Wow!!

15:00 24 Mar 2017

Foki:

Foki och hennes mamma håller just nu på att bygga ett eget hus i Thailand men det är inte det enda som byggs.
Hon håller även på att bygga en skola genom sitt välgörenhetsprojekt/Zoirak.

När jag träffade henne förra gången berättade hon massor om det och jag kan inte bli annat än imponerad över hennes värme, hennes medmänsklighet och engagemang för de som har det sämre ställt.

Som jag berättade tidigare kan vi endast åka upp till det högsta och avlägsnaste berget mellan Januari-Mars sedan är det omöjligt att ta sig upp på grund av väghållningen och vädret. Dit vi åker är så avlägset, ingen organisation når dem och folket där har sitt eget språk t.o.m, de pratar inte Thailändska och vi måste alltid ha med oss en tolk. Folket som bor där har inte ens ID-kort eller personbevis.
[…]
Vi meddelar byborna i förväg vilket datum vi ska åka sedan promenerar de med deras barn genom regnskog, bäckar och berg i över 24 timmar tills de är framme i destinationen där vi befinner oss för att få ta del av det vi har att ge, varma kläder, filtar, skor, mat m.m. och få ta del av den årliga festen till barnen, trots att det tar 16 timmar för oss att resa upp till berget envisar jag mig varje år med att ta med glass till barnen som är det första de får äta på första dagen (efter maten såklart) då glassen är i sista minuten att smälta, haha. Det finns ju inga el däruppe, så när de får äta något som både är kallt, sött och magisk som glass, ni anar inte vad jag får bevittna i barnens ögon. Det är lycka som sitter kvar i många år.//Foki

Världen behöver fler Fokisar!

29 kommentarer | “Wow!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ah skriver:

    Allra helst sådana som tar pengar från sina godtrogna, unga kunder utan att skicka sakerna som personerna beställt…

    1. Elizabeth skriver:

      Lägg ner det där jävla kortet. Jag blir fan arg när folk hellre vill fokusera på det negativa än det positiva i sånt här sammanhang. Varför inte lyfta det här inlägget istället? Du kan åtminstone välja ett annat inlägg att klanka ner Foki på om du mår bra av det. Du vet inte hela historian bakom hennes shop heller. Hon gick t.o.m. in personligen och hjälpte alla som behövde hjälp för nåt år sen. Tänkt på att ledningen är lång, det är inte bara Foki som jobbar ensam. Jag driver själv en webshop och mycket kan gå fel på vägen trots att jag gör i mindre skala. Men man vill såklart måla Foki som skurken, ingen bloggare är god eller genuint i den här världen. Oj nu låter jag som en sur kärring här men Foki är verkligen en av de få bland bloggarna som faktiskt gör något för folk som har sämre ställt. Visst bloggarna skänker pengar till välgörenhet hit och dit men Foki är mest engagerad av alla! Tycker synd om henne för allt skit hon får och har fått, speciellt efter Ricky som förövrigt verka vara en psykopat och manipulativt. Folk verka ha noll koll när det kommer till källkritik.

      Jag förstår inte varför folk inte ska gilla Foki överhuvudtaget? Hon gör mer gott än ont den tjejen.

      Jag älskar Fokis blogg och jag är snart 40.

      1. Sofia skriver:

        Eller hur.
        Ärligt talat tror jag Foki hade goda intentioner med sitt klädmärke och butik men var ung och oerfaren och verkade inte ha rätt hjälp omkring sig med att få allting att fungera.

        En del tycker ju det är hennes fel personligen om kläder inte kom fram som var beställda. Är väl snarare den som packade beställningen eller posten som man får skylla på. Tycker också att folk kan släppa det där för Foki har iaf försökt göra rätt för sig sen.

      2. ah skriver:

        Varför inte lyfta det här inlägget?
        Ptja. Kanske för att Foki är så skenhelig att det gör ont?
        Att hon skulle ha gått in och hjälpt dem som blev lurade på pengar är bara bullshit. Kallas att försöka släta över. Jag vet 3 unga tjejer som aldrig fick några saker trots upprepade försök att ta kontakt med ”fokiwa”.

        1. Mmm skriver:

          Ah jag känner 10 tjejer till som inte har fått sina grejer från Fokiwa, NOT! Du fattar väl hur lätt det är skriva sånt på internet? Vi är så pass gammal här med vett i huvudet, vi vet att man ska ta allting med en nypa salt speciellt från människor som har nedlåtande ton som du. Det här är välgörenhet, om man ser att folk gör gott för samhället ska man lyfta det inte vara en surpuppa.

          1. ah skriver:

            Varför skulle jag skrivit min första post om jag inte kände någon?

            Vem är det som är en surpuppa och letar fel här egentligen?

    2. Anonym skriver:

      Vissa på den här bloggen kan fan aldrig någonsin släppa saker. Roliga människor ni måste vara irl…..

      1. ???????????????? skriver:

        Jag vill veta när svaren på tyras frågestund kommer?????????????

        1. Matilda skriver:

          Haha skämta inte, de kommer hoppa på den…

        2. Anonym skriver:

          Och vart är flåååååååårrrr??!?

          1. Anonym skriver:

            *Flöööööööör 😉

        3. M skriver:

          Det har hon ju berättat maaaaassor av gånger ju! NOT.
          Hon jobbar på sin super-duper, vrålsensationella, världsbästa, hypersmarta, megaklistriga vårkollektion nu .. och nylanseeeering.
          -Vem faaaan har tid att fokusera på så världsliga ting som befintliga kunder, läsare och vart djuren håller hus?

  2. Anonym skriver:

    Fantastiskt! Har lite svårt för Foki, men det här var verkligen ??❤️

  3. Anonym skriver:

    Tyra, Dessie, DennisM och Catrin Hedlund borde verkligen bli mer som Foki!

    1. Sandrra skriver:

      Förvaret inte tala om Blondinbella, där finns det pengar att skänka!

      1. M skriver:

        Gör hon inte det redan då? Måste allt tryckas upp på bloggar för att det ska räknas?

  4. Anonym skriver:

    Var har hon fått sin förmögenhet ifrån? Känns inte som hon är en jättestor bloggare? Rätta mig gärna om jag har fel

    1. S skriver:

      Allt är ju så otroligt mycket billigare i Thailand. Att bygga ett stort fint hus går inte på många hundra tusen.

      1. Lizzy skriver:

        Jag har också varit jävligt nyfiken av Fokis förmögenhet tidigare efter jag såg hennes lyxresor, första klass, livsstil och listan fortsätter. Hon säger liksom inte varje dag hur framgångsrik hon är som Blondinbella. Jag hade lite svårt att lista ut vad hon faktiskt tjänar pengar på. Men jag började läsa hennes blogg för ett par månader sen, lyssnat och läst hennes intervjuer, fick reda på ganska mycket och fått mycket bekräftat hur det egentligen ligger till i Thailand o.s.v. eftersom min mamma kommer från Thailand. Tydligen äger Foki jättemycket mark kring Isan provinsen i Thailand. Jag läste nånstans att hon har tillgångar på över 100 Rai som motsvarar 16-20 hektar, hon kanske äger ännu mer mark nu? Mycket mark är i hennes hemstad som är en av Thailands största städer efter Bangkok och är mest växande just nu. Hon svarade bl.a. på en frågestund (http://www.fokis.se/2016/12/09/svar-pa-10-fragor/ ) hur mycket hennes mark som hon precis skänkte till välgörenhet var värd, hon sa att det är kring 350-380k svenska kronor per rai, det är 25 rai så resultatet blir då 9,5 miljoner svenska kronor!!!!!!!!!!!!! Jag frågade min mamma om det kan kosta så där mycket och hon sa ja, i den provinsen kostar mark så mycket och inne i stadskärna ännu dyrare. Så jag gissar vilt nu att Foki kan ha tillgångar på minst 50 miljoner svenska kronor!

        Jag frågade också min morbror hur mycket det kostar att bygga ett sånt där hus som de ska bygga eftersom han driver en byggfirma i Thailand och han sa bra hus kan kosta 1-2 miljoner bath (500 000 svenska kronor) men huset i deras skala med pool, ett till hus till personal ligger runt 10-15 miljoner bath (4-5 miljoner svenska kronor) att bygga. Inredningen är inte inräknat. Han sa att det kan kosta mer om de ska ha marmor golv och sånt, beror helt klart på vilka material de väljer. Och Foki ska bygga huset kontant!

        Jag är typ hemlig kär i Foki. Hon skriker liksom inte hur mycket pengar hon faktiskt har som andra bloggare där de markera med fettext ”Jag åker business class”, oops köpt en ny chanel väska o.s.v. Jag tror att folk med pengar på riktigt håller sig lite låg. Foki skriver om hennes liv men sällan om hennes ”pengar” och har vettiga förhållanden till hennes pengar. Hon är väldigt jordnära samtidigt som hon hjälper andra i nöd. Nu har jag satt ihop allt det här själv och vi vet fortfarande inte hur mycket pengar Foki faktiskt har. Känner mig lite hemsk som gräver i det här men jag är så jävla nyfiken! FAN!

        1. Gillar också Foki! skriver:

          Jag har för mig att hennes mamma är rik. Tror att hon äger en kedja med restauranger. Någon får gärna rätta mig dock!

    2. Sandra skriver:

      Hon har väl även en rik familj? Sedan kanske sponsorer till projektet. Finns många sätt att starta välgörenhetsorganisationer 🙂

      Mycket fint gjort av Foki!

  5. Mia W skriver:

    Tycker hon verkar vara en väldigt fin människa, empatisk och generös. Hon har möjlighet att göra skillnad och gör det. Är verkligen inte alla, som faktiskt har pengar att hjälpa andra, som gör det. Föredöme❤?

  6. vivi the one and only skriver:

    Tyvärr. Men hennes block var bättre när Ricky bloggade åt henne. Nu är typ allt Cringe-varning.

    Bra engagemang men jag tycker bloggen är så enformig.

    1. vivi the one and only skriver:

      Blogg ska det givetvis stå

    2. Anonym skriver:

      Tycker likadant fast om dina kommentarer 🙂 alltid lika bittra typ

    3. Helena skriver:

      Är det bara jag som tycker att hennes blogg var typ hjärndöd när Ricky hjälpte till med den? 3 rader och några bilder. Ytlig till max. Man fick inte lära känna den riktiga Foki. Nu skriver Foki mer djupa inlägg lite till och från. Hennes feel good inlägg diggar jag! Snygga bilder har hon i bloggen nu också, fattar inte varför många tycker att bilderna var bättre förr? Går man tillbaka i arkivet från 2010 och jämför med nu ser man hur stor skillnad det är på Fokis blogg att den är bättre nu än förr i alla hästlängder! Min åsikt dock.

  7. anonym skriver:

    Gillar också Foki hon hyllar sina läsare ofta jag skulle själv om jag vann pengar hjälpa utsatta. Är nöjd med det jag har. foki har en mysig blogg men handlar lite för mycket om företagandet. Men skulle gärna vara vän med henne.

  8. Falsk? skriver:

    Det är lätt att vara generös med andras pengar 😉

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg