de klagar nu när atmosfären börjar bli bättre?

     2. Ebba skriver:

      Det som de verkar klaga över är läsarnas kommentarer, de har dock svårt att skilja mellan CamCam och hennes läsare. Det finns faktisk en skillnad mellan dessa. Det är inte samma personer, CamCam sitter inte och skriver kommentarer i 100 olika namn varje dag. Det verkar de inte förstår, då de föreslår att man kontaktar någon som är ansvarig för CamCams blogg? Att Nicole börjar med att lägga ut det här förslag bara hela sitsen ännu mer fånig, då hon är den som det skrivits minst om och alltid med en glimt i ögat. Sedan undrar jag även: VEM är Nicole ens? Hon ska vara glad att den här bloggen finns, vore det inte för den, hade ingen ens vetat vem hon var.

   3. Anonym skriver:

    Eftersom ni är många som verkar helt blinda inför vad problemet är så gjorde jag ett snabbt hopplock av kommentarer till några av inläggen som handlar om Nicole.

    ”Hon ser ju psyko ut när hon sitter där”

    ”Tragiskt att hon känner att hon måste göra sådant för att inte trötta ut sin 25-åriga kille som inte ser henne som annat än ”a good time”.”

    ”för tio år sedan snackade vi om huuuuuur man kan ställa upp på sånt? Att man var dum i huvudet, att man inte hade bra självkänsla, att man ville ha bekräftelse. Osv. Jag hade skämts ihjäl om jag hade legat sådär på Internet.”

    ”Har hon gjort en bröstförstoring?”

    ”stackars kille den där Saade”

    Men det där är helt i sin ordning alltså?

    Det skrivs inte allt för mycket om just Forni och Nicole, det finns andra som är betydligt mer utsatta på den här bloggen. Och jag tror väl att det inte bara är det som skrivs om dem själva som de reagerar över, utan ALL skit som skrivs här om alla bloggare. Och det är ju en hel del. Även det tycks gå er förbi.

    1. Anonym skriver:

     Det är ju dock anonyma kommentarer, inte något CamCam skrivit. Kommentarerna här är omodererade men de som klagar på bloggen tycker tydligen CamCam ska ta ansvar för varje ord läsarna skriver.

     1. Anonym skriver:

      Camilla skulle kunna ta ansvar för sina kommentarer. Eller menar du att andra bloggare kan moderera sina kommentarer, men på den här bloggen går det inte?

      Klart det går. Men Camilla vill hålla det omodererat för att om folk inte tillåts samlas här och hacka lite på andra människor dagarna i ända så skulle klicken hit sjunka drastiskt.

    2. Susawoo skriver:

     Tredje och fjärde citatet faller väl knappast under elakheter? Visserligen är det en tolkningsfråga, men jag tolkar inte ”bröstförstoring” som ett påhopp, utan snarare en fråga. Kanske irrelevant för personen ifråga, men fortfarande en fråga. Angående vad en del lägger ut på nätet… Det är upp till var och en att lägga ut vad de vill, men det är även betraktarens rätt att tycka vad den vill. Allt behöver inte sägas eller skrivas, elakheter är mer än onödigt, men som sagt, en del saker kanske inte borde läggas ut på nätet där det finns kvar lång tid senare när en önskar att det inte fanns där.

     Men sluta säg att jag kommenterar för snabbt!

     1. Anonym skriver:

      Snälla tala om för mig varför man ska sitta och diskutera andras utseende och spekulera kring huruvida de gjort en bröstförstoring?
      Vi skulle väl sluta snacka så jäkla mycket om varandras kroppar i tid och otid?

      Och att säga att det är synd om någons pojkvän pga att han är tillsammans med denna någon, det tycker inte du är elakt?
      Okej, då vet jag var din nivå ligger.

      Man får tycka vad man vill. Precis exakt vad man vill. Men vissa av oss har en gräns för vad vi säger eller skriver inför och till andra.

     2. Anonym skriver:

      Anonym, den tredje kommentaren handlar om vad personer lägger ut på nätet. Tur att du är anonym med den läskunnigheten.

     3. Anonym skriver:

      Wupps, my bad som räknade fel! 🙂

      Men kommentaren om att ”Att man var dum i huvudet, att man inte hade bra självkänsla, att man ville ha bekräftelse.” om man lägger upp en viss typ av bilder på nätet är väl ett solklart exempel på en elak kommentar?

      Det står uttryckligen ”dum i huvudet”. Hur mer tydligt kan det bli?

     4. Susawoo skriver:

      Anonym: jag sa aldrig att vi ska diskutera andras kroppar. Tyvärr lär det dröja innan vi lägger ned med sådana petitesser som kroppar, så länge tidningar som FRIDA, SOLO, Aftonbladet, program som Top Modell, Idol, Paradise Hotel etc. Existerar kommer diskussionerna att fortsätta. Vare sig vi vill det eller inte. Tolkar du min kommentar som att jag är för att tala illa om andra människors utseende föreslår jag en grundkurs i läsanalys.

      Det tredje citatet handlar inte om någon pojkvän; det handlar om hur vi för tio år sedan hade läxat upp människor så det heter duga över vad de publicerar på internet. Inte om någon pojkvän. Läskunnighet är a och o innan du attackerar en människa du inte känner på nätet. Men tack, då vet vi vad du är för människa!

    3. Sanna skriver:

     Men Anonym lägg av! Hur är det elakt/mobbning att någon frågar om hon gjort en bröstförstoring? Det är en fråga! Inget påhopp.

    4. Andy skriver:

     Anonym, och jag slår vad om att dessa kommentarer är skriva av kvinnor. Patetiskt.

    5. A skriver:

     Anonym: Du verkar på riktigt inte ens inse vad folk skriver? De vill göra en potentiell ”kupp” (i brist på andra ord) mot CamCam för det HON skriver – Men det du hänvisar till är vad CamCams LÄSARE skriver. You see the difference? Yes.

     Dessutom tycker jag att folk ska få säga vad dem vill, Camilla har flera gångar skrivit att kommentarsfältet är och förblir omodererat och att man själv får stå till svars för sina handlingar. Att någon tycker hon ser psykopatisk ut eller undrar om hon gjort bröstförstoring är varken förtal eller annat som du juridisk sett kan straffas för, så lägg ner.

   4. Word! skriver:

    Haha och hennes ”imperium”Smackis, titta på ett inlägg som hennes vän eller förlåt ”chefredaktör” (haha) Demi skrivit och skrattade ihjäl. Stavfel på stavfel och felformuleringar. Varför ens skriva på engelska när man inte behärskar språket? Ingen av de kan engelska men envisas med att använda det offentligt på sina kanaler.

 3. Nea skriver:

  Så trött på att höra vad män vill ha. Fick upp en artikel från någon damtidning på Facebook-flödet där man hänvisade till någon studie om att män är lyckligare med kurviga kvinnor. Så vi smalisar får höra att män gillar kurviga kvinnor, men ändå ska kvinnor tänka på att vara i form och käka hälsosam kost om man ska tro alla ”hälsotidningar” (borde heta bantartidningar).

  Själv vill jag bara få ut meddelandet till världen att somliga kvinnor bryr sig inte om vad män tycker då alla inte ser det som sin livsuppgift att behaga män.

  1. Andy skriver:

   What if I told you, det är kvinnor som ständigt hetsar om vad ”män vill ha”, eller ja, tror sig veta om vad män vill ha. Det är kvinnor som hetsar kvinnor och inte män.

   1. Anonym skriver:

    Nja jag skulle säga att det kommer från både män & kvinnor

    1. Andy skriver:

     Du ”skulle säga att det är så” men i verkligheten är det inte så.

     1. J skriver:

      Ja, ALLT är ta mig fan kvinnornas fel. Fy skäms på oss!…

     2. Bunny skriver:

      Att kvinnor hetsar är för att de är påverkade av patriarkatet.

     3. Andy skriver:

      ”Ja, ALLT är ta mig fan kvinnornas fel. Fy skäms på oss!…”
      Håll dig till ämnet. Aldrig påstått något sådant.
      Kvinnor har egna hjärnor med, dags att använda dem och inte tro på allt som skrivs om vad ”män vill ha”, för i själva verket är det kvinnor som påstår det. Kvinnor hetsar kvinnor, kvinnor hetsar varandra att gå ner i vikt osv på ohälsosamma sätt.
      Hur många gånger har inte kvinnor intervjuat en känd man om vad han tycker om hos en kvinna för att sedan skriva att ”alla män vill ha detta i kvinnor”. Sedan finns det hur många artiklar som helst om vad kvinnor vill ha i män, så vi kvinnor är inte så speciellt oskyldiga heller.

   2. Baha skriver:

    Hahahaha Andy, har du någon mer visdomspärla att dela med dig av? Kvinnor hindrade sig själv från att rösta? Vi brände oss själva på bål om vi kunde räkna och vi diagnostiserade oss själva med hysteri ifall vi blev förbannade på orättvisan? Du kanske ska ta och välja det röda pillret för en gångs skull…

    1. Andy skriver:

     Vad har det med saken ens att göra? Håll dig till ämnet.

     1. Baha skriver:

      Haha, vilket ämne? Kvinnoförtryck? ?

     2. Andy skriver:

      Kvinnoförtryck för att kvinnor skriver artiklar om vad män vill ha? Thanks for the lols.

     3. Baha skriver:

      Var kommer hetsen för att behaga män? Patriarkatet. Vad gör patriarkatet? Förtrycker kvinnor. Att kvinnor sen fortsätter att inpränta detta i varann är ingenting konstigt, det är i vårt undermedvetna att vara åtrådda av män och även vi bedömer varann genom mäns ögon. Visst att killar kanske inte bryr sig om naglar, fransar m.m, men dom bryr sig om man rakar sig, om man är i form och i överlag attraktiv. Att påstå att tjejer hetsar varann för varandras skull, på grund av att vi är tjejer är väldigt ytligt tänkt.

     4. Andy skriver:

      ”Visst att killar kanske inte bryr sig om naglar, fransar m.m, men dom bryr sig om man rakar sig, om man är i form och i överlag attraktiv.”
      Jag är en väldigt hårig person och rakar knappt t.ex. mina ben och min kille bryr sig inte, så ditt påstående att ”alla män bryr sig om man rakar sig, i form och är attraktiv” spricker.
      Han älskar mig för att jag är jag, är varken smal eller rakad och jag är ändå attraktiv som fan i hans ögon. Sjukt, huh? *Suck*

     5. Baha skriver:

      Clara Henry rakade sina armhålor inför Melodifestivalen för att hon inte skulle orka med allt hat hon skulle få motta, men hey, din man bryr sig inte om du är hårig och då finns det ingen kroppshets från män alls! Fantastiskt! Då kan Clara pusta ut..
      Tolkar du världen i övrigt utifrån din omedelbara närhet? Min man har en gul stortå, då måste alla män ha det ?

     6. Andy skriver:

      Haha, Clara Henry, skämskudde på den bruden.

      Varsågod: https://www.youtube.com/watch?v=h-rzbUFyRQo&t
      Tacka mig senare.

     7. Baha skriver:

      Vad har det med saken att göra att hon skulle få ta emot hat om hon hade rakade armhålor? Hade hon förtjänat det eller vad vill du ha sagt? Du verkar vara en härlig tjej du.

     8. Andy skriver:

      Visar på hur pinsam bruden är, hon använder feminism som ett sätt för henne att vara relevant. Det enda hon pratar om är mens och rättfärdigade löneskillnader, man blir så inspirerad, not.
      Om hon ville visa för det svenska folket att hon inte bryr sig ett skit om vad andra anser att hon ska göra med sin kropp så hade hon inte ens rakat armhålorna. När hon rakade armhålorna lät hon de som tycker att hår i armhålorna hos en kvinna är äckligt vinna. Om hon kan göra videor om att hennes bröst är små och prata om mens och annat skit så kan hon även ha håriga armhålor. Varför ge med på att raka dem? Stå upp för vad du tror på.

     9. Susawoo skriver:

      Slow clap till Andy! När kommer din bok ut? Går den att få signerad?

      Skoja.

     10. Andy skriver:

      Tack! Kommer ut om cirka 2 år, ska se till att du blir den första jag skickar den till. Skicka till mig din adress så fixar jag.

     11. Baha skriver:

      Ja eller så ville hon sköta sitt jobb och slippa mordhot, men du tycker att det är en smäll man ska få ta som kvinna om man vill visa det normala med orakade armhålor. Mordhot och våldtäkshot. Det som inte ens existerar enligt dig utan det är kvinnor som har hetsat henne till att raka sig. Du är knivskarp Andy.

     12. Andy skriver:

      Mordhot och våldtäktshot? Då kanske hon borde sluta med att göra YouTube videor också.

     13. Baha skriver:

      Ja eller så kan män sluta bli provocerade av håriga armhålor.

     14. Andy skriver:

      Du tror att inte att vissa kvinnor blir provocerade av håriga armhålor då? Sluta dra alla män över samma kam och prata för alla män.

     15. hej skriver:

      nu pratades det om dom män som står för mord- och våldtäktshot. det är ingen stor nyhet att det är en majoriteten av män som står för sånt. vilket alltså inte innebär alla män

     16. J.e.h skriver:

      Andy förlåt men du säger emot dig själv. Du pratar generellt om kvinnor. Sedan säger baha något generellt om män så lägger du ”inte alla män” – uttrycket på henne. Hen pratar inte ens om alla män, hen sa aldrig ”alla killar”. Kul för dig att du har en kille som inte bryr sig om appearance, om du är hårig eller inte och vilken vikt du har men jag kan tala om för dig att din kille inte bär flaggan för hur ”alla män” är. För bara några dagar sen låg här ett inlägg om en kille som inte kan ha en tjej som väger mer än 50 kg. äh jag orkar egentligen inte ens försöka få fram min poäng här men snälla, anklaga inte tjejerna för hetsen kring utseende. Det är blåögt av dig.

     17. J.e.h skriver:

      Och sluta tjata om ALLA MÄN för man måste kunna prata generellt kring något, och jag har knte sett någon annan än du skriva ”alla män”.

     18. Andy skriver:

      Om någon pratar generellt här är det jag. Haha, hur har du kunnat missa typ 20 kommentarer om att ”alla män är såhär”, ”alla män är sådär”?
      Jag har tagit upp flera gånger om hur kvinnor bryr sig mer om varandras utseende än vad män bryr sig om kvinnors utseende, vilket är sant. Som ett exempel, några kommentarer under denna kan du läsa om hur andra kvinnor kommenterar på dessa kvinnors utseende i detta inlägg.
      Ska vi ens nämna alla bilder på män som finns och hur kvinnor kommenterar deras utseenden? Snälla, sluta framstå som om kvinnor är oskyldiga och att vi aldrig sexualiserar män.

    2. Baha skriver:

     Ja, det är så synd om män Andy, eller förlåt, inte ALLA män.

    3. Sofie S. skriver:

     Var det bara jag som såg Andys första kommentar som så att vi inte ska ta sånna artiklar om vad män vill ha på allvar då det ändå inte är män som skrivit dem, så de stämmer med andra ord inte. Bara att skrolla förbi sån utseendefixerad skit.

  2. Linda skriver:

   Andy, du är en skitsnackare de lux. Blir så trött på människor som talar om sin egen erfarenhet som en absolut sanning. Och dessutom trollar fram lite härskarteknik (”haha”…) som pricken över i:et.
   /Linda

   1. J.e.h skriver:

    Håller med! Andy kan du ge mig exempel i vilken kommentar det uttryckligen står ”alla män”. Ser du inte att det är du som skriver hur kvinnor är? Absolut att kvinnor också bidrar till hetsen men de är knappast boven i dramat. Precis som att det finns riktigt osköna tjejer så finns det snubbiga snubbar.

 4. vivi the one and only skriver:

  Har Blondinbella talar ut om hänt extras jävla övertramp?

 5. Torkel skriver:

  Fejk eller inte ( bilden som anses vara oretuscherad).
  så är det många som inte förstår (yngre) att den nästan docklena-hyn utan minsta tecken på en ”plita”, den perfekta hakan/kindpartiet, håret som silke & en kropp lika ohärdad som en vaxdocka ( alltså kroppen härads ju med åren) det blir lite gropar, ränder, hårsäckar, födelsemärken & annat som hör kroppen till.
  Klart man ( många om inte annat) börjar jämför med sig själv. Som ung har man kanske inte nått stadiet av ” jag trivs med mig själv & skiter i andras sätt att se på min kropp” & vissa kanske aldrig når det stadiet. Klart det sätter sig i hjärnan & gror likt ett litet frö, som med åren kanske vuxit till en tanke av att man inte duger alls, som man är. Eftersom det matas med dessa retuscherade bilder överallt!

  Över…över…-allt! Utan att man ens reflekterar över det, men det spär på det där lilla fröet..
  jäkla skit är vad det är & så många onödiga tankar & känslor det kommer med.. när man är ung har man redan andra saker som är jobbigt, saker man inte kan styra över som sker i kroppen & livet.

  Tror det kommer spåra åt helt fel håll, ser det redan på min syster (14år)
  jag är 30+.
  Det hjälper föga att jag försöker föregå med sunda exempel… överallt matas det på, YT, Twitter, insta, fb, bloggar… you name IT!

  Så finns det dom som inte ens har tak över huvudet, mat eller vatten för dagen.. inga föräldrar & lever på gatorna.. här sitter vi & klagar på tv-reklamen, så köper man play ist för att slippa den..
  -”Easy cake”

  What a world.. ?

 6. Johanna Grahn skriver:

  Men före-bild kan omöjligt vara orörd för, ingen ser så sliten ut utan retusch på en fotografering….

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

 7. Henrietta skriver:

  Nu är dom här bilderna extremt manipulerade, men om vi kommer till dom små små detaljerna som kvinnor tror gör någon skillnad hos männen, så har dom oftast fel.
  Av min egen erfarenhet så ser männen inte små detaljer så bra. Dom ser inte din finne, dom ser inte om du klipper dig. Fan, jag har färgat håret utan att mannen såg någon skillnad.
  Jag tror inte männen bryr sig så mycket som kvinnor tror att dom gör.
  Alla dessa små grejer som naglar, hårförlängningar, lösfransar…Har aldrig hört en man säga att jag har för korta ögonfransar för hans smak.

  1. Johanna Grahn skriver:

   Jag tror dock, av egen erfarenhet, att många tjejer gör sådant för sig själv men också ”för andra tjejer”, typ för att imponera. För mig är det också ett intresse och skiter fullkomligt i när min kille tycker att jag har för mycket lösögonfransar eller för långa naglar. Killar har generellt noll på allt vi fixerar oss vid så gör man det för dom kan man bara sluta på en gång haha.

   http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

   1. Andy skriver:

    Johanna, visst är det så. Har alltid varit en person som knappt sminkar mig t.ex. och varje man jag har varit med har inte ens brytt sig ifall jag sminkar mig eller inte, vad jag väljer att ha på mig etc. Jag har istället fått dömande blickar från andra kvinnor på grund av min klädsel, min frisyr etc. Samt känt på hetsen av att behöva gå ner i vikt från andra kvinnor.

  2. Andy skriver:

   EXAKT! Just my point. Kvinnor tror att män bryr sig om allt detta skit vi gör när de egentligen inte gör det. Jag köpte en ny bh här om dagen och frågade min kille om han tyckte den var snygg och han ba ”hmm, det är en bh?”, totalt ointresserad, haha.

   1. Anonym skriver:

    Det är naturligt att vara mindre kritisk och inte se skavankerna hos den man är kär i. Ni kanske själva aldrig har fått några elaka kommentarer från killar om ert utseende, men det betyder ju inte att det aldrig drabbar andra kvinnor. Jag har stött på många män som är bra på att poängtera exakt hur en kvinna ska se ut och vad de tycker är oattraktivt.

    1. Andy skriver:

     Klart att jag har fått elaka kommentarer från killar men lika många från tjejer men jag sitter inte här och anser att varje man är skit och att kvinnor aldrig gör något fel. Det finns män och kvinnor som är skit, det kommer aldrig förändras.

    2. Henrietta skriver:

     Nu pratar jag inte enbart om män som har varit kära i mig. Jag pratar också om ragg, ligg, kk:s, vänner och bekanta.
     Ja, världen är inte en snäll fluffig plats där ingen någonsin får höra ett ont ord, och alla är blinda för det yttre, och alla får ligga lika mycket osv osv.
     Vi alla attraheras av olika saker, och om någon frågar mig vad jag tycker är attraktivt/oattraktivt hos en man så har jag också en lååång lista. Den listan stänger ute väldigt många män, tuff shit.
     Men det här handlar ju inte ens om det, det här handlar om ideal och skönhet, som många påstår är männens påhitt alltihop. Jag håller bara inte med om det. De har gått så långt in i absurdum att männen står som frågetecken många gånger när dom ser vad kvinnor gör med sig själva. Kläder, smink, ingrepp, filter…av kvinnor, för kvinnor, tror jag.

     1. Andy skriver:

      Henrietta, dig vill jag vara vän med!

     2. Anonym skriver:

      Henrietta, det finns många killar som gillar fake looken på kvinnor, bara för att du har träffat en kille som gillar naturligt så betyder det inte att alla killar gör det. Det där som du räknar upp att tjejer bara bryr sig om finns det många killar som tänder på.

     3. Henrietta skriver:

      Det är klart att det finns undantag. Det finns ju fetischer också, folk som har sex med Eiffeltornet. Men måste man bry sig om deras åsikter? Om du gillar att vara naturlig så sök en man som gillar det, eller en som inte bryr sig om hur du är.

      Det är lite som jag skulle påstå att det finns väldigt många kvinnor som enbart är ute efter rika män. Att männens utseende inte spelar så stor roll så länge dom är rika. Är man en ful Christian Grey så är det bara att piska på bara han tar dig på en helikoptertur efteråt. Men om Bengt 35 som kör en Saab, skulle vilja sätta på dig handklovar i sängen så är han en äckel creep.
      Hur ska Bengt få ligga? Stackars Bengt. Kvinnor är bara ute efter männens pengar. Vems fel är det då? Alla män som inte får ligga för att dom är varken snygga eller rika.

     4. Anonym skriver:

      Jo, det är precis därför man inte ska generalisera vad män vill ha utifrån egna erfarenheter. De män som gillat dig och ditt utseende kommer ju självklart säga att de gillar tjejer som ser ut som dig och struntar i läppförstoringar, lösögonfransar, smink mm.

     5. Henrietta skriver:

      Ja, precis. Du kanske ska hänga med män som tycker om tjejer som du, och strunta i vad dom andra männen tycker är attraktivt.
      Finns många män på denna planet.
      Jag förstår inte hur personliga preferenser är ett problem, alla har vi dom.

   2. Anonym skriver:

    Haha ja för att ifall din pojkvän är helt ute bland molnen när det kommer till patriarkatet så måste det ju helt enkelt vara så att män inte bryr sig :D:D:D:D:D:D:D Stolpskott

    1. Andy skriver:

     Och du tror att kvinnor inte bryr sig? Vi bryr oss lika mycket, om inte mer.

 8. kati skriver:

  Min åsikt är bara hur vågar de visa sig ute utan allt?? Så patetiskt o oäkta!

  1. Andy skriver:

   Detta är vad jag menar med när jag pratar om hur kvinnor kommenterar på andras kvinnors utseende.

   1. J.e.h skriver:

    Hur vet du att kati är en kvinna? För enligt mig är det 50/50 man eller kvinna, typ.

 9. Anonym skriver:

  Väldigt vad sliten Britney ser ut på förebilden/vänsterbilden, tror nog att även den bilden är fejk. Och tror att flera av förebilderna/vänsterbilderna är lite manipulerade faktiskt, men ändå bra att visa vad som går att göra med retuscheringsvertyg och det är ju det som är meningen här även att de även överdrev/förvred det verkliga eller hur jag ska säga.

 10. Matilda skriver:

  haha camcam hur kan du gå på det här? Många av bilderna till vänster är fake. Andra som tillexempel keira knightley så är den till vänster den som användes vid marknadsföringen av filmen. Den till höger har något random gjort.

  1. Malin B skriver:

   Vet inget om marknadsföringen av filmen men på imdb är det iaf bilden där Keira har större boobs som används..

  2. Mia skriver:

   Eller hur! Bilderna på Madonna är tydligt inte samma! Kolla örhängena, munnen och avståndet mellan ögat och korset!

   1. A skriver:

    För såna saker går inte att photoshoppa?

    Håller dock med i övrigt, de vänstra bilderna är ju shoppade flera av dem också. Källkritik?

    1. vvv skriver:

     2 förebilder är fake vet jag, britney och cindy men de andra är vad jag vet äkta ….är lite osäker på madonna bilden då jag inte hittade info på google.

 11. anonym skriver:

  Inte klokt. O många unga under 20 år tar Botox!? Insidan här kommit i skuggan o det är inte bra. Vill inte ha ett samhälle där man måste ändra på sej för o platsa in. Insidan visar vem du är och ska betyg då mest.

 12. Mija skriver:

  Orka läsa. Är alla ständigt arga… ☹️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla