Men suck!

07:00 28 Mar 2017

My Martens:

En tumregel när det kommer till reklam på bloggar är att den inte får vara utformad på ett sådant sätt att det kan blandas ihop med övrigt redaktionellt innehåll men ändå ser jag det ofta.
Bloggare som skriver ”..så jag klickade hem de här plaggen från den HÄÄÄR sidan (fet länk) vilket får det att framstå som att bloggaren själv shoppat, vilket inte är fallet.
Det kanske ingick i uppdraget att välja ut kläder att visa upp på bloggen med det är absolut inte samma ska som att själv handla.
Extra dumt är det när de avslöjar att de lagt kläder och skor för 30-40 000 kr i varukorgen eftersom dessa plagg ska förmånsbeskattas om de används mer än en gång.

(null)

(null)
Saxat från Mys blogg.

Men det var faktiskt inte det här jag skulle skriva om utan jag ville ta upp det HÄR inlägget – författat av Myggan som innehåller en liknande dumhet.

Det står klart och tydligt ”I samarbete med Länsförsäkringar” (Bra där Myggis! Det tar sig – som mordbrännaren sa! ????????)

Men.. sen vill hon få läsarna att tro att hon lite så där casual ”snubblat över det här klippen sex år efter hon var gravid”…
Jag vet inte vad konceptet ”snubblat över” betyder i er värld men inte fan är det att få videon som en del av ett samarbete i utbyte mot pengar?

Hon vill ju bara ”av-samarbetsfiera” inlägget så det inte skriker REKLAM!!! om det men att göra så här är också att bryta mot marknadsföringslagen – även om själva inlägget i sig är korrekt markerat.

By the way – tror ni jag får lämna sjukhuset och åka hem idag?
Jag hoppas verkligen det – jag längtar hem! Till min familj, till min säng och min dator.

Håll tummarna är ni snälla! ❤️

19 kommentarer | “Men suck!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Hin? Hin håle?

 2. Greta skriver:

  Bloggarnas favorituttryck:
  ”Jag klickade hem dessa…”
  ”Det plingade på dörren och ett bud kom med…”
  ”Titta vilken fin present jag fått från…”
  ”Presslunch för…hos…i samarbete med…och…”
  ”Jag var ju på en pressresa till…”
  ”En ny favorit är…från…”
  ”Att vara sponsrad och få gratisgrejor är FETT MAGISKT!”

 3. Anonym skriver:

  Jaa hoppas du får åka hem idag!! THK kommer tro du gjort någon slags fläskborttagning och eventuellt anklaga dig för att fat-shamea när han ser ärret/en. Vik dig inte.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Just nu är magen så svullen av all gas som sprutades in att jag snarare tror att han kommer anklaga mig för att ha befruktat mig med nya kattungar. ???

 4. Anonym skriver:

  Men suck… har ni ett samarbete? 😉

 5. K. skriver:

  Varför raderas vissa kommentarer under T.S inlägget?

   1. Anonym skriver:

    T.S. = Tyra Sjöstedt gissar jag.

  1. Bloggbevakning skriver:

   T.S?

 6. Sofia skriver:

  Ref senaste inlägget hos Myggis;
  4 koppar kaffe i loppet av bara några få timmar i tillägg till påstådd för lite sömn? Inte så jäkla smart OM man nu lider av ångest och hjärtklappning….. du blir rekommenderad att avstå från koffeinet HELT OCH HÅLLET när man lider av panik/ångest/hjärtklappning.

  Fast hon kanske inte hann göra någon research innan för att hon har sååååå mycket omkring sig just nu sen hon blev dumpad?

  1. Ajlin skriver:

   Jag blev inte rekommenderad att sluta dricka kaffe när jag hade panikångest och hjärtklappning. Det gick bra att dricka om mina symtom inte blev värre av det. Vilket de inte blev. Praise the lord.

 7. Therese skriver:

  Är det bara för mig som det står ”0 kommentarer” på alla inlägg men när man klickar in på kommentarer så är det massor? 🙂

 8. Sandra skriver:

  Blonsinbella säger att hon inte har ett samarbete med Lindex men ändå har hon ofta kläder därifrån sommvarkrnnlommit ut i affärena eller hemsidan!! Luska i detta!

  1. Antonia skriver:

   LCC samarbetar med Lindex eftersom Lindex är återförsäljare. På så sätt har Bella i alla fall en affärsrelation indirekt med Lindex.
   Sen är det klart att Bella har någon form av deal med Lindex – hon vägrar kalla det samarbete eftersom hon då förmodligen menar att det ska finnas ett skrivet avtal om vad hon ska göra och vad Lindex ska göra. Och det finns nog inte i dagsläget eftersom Bella så envetet förnekar ett samarbete.
   Men Bella får kläder från Lindex budade hem, hon får inbjudningar till visningar, hon visar upp kläder som inte ännu finns i butik, hon lånar kläder för att fota och hon ”köper loss” privat (undrar just vad som menas med att köpa loss ett begagnat plagg som man använt till dagens outfit eller en bikini som man använt på semestern? 20 spänn?).

 9. ? skriver:

  Just detta är ju vår allas Kissie expert på! I hennes senaste video i samarbete med JFR så låtsas hon att hon själv faktiskt köpt grejerna? Eller ”klickat hem”… Något att granska?

  1. Antonia skriver:

   Kissie får akta sig för att göra reklam och utge sig för att vara konsument. Det är en av handlingarna som KO stämt henne för (då när hon låtsades använda mobilåtervinning privat och inte skrev att hon fick betalt för reklamen).

 10. Vimedben skriver:

  Teresiainspirerar (teresia.vimedbarn.se) har skrivit ett inlägg om marknadsföring, kan inte du läsa och granska det åt oss?!

 11. Anonym skriver:

  Neeej så tröttsamt att läsa om Myggan!
  Inget nytt eller ovanligt att Myggan myglar, ljuger och manipulerar. My är mästare på att lura sina läsare.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp