Egoina kritiseras för att romantisera alkohol.

19:00 3 Mar 2017

Egoina:

ego

I sin frågestund får Egoina två frågor om alkohol där den ena insinuerar att hon romantiserar alkohol i ett inlägg där hon själv menar att hon inte ens nämner alkohol utan bara visar en bild på ett glas prosecco men har vatten i sitt vinglas.

Den andra frågan handlar om hur i hela fridens  Egoina kan skriva att man ska tvinga i sig alkohol om man inte tycker om det – ett inlägg där Egoina tipsat om hur man kan göra för att läsa sig njuta av ett glas rödvin till maten.

Nyheter24 gjorde ju en undersökning 2015 – bland de stora bloggarna och kom fram till att den som skrev mest om alkohol var Sandra Beijer där hela 32% innehåller alkohol. 
Egoina kom på en femteplats där 11% av inläggen innehåller alkohol medan Forni återfinns på plats två med 29%

Som vuxen reagerar jag sällan på att bloggarna innehåller alkohol och eftersom det nästan aldrig längre dyker upp inlägg om hårt festande och liknande så ställer jag mig tveksam till om detta påverkar den yngre generationen negativt. 
Jag tycker nog att det konstanta sexualiserandet av kroppen som kryper ner i åldrarna är något vi bör vara aningens mer oroade över än om Egoina tipsar om hur man lär sig njuta av ett glas rött till maten.

Vad tycker ni?

 

79 kommentarer | “Egoina kritiseras för att romantisera alkohol.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nadia skriver:

    Jag kan tycka att Forni har ”romantiserat” alkohol på det sätt att det väldigt ofta finns alkohol i hennes bilder. Det är alkohol mitt på dagen på helgbrunchen, det är goda drinkar på semestern, det är ofta rödvin till maten både hemma och ute, osv. Det har visserligen blivit något bättre den senaste tiden, men fortfarande väldigt mycket alkohol. Det är liksom som att alkohol måste finnas för att man ska kunna ha trevligt, vilket ju såklart sänder ut fel signaler.

  2. ML skriver:

    Elsa Billgren romantiserar! det är alltid ett drömskt scenario med vänner i en grön lund och prosecco, osv osv. Alla fina miljöer och bilder hon målar upp i sin blogg innehåller alkohol, tråkigt nog.
    Håller med Nadiaa, signalen som sänds ut är att alkohol måste finnas med i bilden för att det ska bli mysigt och trevligt, och så är det ju faktiskt inte.
    … det räcker med en snus 😉

  3. Anonym skriver:

    Egoinas blogg måste vara den tråkigaste nånsin. Här är ett inlägg om min mat, här är en konversation med min pojkvän, sponsrat inlägg, idag har jag suttit på en buss, sponsrat inlägg, idag har jag jobbat, sponsrat inlägg osv.

    1. B skriver:

      Varför läser du hennes blogg då?

      1. Anonym skriver:

        Det gör jag inte. Gjorde för flera år sen, tittade in nu och det ser ju likadant ut.

    2. anonym skriver:

      Jag rår inte för det men hon känns så präktig. Liksom det blir krystat. Ingen fart på bloggen. Så känner jag. ang vin ja onödigt o ta upp det ämnet i hennes blogg. Varför liksom??

    3. ida skriver:

      Jag tycker tvärtom. Hon är den enda av den typen av bloggare jag följer, ibland slutar jag läsa för som du säger så är det liksom inte så spännande men jag återkommer alltid och läser med stor behållning. Hon har liksom något trots att det på pappret är tråkigt, ett sätt att skriva som liksom är fängslande i all vanlighet.

      1. ida aka undercover dessie :-D skriver:

        Du får inte ta mitt nick. 😀 jag skriver ida med litet i, du får skriva med stort ;-D

        1. ida från kramphult! skriver:

          Haha okej! Det här nicket då, är det okej?

    4. A skriver:

      Agree! Så himla tråkig jag-försöker-vara-rolig-blogg ?

    5. Emma skriver:

      Håller inte med alls! Egoinas blogg är min favorit. Tycker hon är grym på att skriva, är väldigt rolig och har en bra blandning av inlägg/ämnen på sin blogg.

      1. Anonym skriver:

        Hej Regina/Egoina 🙂

        1. Anonym skriver:

          Haha nu är det folk som driver med alla ”så trött på att man är bloggare xxx bara för att man försvarar dem”
          Eller? 😉

  4. Madam Cleo skriver:

    Förlåt att jag kidnappar kommentarsfältet, men måste ställa en fråga: jag ska snart åka till Thailand och behöver en vattenfast mascara. Den ska vara jävligt bra och sitta som berget!!
    Någon som vet?

    Visst kan jag googla men ni känns bättre att fråga, ni vet ju typ allt ?

    1. Nina g skriver:

      Too Faced ”Better Than Sex” I vattenfast version (blå).

      1. m skriver:

        Nina sa det! Better than sex, finns ingen bättre!

    2. Malin skriver:

      Jag skulle välja en sån som måste tvättas av med varmt vatten, exempelvis Kanebos 38grader volymmascara. Vattenfasta kan lösa upp sig lite av olja/solcreme men Kanebos kan jag bada med hela dagarna, sitter som berget.

      1. C skriver:

        Loreal har en nästan lika bra men mycket billigare 🙂 Går att bada med så länge man inte gnuggar sig i ögonen (den kladdar inte då men ögonfransarna klibbar ihop lite).

    3. Felicia skriver:

      Max Factors False Lash Effect vattenfast är utan tvekan den mest grymma mascaran jag nånsin testat. Och då har jag testat i princip allt som finns känns det som, eftersom jag blivit lyckligt lottad att få ögonfransar som går rakt ner… Tro mig, den är grym och du kommer inte ångra om du provar den.

    4. Micki skriver:

      Heeeelt klart High Impact Mascara Waterproof från Clinique, kanske det bästa som skapats i sminkväg

    5. Anonym skriver:

      https://m.kicks.se/yves-saint-laurent/volume-effet-faux-cils-mascara-waterproof-p2057

      Denna mascara är fantastiskt bra! Kostar visserligen lite mer men den är väl värd varje krona! Köpte den en gång på Arlanda och har återgått till den varje gång!

  5. A-K skriver:

    Bella är ute och svirar med vänner i kväll. Något pågår i huset på Lidingö.

    1. Anonym skriver:

      Senaste bilden på henne i beiga kläder, är det någon som fortfarande tror på att hon ”bara” rör på sig mer? Bullshit… klart hon får gå ner i vikt om hon vill men att hävda att hon gått ner 20-25 kg vara genom att ””springa efter barnen” är oärligt.

      1. Sandra skriver:

        Hingst bytt ut chokladkakan mot gröna juicer mm klart hon gar bantat, men det skulle hon aldrig erkänna. 25-30kg rinner inte bara av en…

        1. Tatiana skriver:

          Har (i Amerikat) vet typ ”alla” att Adderall och liknande piller som man egentligen ska ta for ADD och ADHD far en att rasa i vikt.
          Behovs ingen motion. Knapra piller istället.
          Det ar väldigt vanligt att kvinnliga kändisar, modeller och även ”vanliga” tjejer tar det for att halla vikten nere eller att ga ner i vikt.
          Har kompisar som ar pa the Adderall diet (speed diet).
          Adderall = legal meth.

          http://www.nbcnews.com/id/26076014/ns/health-addictions/t/speed-diet-women-using-add-drugs-get-thin/#.WLnj12O22b8

          1. soffan skriver:

            Bella har gått ut och berättat att hon nu testar medecin mot sin ADHD igen efter långt uppehåll, och att hon nu valde att testa Stratera ist. Stratera är inte centralstimulerande så tror inte det är hennes medecin som gjort viktminskningen.

          2. Anonym skriver:

            Soffan, men både strattera, concerta och aderall är amfetaminbaserade och det som dämpat aptiten. Men hon har inte ätit medicin så länge så jag tror gammal hederlig ”bantning” ligger bakom det. Jämför Bella 2012 med idag…

          3. Soffan skriver:

            @ Anonym,

            Strattera är inte ett centralstimulerande, amfetaminmissbruk, läkemedel och är därför inte narkotikaklassat. Som tex concerta, Ritalin och elvanse.
            Aktiva substansen i strattera är ist Atomoxetin.
            I fass står det ”automoxetin är varken ett centralstimulerande läkemedel eller ett amfetaminderivat”.
            Sen kan man uppleva viss viktnedgång även av den medecinen, men som du säjjer har hon inte ätit den så länge så hon har mest sannolikt framförallt gått ner i vikt på annat vis:)

          4. Soffan skriver:

            Amfetaminliknande preparat skall det ju stå, inte amfetaminmissbruk..?

          5. C skriver:

            Äter själv strattera och min aptit påverkar den massor. Absolut inte lika mycket som concerta/aderall/andra preparat med metylfedinat. Sen är det inte amfetamin.. så jäkla trött på det tramset. Testa amfetamin och sen adhdmedicin och uttala er sen. Det är som att jämföra lättöl med tequila. Man blir inte påverkad/hög av metylfefinat men det skärper koncentrationen. Har man adhd blir man dessutom ofta avslappnad.

      2. Lina skriver:

        Snart kommer skilsmässan följt av sillisar och ny kille!

    2. Linn skriver:

      Tänkte samma sak. Undrar när hon outar skilsmässan.

    3. hk skriver:

      Med de senaste dagarnas inlägg på bloggen känns det som hon tröttnat totalt på familjelivet, iaf för tillfället..
      Sån uberglättig ton i dem dessutom.

      Ändå blir hennes fans så förbannade när vissa påpekar att hon kanske var för ung/hetsig…
      Och hon själv har kämpat så hårt för att upprätthålla de perfekta tårtbitarna. Lustigt.

      1. Salsa skriver:

        BB verkar ha tagit av sig vigselringen också?

        1. Anonym skriver:

          Tittar man bakåt bland inläggen så är den på ibland och av ibland. Det verkar som att hon tar av den när hon fixar iordning sig hemma och tar på sig den när hon lämnar hemmet.

        2. Anonym skriver:

          Den är inte av på den bilden. Bilden är ju tagen i en spegel så du tittar på hennes högerhand och tror att det är vänster. Ringen sitter på handen som inte håller mobilen.

  6. Plumbob skriver:

    Det jag inte fattar är det här romantiserandet av vin överhuvudtaget? När jag säger att jag inte gillar vin blir folk nedlåtande arslen. Som att man inte är vuxen, att man inte förstår de fiiiinare tingen i livet and don’t get me started on hur mobbad man kan bli när man beställer alkofritt på restaurang.

    Så jag förstår varför folk pinar i sig vätskan även om de inte gillar den, det är grupptrycket.

    1. anonym skriver:

      Pinar i sej? Fan vad skönt det är o bli lite tipsy o glömma vardagen .tillhör livets små glädjestunder.

    2. Lisa skriver:

      Håller med. Jag dricker inte för jag tål det inte och tycker inte om det. Har varit full en gång och då var jag 19 år och efter det har jag aldrig druckit någonting men människor ska alltid se ned på en. Låt mig vara liksom och sköt dig själv!

      1. Sacha skriver:

        Jag dricker inte heller. Och den där ständiga skuldkänslan och tjatet från ens vänner är helt olidligt. Drar mig hellre undan då än att följa med för jag vet vilket tjat om hur tråkig jag är det blir.

        Varför kan man inte få ha roligt utan att dricka alkohol…

        1. Lee skriver:

          Så tråkigt med folk som inte kan respektera era val att avstå alkohol! Jag hade en vän en gång (är inte vänner längre av olika anledningar) och hon drack aldrig en droppe men hon var ändå den roligaste människan att gå ut med! Och hon gnällde inte att jag drack, och jag tjatade aldrig på henne att dricka heller. Alla gör väl som de själva vill?

  7. Vicki skriver:

    Bara jag som såg maten och tänkte ”åh fy fan vad gött!” utan att ens tänka på att det fanns alkohol? ?

  8. J skriver:

    Har inte direkt reagerat på detta hos Egoina.

    Hanapee är väl en blogg där det syns mycket alkohol dock.

    1. deckre skriver:

      Hon pratar ganska mycket om sin relation till alkohol i podden. Det känns i alla fall där som att hon reflekterar ganska mycket över sitt drickande..

  9. Helena skriver:

    Någon som romantiserar är väl ändå Sandra Beijer?! ?????????

  10. Lee skriver:

    Äh, så länge man kan inte har problem eller ligger i riskzonen kan väl romantisera vin så mycket man vill. Fredagkväll med ett eller två glas vin och skönt sällskap är ju det bästa!

  11. Anna skriver:

    En av dem som romantiserar allra mest måste vara Pdotter. Hon har nog aldrig lagt upp en matbild utan att alkohol får vara med, skriver om hur man får till den bästa gin & tonicen, var man hittar den godaste aperol spritzen osv. Det är alltid fördrink innan middag, hemmavinprovningar och allt förpackat i ett fint blogginlägg. Har kommit på mig själv att fundera på om jag borde dricka mer när jag har läst hennes blogg. Alkoholen är liksom ständigt där på luncher, middagar och tjejhäng.

  12. ? skriver:

    Petra tungården skriver ofta inlägg om att hon är bakis tycker jag.. har fått bilden att hon festar otroligt mycket. Kanske inte så romantiserande bild av alkohol dock

    1. Greta skriver:

      Petra har dessutom problem med magen (inflammation/IBS?) så hon borde nog ta det lugnt med alkoholen.

      1. ? skriver:

        Ja. Men samtidigt är det nog lätt att en bloggare kör fast i samma spår där man ”ska” lägga upp glamorösa bilder med fest, lyxig mat och alkohol. Äh jag vet inte, jag kanske är sjukt naiv men tror det är lätt att bli självblind för vad man lägger upp.

        Tänker t ex spontant på en mycket mycket mindre bloggare (nämner inga namn) som JÄMT skriver att hon är sjuk. Jag tror det blir som en vana att hela tiden skriva ”åh jag har feber, ont i huvudet, whatever” och det kanske blir lite samma sak för Petra och Hannapee, typ. Äh åt helvete med denna kommentar :p

        1. Anonym skriver:

          Vem?! Snälla, säääj!

        2. A skriver:

          Engla. Vet ingen som är sjuk så ofta som hon. Ena dagen tränar hon stenhårt (enl henne) nästa dag är hon febrig. Dagen efter dags att träna och så hängig igen.
          Mycket märkligt sätt att sköta om sin kropp.

  13. Anonym skriver:

    Du camcam är ju inte främmande för att lägga alkoholbilder på insta eller skriva på bloggen hur mycket du tycker om vin… 😉

  14. Moa... The real, real Moa skriver:

    Nu har jag kommit på vem Catrin aka ”Catten från tälje” fotoshoppar…

    Jamie Dornan från ”Fifty shades of grey”.

    Sista bilden är så fs så man behöver inte ens ”ta upp bilden” för arr se att ”någon” kletat över Mr Grey´s vänstra mustasch. Iofs kanske Catrins mascara bara ”smetade av sig” på honom när de hade ”wild & crazy sex”. Trots allt, jag är ju bara 99.99 % säker. Så jag får kanske hejda mig i mina fredagsfrustrerade fantasier.

    https://www.instagram.com/p/BQoCCHIA7lO/?taken-by=cathedlund

    https://www.instagram.com/charliehunnamforever/

    Jag överlämnar åt någon annan att hitta originalbilderna. Nu vin!

    Skål då!

    Moa

    1. Plumbob skriver:

      Vänta, blir förvirrad när du säger Jamie Dornan men länkar till Charlie Hunnams IG?

      Menar du att hon tagit bilder av honom och photoshoppat in sig själv?

  15. Moa the real... real moa skriver:

    Nu har jag kommit på vet ”Catten från Tälje” fotoshoppar till ”sin” kille…

    Mr Grey, Jamie Dorman.

    Sista bilden behöver man inte ens ”ta upp” för att se att mushen på Mr Grey’s vä sida samt Cattens hår är fs.

    Iofs kanske de har haft ”Wild & crazy sex” så lösögonfransarna rykt?

    Men eftersom jag bara tror att jag har 99.99 % rätt ska jag kanske avhålla mig från spekulationer och ta ett glas vin ist för att sitta här och hä ut min fredagsångest,

    Ahmen… Skål då!

    Moa

    1. Hann skriver:

      Va??
      Du har nog redan druckit både ett eller tre glas.

      1. Moa... The real, real Moa skriver:

        Ja, ja… vi får väl se…

        Moa

    2. Lo skriver:

      Haha, det var den foliehattigaste kommentar jag läst på länge! Skål på den! (jag skålar iofs i Pepsi Max. Men den har citronskivor, så den är fancy.)

  16. Sanningsströssel skriver:

    Ngn annan än jag som reagerar på att Bella & odd inte har sin vanliga pizza & vin-fredag? ?

    1. K. skriver:

      Nej.
      Man måste inte jämt göra som man brukar!

    2. Hanna D skriver:

      Oj nej, fredagsmyset är inställt – nu är det klippt på riktigt för bella och odd

      😀

      1. Anton skriver:

        Vad heter Kremlologi när man försöker förstå vad som försiggår hos Isabella och Odd?
        Spånglologi?

  17. Amy skriver:

    Jag reagerar inte alls på när äldre (18+) bloggare lägger upp bilder på ett vin glas. Däremot när yngre lägger upp bilder på glas med skumpa (som man självklart inte druckit av..) eller ”alkoholfria” drinkar. Då reagerar jag mer, tänker samtidigt att alla är väl unga och de flesta lever runt lite.

    Själv som blivande 30åring (var försvann tiden) lägger jag ofta upp bilder på mat ihop med ett vinglas på min instagram. Helt enkelt för att vin kan passa så enormt bra till mat och komplettera smaken. Händer att jag får negativa kommentarer kring just alkohol och förebild osv. Men kanske 1/3 av mina matbilder har ett vinglas bredvid och då är det ofta alkoholfritt i vin i glaset pga barn och bilkörning.

    Sen tycker jag ärligt talat att detta spekulerande kring Bella måste sluta. Läser knappt hennes blogg, men hon har ju valt att ha privat livet just privat. Varför då inte respektera det?

    1. Anonym skriver:

      Privatlivet privat? Det är väl ändå det sista Bella har?

    2. Greta skriver:

      Ja du Amy, eftersom dus skriver att du knappt läser Isabellas blogg har du nog missuppfattat hennes inställning till privatlivet och offentligheten.
      Ingen har väl som Isabella lämnat ut det privata och personliga när det passat henne och då endast för att få trafik till bloggen och uppmärksamhet i kvälls- och skvallerpressen!
      Att hon nu bad om slut på spekulationerna efter att själv ha uppmuntrat läsarna till sådana genom antydningar i bloggen är bara patetiskt. Hon gör säkert även detta för att få mer trafik. Går inte att tro Isabella om några ädla avsikter när det gäller bloggen och möjligheten att tjäna mer pengar.

  18. Anonym skriver:

    Linn Olsson är nog värst, läs ett inlägg om när hon ska eller har druckit. Helt sjukt, och hon har väl många unga läsare?

    1. Amy skriver:

      Det håller jag med om, hon skulle väl lära sig dricka rött vin också för att det hörde till vuxenlivet….

      1. Anonym skriver:

        Och pratar alltid om supergoda fina drinkar och fint bubbel ände är såå gott och sååå fint och alla dansar och har såå kul

        1. Anonym skriver:

          Vet inte vart ände kom ifrån ?

  19. J skriver:

    Men vadå romantiserar?! Hon dricker ett glas till middagen. Dessutom brukar jag inte ens lägga märke till vinet, fokuserar hellre på maten. ?

  20. Sarah skriver:

    Helt OT men behöver er hjälp!

    Jag undrar om den finns en same här som skulle kunna tänka sig att bli intervjuad av mig i början av nästa vecka här i Stockholm ?
    Intervjun tar ungefär en timme och handlar om den samiska närvaron i storstaden. Jag kommer använda den till en övningsuppgift och eventuellt även till min B-uppsats inom etnologi lite längre fram i vår.
    Så är det någon som kan tänka sig att ställa upp eller känner en same som vill bli intervjuad hör av er till mig! Skulle hjälpa mig jätte mycket ??

    /Sarah

  21. Leo skriver:

    Å ena sidan är det kanske bra att alkoholkonsumtion inte alltid förknippas till att supa sig full, som det tidigare alltid har gjorts. Å andra sidan har ungdomar idag en mycket mer romantiserad bild av alkohol (tycket jag som 16-åring själv). Att unga har testat att dricka sig fulla på fester har ju alltid funnits, men nu ska det vara självklart att det finns vin till tjejmiddagen, drinkar i sommaren osv. Tyvärr tror jag att bloggvärlden har bidragit ganska mycket till det. Även om jag tycker att det är löjligt att det ska behövas, så skulle det kanske ibland vara att ställa undan vinglaset innan man fotar lunchen, och att man bara inte nämner det.

  22. Cecilia skriver:

    Satt och scrollade på instagram när ett sponsrat inlägg dök upp om att Forni ska prata på iq initiativet. Det är ett konto som ska verka för en smartare syn på alkohol. Trovärdigheten på den?!?

    1. Anonym skriver:

      Say what!? ?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG