Lady Dahmer ber om pengar till en ny dator.

17:57 23 Mar 2017

Lady Dahmer:

SLUTA UPP MED ALLA JÄVLA PÅHOPP NU!!!!
NU!!!

VILL NI INTE DONERA – GÖR INTE DET DÅ MEN NU FAN RÄCKER DET! 

Jag har stängt av kommentarsfunktionen nu och ska sätta mig och kolla igenom dem i lugn och ro för att se vad ni skrivit under natten och morgonen.

Jag har lite svårt att dela er upprördhet över att Lady Dahmer ber sina följare om hjälp med att köpa en ny dator.
Hjälp får man väl alltid be om?!
Hon har valt att inte ha reklam på sin blogg eller att sälja inlägg på Instagram så att hon ber om hjälp gör mig inte det minsta upprörd.
Det är ju inte som DennisM som ville att man skulle sätta in pengar på hans konto för att få följa honom på Instagram.

Vill man inte bidra med några pengar – då gör man inte det och kan i lugn och ro fortsätta läsa hennes alster gratis eftersom hon inte vill ha någon reklam på sin blogg.
Och känner man att man uppskattar det hon gör tillräckligt mycket för att vilja hjälpa till så att hon kan fortsätta skriva saker som man kan få uppskatta så kan man bidra om man vill.

Jag tycker inte det är så konstigt, men kanske är det så vårt samhälle ser ut nu.
”Information wants to be free” liksom.
Musik ska vara gratis, film ska vara gratis, underhållning ska vara gratis, allt ska vara gratis…

Jag bidrar gärna med en slant till en ny dator till Dahmerskan… så det så.
*swish*

Hur är detta annorlunda från exempelvis ”Crowdfunding”?

290 kommentarer | “Lady Dahmer ber om pengar till en ny dator.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. El skriver:

    Ja, det är väl helt rimligt. Hon har bloggat i massa år och jag tvivlar inte på att hon har det körigt ekonomiskt. Dennis däremot…

  2. Nadia skriver:

    Jag hade ju hellre sett att hon började sälja reklamplats på bloggen istället. Varför gör hon inte det? Sen är det knappast så att de inte har råd med en dator för typ 3000 spänn. De köper ju för bövelen mat för ca 11.000 kr i månaden (enligt ett blogginlägg hon skrev en gång i tiden), och vid upprepade tillfällen har hon skrivit hur bra hennes man tjänar. Så, nja, jag kommer inte bidra. Hon får göra som alla andra och börja jobba (sälja reklamplats på bloggen).

    1. Anonym skriver:

      Håller med! Dock inte helt oväntat att camcam tyckte detta va en toppenidé, hon har ju sina favoriter o lady dahmer är en av dom. Hade det däremot varit Tyra som skrivit samma o med samma förutsättningar (dvs inte tjäna pengar på reklam mm som LD inte gör) så hade INTE inlägget sett likadant ut!

    2. Fd Mi skriver:

      Något av det märkligaste med att hon inte gör det utan tigger pengar på Instagram istället är att hon uppenbarligen vill ha betalt för något utan att skatta på det. Det är det som gör mig mest upprörd här. Ska hon ha ett ekonomiskt eller materiellt utbyte av att blogga så ska hon tamigfan betala skatt. Att försöka smita från det är rent ut sagt vidrigt.

      1. Matilda skriver:

        Det där med skatten är nig den enda riktigt vettiga infallsvinkeln i detta kommentarsfältet…

        1. Ek skriver:

          Ja är det pengar för det arbete hon gör som hon ber om så torde det röra sig om inkomst av tjänst vilket ska beskattas..

          1. Fitterbittan skriver:

            Jag har läst igenom många kommentarer, men inte lusläst alla, så det kanske redan finns skrivet någonstans.
            Är inte det här exakt samma som Lamotte gör? I varje inlägg på FB avslutas texten med ungefär ”vill ni se mer oberoende journalistik swisha gärna pengar”. Enda skillnaden är att han gör det kontinuerligt medan LD har bett om något specifikt?

            Jag ser det lite som plus-innehållet på Aftonbladet. Vill man läsa får man betala. Men då lägger jag inga värderingar alls i det, för jag har inga. Om jag måste ha en åsikt är det isf att det kunde vara bättre med crowdfunding för att det blir tydligt hur mycket som redan donerats och hur mycket som är kvar till specifik sak. När det gäller Swish är det enbart upp till mottagaren om han/hon vill redovisa. Och så länge vi inte har gåvoskatt är det som det är. Om man nu prompt skall tvinga fram en redovisning.
            Lady Dahmers grej har jag verkligen ingen åsikt om. Go for it liksom.

            Monas insamling till ”Moa” däremot. Av två anledningar där den ena är att hon är ungefär lika pålitlig som en kobra i mina ögon, och jävligt greedy. Den andra är att människor som ständigt tjatar om sitt goda hjärta sällan har det.

      2. Anonym skriver:

        Knäppt att göra detta med swish också. Givaren kan inte se om målet är uppnått ännu, ellet hur mycket överskott det blivit. Kommer det redovisas? Stämmer det att överskott ska in på något slags tuttkonto? Vad gör man om man vill sponsta laptop men absolut inte tuttarna? Ska LD själv redovisa? Hur ska hon göra det på pålitligt vis? Hur tänker hon sig då att framtida tiggeri ska motiveras, när tidigare givare vet att det blev ett överskott förra gången… Blir det då systematiskt tiggande för mindre och mindre (inte färre, och no pun intended) saker, för att det egentligen är överskott som är åtråvärt…?

        Det låter som att jag hakat upp mig på just bröstförminskning, så är det inte. Det bara råkade vara föremålet för den sekundära insamlingen, vilken jag definitivt hakat upp mig på.

      3. Anonym skriver:

        Ja men så är det väl.

        Det blir remuneratorisk gåva och ska beskattas. Har gåvan mottagits pga. utfört arbete är den inte en skattefri gåva enligt 8 kap. 2 § inkomstskattelagen.

        Jag har inga problem med om folk vill donera pengar till någon som de anser är värd det. Ren generellt (som jag tycker) borde väl det gjorts en insamling till datorn, för som det är nu kan det verkligen klirra till i kassan.

  3. Anonym skriver:

    Raderad av CamCam.

    1. Bajamaja skriver:

      Det här var bästa jag läst på länge. ❤ PUSS!

    2. Matilda skriver:

      Eller så är det bloggläsarna som snyltar på bloggare när de läser innehållet helt gratis… och iom att du slipper bidra kan du ju direkt gå ut och göra slag i att skänka bort din lön.

      1. Ella skriver:

        Om de inte vill att man ska ”snylta” så får de väl göra en betalsida, dvs att man måste betala för att komma åt sidan. Alla annat är allt gratis på the World Wide Web.
        Visar det sedan sig att det inte är tillräckligt många som är intresserade nog för att betala – ja, då får hon väl söka jobb.

        1. Angelica skriver:

          Men nu är LD mer generös än så. Hon har inte begärt att personer som inte har råd ska ge henne något.
          Själv väljer jag att se oss bloggläsare som hennes uppdragsgivare och eftersom jag tycker att hon gör ett förträffligt jobb är det klart att vi ska betala henne både lön och se till att hon har förutsättningar att genomföra arbetet. Om hon hade haft ett ”vanligt” betalande arbete hade hon med all säkerhet inte haft tid att engagera sig så mycket som hon gör idag och det hade varit en stor förlust.

    3. A skriver:

      Varför vart denna raderad? Det var inget påhopp? Eller är 250 personer (som gillat kommentaren) elaka mobbare?

      1. Elaine Eksvärd skriver:

        Jag likade den raderade kommentaren för att Cam Cam för första gången gjorde något hon borde gjort av många elaka kommentarer – radera dem. Inte en like på kommentaren utan på raderingen. Tror inte jag är ensam.

        1. A skriver:

          Det var många likes på den redan igår.

      2. ddd skriver:

        Det stod
        ”Fyfan vad äckligt och osmakligt. Sluta tigg, skaffa ett riktigt jobb och köp dig en dator.
        Du skriver att allt ska vara gratis. Och jag är trött på alla dessa bloggare som snyltar på sina läsare konstant. Varför i helvete ska man swisha pengar till henne för att hon ska köpa en dator? Vafan? Vart är världen påväg. Går hellre ut och ger en hemlös människa hela min jävla lön denna månad än bidrar till alla dessa blogg kändisar som tror sig vara kungligheter. Usch. Fy. Har inte ord.”

        Fattar inte varför det var för fult för att vara kvar? Som andra har påpekat skrivs det saker i samma gendre till alla övriga bloggare, så fattar inte varför LD ska få specialbehandling? Att 231 pers har likeat är väl bara bevis på att folket håller med? Sjukt att tysta folkets röster? Det är väl precis det LD står emot?

        1. A skriver:

          Fattar inte heller? Man får inte tycka det var äckligt och osmakligt? Var väl inga personliga påhopp där

        2. Fd Mi skriver:

          Det var i alla fall ingenting i jämförelse med några av Camillas inlägg om Tyra.

        3. Anonym skriver:

          Man kallar väl inte folk för äckliga för att man inte håller med dem?!

        4. wigwag skriver:

          Det gjorde hen ju inte. ”Vad äckligt” stod det. Tyckte förövrigt kommentaren var riktigt bra.

  4. Kristin skriver:

    Rimligt tycker jag! Och som sagt, tycker man inte det så ge ingenting? Det är ju ett fritt val.

    1. Anonym skriver:

      Fritt val? Absolut!
      Smaklöst? Absolut!

  5. Anonym skriver:

    Om hon hade haft genuint ont om pengar och inte kan få ett jobb så hade jag förstått det. Men hon väljer att inte jobba och hennes familj HAR det gott ställt. Jag tycker det känns smaklöst att be om pengar till en ny dator då.

    1. Anonym skriver:

      Hon har ju dessutom tydligen råd att köpa massa gifflar som hon trycker i sig på tunnelbanan. Hade hon sparat pengarna hon lägger på onödig mat hade hon haft råd med en dator 🙂

  6. Josefin skriver:

    Hur lyckas man ha en inkomst på 2000 kr efter skatt? Är hon inte föräldraledig? Även den lägsta föräldrapenningen inbringar mer pengar än så. Om hon jobbar behöver hon kanske jobba mer, lägga mindre tid på bloggen och tjäna pengar ist.
    Aja, känner mig inte så nödgad att bidra, var inne på hennes blogg nån gång, uppfattar att hon bor i bostadsrätt. Så hon är inte utan medel.

    1. Anonym skriver:

      Dom bor i stort fint hus i segersäng

      1. Gu skriver:

        Hur hon/de bor har väl inte med saken att göra. Hon får varken mer eller mindre netto från FK vare sig hon bor i en etta i Tensta eller i ett hur i Segersäng.

        1. Anonym skriver:

          Personen jag svarade skrev att hen tror att LD bor i bostadsrätt.

        2. Katarina skriver:

          Det spelar roll hur man bor, skulle jag säga. Hon kan ta ett lån till exempel, med bostaden som säkerhet, om hon har det så dåligt ställt.
          Jag förstår i grunden inte hennes resonemang. De flesta familjer har en dator (minst) i hushållet, så har det varit länge. Menar hon verkligen att de inte har någon som hon och övrig familj kan använda sig av, eller som nu då den har gått sönder, inte har råd att köpa en ny? Låter väldigt osannolikt.

          1. Gu skriver:

            Man får inte låna på vare sig bostadsrätt eller hus om man inte har tillräcklig inkomst. Ett lån skall även det betalas åter (amortering/ränta) vilket man inte kan på den inkomsten LD har.
            Vilken bank tror du lånar ut pengar till en person som inte har inkomst nog att betala åter??

          2. Anonym skriver:

            I kommentarer i ett tidigare inlägg här på bloggen skriver hon att hennes man han en stationär dator, men hon använder inte den. Den är ”väldigt känslig” säger hon. Och att hennes man jobbar på den

  7. Madde skriver:

    Jag erkänner att jag känner mig väldigt kluven och jag försöker lista ut varför jag personligen reagerade negativt på ”tiggandet”.
    Jag gillar LD och har följt henne i många år så självklart tycker jag inte att hon ska jobba gratis, hon gör ett fantastiskt jobb.
    Men en liten del av mig tänker på alla som hade behövt den välgörenheten mer.
    Ensamstående mammor som kämpar som galningar för att få det att gå runt.
    Hemlösa som inte har ordentliga kläder, romerna på våra gator eller flyktingarna från Syrien.
    LD är inte fattig och det skriver hon själv ändå ber hon om pengar till något familjen hade kunnat köpa utan att deras ekonomi kollapsar.
    Att LD sen inte vill ta av familjekassan är en sak men hon hade kunnat.

    Jag har nog fått för mig att ens möjligheter att tjäna pengar borde vara lite större än gemene mans när man har en stor plattform och dessutom är galet talangfull på att måla tavlor som man kan sälja för inkomst.

    1. M skriver:

      Det ena utesluter inte det andra, inte för min del iaf.

      Det finns alltid människor som har det värre någon annanstans. Det finns alltid djur som lider mer någon annanstans. Det finns alltid djur som är mer utrotningshotade än andra. Men det funkar inte att alltid tänka så. De olika organisationer som jag valt att vara månadsgivare till har jag valt utifrån mitt hjärta och vad jag vurmar för. Och jag förutsätter att det är samma för andra och jag lägger ingen värdering i andras val.

      1. Madde skriver:

        Absolut, så är det ju.
        Men att ge pengar till någon som redan har det bra och som bor i ett fint hus, har mat på bordet varje dag och som själv har valt sin situation över att ge pengarna till någon som desperat behöver dom känns fel för mig.

        LD och hennes man kan få ihop pengarna hon kan tex börja med annonser men vill inte, hon kan sälja tavlor och hon kan tex föreläsa om feminism.

        LD väljer att tigga och jag tycker att det gör att hon framstår som rätt så lat och väldigt bekväm speciellt nu när bloggen inte är så aktiv längre.
        Det är inget fel med det och jag förstår att folk vill skänka men det lämnar ändå en dålig smak i min mun.

        1. Sorken skriver:

          Jag känner samma! Blir typ provocerad. Vill gärna veta varför, för som du o Camcam säger är det inte åt helvete att hon frågar, det finns bra argument för det… men vafan? Med sån ton och ”tyck synd om mig” underläpp och inte mer rätt och slätt upp och ner isåfall. Ueäh är min magkänsla, lös det för fan på vilka andra sätt som helst.

          Vad är det för fel på mig jag gillar hennes texter men tänker fan inte swisha?!

          Nu ska jag in o läsa hennes kommentarsfält för att se om jag ändrar mig eller om jag kommer må ännu mer illa.

          1. Sorken skriver:

            Gick in och läste. Hon är bortskämd och har en dator som ska bytas batteri på bara (men hon gillar inte den), och bla bla. Hon borde bara sagt att ”nu kompisar, pröjsa, jag ska köpa dator för att skriva texter på som ni kan läsa” inte dragit slisk-kortet.

            Men swishade ganska mycket för principiellt är det rätt, sen att jag tycker att det är sliskigt ligger hos mig. Fortfarande äcklig smak i munnen, men med bättre samvete. Hahaha.

        2. M skriver:

          Som jag skrev, det ena utesluter inte det andra. Jag swishade en slant till LD, vilket inte betyder att jag skippar att ge till de jag annars även ger till. Och jag gjorde det iform av ett tack för allt jag lärt mig av hennes texter, som ett tack för en blogg som jag gärna återvänder till pga reklamfri zon.

          När min vän var mellan två jobb och gick på a-kassa under ett par månader så bjöd jag henne på en helkväll ute på krogen. Trots att hon bor i en bostadsrätt värd flera miljoner, vilket inte jag gör. Givande och tagande. Så tänker jag och sån är jag.

  8. Josefin igen skriver:

    Hon kan också sätta sig på valfritt bibliotek och låna dator där, det är i princip gratis.

    1. tante skriver:

      Faktiskt ett väldigt bra förslag. Lite svårare om man har barn att passa men samtidigt måste (borde) man visa att man utrönt alla andra möjligheter innan man ber andra att birdra till konsumtionsvaror åt en själv.

      Hon kunde ha lagt upp det annorlunda, då hade hon nog sluppit många av kommentarerna.

    2. ida från kramphult! skriver:

      Ja det är gratis men har du använt bibliotekens datorer till något mer än typ skriva ut en pdffil? De är i alla fall jag känner till kraftigt begränsade, både i vad du kan göra och när/hur länge du kan sitta. Om du har blogg som sysselsättning så är det inget alternativ särskilt om du har minst ett barn att ta hand om. Scenerna mellan låntagare som fortfarande tror att bibliotek innebär knappnålstyst och typ vilka andra besökare som helst är sådana som du nog inte skulle kunna tro på. En del av mitt jobb är att medla mellan väluppfostrade barn och ouppfostrade gubbar. /bibliotekarien

  9. mickandialog skriver:

    Jag vill oxå ha en ny.
    Kontonr. 6102 994516015-0 Swedbank.
    Pleeece. Nu ser jag lite illa, så kontonumret kanske blev lite fel.
    Tack på förhand.

  10. M skriver:

    Hade jag haft råd så hade jag köpt en ny dator till henne + lite till! Jag har genom åren lärt mig så otroligt mycket av hennes texter. Hon behövs och hennes texter betyder så mycket för mig (och många andra). Jag tvekade inte en sekund på att swisha över en slant ?

  11. Anonym skriver:

    Bara en liten observation. I sitt instagraminlägg skriver hon att hon skäms för att be om pengar. Men i kommentarerna här, till ett inlägg lite längre ner, så säger hon två gånger ”Jag skäms inte ett dugg!”. Jag säger inte att hon varken ska eller inte ska skämmas för att tigga, däremot tänker jag inte ge henne några pengar. Skulle hellre se att hon har ett samarbete eller reklam på bloggen. Dessutom, så ofta uppdaterar hon inte bloggen att hon skriver varje dag precis…

  12. K2 skriver:

    Nja, ska jag ge bort pengar så gör jag ju hellre det till nån som faktiskt har det dåligt ställt. Lite småpinsamt tyck synd om mig inlägg när de (som jag förstått det) har det bra ekonomiskt. Har inte sambon en dator hon kan låna?
    Men som hon skrev, det är ju frivilligt att donera 🙂

  13. Anonym skriver:

    Läsarna har sett att LD tigger pengar för en ny data pga någon i familjen spillt ner o suttit sönder den hon har nu, men hon har inte mage att ta pengar ifrån just ”familjekassan” o ber nu sina följare sätta in pengar till henne så hon kan köpa en ny data… Läsarna vill att camcam tar upp detta o ger sin åsikt kring det, o eftersom LD är en av hennes favoriter så tycker hon givetvis att detta är en toppenidé! Kan ju undra om hon tyckt det om det gällde nån annan som hon inte tycker lika mycket om… Inte alls dubbelmoral eller så..

    1. Anonym skriver:

      Exakt. Känns även som att det blivit socialt accepterat som bloggare att eska pengar lite här och var. Ingenting är heligt längre. Tuttar, datorer, you name it…Får hon inte in tillräckligt med inkomst på bloggen får hon väl ta ett annat jobb istället för att be sina läsare om allmosor.

  14. Anonym skriver:

    Olika hjälporganisationer för djur eller människor i nöd, barncancerfonden, Amnesty osv osv *swish swishhhhh*…

  15. Annika skriver:

    Alltså va? På riktigt va??!! Hon har flera gånger påpekat att hennes man tjänar så himla bra, de köpte stort hus som de renoverat och grejat med. Varför vill hon inte ta av familjens kassa till detta?! Blogga och skriva texter har ju varit delvis hennes jobb genom åren så varför verkar dem inte anse att de kan bekosta en ny dator?? ? helt obegripligt

  16. @ skriver:

    Om hon slutar avla barn och arbetar istället så kan hon ju köpa en själv det vore väl en riktigt feministisk sak att arbeta och betala sina saker utan att tigga av andra kvinnor

  17. D skriver:

    Det skulle vara mycket coolare att höra henne prata om feminism och kvinnokamp om hon skaffade sig en bra utbildning och sedan tjänade bra med pengar på ett jobb, inte att hon pratar om det med lever på sin man och tigger av sina läsare.

    1. A skriver:

      Hon kallar sig feminist men samtidigt så vet jag ingen annan som lever så ofeministiskt som hon verkar göra.

      1. D skriver:

        Precis. Det är väl det som för mig framstår så märkligt. För mig är det större vad någon gör i handling än vad de säger …

        1. Hjälpes skriver:

          Men lägg av bara, ni verkar bara obildade när ni skriver sådär. Feminism och kvinnokamp handlar väl för fan inte om vad man gör personligen utan hur strukturer ser ut i samhället och hur man förändrar dom? Skulle en kvinna som var hemma med sina barn, en kvinna som sminkar sig varje dag, en kvinna som har ett lågavlönat kvinnodominerat yrke inte kunna kalla sig feminist och driva kvinnofrågor eller vadå? Ni har nog missuppfattat det där ganska brutalt.

          1. Malla skriver:

            Du ska nog akta dig för att kalla andra obildade och hänvisa till patriarkat och samhällsstrukturer om du inte själv förstår varför en kvinna som frivilligt sätter sig i beroendesituation till sin man inte är en trovärdig feminist. Just saying…

          2. Tell me skriver:

            Snälla Malin förklara det där för mig. Jag är med i ett stort feministiskt nätverk här i Sverige med kvinnor i alla möjliga livssituationer och det är ingen som tycker att någon är mindre feminist pga hur någons liv ser ut. skulle vata väldigt kul att höra hur du tänker när du avfärdar en stor del av dagens nuvarande kvinnorörelse.

          3. Malla skriver:

            Nu var det du som kom med ett magstarkt påstående och inte jag så egentligen borde du vara den som ska förklara hur du egentligen tänker, men visst…

            Feminism är en ideologi. Om man säger att man är feminist ska man alltså tro på och ha målsättningen att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. Då är det rimligt att som feminist sträva mot att ha samma möjligheter/skyldigheter/rättigheter som sin egen man, t.ex. att tjäna egna pengar och kunna köpa en dator, pensionsspara och betala skatt. Annars är man ju beroende av vad ens man anser att man har rätt till för att han håller i stålarna. Jag säger inte att alla kvinnor som vill kalla sig feminister behöver leva jämställt och självständigt men dom ska STRÄVA efter att göra det för att vara det minsta trovärdiga. Lady Dahmer har alla möjligheter att tjäna egna pengar, betala skatt, få pension osv. men väljer att inte göra det. Är man feminist och gör det valet är man antingen korkad, jävligt lat eller så är man inte feminist.

          4. Henrietta skriver:

            Så det spelar alltså ingen roll vad man gör själv som är feministiskt/icke-feministiskt, bara man kan se patriarkatet, erkänna det och föra feministisk analys? Man kan alltså leva själv precis tvärtom?
            Hur för man då feminismen framåt i praktiken och inte bara i teorin?

          5. Jesus skriver:

            Det är bra att du bevisar att du inte faktiskt inte förstår vad feminism och att vara feminist innebär. Att man strukturellt vill att kvinnor skall ha samma rättigheter som män betyder inte på något sätt att man som kvinna själv måste leva eller sträva efter att leva i en helt jämnställd relation eller livssituation. Du vet, livssituationer kan skilja på sig ganska rejält och det finns det ofta anledningar till också. Feminism är att kunna se strukturer och vilka förändra dem. Inte enstaka individer. Det är en ganska offentlig skillnad där. Och ärligt talat, vad fan vet du egentligen om Dahmers liv och livssituation?

          6. Malla skriver:

            Jaså du Jesus, du tycker med andra ord att man inte behöver leva som man lär för att vara trovärdig? Så länge man säger att man bryr sig om ”strukturer” spelar det ingen roll hur man lever sitt eget liv? Så om jag säger att jag anser att grisar är förtryckta och har rätt till sitt eget liv men ändå äter dansk fläskfilé varje lördag är det helt ok så länge jag är emot det i princip? Ja resonerar man så är det ju himla lätt att att sitta på sin höga moralhäst och predika! Tyvärr är det i mina ögon bara rent hyckleri. Och jag tror inte de feminister som offrat allt för vår rätt till jämställdhet idag skulle vara speciellt imponerade heller.

          7. Henrietta skriver:

            Jag vet inte om det var ett svar till mig, Jesus, men fortfarande så kvarstår min sista fråga.
            Hur för man feministiska kampen framåt i praktiken, om man endast praktiserar den i teorin?
            Vad individer gör spelar liksom stor roll då hela samhället är en grupp av individer.

          8. Henrietta skriver:

            Så är det nog. Jag upptäckte precis att jag också är en feminist; jag lever inte utav min man. Plötsligt blir alla kvinnor som jobbar feminister. Det är ju väl bra. Och sen om man inte gör ett dugg mer efter det, och stryker patriarkatet medhårs på alla andra punkter, så kan man bara säga att man är en dålig feminist.
            Det här var ju lättare än att joina en religion. Jag är frälst.

          9. Jesus Kristus skriver:

            Ska du börja snacka veganism också nu Malla? Du vet väl att det ingår i själva ideologin att man ej nyttjar djurprodukter. I ideologin feminism erkänner man att det finns en ojämnställd maktfördelning mellan MÄN OCH KVINNOR och inte mellan Lady Dahmer och sin man, samt att det är något man vill förändra på strukturell nivå. Det betyder I N T E att man som feminist behöver vara rik, ha ett jobb eller så banala saker som att sluta sminka sig. Jag förstår Inte hur någonting så enkelt kan vara så svårt. Sen vet jag inte hur mycket du skall snacka om de som ”kämpade för våra rättigheter” när du inte verkar särskilt involverad i kvinnokamp överhuvudtaget, för så som du resonerar, gör ingen feminist.

          10. Malla skriver:

            Var har jag nämnt något om veganism? Eller smink? Eller att man ska vara rik? Eller förnekat att feminism handlar om jämställdhet? Har jag ens påstått att jag själv är feminist??

            Det enda jag ifrågasätter är ditt hyckleri men det verkar du inte så pigg på att bemöta. Är väl lättare att sitta kvar på den där höga hästen och gasta antar jag.

          11. Henrietta skriver:

            Jesus, är det verkligen du?! Du har kommit tillbaka! Så jag antar att kristendomen var nu den rätta religionen. Jag kommer tyvärr inte komma till himlen med dig och dom andra, du vet varför.
            Men innan du flyger iväg och jag brinner i helvetet så har jag några frågor:
            Vad var det för patriarkat-gäng som du var ledare av? Ni drack vin och snackade om din farsa mest, förstod jag. När männen hänger tillsammans så brukar dom ju dricka och snacka killsnack, om män, så inget konstigt med det.
            Knullade du Maria Magdalena? Hon blev ju hor-stämplat där när du dog. Inte så schysst tycker jag. Du kunde liksom dementerat dessa rykten och gett henne en möjlighet till ett bättre liv.
            Är det därför du nu kommer tillbaka till Jorden som en feminist? Du har ju haft några år på dig där i himlen att fundera igenom saker och ting.
            Det blev rätt många frågor nu. Jag förstår om du inte hinner svara. Du måste ju hinna samla alla dina får innan helvetet brakar lös.
            Ha det bra nu Jesus. Gör om gör rätt när ni åker till det eviga livet i himlen. Men du är ju en feminist nu, så det lär inte bli ett problem.

          12. Your Jesus skriver:

            Men snälla malla. Du skriver om förtryckta grisar och kan inte ens förstå varför jag tar upp veganism? Är du seriös? Finns det någon annan ideologi som utgår från att djur är förtryckta? Finns det någon speciell grisideologi kanske? Att du inte är feminist är förstått sedan länge, som sagt, kvinnor inom kvinnorörelsen resonerar inte som du, där finns plats för alla kvinnor i alla livssituationer, och tacka fan för det.

          13. No stand up for you! skriver:

            Jobbigt att skriva ett sådant extremt långt inlägg när man saknar förmågan att vara rolig :/

        2. anonym skriver:

          Jag bad henne om råd en gång o hon dissa mej. Hade hon svarat så hade jag hjälpt henne nu. Man tar o man ger inte bara tar.

          1. ML skriver:

            Håller med. Hon är sjukt otrevlig mot de som hon nu alltså vill ha pengar av?

          2. Anonym skriver:

            Men snälla, hon är väl inte din privata terapeut? Känner du inte henne personligen kan du väl inte bli sur på att hon inte svara dig? herregud hon får hur mycket kommentarer och mejl som helst.

  18. Moeller skriver:

    Om hon så gärna vill ha pengar att köpa en dator kan hon väl sälja reklamplats på sin blogg? Hon har ju många läsare.

    Fast visst, det är ju lättare att bara sitta på sitt arsle och tigga sig till pengarna. Eller käka på wagamama som hon gör… typ jämt? Håller med henne om att det är roligare att käka gott än att spara undan till en ny dator. Men att be sina läsare om det?

    Fyfan.

    1. Anonym skriver:

      Eller säljer sina tavlor eller prints. Många har ju efterfrågat det och skulle säkert betala bra

  19. ? skriver:

    Fattar inte alls?? En feminist arbetar väl och försörjer sig själv utan att be andra ge en saker? Lika lön för lika arbete? Ja jobbar man inte så har man inga pengar, så är livet

  20. S skriver:

    Klipp dig o skaff dig ett jobb!

  21. Anonym skriver:

    Läsarna vet ju redan vilka företag hon gillar så tycker definitivt att hon kan börja ha reklam på bloggen, istället för att man ska swicha till henne. Sen så tycker jag hon är otrevlig som antar att man tycker att hon ska jobba gratis och blandar in att det är ett kvinnoyrke så att det är därför man inte vill betala. Nej du Dahmer, jag skulle inte heller betala för att läsa det Män skriver så det har inget med kön att göra, skulle aldrig betala för att läsa bloggar, speciellt inte en blogg som är egocentrerade. Unnar henne en ny dator dock, oavsätt vem som betalar och är inte upprörd av hennes tiggande.

  22. Sandra skriver:

    Men skaffa ett jobb för helvete som alla vi andra människor tvingas göra för att leva och unna oss vardagslyx, för jo det är en dator! Eller börja ta betalt för reklam, detta är ren idioti!!!

    1. Anonym skriver:

      Tycker du tex frisören tigger när hon ber dig betala för klippningen? Om inte, varför är det då tiggeri när LD ber läsare betala för hennes texter och poddar? Skillnaden är väl bara att LD ber om en frivillig betalning. Kan/vill du inte betala så kommer du ändå ha fri tillgång till hennes arbete. Det får du inte hos frisören.

      1. Anonym skriver:

        Du förolämpar alla frisörer när du gör den jämförelsen, en bättre jämförelse är väl en gatumusikant, de som gillar musiken ger en slant och de som inte gillar den behöver inte ge något.

      2. Annika skriver:

        Jämför du alltså en frisör med en bloggare? En frisör är först av allt ett yrke, sedan driver man ofta eget, material, salong, el, kanske ev anställda också ….allt detta är enormy mkt arbete, bokföring, långa arbetsdagar etc….men det tycker du är jämförbart med en bloggare som skriver lite smarta texter och babbar i radio?

        Är du dum eller gör du dig till??

        1. Sanna skriver:

          Annika vad tror du en bloggare gör om jag får fråga?

          En frisör är först av allt ett yrke
          Vet du vad? Det är sociala medier också! Välkommen till 2000-talet.

          sedan driver man ofta eget
          Vet du vad? De flesta unga tjejer som bloggar idag eller jobbar med sociala medier driver också eget!

          material, salong, el, kanske ev anställda också
          Vet du vad? En kamera, olika sorters objektiv, datorer, redigeringsprogram, transportmedel är inte heller gratis!

          arbete, bokföring, långa arbetsdagar etc
          Vet du vad? Samma sak gäller influencers. Dom jobbar inga 8 timmars dagar utan snittar antagligen på 12 timmar varje dag om inte mer. Dom har jobb att utföra, bokföring och medan en frisör stänger salongen och går hem så jobbar en influencer långt in på kvällen med sin blogg, instagram, youtube eller vad det nu än är med att redigera, svara på mail osv.

          1. Rebecca' skriver:

            Sanna, tror du faktiskt att ld eller annan valfri bloggare lägger ner 12h/dag på sin blogg? I februari skrev LD 4 inlägg på 28 dagar.

          2. Annika skriver:

            Så bloggare är ett yrke? Var någonstans pluggar man till det? Hur många poäng krävs för att söka dit?

            Gör dig inte löjlig, det må vara så att bloggare kan försörja sig via jobb, reklam, sponsorer etc. Men ett yrke? Nope. Det finns inte. Och att bloggare ( alla iaf) skulle lägga 12 timmar (!!) På att skriva och redigera inlägg. ..bahahahahaha

          3. E skriver:

            Annika.
            Med din logik så menar du att om man inte studerat till sitt yrke så är det inget yrke?

        2. Anonym skriver:

          Båda säljer en tjänst. Det tar en massa tid att producera både text och poddar också, samt pappersarbete runt omkring.

      3. O skriver:

        Som sagt, då får hon skaffa en betalsida och se hur mycket hon tjänar på det. För övrigt är nätet gratis för alla.

        1. Susawoo skriver:

          Hoppas det inte är mitt internet du snyltar på! Jag betalar i alla fall för att använda internet på datorn och telefonen.

          1. O skriver:

            Du betalar till din mobil- och eller bredbandsleverantör för uppkopplingen. Inte för innehållet. Du kan tex sätta dig vid en lånedator med

  23. Anonym skriver:

    Det var det mest ofeministiska jag hört hittills, att gå hemma utan arbete och inkomst och välja att bli försörjd av sin man. Är inte drt motsatsen till feminism

    1. Hannah skriver:

      Feminism handlar för mig om att få välja. Vill man vara hemmafru så ska man få vara det, vill man driva företag ska man ha möjlighet att göra det.

      1. Anonym skriver:

        Exakt Hannah.

      2. ? skriver:

        Att sätta sig i värsta kvinnofällan att ej ha ett arbete inkomst sgi statlig pension? Är det verkligen vad en feminist gör??

      3. Anonym skriver:

        Raderad av CamCam.

    2. Anonym skriver:

      Blir mest upprörd över att hennes man inte betalar för datorn. Vadå inte belasta familjeekonomin? Jag är föräldraledig student och min man jobbar. De pengarna som är över efter vi betalt räkningarna delar vi givetvis lika på. Vad har LD för deal hemma när hon inte kan köpa en dator till sig själv?

      1. anonym skriver:

        Håller med. Hon ska be sin man om en dator. Så ska det vara. Keep it in thé family!!

  24. Sanna skriver:

    LD må vara klok och blogga bra. Men eftersom hon själv valt att inte ha reklam på bloggen så kan hon ju inte se bloggandet som ett arbete. Och vill man inte arbeta utan förlita sig på sin partner så gäller det även pengar till sin hobby.
    Eller ja vill hon kalla det arbete så har hon ändå valt ett oavlönat sådant.

    Jag tycker kanske inte hon ska skämmas men det finns ju pengar att ta av och då behöver man väl inte tigga av andra?
    Tiggeri hör till den sista desperata utvägen där man riskerats att hamna på gatan eller svälta. Eller redan är hemlös och svälter.

    1. Hockeyfrillan kommer tillbaka skriver:

      Jag tänker att det är lite som när jag som frisör behöver sälja produkter, det är en stor del av min inkomst och det är väl inte det roligaste i mitt yrke. Men då har jag gjort så att jag har valt produkter som jag på riktigt tror på, som jag vet skulle göra skillnad för kunden och hellre vara ärlig än sälja mer. Det tycker jag är en bra kompromiss i stället för att tex be om dricks.

  25. Sara skriver:

    Hon kanske skulle haft sparade pengar till det istället för att tatuerat sig? Den som spar hon har

  26. Sanna skriver:

    Kan hon inte be Cissi om lite bistånd, hon brukar ju inte var sen och påpeka hur tät hennes snubbe är.

  27. Anonym skriver:

    Jag har bidragit till författares crowdfunding för att publicera böcker, filmskapares crowdfunding för att göra filmer, konstnärers crowdfunding gör att finansiera både inköp av material och hyra av utställningslokal. Ser inte att det är nån skillnad på det och att hjälpa en skribent som LD köpa en dator.
    Att folk säger ”skaffa ett jobb” och ”ta betalt för det ju gör” förstår jag inte riktigt? Det är ju det hon gör! Skrivandet är hennes jobb, och nu tar hon ju betalt för det. Hon ber sina läsare att betala en frivillig summa för det arbete hon lägger ner. Vissa betalar mycket, andra mindre, andra inget.
    Skulle hon skaffa ett jobb som anställd skulle hon inte ha tid att ägna sig åt skrivandet, och det skulle vara en förlust för debatten (oavsett om man håller med i alla hennes åsikter eller inte).

    1. Jennie skriver:

      Oavlönat arbete = fritidssysselsättning. På samma sätt som jag sitter på fb efter jobbet eller är ute och springer tex

      1. Anonym skriver:

        Det är inte oavlönat när folk betalar henne för det.

        1. Anonym skriver:

          Hon har ju valt att inte ta betalt

          1. Anonym skriver:

            Och vad kallar du det när hon nu ber sina läsare betala?

          2. Anonym skriver:

            Hon tar inte betalt hon tigger

    2. Sorken skriver:

      Men det är ju det som gör det olustigt? Hon kallar det inte för att ta betalt, och hon gör det inte på samma raka självklara sätt som du beskriver det som ovan. Och eftersom det är frivilligt, och det är på hennes intiativ, så är det ju upp till henne att sätta etikett på det och benämna det för vad hon vill. Och hon kallar det att hon tigger och gör det kletigt. Då blir en del av reaktionerna som dom blir, uppenbarligen.

    3. Anna skriver:

      Hon kommer garanterat inte skatta för det hon får in på swish. Därav blir det en gåva, alternativt att hon jobbar svart. Hursomhelst bidrar hon inte till till vårt gemensamma välfärdssamhälle.

      1. Sannie skriver:

        Du behöver inte skatta, om inte inkomsten överstiger en viss summa per år. Eftersom Dahmerskan vill köpa en billig dator att bara kunna knappra ner sina inlägg på, tvivlar jag starkt på att det hon får in här kommer överstiga den summan.

  28. Asterixia skriver:

    Som ensamstående , arbetslös mamma vet jag precis hur dåligt ställt man kan ha det. Jag har en hemsida och annonser på den för att kunna tjäna pengar ens på det sättet. Men ingen klickar på annonserna för att jag har knappt några som besöker min blogg.
    LD har läsare men väljer att inte ha reklam på sin blogg, även fast hon själv kan välja vilka företag hon kan göra reklam för. Hon har alltså ett val eller flera val har hon ju. Men hon väljer att tigga istället. Ta en repa till socialen Lady Dahmer, där kommer de vänligt och beställt tala om för dig hur välbeställt du är!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Har du en blogg eller en hemsida? Vad handlar den om? Kan du inte länka?

      1. Asterixia skriver:

        Jag har ju det. Tryck på Asterixia. Eller kopiera asterixia.se. Det är ingen särskild blogg. Jag sysselsätter mig bara samtidigt som jag söker jobb för att inte helt gå under .

        1. Bloggbevakning skriver:

          Ah! Fick det inte att funka via mobilen!

          1. Asterixia skriver:

            Det borde funka via mobilen då sidan är responsiv. Det är roligt att se att så många som 67-71 % av alla som kommer härifrån använder sig av mobiltelefonen. Jag tittar på GA realtid och så här många besökare har jag aldrig haft. 🙂 Tack CamCam och tack alla ni som har besökt min sida! Det var snällt.

            1. Bloggbevakning skriver:

              Ja, jag fick bara inte fram länken från min bloggapp. =) Jag stöttar gärna! Maila mig så smider vi planer!

        2. Bloggbevakning skriver:

          vet du… tanken med din blogg är bra – jag älskar själv sånt som du postar men layouten har lite att önska. Vill du att jag ska hjälpa dig? Jag gör det gärna! Maila mig på kontakt@bloggbevakning.se så kan vi prata mer.

          1. Asterixia skriver:

            Jag älskar goda råd! Jag har mailat dig.

    2. Anonym skriver:

      Här hade jag swishat

    3. S. skriver:

      Håller med! Länka din hemsida så du får lite trafik! Jag kommer klicka massor!!

    4. Anonym skriver:

      Jag gick in på din hemsida och klickade järnet på annonser!❤️

    5. A.N skriver:

      Har klickat på dina annonser! Hoppas att fler gör det ❤️

      1. Asterixia skriver:

        Alltså … Vilka gullepluttar ni är!

        1. Sandra skriver:

          Klickas för fullt nu här med ? men camcam har rätt, bloggens design skulle behövas ordnas upp, hoppas du får hjälp med det och lycka till!

        2. ☀️☀️☀️☀️ skriver:

          Klickar hej vilt och har bett mina nära o kära att göra det också ??

  29. Aktivfeminist skriver:

    Alltså… Jag förstår inte… Hon är ingen feminist. Hon bara viktimiserar sig och tycker att patriarkatet (män) är skyldiga mot henne p g a kvinnor har lidit under flera sekel. Hon valde att vara hemmafru. Det är ett val, det är inget fel med det, men som feminist borde man också försöka stå på egna ben. Vad ska hon göra om det blir skilsmässa i framtiden? Mer viktimisering?
    Det är inget jobb hon gör om hon inte vill ta betald för det. Det hon gör är att hon använder sin yttrandefrihet.
    Att be om pengar för dator är bara ytterligare viktimisering. Hon borde ta betald för inlägg och deklarera pengarna i stället.

    1. Anonym skriver:

      Lady Dahmer är ”ingen feminist”?
      Say no more, du skämde precis ut dig själv.

      1. Anonym skriver:

        Hon påstår att hon är feminist men hon anstränger inte sig för att ha samma möjlighter som hennes man. Det är lättare att bara sitta hemma och klaga på patriarkatet. Nu är hon mammaledig men hon kan väl skaffa ett jobb när mammaledigheten tar slut. Om hon vill fortsätta vara hemmafru fine men be inte andra om pengar för lyxvaror.

  30. Anonym skriver:

    Jag vet att ni hatar när man gör reklam för sin blogg, men det är inte vad det här är. Jag vädjar verkligen om hjälp, och jag ber er att läsa mitt senaste blogginlägg just för att jag inte vill spamma här.

    Om du har varit med om en vårdnadstvist eller känner någon som har, snälla, jag ber dig på mina bara knän. Läs mitt blogginlägg och hjälp mig om du kan.

    Vardagskaoz.blogg.se

    1. Anonym skriver:

      Men det är ju du igen! ?Minns att jag skrev en snäll och välmenande kommentar till dig för några inlägg sen och du var riktigt otrevlig tillbaka, helt obefogat.

      1. Anonym skriver:

        Och jag ber genuint om ursäkt. Jag söker absolut ingen sympati, men jag mår bara inte psykiskt bra. Det är ingen ursäkt egentligen, men bara en förklaring till varför jag snäste av dig.

  31. P skriver:

    Varför kan ingen stava till swish? ?

    Givetvis är det frivilligt att donera pengar till henne men jag tycker att det här utspelet säger otroligt mycket om henne och hennes relation. Mannen tjänar asbra och kan inte ens betala en dator till henne? Hon är en vuxen kvinna och kan inte ens ha råd med en enkel dator trots att hon bor i ett stort nytt hus? Hon är verkligen sorgligt beroende av sin man som uppenbarligen är så snål att han hellre ser sin fru tigga på instagram än pröjsar en jävla dator.

    1. Fin skriver:

      För mig är det motsatsen mot vad jag anser är feminism

    2. C skriver:

      Är den ena föräldern hemma med barn delar man väl på den andres inkomst? Eller? Det är ju inte rimligt att den som är hemma och tar hand om barnen inte har samma levnadsstandard som den som jobbar? Jag hoppas även att hennes man kompenserar henne för prnsionsbortfall.

      1. P skriver:

        Precis! Pensionssparar han åt henne eller ska hon instagramtigga då med?

        Hela grejen är så otroligt märklig.

  32. Lady Maria skriver:

    Hennes uppgifter om inkomst stämmer inte. Och även om det stämmer, så får man ligga såsom man bäddar. Aldrig i livet att skänka pengar till latmasker. Skaffa ett jobb. Lady whatever, du behövs mer i äldre-och sjukvården än i bloggvärlden!

    1. Anonym skriver:

      Latmask är rätta ordet för henne!

    2. Anonym skriver:

      Det skulle jag ABSOLUT inte säga. Jag är endast 16 år och LD har varit enormt viktig för mig. Endast genom en dator når hon ut till massvis och hennes ord är så otroligt viktiga.

  33. ml skriver:

    Hon får väl sälja en av sina tavlor? De är väl populära?

    Ibland om jag vill ha något nytt brukar jag kolla runt hemma om något går att s’älja av på Blocket. Om något nytt ska in kan något gammalt åka ut.

    1. Anonym skriver:

      Nä det vill hon inte, bättre att tigga

  34. AJ skriver:

    Hon är beroende av sin mans inkomster och nu vill hon också göra sig beroende av sina läsare?
    Sorry, men hon verkar vara både bortskämd och lat.

  35. Deyndra skriver:

    Ja, visst får man be om hjälp när man behöver det, men det får mig att facepalma rätt rejält när jag ser människor som har valt att vara i den situationen, utnyttja andra. En annan sparar enkronor tills man kan köpa det man behöver för att jag anser att jag har ansvar för mitt eget liv, det ska väl inte drabba någon annan att jag har diverse åkommor och diagnoser? Man får leva lite efter det man har tillgång till, även om det är jävligt knapert ibland.

  36. MissH skriver:

    Är det bara jag som tycker att strandbilden från ”frågor och svar” på gabjossans blogg ser väldigt konstig ut vid rumpan/ryggen? Alldeles för rak, ser så photoshoppat ut ?

  37. Anonym skriver:

    Nää stackarn! Det syns att hon har gråtit 🙁

  38. Anonym skriver:

    Så hon har alltså VALT att inte ta betalt? Tänk om man kunde välja att inte ta betalt..

  39. Glitterfeministen skriver:

    Håller med flera av er som skriver här. Jag gillar Lady Dahmer, tycker hon har många bra poänger, men får samtidigt lite dålig smak av henne.

    Har tappat förtroendet för henne eftersom hon hela tiden hånar ”glitterfeminister” eftersom de fogar sig för patriarkatet när de använder smink, rakar sig och är smala. Samtidigt är det nog hon som fogar sig mest efter patrarkatet eftersom hon är hemmafru och beroende av sin man för att överleva ekonomiskt.

    Då gör det lite ont när jag som själv anser mig vara feminist inte får räknas enligt henne. Visst att jag sminkar mig ofta, gillar att träna och är smal och snygg enligt normen. Bara för det är jag ”glitterfeminist” som inte räknas i den riktiga feminismen utan jag bara stryker patriarkatet medhårs med mitt glitter.

    Att jag då är välutbildad, tjänar bra på mitt jobb råd att köpa mig det jag behöver helt själv räknas liksom inte. Jag är helt oberoende av en man. Hade min man lämnat mig eller jag honom så hade jag inte behövt sänka min levnadsstandard ett dugg (nästan tvärtom eftersom jag tjänar mycket mer än honom).

    Det gör ont. Tyvärr. Mitt engagemang i feministiska frågor räknas inte för jag är bara glitter.

    (För att följa inläggets ämne: LD har själv sagt att när de äter ute på restaurang är det inte ovanligt att hon köper 3 huvudrätter till sig själv eftersom att de har råd att göra det och hon vill göra det. Helt okej om man vill göra så, men har man råd att äta tre huvudrätter på en restaurang borde man kunna köpa en dator också genom att undvika ett par restaurangbesök.)

    1. Anonym skriver:

      Åh vad bra du skriver ? Bättre du blir feministiskt språkrör som har fötterna mitt i verkliga livet

      1. Glitterfeministen skriver:

        Mitt jobb är att utbilda unga vuxna i jämnställdhetsfrågor, privatekonomi och rättigheter för att bygga deras självförtroende och ge dem en förhoppningsvis något bättre start i livet och på arbetsmarknaden.

        Så jag är redan lite utav ett feministiskt språkrör (och har samtidigt världens underbaraste och mest givande jobb!) 🙂

        1. Anonym skriver:

          Du vill inte outa dig va? Typ din insta?
          Du verkar vara en intressant och inspirerande person?

    2. AJ skriver:

      Du är en riktig feminist, i det verkliga livet och inte bara genom ett tangentbord.

    3. Anonym skriver:

      Du räknas visst!

    4. Maja skriver:

      Du, jag förstår hur du känner dig, men jag lovar att du har missuppfattat. 🙂 Hoppas du läser min kommentar.

      LD skammar inte kvinnor för att de är smala, rakade och/eller sminkade. Hon anser inte att de är mindre feminister för det. MEN och detta är en viktig skilnad: handlingen i sig (att man dansar halvnaken, bakar eller liknande) är inte feministisk. Den för inte den feministiska kampen framåt på något sätt (kroppsaktivism, kvinnors rättigheter, abortfråga, etc. är exempel på sådana frågor). Glitterfeminism är en fegare form av feminism. Man kan inte ladda upp en video där man dansar och gör en smoothie och kalla det för feminism men du kan fortfarande vara feminist.
      Jag skulle inte säga att hon ”hånar” glitterfeminister men hon tycker att det är fel att kvinnor som t.ex. tränar och lägger ut en bild på instagram eller vad det nu kan vara, ser det som en feministisk handling.

      Och när det gäller den smala, normativa kroppen: Ingen kropp är mer värd än någon annan MEN det blir knas när smala påpekar hur dåligt de mår av att folk kallar dem för benrangel – när det diskuteras i ett forum om hat mot tjocka. En ofrivilligt smal person kan absolut må dåligt men det är fel att ta någon annans tolkningsföreträde på det viset. Är du smal eller till och med väldigt smal så tycker större delen av samhället att du duger även om du själv skulle vilja vara större. Är du tjock så hatar samhället, hollywood och sjukvården dig. Smalas kroppsproblem existerar definitivt men det måste ställas i proportion till de som är tjocka då det, trots allt, är mer accepterat att vara smal än tjock.

      Ibland måste tjocka få ta plats utan att en smal person kommer och säger ”Jag mår dåligt av att vara såhär mager, jag blev mobbad i skolan”. Alla diskussioner behöver inte tas på en gång.

      Jag hoppas du förstod nu! Du är lika mycket feminist för att du är smal, rakad, fixad eller plastikopererad.

      Kram från en smal, sjukt sminkad och vaxad feminist

      1. Glitterfeministen skriver:

        Tack för att du skriver ett så bra svar! Jag förstår hur du menar och har även läst LDs inlägg där hon förklarar hur hon menar. Känner bara att vissa saker hon skriver på instagram som svar i sina kommentarer på sin instagram och på andras instagram inte går ihop med det som skrivs i de stora inläggen.

        Jag kanske överdriver, men är bara så trött på att kämpa mot patriarkatet samtidigt som jag blir skammad av andra feminister för att inte vara nog feministisk.

        Tror att alla feminister nog vill mot samma mål, men har olika sätt att uttrycka det. Helst av allt hade jag velat att alla människor höll hand och dansade regnbågsdans samtidigt som de hyllade allas lika värde, men det är väll mycket jobb kvar dit.

        1. Maja skriver:

          Tack! Jag håller inte alltid med i allt LD skriver men jag har inte uppfattningen att hon ser ner på kvinnor på det sättet. Hon har försvarat Kissies plastikoperationer flera gånger.Hon har flera gånger skrivit att man inte ska skamma kvinnor som följer patriarkatets norm kring utseende, lägger upp sexiga foton och söker bekräftelse, vilket jag tycker är bra. Det är ok att göra så, för vi har ju hela vårt liv som tjejer lärt oss att vi ska vara så snygga vi kan vara. Vi blir straffade för att vi inte är tillräckligt fixade och sexiga men sen när vi väl spelar på den sexigheten så är vi slampiga och ytliga – dubbelbestraffning. Den som lyckas stå emot detta är väldigt stark.

          Jag blir själv ifrågasatt och dömd hela tiden, efter hur jag ser ut. Det finns rötägg överallt och det finns de feminister som har en bild av hur man ska se ut som feminist men man kan inte vara alla tillfreds. Ingen idé att försöka. Du vet vad som är rätt för dig och omge dig med människor som delar din åsikt 🙂

          Väldigt gullig kommentar om regnbågsdans hehe. Så länge det finns människor som är öppna och ser att allas bidrag är lika mycket värt så kan det bara gå framåt.

          Kram!

    5. What skriver:

      Snälla länka de inlägg där LD skriver att du som kvinna inte får sminka, raka dig eller ”vara smal” för att vara feminist. Eller är det egentligen bara så att du tar allting som LD pratar om som strukturella problem alldeles för personligt? Det känns ju onekligen som det.

    6. Lady Dahmer skriver:

      Lyssna noga nu: jag har aldrig någonsin hånat kvinnor (eller feminister) som sminkar sig eller tränar eller är smala eller har snygga kläder eller som ”anpassar sig efter patriarkatet”. Aldrig någonsin. Tror du det så har du missuppfattat något å det grövsta. ???

      1. Sandra skriver:

        Fast du ifrågasatte Clara Henry som sjöng en låt om att tjejer ska ta för sig för att män ”kunde runka åt det”.
        Dvs du såg förbi hela hennes feministiska insats p.g.a. hur hon såg ut. Kom igen liksom.

      2. Anonym skriver:

        HUR kan detta vara den enda kommentaren du svarar på i det här kommentarsfältet?

        1. Mymlan skriver:

          Enda kommentaren där hon skrivit under med sitt eget namn menar du

          1. Anonym skriver:

            Hur kan du tro att människan ens har lust att vara i detta äckliga kommentarsfält undrar jag?

          2. . skriver:

            Hej Lady Dahmer!

      3. sanna skriver:

        Fast jo. Det har du. I ditt inlägg på IG för något år sedan där du skrev att du verkligen inte kunde bry dig mindre om andras uppdateringar kring deras träning (helt ok by the way, alla gillar olika ) men jag kommenterade där att träningen fick mig att må bra, att det inte handlade om smalhet-hets,eller vikt mm, utan jag berättade för dig om min träning och varför den skedde. du gjorde följande: sa att jag FATSHAMADE, sen blockade du mig. Kanske hade du en dålig dag,kanske står du fortfarande fast vid att jag ” är sån ” .oavsett vilket så gjorde du mig väldigt ledsen genom att anta en sån sak,när du inte ens känner mig. jag som blivit utsatt för så mkt fatshaming så att hälften vore nog-blev jävligt less på att du inte ens gav mig chansen att förklara. Så jo. du har dömt. säg inget annat.träningen har för mig varit viktig pågrund av att mitt korsband ledband och sidoband gick av i en olycka , så jag behövde bli starkare i knät för att få kroppen att orka bära mig, men inget av det hann jag berätta för du var så bestämd med att jag genom orden ”träningen får mig att må bättre ” – var kränkande. ledsen för det, men det var ju verkligen inte det jag menade. Men nog om det.Hoppas det löser sig för dig gällande datorn. hoppas sen innerligt att allt är ett PR-TRICK där all insamling går till någon som verkligen verkligen behöver det.på riktigt. det hade varit fint <3

        1. Anonym skriver:

          Fast det är din uppfattning av situationen. Med tanke på hur mycket skit LD får på sin instagram som hon ej blockar tvivlar jag på din historia ganska rejält. Personer som kommer till henens instagram och uttrycker sig liknande det du skriver verkar inte särskilt ofta förstå själva vad det är se skriver och vad de bidrar till. Har du blivit anklagad och blockerad pga fatshaming ligger det antagligen något i det. Att du har blivit utsatt själv för det har egentligen inget med saken att göra.

  40. Eva skriver:

    det sista jag hade förväntat mig av en ” feminist” som dessutom bloggat om makens välavlönade jobb hos brorsan( Cissis man)
    Som sagt, kamma dig och sök ett jobb?

  41. Janet skriver:

    LD kommer inte jobba sen heller när bebis går på FS. Då åker psykisk ohälsakortet fram.

    1. Anonym skriver:

      Ja och så kan hon och argafetakvinnor sitta och manshata och skicka styrkekramar. Båda för psykiskt sjuka för att orka gå och arbeta men kan sitta och diskutera på sina sociala medier 10 timmar om dagen för nöjes skull

      1. Malins bilder skriver:

        Vilken avskyvärd kommentar! Den senare har inte möjliget att jobba det handlar nog knappast om vilja -bipolär sjukdom eller borderline kan vara fruktansvärt svårt att leva med även om den behandlas. Knappast sådan skamning som behövs. Hennes isolering är ju ett resultat av skam och så kommer du här och vräker ur dig sån skit.

        1. Anonym skriver:

          Hennes isolering beror på att hon har valt att klä av sig naken och visa upp sin kropp på instagram blandat med manshat och smalförakt. Därför är hon hatad av så många då hon själv valt att göra sig så ful hon bara kan på bilder och provocera män allt hon kan

          1. Petra skriver:

            Och du tycker det är rimligt att man ”hatar” någon för att denne gör sig så ful som möjligt?

          2. Anonym skriver:

            Petra, är det rimligt att ha ett generellt manshat?

      2. Skämmes skriver:

        Ritkigt vidrigt av er att sitta och prata såhär om psykiskt ohälsa. Att ni inte skäms. Som att det inte är svårt nog att leva med det idag?

  42. Anonym skriver:

    Alltså jag tycker oftast att Lady D verkar vara en ganska smart person men hur kan hon frivilligt sätta sig i en sådan beroendeposition? På frågan vilken hennes största inkomstkälla är svarade hon: ”min man”. Året är alltså 2017…

    Visst om man har möjlighet att ena parten är hemma med barn och den andre jobbar så är det ju ett val man kan göra, hennes man tjänar bea, de bor o ett enligt henne dyrt hus och har tre barn.
    Mitt råd är; gör som vi (jag) andra är tvungna att göra när vi vill ha något vi inte har råd med: spara pengar tills du kan köpa det du vill ha.

    Vad lär du dina barn? ”Vill du ha en sak men har inte råd? Inga problem, det är bara att tigga lite…
    Hur skulle det vara att jobba ihop pengar till sånt man vill ha?

    Dessutom, men jag kan ha fel, tror jag att hon kan få skatta för pengar hon får genom en insamling.

    1. Anonym skriver:

      Förlåt, fnissade jättemycket åt ”hennes man tjänar bea”. Tänker mig att han får betalt i beasås. Stora burkar varje månad

      Mvh övertrött

  43. H skriver:

    Som gifta är man försörjningsskyldiga gentemot varandra och makarna ska leva på samma ekonomiska nivå. Om den ena tjänar 60 000 och den andra 2 000 ska den som tjänar mer se till att maken får samma levnadsstandard. Bara att hosta upp Oscar!

  44. Feministdomstolen skriver:

    Det här är verkligen ett vidrigt kommentarsfält. Kvinnor som sitter och tror att de kan sitta och bestämma vilken kvinna som är feminist eller inte beroende på dennes livssituation. Vet ni ens vad feminism är undrar jag. Vad jobbigt det hade varit för hela kvinnorörelsen om det bara var rika kvinnor utan män att förlita sig på som fick kalla sig feminister. Bidrar gärna till dahmer. Hon gör mcket gott för rörelsen, det är så löjligt med den här enorma stigman i att be om pengar. Hellre någon som ber om en liten slant än att fylla hela sina sidor med fula annonser med produkter man egentligen inte glllar och som ändå ingen klickar på.

    1. Anonym skriver:

      Annonsplats behöver ju inte vara som du beskriver. Om man följer Dahmer så vet man vilka varumärken hon gillar och skriver om. Hon skulle kunna göra reklam för de märkena tex babybjörn, PoP, mini rodini, det där stället hon beställer mat för, linnena hon nämner hela tiden, hennes ansiktsprodukter, klädmärke för större kvinnor mm. Nöden har ingen lag, en blogg behöver inte vara sämre för att den har några samarbeten.
      Stigman med att be om pengar? Kvinnan som ber har ju pengar, det är ju därför man reagerar och för att det är hon själv som hindrar att en inkomst kommer in från bloggen.

      1. ? skriver:

        Men varför spelar det så stor roll? Menar du på riktigt att det här är det enda tillfället där någon som har pengar specifikt ber om pengar för attt fortsätta sitt arbete/sin aktivism? Det händer HELA TIDEN. Hon har inte vilken blogg som helst. Det är skillnad på en vanlig blogg och någon som håller på med aktivism. Jag tycker defintivt att hennes blogg skall vara fri från annonser av just den anledningen.

        1. Anonym skriver:

          Klart hon kan behålla det som sin hobby om hon nu väljer att ej tjäna pengar på bloggen men då får ju också mannen försörja henne

        2. Anonym skriver:

          Varför det spelar roll? För det finns andra som behöver pengarna bättre som man kan skänka till istället. Men det är ju bara min åsikt.

          1. M skriver:

            Vad är det som får dig att tro att man måste skippa att skänka pengar till bättre behövande bara för att man även skänker LD en slant?

          2. Heja skriver:

            Haha men eller hur? Löjligaste argumentet jag hört. Som att alla dessa som skänkt en slant till henne annars hade gett dem till någon välgörenhet? Det är nog större chans att de köpt några chipspåsar för de pengarna, ärligt talat. Är dessutom övertygad om att Dahmer gör mer för kvinnor än de flesta gör här. De som inte fattar hur slitsamt det är att bedriva den form av aktivism som hon gör och skriva sådana inlägg kan aldrig någonsin försökt göra det själv. Att ens jämföra det med andra vanliga bloggar är verkligen helt sjukt ovärdigt.

  45. M. skriver:

    Inlägget är borta nu…

    1. Anonym skriver:

      Det är för att hon har fått ihop pengar till datorn nu plus en del som läggs på sparkonton till bröstförminskning

      1. Anonym skriver:

        Har man problem med sina stora hängiga tunga bröst betalar landstinget men hon vill bara ha kommentarer

        1. Anonym skriver:

          Nej nej…..om hon vill gå via landstinget kommer de garanterat sägs åt henne att hon bör gå ner i vikt innan hon opereras.
          Där klämmer skon.

          1. Anonym skriver:

            Jaha, ja nej det får ju inte ihop med hennes förespråkande att få lov att vara hur tjock man själv vill

          2. K. skriver:

            Det är nog tveksamt om det finns någon som vågar operera en tjock ändå då det alltid är en stötte risk att söva tjocka människor.

        2. Anonym skriver:

          Det är typ omöjligt att få en operation via landstinget. Jag fick men var tvungen att väga under 60 kg till 165 cm för att få beviljat. Väldigt få blir beviljade. Min syster med strl XS och kupstorlek H blev nekad pga att bysten ansågs för liten i annat landsting. Så det är inte ”bara” att gå till landstinget efter man gått ner i vikt. Men alltid lätt att sitta och döma andra bakom ett tangentbord i.

          1. En som varit där skriver:

            Jag fick min bröstreduktion via landstinget (Stockholm). Jag gick för en första bedömning hos plastikkirurgen och vägde då 69 kg till mina 160 cm. Kirurgen beviljade operationen till mig men sa att jag borde gå ner till 62-63 kg innan operationen, vilket jag gjorde. (Det var 4 månader mellan bedömningen och operationen). Hade innan dess gått ner ca 15 kg, och skulle fortsatt gå ner i vikt även om kirurgen inte sagt det. Trots allt viktminskning minskade inte brösten.

            Minns inte min bröststorlek innan operationen, men mina bröst var väldigt obekväma: stora, tunga och hängde jättemycket. På operationen blev jag av med 1 kg (500 g/bröst) ja fick en B-kupa.

          2. Anonym skriver:

            Det är inte svårt att få en bröstförminskning via landstinget. Du ringer din vårdcentral och berättar om ditt problem, du får träffa en läkare som sedan ger dig remiss. Jag fick remiss till Karolinska 1-3 månader efter jag varit hos min husläkare (det var längesen nu så kommer inte ihåg exakta tider), då var jag 20 år gammal, 160 cm lång och vägde 60 kg. Sjuksköterskan sa att jag var en lämplig kandidat. Valde att operera mig på Akademikliniken istället då de är specialister och ville ha ett så bra resultat som möjligt. Hos landstinget fick jag väga mina tuttar i skålar och sedan tar de bort x % i förhållande till vikten, det hela kändes väldigt basic vilket jag förstår till 100% eftersom det handlar hälsoskäl, inte estetik. För mig var bröstens utseende ett stort problem, inte bara vikten, så därför kändes det bättre att gå till en plastikkirurg där jag fick mycket mer att säga till om.

  46. Malins bilder skriver:

    Jag ser det inte som så speciellt annorlunda än crowfunding för t.ex. en bok. Men jag kan tycka att hon kanske istället skulle behöva lite mer än en billigaste av billigast som snart går sönder – nåt vettigt som orkar med bildredigering, poddklipp och kanske en webshop för tavlorna. Sedan när det börjar vända så kan hon ju t.ex.betala tillbaka alternativt att man bestämt i förväg att en viss summa skänks till tex. Kvinnojour. Sen tycker jag valet att inte ha reklam är lite märkligt, speciellt om hon kan styra över annonsörer. Jag har också en blogg om än en pyttesådan, tror jag fått in 77 kr… även om man skriver mest för sin egen skull och inte har så bra layout alla gånger så tar det mycket tid, så ja, jag kan väl känna lite att det blir lite dubbelt. Psykisk ohälsa är fördjävligt så ni som klagar på det tycker jag ska sluta omedelbart -det är av rädsla för såna som er som jag dragit ned på inlägg och engagemang.

  47. Majs Krok skriver:

    Jag personligen tycker att jag jobbar ganska hårt för min lön som inte är den högsta. Min dator är också paj och jag får låna min mans. Jag kommer inte swischa några pengar. Men jag blir å andra sidan inte sur för att någon annan snällare och generösare människa än mig gör det. Jag försökte fundera på vad i det hela som skulle trigga mig att bli sur och tänkte på avundsjuka, om jag också skulle vilja ha gratis pengar. Jag ger inte särskilt mycket till de med skyltar utanför Ica eller på tunnelbanan heller men inte tänker jag kinka fär att de får pengar och inte jag. Men som ämne att diskutera är detta lite spännade måste jag erkänna.

    1. Sara skriver:

      Mm.. men har du en inflytelserik och viktig blogg och stämma online som hon har?

      1. Sara skriver:

        Lady Dahmer behövs! ☺

        1. Anonym skriver:

          Nä drt behövs fler kvinnor som försörjer sig själva och ej sätter sig i kvinnofällan frivilligt

        2. Anonym skriver:

          Till vadå? Inte för att stärka kvinnors självständighet iaf

      2. Anonym skriver:

        Att säga att LDs blogg är viktigt är väl högst subjektivt? Det är din åsikt, det betyder inte att det någon annan gör eller försörjer sig på är mindre viktigt. Du har inte tolkningsföreträde vad gäller att bestämma vad som har eller saknar värde. Lev och låt leva.

        1. Lol skriver:

          Snälla. Lady Dahmer är en av Sveriges största feministiska profiler. Det är fåtal feminister som inte lärt sig någonting av henne. Sluta nedvärdera henne och hennes arbete.

          1. LMFAO skriver:

            LD är en liten fjärt i feministrymden. Sluta förstora henne och hennes ego, tack.

          2. Idiot skriver:

            Ja det är ju jättesunt att inte klara sig ekonomiskt utan en man ???precis sådana kvinnor som behövs om vi ska kravla oss tillbaka till 30talet

  48. Sara skriver:

    Läser allt hon skriver (stundtals briljant) helt gratis. Så tycker inte det är mycket att begära? Skänker en slant och hoppas det hjälper. Vill att hon har tillgång till dator nät hon känner för att skriva! Litet pris att betala (ge, skänka för nöje och stimulans)!

  49. Anonym skriver:

    Jag bor i en svartmöglad lägenhet med 2 stackars barn på 2 år respektive 2 månader. De blir sjuka av att bo här och min 2 åring har kroniska besvär med täppa och irriterade slemhinnor. Känner ingen här, har inte kontakt med ”familj”. Studerar distans för att få in pengar men får inte ut CSN för att jag inte kunnat styrka sjukdom. Happ. Vill ni se min dator?? En skitgammal HP laptop som inte går att ladda längre, som fungerar om laddaren är inkopplad men bara i ett visst läge (flyttat jag datorn en millimeter så dör den!). Trots min pissiga, förhoppningsvis tillfälliga, situation skulle jag aldrig vara så fräck att be någon swisha pengar till mig, speciellt inte en hel publik!

    1. Cissi Wallin skriver:

      Varför inte? Hade gladeligen hjälpt till pga det du beskriver verkar helt orimligt. Att tex inte soc hjälper er hitta bostad utan svartmögel osv.

      1. M. skriver:

        Soc har inga lägenheter att dela ut. Det enda de kan hjälpa till med är skyddat boende om en är hotad.

        1. Lisa skriver:

          Välkommen till Sverige 2017. Tur att många av oss har jobb och betalar skatt istället för att tigga pengar till en dator så att vi har någon form av välfärd fortfarande, även om den kunde varit mer jämlik och bättre.
          Hoppas det löser sig för din familj trots allt ändå!

      2. Emma skriver:

        Cissi. Det är irriterande när du gång på gång uttalar dig om saker du inte har någon som helst vetskap om.

        ”Tex socialen” delar inte ut lägenheter hipp som happ. Det får man fixa själv om man har några som helst sparpengar, haft lön över ca 7500kr de senaste 3 månaderna, eller har något att sälja (oavsett om det är boende, tv-spel eller moped).

    2. Anonym skriver:

      Barnen har du knappast satt till världen själv. Det finns gott om kommentarer här som säger att LadyDahmers make ska betala så om du vill ha nån annanstans att bo eller en ny dator så kan väl barnens pappa betala?!? Och varför skaffade du barnen om du inte kan erbjuda dem en sund bostadsmiljö? Kom inte och säg att det inte finns hjälp att få heller… hyresgästförening och hyresnämnd om du bor i hyresrätt. Många jurister jobbar pro bono i svåra fall och vissa besiktningsmän tar inte ens betalt om människor lever i den nöd du beskriver. Visst det låter för jävligt som du har det – men du kan ju göra nåt åt det om du släpper på stoltheten lite.

  50. anonym skriver:

    Fast om jag vann mycket pengar gud vad jag skulle hjälpa andra. Jag bara är sådan. Verkligen kul o fråga kompisar vad dom önskar såklart får THK komma med en önskan då. undra om han skulle gilla en tiara till tyllkjolen. Jag tror han skulle bli otroligt söt med en. Nu gör jag vad jag kan kom fram en kille som såg heldeppig ut o han fick en femtiolapp. Skiter vad han skulle ha dom till men jag vill gärna hjälpa.

  51. Lokila skriver:

    Tror att detta är fejk, som ett experiment/provokation för att sedan diskutera hur reaktionerna blev.

  52. vivi the one and only skriver:

    Folk gör vad de vill på sina sociala medier. Själv tiggde jag om pengar för att kunna betala tandläkarräkning på mitt Campus. Pengarna jag fick över sparade jag. Inget fult alls

  53. Linnea skriver:

    Kvinnor som hatar kvinnor- det är vad ni är! Fyfan att ni inte skäms hela bunten!

    1. Anonym skriver:

      Jag älskar kvinnor som är självständiga och klarar sig själva ekonomiskt även utan sin ev partner

      1. Anonym skriver:

        Du älskar alltså rika priviligierade kvinnor bara? Fan vad fräscht, verkligen en riktig kvinnoälskare!

        1. Mymlan skriver:

          Att vara självständig ekonomiskt =/= att vara rik och priviligerad.
          Dags att dra huvudet ur kommuniströven anonym.

        2. Anonym skriver:

          Sedan när är självständig självförsörjande lika med priviligierad och rik?
          Snacka om att vara världsfrånvänd…

        3. Anonym skriver:

          Att arbeta och vara självförsörjande kallar du det att vara rik och priviligerad? Vilken planet bor du på

        4. Anonym skriver:

          Ha ha ha, det var det roligaste idag. Du tycker alltså att det är fräscht att istället vara ekonomiskt beroende av en man?

          1. Så himla feminist skriver:

            Ja men hörrni ni har rätt. Det är så himla feministiskt att endast tycka om kvinnor som ”klarar av att tjäna egna pengar”, för alla kvinnor som inte gör det är bara latmaskar som gillar att ligga hemma på soffan och få allt betalt av sina män. Blanda inte in feminism i det här tack. Det finns ingenting feministiskt med att tycka om en ”viss typ av kvinna”. Det är bara äckligt.

          2. @så himla feminist skriver:

            Vem exakt är det du citerar när du strösslar med citationstecken? Ingen har nämligen sagt det där tidigare i tråden. Du kan inte argumentera mot påhittade citat vettu, det blir bara löjligt.

      2. Kräk skriver:

        ”Jag älskar kvinnor som är självständiga och klarar sig själva ekonomiskt även utan sin ev partner”
        Att utrycka att man älskar en viss typ av kvinna beroende på dennes livssituation eller ekonomiska situation är ganska äckligt. Dessa antydanden om att ”vissa kvinnor klarar saker och andra gör inte” är grovt anti-feministiskt om något.

  54. Frida skriver:

    Jag håller med i mycket om det som skrivits om att det är rätt att bloggare tar betalt för sitt arbete och tjänsten de tillhandahåller, och liknelserna vid crowdfunding etc. Men det är ju inte riktigt så LD lagt fram saken? Det hade varit helt annorlunda (tycker jag) om hon skrivit typ ”Jag behöver nya arbetsredskap. Jag kan antingen lägga upp annonser på bloggen eller så kan de som vill bidra till mitt arbete, dvs bloggande och min aktivism.” Då hade läsarna själva kunnat välja att crowdfunda. Men det är ju inte alls så det är presenterat. En ledsen bild, massor av hjärtan, orden ”tigger”, ”skam” och ”stolthet” samt inblandning av den privata familjeekonomin med ett väldigt märkligt resonemang om att inte kunna ”be” sin partner om pengar… Jag tycker inte man kan försöka hävda att detta är någon slags marknadsekonomi där läsarna uppmanas betala för tjänster eftersom inlägget är avsett att spela på känslor?

  55. Sanna skriver:

    Läser inte hennes blogg men hon har alltså inga pengar alls? Inget sparat, ingen buffert? Nada??! Hon lever på 2000kr i månaden? Har hon bidrag? Eller är dem pengarna hennes månadspeng från maken? Det låter ju som under miniminivå

    1. ? skriver:

      Ja de har ju gemensam hushållskassan men hon skriver ju att hon ej vill ta av den för att köpa en dator ?

  56. Anonym skriver:

    Hon tigger så hon slipper betala skatt

  57. Anonym skriver:

    Men jag förstår inte… Varför skaffar hon sig inte ett jobb, betalar skatt och köper sin egen dator för de pengarna som blir kvar – som de flesta andra av oss?????? Tyvärr sjönk hon som en sten i mina ögon efter detta.

    1. Eeeeh skriver:

      Kan du bara förtydliga för jag har lite svårt att först. Du menar att det är ett nytt fenomen för dig att inte alla människor av olika skäl är förmögna att ha ett arbete?

      1. Anonym skriver:

        Varför är just hon oförmögen att ha ett arbete då? Uppriktig fråga.

        1. Anonym skriver:

          För att hon inte orkar annat än sitta 8 timmar på insta varje dag och äta bullar och tre portioner hämtmat. Är man proppmätt och överviktig, och enbart provokationslysten finns ingen tid över till något mer än det

          1. Anonym skriver:

            Skärp dig. Jag skrev att det var en ”uppriktig fråga”. Skulle faktiskt vilja veta, om hon nu behöver tigga pengar. För de flesta skulle det vara ALLRA sista utvägen, om ens det.

          2. Anonym skriver:

            Vad har ens hennes vikt med saken att göra? Tappar all ork att diskutera saker med folk som ska ta till personangrepp på andra.

        2. Anonym skriver:

          Det framgår ju klart och tydligt att hon ej behöver tigga, de har pengar i hushållet men hon skriver själv att hon ej vill ta utav hushållspengarna till en dator

      2. Anonym skriver:

        Ja jag är inte i hennes direkta privata närhet så jag känner inte att jag är rätt person att svara på det eller att hon har någon skyldighet att dela med sig av hela sin livssituation men om man följt Dahmers blogg vet man att hon tampats med depression och ångestproblematik, det var inte länge sedan hon skrev ett inlägg om det. Hon är dessutom föräldraledig just nu, om jag fattat det rätt. Att ta hand om bebis, barn, hem och hushåll är i sig ett jobb. Det jag menar är att Lady Dahmer må dela med sig av en del men hon är också ganska klar med att hon inte delar med sig av allt. Att som psykiskt sjuk och som har varit en sån där som bara ligger på soffan gå in och läsa det här kommentarsfältet där man drar förutfattade meningar om en människa på det här sättet är fan inte roligt. Ärligt talat tycker jag att hela det här kommentarsfältet stinker klasshat och oförståelse för personer som inte är förmögna till att arbeta.

        1. Lisa skriver:

          Klasshat? LD är inte fattig. Hon bor i ett fint hus, har en man som tjänar bra, köper dyra märkeskläder till ungarna (mini Rodini och MOLO b.la) och äter ute på restaurang ofta.
          Hon HAR råd att köpa en dator men väljer att inte ta ifrån ”familjekassan”, istället så tycker hon att andra människor ska ta ifrån sina famijekassor för att finansiera hennes dator.

          Hon skulle lätt kunna öka sina inkomster med att sälja några tavlor eller be sin man om att få ta över föräldradagar ifrån honom, men han vill ha sina föräldradagar kvar…. Få förunnat att kunna välja den lyxen.

          Hade hon varit själv så hade hon varit jävligt fattig och då hade vi kunnat pratat om klasshat.

          1. Anonym skriver:

            Du verkar inte riktigt förstå vad jag menar. Det här handlar inte om specifikt Dahmers situation utan om tonen i hela kommentarsfältet, där man inte verkar kunna se utöver sin egen världsbild. Det här kommentarsfältet flödar av både kvinnohat, klasshat och fetthat och det sorgliga av allt är att de flesta inte ens fattar det.

    2. Anonym skriver:

      Sen måste jag bara tillägga att du har väldigt fel i att ”det är det sista de flesta skulle göra” det är helt enkelt inte sant. crowdfunding, där man tar emot donationer är extremt vanligt för personer som sysslar med den typ av arbeta som Dahmer gör. Det är verkligen inte konstigt eller fult på något sätt. Förutom i Sverige för där är det alltid fult att tigga pengar av någon anledning, trots att människor ger dem frivilligt.

  58. A skriver:

    Alltså läser folk på hennes instagram som enligt egen utsago ”skickar det som är kvar av CSN”. Hur kan man med gott samvete ta emot såna pengar? Jag hade skämts ihjäl av att tigga på det viset.

    1. Lol skriver:

      Andas. Ta det lugnt. Det är en halvtimme till nästa CSN, förhoppningvis klarar personen sig genom detta <3

  59. Anonym skriver:

    OT.
    Ankpung har tydligen fått frågor hur hon törs åka och träffa så många nya människor och svarar på Snapchat: ”vad är det värsta som kan hända? Då får dom ju mörda mig för man kan ju inte våldta en frivillig”.

    Herregud…. :/

  60. Anna skriver:

    Men all mat som hon köper då? Och alla 3 rätters som de går på? Jan de inte spara in på det och köoa en ny dator?

    1. Anonym skriver:

      Nej det är hennes rättighet att äta hur mycket hon vill och väga vad hon vill utan att behöva spara in på något

      1. Anonym skriver:

        Eh, hur fick du in vikt i detta? Och ja, det är väl hennes rättighet att äta vad hon vill och hur mkt, men de flesta andra människor fattar att man behöver dra in på något om man behöver köpa något dyrt.

        1. Anonym skriver:

          Raderad av CamCam.

  61. Linda skriver:

    Nja detta vet jag inte heller vad jag tycker om. Hon har ju valt att vara hemmafru. Som vi andra dödliga får göra så är det att köpa egen dator eller spara ihop till en. Inte alla som har en hushållskassa heller. Tigga som i detta fall är så fel. Slipper skatta som andra får göra. Hon har ju sagt att Oscar tjänar tillräckligt. Detta går emot allt vad LD står för. Kanske dax och skaffa ett jobb.

  62. Carro skriver:

    Raderad av CamCam.

  63. Mia skriver:

    Jag tycker att det är fantastiskt att människor vill hjälpa till! Det är ju valfritt, så det är lite synd att folk blir så stötta. Alla har ju ett vall!

    Däremot är det ju synd att hon tackar nej till en inkomst i form av annonsering på bloggen av princip (antar jag). Det hon förmedlar är ju många gånger viktigt, så varför inte?

    Jag skulle behöva be hjälp. Men är rädd att det ska diskuteras på detta viset om mig. Är nog i den värsta krisen i mitt liv, tillsammans med min familj. Vill starta typ ett typ gofundme-konto.
    Jag målar tavlor, gör smycken, vill trycka upp prints. Tänker ut strategier för att nå ut. Vill ju helst sälja istället för att be. Men det blir inget pga rädsla för vad folk ska tycka. Hur ska man gå tillväga? Ska man säga att man är i nöd när man försöker sälja? Vågar inte ens skriva på min pyttelilla instagram om detta. Hur gör man? Det är svårt att be om hjälp, men ibland behövs det verkligen.

    1. ? skriver:

      Jag tänker så här, att om du är rädd för hur folk ska ta emot din fråga på hjälp så kanske det skulle kännas bättre att ”bara” informera att du nu ska börja sälja tavlor, smycken osv. Att man gör det till att du ska sälja för att du tycker om att tillverka och inte för att du måste.

      Sen så är det inte fel att be om hjälp! LD är inte i knipa och har själv valt sin situation där hon inte tar betalt annonsplatser på sin blogg. En helt annan sak!

      Ibland måste man hoppa ut i det okända och lita på att det finns någon som tar emot en, och det kommer det att göra!

      Önskar dig all lycka och hoppas att du/ni kommer på fötter snart igen!

      Kram

      1. Mia skriver:

        Tack för engagemang! Det värmer verkligen. Det är så svårt, vad alla ska tycka . Är så osäker på mig själv och min konst och hantverk. Är ganska isolerad och ensam förutom min familjen, så jag har ju tyvärr inte något att hämta på facebook eller så. Så svårt att nå ut. Är ju såååååå viktigt att jag försöker och helst lyckas, för att vi ska överleva. Tack för alla fina ord och stöd❤

        1. ? skriver:

          En idé skulle kunna vara att du öppnar ett konst- och hantverkskonto på instagram där du endast lägger upp sådant som du skapar. Sedan taggar du inläggen för att nå ut till så många som möjligt. Då blir du inte privat och kan separera dig själv från din konst/ ditt hantverk till en början, om det känns lite läskigt.

          Det är svårt att synas och nå ut i dagens samhälle med så mycket information som matas ut konstant men med ett öppet konto och taggar så sprids det och folk kan se det!

          Om du känner för att ha kontakt med någon annan än din familj så ställer jag gärna upp! ?? Cam kanske kan förmedla min mailadress till dig?

          Önskar dig en trevlig helg!

          1. ? skriver:

            Och i denna kommentar finns min riktiga mail (råkade skriva fel i den förra) ??‍♀️

    2. Anonym skriver:

      maila camcam på bloggbevakning, hon kanske kan tipsa om din konst :)? så blir det många som ser den och kanske upptäcker dig 🙂

      1. Mia skriver:

        Snäll tanke, men det skulle jag aldrig kunna begära. När jag skaffar mig ryggrad, (jäkla självförtroende) kanske jag någon gång spammar kommentarfältet med någon länk till min insta eller kanske kanske förhoppningsvis, webshop. Om det skulle vara ok, förstås. Tack för tips❤

  64. Anna skriver:

    Borde inte det gå på hemförsäkringen om ena ungen spillt en kopp te i hennes laptop? Visst, har hon inte en drulleförsäkring (vilket verkar ganska dumt att inte ha om man har valt att föröka sig) går det på kanske 1 000 kronor. Om hon sparar i några månader av sin, vad jag antar är månadspeng, kan hon få en ny dator genom försäkringsbolaget istället för att tigga och köpa en dator för pengar andra har skattat för.

  65. Gunther Central Park skriver:

    Det är tur att alla människor är olika för detta inlägg får mig att skämmas ihjäl. Hur kan man ens ha mage att be främmande människor om pengar man egentligen har? ”Vill inte ta fråm gemensamma familjekassan”, NAHE men du snyltar gärna hos dina instagramföljare som är naiva och tror att dina texter är så viktiga och att du BEHÖVS. Jesus Christ. Feminism ja, utbildning om feminism ja, kvinnors rättigheter ja. Men världen går inte under för att ”Lady Dahmer” inte har en dator och inte kan publicera texter. Hon har uppenbarligen en fullt fungerande mobil, eller iallafall tillgång till en fungerande telefon då hon kunde posta detta på instagram.

    Och, inte fan kan väl vissa av er ovan mena att ni skickar pengar till en offentlig person för att den skall kunna köpa en dator då människan är för LAT för att själv tjäna ihop egna pengar och skatta för dessa dessutom? Hon kan jobba, sälja tavlor, sälja sina viktiga texter – hin har all möjlighet i världen att tjäna sina egna pengar! Är inte emot LD, vet inget om henne förutom det som skrivits på denna blogg men oavsett vem som än hade skrivit detta inlägg på instagram så hade jag fortfarande tyckt det var lika sinnesjukt att man inte skäms ihjäl av att tigga på det sättet. Helt jävla absurt.

    1. Anonym skriver:

      Jag skickade faktiskt pengar endast för alla kränkta människor i det här kommentarsfältet. Synd att du förminskar det Dahmer gör, jag tvivlar på att det finns en enda feminist i Sverige idag som inte läst ett inlägg av henne. Hon behövs definitivt och det är upp till oss som tycker det som bestämmer var vi vill lägga våra pengar! sluta försök bestämma vad vuxna människor skall göra med sina pengar.

    2. Elli skriver:

      Central Perk*?

  66. Anonym skriver:

    Det heter swish! S W I S H !
    Blir galen på folk som stavar som blinda kråkor!
    En bekant till mig stavar alltid ordet ”swich”; får numera allergiska reaktioner bara av att se ordet!

    ”GE MIG SEXTON BETAPRED OMGÅENDE!”

    1. Anonym skriver:

      Marängswish ???????

    2. O skriver:

      Ska jag switcha en Xanor till dig?

  67. Carina Gustafson skriver:

    Blir inte en sekin till LD från mig, här går överskottet, om det blir något till barn och barnbarn, och mig själv ??

  68. Anonym skriver:

    Feminism är att leva på sin man, kämpa!

  69. Maria skriver:

    Nej, fy så osmakligt! Hon har alternativ att kunna tjäna sina egna pengar med reklam på bloggen. Väljer hon att inte ha det så är det hennes problem. Skänker hellre pengar till barncancerfonden eller till utsatta människor istället för att skänka pengar till någon som frivilligt valt bort att tjäna pengar på sin blogg

  70. Cecilia skriver:

    LADY DAHMER, du är fantastisk! Du har gett så otroligt mkt till mig själv i form av upplysning, utbildning och styrka. Jag vet att många många känner lika. DU ÄR VÄRD DENNA DATORN! Varenda liten slant och så mkt mer därtill! Jag blir såå ledsen av att läsa många av kommentarerna här. Personangrepp?? Härskartekniker?? Misogyni?? Ni har inte här att göra. Ingen blev tvingad att bidra (som reklam/spons blir i förlängningen), scrolla vidare eller hitta en annan blogg att följa.
    Natashja, fortsätt kämpa, låt inte detta trycka ner dig❤ Många tack och kramar!

    1. K. skriver:

      Du har en skruv lös…

  71. Vilda skriver:

    Så jävla löjligt när vuxna människor beter sig såhär! Du är så sjukt värd en ny dator inte bara för att du inte får spons, utan för att du är den enskilda person som lärt mig att älska mig själv, respektera mig själv och modet att visa det till andra. Drygt värt så jävla mycket mer än en dator men tyvärr har jag bara 4kr, swishar dom ändå som symbolhandling mot alla vidriga kommentarer här.
    Du är fan bäst?

    1. Mymlan skriver:

      Det här är inte LDs kommentarsfält. Ska du slicka röv effektivt görs det förslagsvis bäst i hennes egen blogg.

  72. Pr skriver:

    Återigen, bygga varumärken verkar inte vara bloggarnas prio. LD har ett arbete, hon jobbar med ig,blogg,podd och där sker betalningsströmmarna via reklam. Eftersom hon har många föjare kan hon välja samarbeten som passar hennes etik. Att tigga med känslodrypande inlägg är inte seriöst – hushållet saknar uppenbarligen inte pengar. Med feminism har det ingenting att göra. Re feminism känns det också principiellt tveksamt att hon inte ens försöker försörja sig på det arbete hon utför varje dag. Det, om något, vore i linje med rörelsens teser.

  73. Linda skriver:

    Fattar inte. Och LD ig är bortagen på inlägg. Har hon fått börja tigga? Finns ju barn med i bilden. Behöver de kläder? Är hennes man sjukskriven igen? Varför har de dåligt med pengar? Trodde det var tvärtom. Finns ju soc men tror inte de kan få hjälp där pga huset. Kan någon förklara vad som har hänt. Var inte inne på sociala medier igår. Men har kläder att skänka om det behövs.

    1. ? skriver:

      Ja hon behövde DN ny dator men hade kngfn lust att ta av hushållets pengar till en sådan sak som en dator utan bad läsarna swisha istället.
      Nej de har inte dåligt ställt i övrigt utan hon tyckte bara att det var onödigt att behöva ta av dom till detta

    2. Janet skriver:

      Är det märkeskläder så kan det funka.

  74. Jennifer skriver:

    När ni säger att detta gör LD till en sämre feminist förstår jag er inte alls, hon har alltid varit öppen med att hennes man tjänar pengarna och hur deras deal fungerar. Om hon hade fått och känt att hon kunde ta pengar ur familjekassan så hade hon garanterat gjort det 10 gånger före hon bad sina följare om hjälp. Hon har bloggat gratis för oss i alla år och bara fått in småkronor på någon artikel här och där. Att följare swishar henne är väl deras betalning för hennes arbete, hon har trots allt väckt mångs feminister, gjort oss arga, gjort oss förvirrade, fått oss tänka till. Så tycker man inte att hon förtjänar detta? Ja men swisha inte då.

  75. Pr skriver:

    Eftersom jag är prtyp vill jag också tipsa er som tycker att LD är en så oumbärlig röst att ni tar av sista CSNkronorna, veckopeng etc för att försörja en frisk kvinna i arbetsför ålder:gå in på bibliotek och låna gratis, kolla in valfritt av Nina Björk, Annelie Jordahls bok om klass, Till försvar för kvinnors rättigheter av Mary Wollstonecraft, något av Judith Butler, Glaskupan av Sylvia Plath, Drömfakulteteten av Sara Stridsberg. Läs, begrunda och bilda er en egen uppfattning. Att följa tyckande profeter är kontraproduktivt rent feministiskt sett. Tänk själva. Gör i dagliga livet.

    1. Therese skriver:

      Motsäger det ena det andra? Jag gillar LD, jag tycker hon är en viktig röst, men lånar/köper feministisk litteratur och skapar min egen uppfattning. Tror du att alla som följer LD automatiskt tappar sin egen person och vilja och blir en marionett? Man kan följa en massa olika feminister, tycka att de är viktiga, ta in det man tycker är vettigt och läsa böcker samtidigt! Helt otroligt va? Jag swishade en slant för att jag gillar det hon skriver, det betyder inte att LD är den enda källan till kunskap. Herregud, tror du att vi är idioter hela bunten, med i en sekt utan egen vilja och mål? Varför så låga tankar om fellow feminister?

    2. Anonym skriver:

      Här kom det en liten läslista mitt i allt, tack! Och tack för att du höll den kortkort också. Den ska jag ge mig på!

  76. Anonym skriver:

    Oj, vilket diskussion. Jag som trodde hennes tiggeri-bild var lite av ett skämt. Fast eg tycker jag inte det är fel heller om hon skulle få pengar av dom som följer henne & gillar henne. Om dom vill ge själva så vad skadar det andra?

  77. Anonym skriver:

    …tex har jag uppfattat det som att många bloggare får presenter av flera av sina läsare

  78. Valentina skriver:

    Jag känner inte LD och vet inte hennes bakgrund – har hon svårigheter som gör att hon inte kan jobba?

    Funderar lite kring tatueringarna, de måste ha kostat enorma summor……. Är bristen på inkomst något nytt och tillfälligt, eller?

    Om hon tar in inkomster via bloggen (???) borde hon kunna dra av datorn i sin deklaration sen.

    1. Anonym skriver:

      Okej, lite perspektiv…

      Lady D och Cissi W lever riktiga skenheliga liv. De berättar inte riktigt allt. Deras män har startat spelbolag som skapar våldsglorifierande sexistiska dataspel. Idag är de +200 anställda, oms 250 milj, styrelse 4 pers, löner för styrelse strax över 4 milj (enl. allabolag.se). Hon(och Cissi) har rimligen en bra månadspeng från sina män.

      Pengar finns!

      1. Anonym skriver:

        Stämmer det med sexistiska spelen ?

  79. Anneli skriver:

    Tidigare har jag följt LD både på blogg och Instagram, slutade eftersom det är vissa saker som stör mig. Familjen bor i ett hus i ett ”fint” område, de vuxna har tillsammans valt att ha mamman som hemmafru, de har en hygglig inkomst (högre än många av oss andra).
    Om man sen bestämmer sig för att ha en blogg utan reklam och att inte tjäna vita pengar på den så är det märkligt att gå ut och be följare/läsare om bidrag till ny dator plus att lägga överskottet som kommer in till en framtida bröstoperation.
    Det finns andra möjligheter som alla vi andra får ta för att ha råd med saker. Spara, köpa begagnat, ta ett extrajobb eller vad fan som helst.
    Att be okända människor om pengar till en ny dator är pinsamt och knappast något en självständig vuxen gör.
    Vet själv hur det är att vara RIKTIGT fattig, utan pengar till mat och boende, så detta känns inte ok för mig.
    Har man råd med tatueringar, att äta på restaurang, fika på stan mm. men inte ens kan köpa en begagnad dator så är det verkligen dags att se över sin ekonomi och sina prioriteringar.
    Skulle skämmas ögonen ur mig att be folk om pengar till lyxkonsumtion!

  80. CandyDeee skriver:

    Dessa kommentarer är iaf inte feministiska. Snarare kvinnofientliga de flesta. Skärpning!! Länge leve Systerskapet!?

    1. Anna skriver:

      Det handlar väl inte om femenist!?bara att vi tycker det är konstigt att hon tigger pengar till en ny dator. Speciellt när hon skriver att de äter tre rätters osv. Om hon nu så gärna ville ha en ny dator kunde hon ju spara in på det eller sälja några av sina tavlor, så gör de flesta andra. De jobvar och sparar för saker de vill ha.

  81. wigwag skriver:

    Klart Dahmerskan ska få pengar! Hon tvingar ju ingen. Trotts all folkbildning hon gör. Sanslöst… LD har skammat,, bespottad, hånat, blockat 1000-talsmänniskor på sin äckliga jävla blogg och tigger nu pengar få fortsätta verksamheten. Kompisarna Elaine och Camcam hejar på. Fatta då att folk spyr.

    1. lol skriver:

      Ta inte i så du spricker nu! eller är det redan försent kanske?

  82. E skriver:

    Jag har inte haft en dator på sju år för jag har inte haft råd att köpa en. Då har jag ändå lyckats blogga med lön. Och pluggat. Allt går om man vill, alla har en mobiltelefon, kan gå till 7eleven och biblan, hyra dator osv. Såklart är det ju himla mycket lättare med en egen dator, men det går om man vill ?

  83. Mo skriver:

    Så osmakligt att tigga pengar,hon vill ju inte ens ha en begagnad när någon erbjöd,för hon vill välja själv vilken hon ska ha,pinsamt.

  84. moa skriver:

    Det är ju inte märkligt att många blir provocerade. Hon har vid flera tillfällen sagt på sin live att hon inte vill jobba, att det är jobbigt. Ja? Ingen vill väl egentligen jobba men de allra flesta har inget val.
    Själv har jag ingen dator och jag har aldrig 2000 över när allt är betalat. Men eftersom jag inte har några fans får jag snällt gå upp varje dag till mitt skitjobb. Inga pengar som magiskt kommer in på ens konto för en ny dator direkt. Det mest provocerande är väl att hon mycket väl skulle kunna ta pengar från deras gemensamma konto till en ny dator.

    Mitt eller andras situation blir dock inte bättre för att hon inte får tusentals kronor in på kontot. Men givetvis blir man avundsjuk. Jag skulle dock köpa lite bättre mat om jag hade mer pengar. Vi lever i lite olika världar.

  85. Anna skriver:

    Och nu gar hon gått och köpt konst för pengarna som hon kunde lagt på en dator i stället.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG