Triss i smygreklam!

18:12 5 Mar 2017

Vem tycker ni är den värsta smygreklamaren?
Hanna & Amanda?
Katrin Zyto?
Någon annan?

(null)

(null)

(null)

knappen

48 kommentarer | “Triss i smygreklam!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Bingo rimer som nu i en vecka på ig gjort reklam för Volkswagentransportbilar# i varenda inlägg

    1. Karin skriver:

      Skulle precis påpeka samma sak. Ett nytt inlägg på IG som bara skriker smygreklam av flera olika företag!

      1. Anonym skriver:

        Japp, lännasport och glizeyewear och hela veckan varit likadan

  2. Anonym skriver:

    Vet inte vem som är värst men Myggans instagram är ju full av smygreklam. Och det finns ju många flera.

  3. Karin skriver:

    Systrarna Graaf, Wahlgren.

  4. Natz skriver:

    Rebecca dufwall ? Väldans massa reklam..

  5. Anonym skriver:

    Kissie hade tillsammans med ex planerat att åka till tel aviv som de ställde in och nu så har hon reklambanderoll på bloggen för resa till tel aviv, slump eller inte?

    1. Anonym skriver:

      Men då var det ju ingen smygreklam iaf.

      1. Anonym skriver:

        Nej, det är ju inte smygreklam för hon åkte ju aldrig på resan, skrev kommentaren mer som att uppmärksamma att många resor som bloggare gör är samarbeten men de får de alltid att låta innan som de ska bli spännande att resa till den här platsen för att … och att de valt resmålet som semester och inte att de blivit kontaktade av resebolaget.

        1. M skriver:

          Vilka annonser som visas på hennes blogg baseras på din egna historik – vilka sidor du nyligen har besökt alt vad du tidigare sökt på.

          När jag går in på hennes blogg så visas annonser för företag vars hemsidor jag nyligen besökt.

          Så fungerar de flesta annonser på bloggar idag.

          1. Anonym skriver:

            Jag har inte varit på någon resesite och inte heller varit på någon postersite, men skit samma.

          2. M skriver:

            Det du säger att du ser (resesajt och postersajt) som annons på hennes blogg är inget jag ser från varken min mobil eller dator. Alltså är det annonser som på något sätt är baserat på din historik, eftersom jag inte ser samma sak. Det kan räcka med att du googlat på tex ett land eller en stad så kan en annons för ett reseföretag komma upp. Du behöver alltså inte nödvändigtvis ha sökt på just resesajter för att du ska få upp en sådan annons. Riktade annonser är smartare än så.

          3. Anonym skriver:

            Men jag skulle ju ha skrivit det i kommentaren över om jag sökt på staden eller resor, vilket jag inte har. Men som sagt skit samma, jag kanske hade fel.

          4. ? skriver:

            Får mig att tänka på en bekant som skrev ett argt inlägg på Facebook om all reklam för sexleksaker och sextips. Den togs bort ganska fort efter att någon påpekat att reklamen baseras på ens egna sökningar ??

        2. Anonym skriver:

          Men jag menar att om hon hade en reklambanner så var det ju inte smyg eller omärkt reklam, väl? Då märkte hon ju ut att det var reklam/spons tänker jag, eller jag kanske tänker fel el fattar fel.

          1. Anonym skriver:

            Jag tänkte mer som att hon hypar ett visst resmål och får det att låta som hon vill åka dit pågrund av att hon gillar resmålet men sen så dyker det upp i efterhand att det var ett samarbete, men jag kanske har fel (pga se tidigare kommentar om bandellreklam.) För mig så kändes det mysko när hon skrivit så mycket om att resa dit och sen kom en reklambanderoll.

        3. Anonym skriver:

          Ja men ännu värre tycker jag är när massa bloggare kallar resor för jobbresor/affärsresor fast det inte alls är det utan semesterresa, men skriver/låtsas de att det är jobbresa så får de ju göra avdrag. Sen finns det ju såklart en del som verkligen gör jobbresor där det faktiskt är en jobbresa även att det kan se lyxigt och härligt ut och ändå samtidigt vara som en semesterresa, men ofta är det båg och det stör mig.

      2. F skriver:

        Däremot gör hon smygreklam för Chiquelle lite då och då 😛

  6. Iceball skriver:

    Jag tycker det ändå känns rätt okej att skriva om sitt eget företag, men då ska man ju veta att det är personens företag också.

    1. Anonym skriver:

      Fast ingen bryr ju sug om din åsikt om just det med egna företag. Lagen om att även det ska reklammärkas i varje inlägg det näms säger ju att det är så

      1. Iceball skriver:

        Nu var det ju sä att camcam frågade vem som var den värsta smygreklamaren. Eftersom Hannahs instainlägg handlar om hennes eget företag så skrev jag min mening. Men man kanske inte får diskutera lagar och regler utan endast följa dem?

  7. Andy skriver:

    Vad är grejen med att Linn tar ut tungan på så många bilder? Weird.
    Tycker även att hon är en av de tråkigaste och personlighetslösaste svenska youtubern.

  8. Anonym skriver:

    Lyssnat på nytt avsnitt av multimammorna?
    Ojojoj ?

    1. M skriver:

      Alltså, jag blir irriterad på alla som skriver ”hej Dessie” osv när någon kommenterar till en bloggares fördel. Men nu blir jag faktiskt väldigt misstänksam när denna pod nämns här bland kommentarerna flera gånger på samma dag. Är det möjligtvis någon av dessa multimammor som själva är här inne och vill göra reklam för denna pod tro? För jag har så svårt att se att det öht är någon av CamCams läsare som är vidare imponerad eller intresserad av denna pod och av den anledningen vill sprida ordet…

      1. Anonym skriver:

        Exakt M mitt i prick!!! Precis vad jag tänkte och skulle just, innan jag såg din kommentar, skriva under Anonym att smart du är som är här och marknadsför eran podd. Finns det någon löljigare, pinsammare människa än Myggan!? Jag måde dåligt av att lyssna på podden, fy fan, tål inte människan och inte hennes röst och framförallt inte hennes äckliga lögner och sätt. Hoppas inga här går in och lyssnar.

    2. Anonym skriver:

      Usch, själva titeln är ju avskräckande som bara den

  9. Jenny skriver:

    Hannah och Amanda. Fartblinda?

  10. Paula Magnusson skriver:

    Man ser ju om det är reklam eller inte. Jag gillar att bli tipsad. Vissa saker faller mig i smaken och andra är ointressanta. Gillar man det inte så scrollar man förbi bara. Men en blogg ska inte ha för mycket reklam för då tappar bloggen sin själ och mening.

    1. Jools skriver:

      Fast det handlar ju inte om vad man gillar och inte. Det handlar ju om att de gång på gång bryter lagar som inte är särskilt svåra att följa.

  11. Anonym skriver:

    JOHANNA TOFTBY!

    1. Anonym skriver:

      Berätta gärna mer.

      Och berätta gärna varför du skriver med versaler.

      1. Anonym skriver:

        Haha tänkte detsamma…Va vad är det med henne!!?? Men hon menar ju att hon gjort smygreklam, vi skulle ju skriva här vem som är värsta smygreklamaren…men nja hon är nog långt ifrån värst.

      2. Anonym skriver:

        Annorlunda möbler, Clarks, Kung Carl, alla träningsresor, Blueco osv.

        Lägg där till en jävla attityd när hon får kommentarer om det…

  12. Helena skriver:

    Charlotte aka glitzybloggen är inte ett föredöme vad gäller reklammärkning.

  13. Jools skriver:

    Hannah och Amanda. De gör sjukt mkt samarbeten och med tanke på deras affärsidé och företag borde man kunna kräva att de följer lagarna.

  14. Kristina E. skriver:

    Linda Blom, hon verkar fullständigt ha missat att man måste reklammärka även om det handlar om ens eget företag!

  15. Anonym skriver:

    Generellt är det Evelina på Happily ever after. Har läst hennes blogg i många år, men tröttnat på hennes ”tips” om olika saker som egentligen är spons …

    1. Anonym skriver:

      Men va i många år!?? Är inte den bloggen ganska så nystartat typ max ett år?? Kan det vara så att du är en konkurrent el rival hehe..

      1. Johanna skriver:

        Hennes arkiv går tillbaka till mars 2009.

  16. Anonym skriver:

    My ” JAG ÄR PT !!! ” Martens aka MYGGAN

    Smygreklam deluxe på hennes instagram, betydligt värre än de tre exemplen ovan.
    De tre ovan är ju ändå ganska uppenbar reklam alltså man förstår direkt att de gör reklam, så det är väl inte helt smyg… men däremot är det ju inte utmärkt att det är reklam el samarbete.

  17. Nina skriver:

    Tänkte tipsa om teresiainsererar på instagram smygreklam så långt ögat kan nå

  18. Nina skriver:

    Självklart ville inte mobilen stava Teresiainspererar

  19. Sabina skriver:

    Någon som följer rapparen Petter på IG? Han gör jämt inlägg om sina viner, böcker, saker, restauranger. Han har aldrig märkt ut samarbete en enda gång.

  20. Anonym skriver:

    Kan inte låta bli att störa mig otroligt mycket på hon Lices av någon anledning.

  21. Johanna skriver:

    Följer Cecilia Blankens på instagram, gillar verkligen henne men hon märker ALDRIG ut reklam och gör mkt sådan för sitt eget företag.

  22. Anonym skriver:

    ANNA WII, hon börja dock märka sina inlägg för bara 2-3månader sedan. men innan fanns där 2-3inlägg om dagen med omarkerad reklam. Enda hon gör att lägga upp adlink länkar.

  23. Anonym skriver:

    MY MARTENS – ständigt Green nutrition, Inreda, Stronger, Röhnisch, Nike och flera återkommande märken som visas intensivt under några dagar eller veckor. Och Safe education. Ofta proffsfotograftagna bilder vilket betyder att det då är reklam men ändå inte märkt med reklam, och ofta det klassiska påstricket.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG