Hylla en ätstörning?

10:19 25 Mar 2017

Johanna Toftby:

Johanna och hennes läsare anklagas på Instagram för att ”hylla ett anorektiskt utseende” då läsaren menar att hon hetsar till onaturligt låg vikt. 

Say what now?
Anorektiskt utseende? Onaturligt låg vikt?
Ser ni vad jag uppenbarligen inte ser?

Varför slänger man allvarliga diagnoser i ansiktet på folk? På grund av den egna empatistörningen då eller?

38 kommentarer | “Hylla en ätstörning?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Hon hyllar mer fula kläder tycker jag.

    1. Jossan skriver:

      Och fula Moêt-glas.

    2. Anonym skriver:

      Asgarv..precis min tanke

    3. Sandra I skriver:

      Så himla onödig kommentar!

  2. Anonym skriver:

    Vadå anorektisk? Tycker hon ser lite chunky ut, eller är det bara korta ben och kortväxt?

    1. E skriver:

      Knubbig dvärg typ

      1. Anonym skriver:

        Knubbig och dvärg??? What!? Hon är knappast knubbig och inte dvärg, hon är väl meddellång och smal/normalbyggd. Hon var lite småknubbig en gång i tiden dock och jag kan hålla med om att hennes ben ibland ser korta ut på bild men knappast dvärg eller knubbig. Skeva kroppsuppfattningar.

    2. Lo skriver:

      Ursäkta, men hon är absolut inte varken chunky eller knubbig. Skaffa glasögon. Omgående.

      1. Anonym skriver:

        Då är hon väldigt kortväxt och skaffat boobjob?

        1. Anonym skriver:

          Kortväxt!?? Trodde hon var ganska lång eller iaf medellång? Vem har Inte gjort boobjob 😉

          1. Anonym skriver:

            Me too.. som de flesta bloggare, artister och kändisar.. och som många av oss vanliga dödliga.

  3. Therese skriver:

    Off topic!
    Gabriella Joss visar upp sitt ”kaos” efter lekdejt med flera mammor och barn ??
    Människan måste vara sjukligt pedant om hon kallar de få strategiskt utplacerade sakerna för kaos ?

    1. Nina skriver:

      På instagram eller i bloggen ? Jag ser inte ??

      1. Therese skriver:

        Bloggen ☺

  4. Susawoo skriver:

    Är mer orolig över de hemska Moet Chandon glasen och det kitet.

    Blev tvungen att avfölja Moet på instagram p.g.a. all reklam för produkter med deras logga på. Ett bra sätt att få en god champagne till vidrig PR!

    1. J skriver:

      Trodde det bara var uteplatser/nattklubbar som använde sådana glas? De är väl gjorda i plast för att kunna tappas utan att människor, barfota, ska få en massa glaskross i fötterna när de dansar fram lite alkoholrusiga en julieftermiddag på Kallis i Visby?

      1. Susawoo skriver:

        Ja, precis. Och bara det är hemskt!

    2. Haha Jag trodde det var toaborstar först ??/Mvh städerskan

  5. Vivvi the one and only skriver:

    Hon ser helt normalbyggd ut på bilden. Eugenia Cooney är anorexiker om man ska jämföra. Sen finns det ju olika stadier.

    Men håller nog med om att kombinationen av kläder är rätt gräslig.

    1. K2 skriver:

      Vilken märklig kommentar. Varför känner du behov att blanda in någon som inte alls har med inlägget att göra och skriva att denne ser anorektisk ut? Känns din dag bättre nu?

      1. K-Town skriver:

        Fast det kan ju vara bra att ha något att jämföra med för att få lite perspektiv. Jag gick in på Euginias Instagram för att se vem det var och om bilderna stämmer överens med verkligheten så har hon antagligen anorexia, om det nu inte är någon annan sjukdom som ligger bakom. Så tror inte att Vivi ville håna eller trycka ner någon alls, utan ge lite perspektiv.

        1. K2 skriver:

          Har Eugenia gått ut med att hon har ätstörningar? ( Kollade instagram men vet inte vem denna personen är). Om inte så är det riktigt osmakligt att ta valfri smal person och gå på om anorexia.

  6. Anonym skriver:

    Kom ihåg att FLYTTA FRAM klockan en timme denna natt! Sommartid! ☀️

    1. Prusseluskan skriver:

      Visst fasen! Tack för påminnelsen! ?

    2. anonym skriver:

      Nejnejnej vi ska flytta klockan bakåt för tiden är ur led! Stod i expressen ska bli helt nytt Sverige. Allt ska gå bakåt bara o vänja sej o se glad ut keep on smailing.

  7. anonym skriver:

    Man ska inte skriva så men gud vad smal hon blivit. Hon är fin men oj. Eller så är det bara den bilden. Kämpar själv o bli av med 10 kg sen är jag on fleek (hatar det ordet med) men har hört att THK gillar det mycket!!

  8. T skriver:

    Om man inte är så uppmärksam kan det se ut som hennes midja har samma omkrets som huvudet – kanske är det hon reagerade på? Lider man inte av svårt synfel och bemödar sig med att titta på bilden i längre än 1 sekund inser man snabbt att är en synvilla som orsakas av att hon håller i hinken och att vinkeln är som den är. Det var oavsett en onödig kommentar som knappast tillför något av värde varesig hon skulle lida av en ätstörning eller ej. Snarare tvärtom.

  9. A.N skriver:

    Jag orkar inte ens delta i diskussionen, aint nobody got time for that. Ville bara skriva DAMN vad snygg hon är! Vem är denna Johanna? What a hot mama! 🙂

  10. Anonym skriver:

    Äh hon är helt ”normal” smal/tjock. Vill eg bara berätta om när jag påpekade att ”hennes” armband som hon sålde via bloggen fanns på Aliexpress för 1/10 av priset direkt blev blockad, å då var jag inte elak utan rent konstaterande. Men det är väl så det funkar i den här sjuka världen, money talks bullshit walks, eller?

    1. Sandra skriver:

      Tycker du det är narigt?! Brukar du göra så på fysika butiker också?! Gissar vad är det för fel på folk?!

      1. Anonym skriver:

        Ursäkta men vad betyder narigt? Gillar ALDRIG när fölk vill tjäna pengar på ren dumhet! Peace out!

    2. Anonym skriver:

      Håller med Sandra. Alla butiker har mellanhänder och lägger på priser, alla vill tjäna pengar inget konstigt alls och allt kommer någonstans ifrån. Har inte sett att JT säljer saker från Aliexpress men om du säger det så..armband från bud to rose har jag sett däremot. Gissar att du är samma person som är på hennes blogg och gnäller, försöker sänka och klagar på att hon gör reklam o tjänar pengar, och som tycker hon ska skänka allt hon tjänar. Kanske även du som gnällde här över en annons som en bank hade på hennes blogg som du tyckte var opassande för att JT eventuellt har hyresrätt alltså jösses. Sjukt. Avundsjukt.

  11. Anonym skriver:

    Tycker hon verkar så sjukt osäker. Botox, löshår, fillers, fransar, boobjob, solariebränna, naglar – vad är äkta på henne egentligen?

    Hon var så söt när hon var med i Mamma söker karl eller vad programmet hette men nu? Över 50 bast och inte en rynka. Weird.

    1. Anonym skriver:

      Hahaha över 50!?! Hon är långt ifrån 50 väl men visst har hon en del av du skriver som de flesta bloggerskorna har, kanske är av osäkerhet men jag tkr Toftby verkar ganska cool, hon verkar även sund och förnuftig tycker jag och ser absolut bättre ut nu än i ensam mamma söker. Ser varken ut att vara dvärg, knubbig eller anorektisk. Tur inte folk skriver så om de som verkligen är det iaf, vore illa.

  12. Hanna skriver:

    Är ju lite konstig foto-vinkel på henne, inte värre än så. Ser ut som stort huvud, lång överkropp och korta ben 🙂
    Det som är bra är att sedan en tid tillbaka skriver hon ”reklam” när hon tipsar om kläder. För nåt år sen så påpekade jag att hon kanske skulle skriva det men hon blev skitsur och sen fick jag hela drevet på mig som sa att Johanna såklart tipsade om kläder för att vara SNÄLL, haha
    Hennes fans och följare tänker inte ofta själv 🙂

  13. Bibba skriver:

    Jag har levt med ätstörningar sen jag var 11 år gammal, dvs i 14 år. Jag blir rädd över hur folk som inte har en aning om hur de olika diagnoserna ser ut diagnostiserar hej vilt på internet – speciellt alla som är modell mindre. Du behöver inte vara pinnsmal för att vara ätstörd. Jag själv har gått från att väga 29 kilo och ligga döende på ett sjukhus till att ni väga 65 kilo men är fortfarande lika ätstörd för det.

    Det gör mig vansinnig att folk måste kommentera andras kroppar. För du vet aldrig hur den kroppen mår på insidan, no matter hur smal/tjock/vältränad/otränad den är.

    Kan inte folk snälla bara sluta kommentera andra människor och istället inse att 99,9% av dessa personer faktiskt HAR folk i sin närhet som kommer att ingripa om något inte står rätt till. Man kan omöjligt veta om en person är frisk/ätstörd genom sociala medier – det finns inte en jävla chans.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp