Hämnden är ljuv!

18:00 7 Mar 2017

Foki:

IMG_4880

För ungefär en vecka sedan berättade Foki att hennes sambo Bill stänger av deras wifi på natten för att hon inte ska jobba ihjäl sig.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det – tanken är god men jag skulle inte vilja att någon fattar beslut åt mig på det sättet utan jag vill fatta det beslutet själv men Foki verkar ta det med en klackspark.

Nu har hon i alla fall hämnats genom att sätta på honom en banantröja.
Naaaw, Foki! En banantröja?

Förresten, ser ni min och Bills matchande banantröjor? Detta är mitt straff till Bill, eftersom han ogillar bananer. Han rör inte på dem, äter dem inte och får rysningar när man kommer med bananer nära honom. Just det, ni kanske undrar varför jag måste straffa honom? Kommer ni ihåg när jag skrev om hur missnöjd jag var över att Bill stänger av internet för mig efter varje midnatt? Han gjorde detta utan mitt samtyckte, dock med goda avsikter. Jag lovade honom att han ska få tillbaka så banantröjorna var det bästa jag kunde komma på, hahaha. Visst är vi lite snygga ändå? ?//Foki

Hade det där varit jag hade jag hämnats, HÄMNATS!
Cayennepeppar i kalsongerna, gladpack på toalettsitsen eller vodka i vattenflaskan! Så jobbar jag..

Nä, skämt å sido – jag tror inte Foki hade skrivit om det om hon inte såg det humoristiska/gulliga i det till skillnad från andra bloggare.
Men bara för att bara på den säkra sidan och ge mig lite av en arsenal om M beslutar sig för att göra samma sak mot mig…
Vad är era bästa ”pranks”/hämnd som man kan utsätta sin partner för utan att det resulterar i ett uppbrott? =)

Och vad tycker ni om att en partner gör något sådant som att stänga av wifi på natten?
Gulligt eller över gränsen?

51 kommentarer | “Hämnden är ljuv!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Kallis skriver:

    Vatten i vodkaflaskan är väl tusen gånger värre??

    1. ? skriver:

      Haha ja om någon gjorde så mot mig skulle jag göra slut på fem röda. Psycho beteende!
      För att vara tydlig: nej jag tycker inte Camilla är psycho, hon skojade ju bara 🙂

    2. CAK skriver:

      Haha- som när man var i tonåren, snodde sprit och fyllde på flaskan med vatten i tron om att ingen skulle märka det! Till slut sa min pappa ”alltså, sno sprit i lagom mängd men fyll för fan inte på med vatten och förstör resten av flaskan också”!

  2. Izabella skriver:

    (Svar på din kommentar från tidigare tävlings-inlägg)

    Blogg. ng. se/bloggbevakning/2016/05/bebisar-och-vegetarisk-mat – du tycker det är fel av föräldrar att ”tvinga” sina barn att äta vegetariskt, men det är helt okej att tvinga de att äta kött? Man tvingar sina barn hursom, eller ska de svältas tills de kan fatta ett eget beslut?

    Blogg. ng. se/bloggbevakning/2016/10/veganism – du jämför vegeterianism med en diet

    Dessa två inlägg hittade jag efter en snabb googling på ”Bloggbevakning vegeterian”- påtal om att ”save animals”. Klart det är irriterande när en person vägrar bli påläst men ändå påstår att man vill rädda djuren. Det här är att vara antivegeterianism.

    1. Bye Bye skriver:

      Du skrev det där i ett tidigare inlägg. Skicka henne ett mail istället och sluta kapa kommentarsfält med din dynga.

      1. Izabella skriver:

        Kommentaren har inte dykt upp för mig så skickade den igen.

        Och vad är felet på det jag skrev om jag får fråga? Cam menar på att jag missförstått att hon skulle vara mot vegeterianism och jag har sedan kopierat länken till två inlägg där hon så uppenbart är det. Förstår inte vad det är för dynga du syftar på att jag sprider? Det är ett svar på tal på något Cam skrivit till mig tidigare idag.

        1. Bye Bye skriver:

          Du uttrycker dig som en militant radikalvegan och spär på bilden av veganer som odrägliga fascister som trycker ner sina åsikter i halsen på folk. Jag skänker pengar till organisationer, slutat köpa nyproducerad päls eller päls öht, donerar mina kläder, etc. Jag gör det jag tycker är bra nog, för mig, men jag är inte felfri. Och jag tänker bannemig äta min köttbit utan att skämmas. Jag vill inte ha en militant vegan över mig som påstår att jag inte agerar på ”rätt sätt”. Du kommenterar i förhållandevis lugn och sansad ton men du smög ändå in det där om att äta sin köttbit utan att skämmas – not cool. Sluta skuldbelägg de som inte tycker som dig.

          1. Izabella skriver:

            Fast vad innebär att vara en ”militant” vegan? Det betyder ju egentligen bara att man vill sprida ett budskap, att man brinner för ett ämne och att man vill ändra en struktur man anser fel.

            Jag tycker inte att alla behöver vara vegetarianer och jag försöker inte övertala någon till det heller. Jag påpekade en motsägelse från Cam, inte det faktum att hon äter kött. Ingenstans i min första kommentar fördömer jag Cam eller någon annan för att de äter kött. Jag ifrågasätter Cam i hennes motarbetande av en rörelse som bara vill väl, både för djur och miljö.

            Det är så jävla bra att du gör något, all cred till dig! Jag är långt ifrån felfri själv vilket är anledningen till att jag inte går på folk för att de äter kött. Men jag har svårt att sitta tyst om någon saknar självinsikt och medvetenhet om köttindustrins påverkan på djur och natur, som jag tycker att Cam gör när hon har påstår att allt hon vill göra är att ”save animals” och samtidigt motarbetar de som kämpar för just djurens rätt.

            Om jag kan få någon att tänka en extra gång innan de väljer att äta kött är jag nöjd. Skäms man när man äter kött, är det inte så att man då innerst inne håller med till en viss grad i vad ”vegetarianerna” förmedlar? Annars borde det inte vara några problem att äta kött skamfritt.

          2. Vegan skriver:

            Personen i fråga beteer sig inte alls som en ”militan radikal fascistvegan”. En sån jävla fallasi av dig bara för att du inte kan ta att vissa faktiskt lever sina liv till det yttersta för djurens skull och för att förändra världen.

            När du läser hennes sk fascistinlägg där hon ifrågasätter Camcams ”rädda djur men mumsa likdelar dagligen” som en skev kombination, känns det i samvetet då? Känns det som att du kanske ändå inte lever så bra? Inte är perfekt, och nu påminns du om det. Eller varför blir du annars så oprovocerat arg?!

            Varför så lättkränkt att du måste skämma ut dig själv och racka ned på andra människor? För en ordentlig, mogen diskussion istället så kanske du får respekt.

    2. Elle skriver:

      Det börjar bli lite tjatigt.
      Jag personligen tycker att dina kommentarer lever upp till bilden av att vissa veganer och andra ickedjurätare beter som fascister.
      Tagga ner, annars tar ingen dig eller dina likar på allvar och tar automatiskt avstånd, samt tar en extra fläskkotlett till maten. I ren protest.

      1. Izabella skriver:

        Men hur ska det kunna bli förändring om alla som sitter på kunskapen sedan sitter och håller käft för sig själva för att inte irritera någon annan? Om alla levde så skulle kvinnor inte ha rösträtt idag, transpersoner skulle tvångssterileras och vi hade fortfarande haft ett rasbiologiskt institut (osv).

        Och min kommentar ovan försökte inte ens omvända Cam, utan endast ge henne självinsikt i att motarbetandet av vegetarianer inte går hand i hand med att rädda djur.

        Sitt du där och ät din fläskkotlett, finns inget någon kan säga eller göra åt det. Men om du stör dig på att vegetarianer försöker sprida kunskapen om den tortyr som den fläskkotletten har inneburit kanske du ska fundera på varför det stör dig så mycket. Är det för att du inte håller med? Eller för att du blir medveten om det och du vill kunna äta ditt kött skamfritt?

        1. Elle skriver:

          Det kan bli lite sektliknande.
          Skaffa dig en blogg och skriv av dig.

          1. ? skriver:

            Äh, det är väl bara att scrolla vidare om man inte vill läsa det? Hon skriver ju inte hundra kommentarer om det direkt.

        2. Maja skriver:

          Den tortyr som fläskkotletten inneburit, lol

    3. Sannie skriver:

      Fast vänta nu, jag äter så gott som helt ovo-vegetariskt, men när jag lagar mat till min dotter på 7 månader lagar jag den på kött, och viss mat vegetarisk. Jag gör det av den enkla anledningen att jag vill ge henne alla möjligheter att göra egna val angående sina kostvanor, när hon är gammal nog att göra det. Har jag tagit bort ett livsmedel från start, blir det bra mycket jobbigare för henne om hon bestämmer sig för att börja äta det sen, än vad det blir om hon bestämmer sig för att ta bort ett livsmedel själv. Gör det mig till en antivegetarian, trots mina egna kostval för mig själv? Märkligt resonemang.

      1. Camilla skriver:

        Skulle tippa på att det nog finns en del föräldrar där ute som tar bort andra livsmedel. Så som grönsaker. Riktiga grönsaker så som brokolli, grönkål och spenat – inte tomat, gurka, majs och isbergssallad. Så vad är skillnaden att ta bort kött?

        1. Sannie skriver:

          Visst är det så, vart i min kommentar läste du in att jag tycker det är okej att ta bort broccoli, bara för att jag personligen inte vill ta bort kött från min dotters kost? Jag ger henne allt som hon får äta (vilket alltså inte innefattar bland annat salt och tex bladgrönsaker – eftersom du tog upp just grönkål som exempel – eftersom hon är under 1). Jag tycker inte man ska utesluta något om det inte beror på till exempel allergier.

      2. Izabella skriver:

        Jag håller inte alls med i att det är enklare att sluta med något man tycker är gott, än att testa något nytt. Personligen tycker jag det är väldigt svårt att sluta helt med kött då jag är uppvuxen på det och det är svårt att sluta med chips då jag alltid ätit det på fredagskvällar etc.

        Det jag ifrågasatta var Cams resonemang om att det är ett felaktigt tvång att ge sina barn en vegetarisk kost medan det inte är några konstigheter att låta barnen äta kött. Hursomhelst måste man som förälder ta beslutet åt sitt barn och varför skulle då det var värre att ge sitt barn vegetarisk mat?

        1. Sannie skriver:

          Det jag menar med att det blir svårt att börja med något hon aldrig ätit förr, är inte därför att det rent moraliskt blir det, eller av annan egentlig ”psykisk” anledning, utan av den anledningen att magen inte är van vid det, och det kommer bli kaos. På samma sätt som man inte kan sätta svältande barn i tredje världen på en all-you-can-eat buffé, kan inte någon som varit vegetarian i flera år (och absolut inte hela sitt liv) bara börja äta kött en dag.

        2. Sannie skriver:

          Och min högst personliga åsikt är att jag tycker att det är värre att ge sin barn uteslutande vegetarisk mat, istället för att låta det äta kött, på grund av den anledningen jag skrivit här över. Sen är jag absolut inte någon kost-Hitler som försöker diktera hur andra ska och inte ska göra, utan alla gör som dom vill, men detta är hur jag ser på saken.

          1. Vegan skriver:

            Finns inga anledningar att ge ett oskyldigt barn sönderhuggna djur – det beror endast på ignorans och lathet från föräldern som inte ens reflekterar över sina val. Köttätare beter sig tvångsmässigt och som zombier som ”bara måååste ha sitt kött”. Tar illa upp för minsta lilla meningsskiljaktigheter rörande deras matvanor gör de också, så himlans barnsligt men roande. Trots alla rapporter om hur miljöförstörande och hälsovådligt animaliska produkter är (ja, både kött och mejeriprodukter) så säger köttätarna att det minsann är lögn och så slänger de gärna några skällsord efter vegetarianerna som vågar säga nåt. Patetiskt ?

          2. Sannie skriver:

            Förlåt, men du missade kanske att jag skrev här över att jag till allra största del äter vegetariskt, men ger min dotter sönderhackade, stickade, mosade och färsade djur därför att jag vill ge henne möjligheten att välja själv senare om hon vill vara vegetarian eller inte. Jag vill hålla alla dörrar öppna för henne, därför att – som sagt – det är svårare att börja äta kött om man vill det, om man varit vegetarian hela sitt liv, än vad det är att välja bort köttet (rent fysiskt. Du som vegan, testa själv att trycka i dig en biff en eftermiddag, och se hur du mår). Jag behöver inte försvara mina val, jag vill bara ge min syn på det hela. Och inte för att vara den som är den, så verkar det vara du som tar illa upp för att vissa gör andra val än du. Allt gott!

          3. Sannie skriver:

            Det är också du som kalla folk för patetiska zombies, men det kanske inte är skällsord?

  3. Jag har kommenterat här förr skriver:

    Knappast gulligt. Helt klart över gränsen. Hade känt mig omyndigförklarad. Det är väl ändå upp till mig som vuxen hur jag vill surfa på nätet så länge det inte direkt skadar någon annan (tänker på tex olämpliga sidor osv).

    Mina föräldrar hade timer på bredbandet under min tonår men det var ju för att jag satt uppe på skolkvällar och kom inte upp på morgonen, jag var omyndig och de hade ett ansvar för mig.

    Men nu när jag är vuxen? nej fy jag kan ta såna beslut själv.

  4. Anya skriver:

    Är det någon som kan förklara vad Foki ens jobbar med? Fokiwa lades väl ner och hennes blogg uppdateras inte så ofta till hennes begränsade läsargrupp, men ändå skriver hon hela tiden hur mycket hon jobbar och nu det här med att Bill varit tvungen att stänga ner nättet pga hon jobbar så mycket.. Hmm.

    1. RJ skriver:

      Hon jobbar bland annat med sin hårvårdsserie Zoirak.

    2. Elsa skriver:

      Hon jobbar med sitt egna företag. Dock lever hon nog på familjens ekonomi. Familjen äger mycker mark i Thailand och hennes föräldrar har egna företag också. Så även fast hennes företag inte riktigt âr inne på banan än så har hon det väldigt gott ställt pga rika och vad jag tror HÅRT ARBETANDE föräldrar.

  5. Anonym skriver:

    Jag tycker det är fånigt men de verkar ju ha det härligt så jag bryr mig inte. De vet nog vad som är bäst för dom.

    Vad jag däremot vet är att deras tulpaner (eller vad det nu är?) saknar blommor. Ser ju tokigt ut i vasen där eller?

  6. Amy skriver:

    Jag hade kommit runt det direkt.

    Men pranks, jag har kört gladpack runt min Karl och madrass efter en blöt utekväll. Var rejält asgarv när han skulle ta sig upp morgonen xD

  7. Anonym skriver:

    Hoppas det är OK att jag gör lite reklam.

    Jag är 22 årig mamma, som anonymt bloggar om min smutsiga skilsmässa och mitt destruktiva förhållande. Kika in om ni vill fly undan era egna vardagsproblem.

    http://Www.vardagskaoz.blogg.se

    1. Anonym skriver:

      Skriv något vettigt och länka till din blogg istället.

    2. ABCD skriver:

      Jag säger det här i all välmening! Ändra ”reklamen” till din blogg här i kommentarerna. Det ger ett intryck av att du säljer ditt privatliv för lite klick. Jag gick in och läste och såg att du är anonym men ändå, omformulera. Du lär få mycket kommentarer annars. Spammare brukar man inte vara så nådig mot.

      Hoppas att allt går bra och att bebis mår bra också!

      1. Anonym skriver:

        Bespara mig onödiga kommentarer. Jag är ANONYM. Så nej jag säljer inte mitt privatliv, tjänar inte heller ett öre på bloggen. Kom in om ni vill läsa, kom inte in om ni inte vill läsa. Simple as that.

        1. Anonym skriver:

          Wow, vad otrevligt. Nu tappade du nog ett par potentiella läsare – mig bl.a. Lycka till med retoriken!

        2. Herregud skriver:

          Ja du verkar ju vara en trevlig typ! Du vill inte ha kommentarer på bloggen heller förstår jag?

          1. Anonym skriver:

            Den som inte vill läsa behöver inte gå in, varför ska man sitta och tjafsa med alla som länkar sin blogg?

    3. Anonym skriver:

      Jag gick in och läste, men det stod egentligen inget. Bäst var ju ”varför berättade han inte att han var psykopat, då hade jag kunnat välja om jag ville ha honom”. Eh, det är nog få som misshandlar på första dejten liksom. Nä, ospännande.

    4. Lovisa T skriver:

      Nej det är inte OK att spamma i kommentarsfält, när har det nånsin varit önskvärt? Länka i nicket som alla andra, tack

  8. Linn skriver:

    Vad hände med inlägget om asylsökande afghaner?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Det är uppe igen.

      1. Vivvi the one and only skriver:

        Tack fär att du stängde av kommentarerna på det inlägget ?❤

      2. Anonym skriver:

        Tack för att du stängde det, det går inte att ha sådana inlägg uppe och risken är att diskussionen flyttar till ett annat inlägg. Men lovar att inte skriva något mer 🙂

      3. L skriver:

        Rasistiska kommentarer sks du ta bort men acceptera även att alla inte delar din åsikt om de här människorna och den diskussionen ska få vara tillåten. Bara för att en del säger nej till sådana marscher eller tycker det är bra att de utvisas gör de inte till rasister vet du.

        1. hej skriver:

          Ska och ska. Det är Camillas blogg, nu valde hon att inte vilja ha det där i kommentarerna i inlägget om solidaritet ensamkommande barn och ungdomar. Alla diskussioner behöver faktiskt inte äga rum precis var man själv vill vet du

        2. vivi the one and only skriver:

          Su kan gärna starta en blogg där folk kan diskutera det. Men här görs det inte.

  9. Anonym skriver:

    22 årig muslimsk mamma, i en smutsig skilsmässa med sin exman. Kom in och läs om vårt destruktiva förhållande med otrohet, misshandel och allt där emellan. Bra om du vill ha en paus från allt falskt i resten av bloggvärlden.

    http://www.vardagskaoz.blogg.se

    1. Anonym skriver:

      Bespara mig onödiga kommentarer. Jag är ANONYM. Så nej jag säljer inte mitt privatliv, tjänar inte heller ett öre på bloggen. Kom in om ni vill läsa, kom inte in om ni inte vill läsa. Simple as that.

      http://www.vardagskaoz.blogg.se

    2. Anonym skriver:

      Tyvärr får du nog mindre klick på din blogg när du spammar kommentarsfält på det här sättet. Själv går jag av princip aldrig in på sådana länkarna, just av den anledningen.

  10. Mika skriver:

    Jag tröttnade på att min sambo var ute och söp varenda helg, så en kväll gömde jag Alla huvudvärkstabletter vi hade. Enligt rutin vaknade han 07 med en sjuhelvetes huvudvärk, jag låg i sängen och hörde hur han i panik rev runt efter tabletterna. Mouhahaha! ?

  11. Anonym skriver:

    Min sambo tar alltid in rena kalsonger i badrummet när han ska duscha. När jag känner mig busig tar jag ut dom och lägger tillbaka dom i byrån. Då måste han gå ut i vår lägenhet som har världens insyn… Han kan väl svepa en handduk runt sig, tänker ni? Nix, han prankar mig tillbaka genom att gå ut naken i lägenheten så alla grannar kan se så jag får skämmas ? … Äsch, det är roligare i verkligheten ?

  12. Anonym skriver:

    Okej, det här är skittaskigt faktiskt men jag kan inte låta bli att skratta ihjäl mig och vara så nöjd inombords när jag tänker på det här.
    Jag dejtade en kille ett tag som på riktigt behandlade mig som skit. Allt var på hand villkor liksom. En kväll efter att han varit ute så ringde han mig och ville att jag skulle sova hos honom. Jag för egen del låg hemma i min egen säng klockan tre på natten men ville ju så gärna ha lite närhet så jag klädde mig och gick hem till honom. Han var aspackad och någon timme efter att vi gått och lagg oss vaknar jag av att han är uppe och går i lägenhet. Han går ut i trapphuset och ställer sig och kissar mot ytterdörren och på en rullator och sen går han in och däckar i sängen. Jag får upp, börja torka urin i trapphuset och där och då fick jag liksom lite nog. Jag fuktade den nedkissade handduken lite, la den på hans panna, ställde fram TREO och ett glas vatten och sen gick jag därifrån. Han smsade mig dagen efter och tackade för att jag hade hjälpt honom mot baksmällan.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG