Alexander Pärleros mitt i dramat..

11:30 8 Apr 2017

Alexander Pärleros/Ida Warg:

Alexander Pärleros – Ida Wargs pojkvän och grundaren till Framgångspodden – skriver nu på Instagram om hur nära han var att bli påkörd av den lastbil som igår gasade Drottninggatan fram och hade ihjäl minst 4 personer.

Så är skriver Ida på sin blogg.

Igår 14.43 så ringde min pojkvän mig när jag var på gymmet för att prata med mig medan han tog en promenad hem genom Stockholm. Helt plötsligt blir det tyst i telefonen och jag hör bara nej, nej nej, det här är inte sant. Det här är det sjukaste jag sett! Jag frågade vad han menade och det blev helt tyst i telefonen. Sedan får han fram att han ser döda människor och en människa utan ben. Jag trodde fortfarande att han skämtade men fattade snart att så inte var fallet när han började prata med andra människor om vad som hänt. Mitt hjärta stannade och tänkte direkt terror! Jag fick ingen kontakt med honom utan sa bara spring spring spring. Han sprang mod Odenplan och tog en taxi hem.//Ida

Igår vad Alexander med som ögonvittne i diverse media och nu skriver de alltså själva om det ofattbara.

Jag minns när Gina Dirawi var sekunder från att skadas av den självmordsbombare som detonerade en sprängladdning på Bryggaregatan 2010.
Den stollen hade bara ihjäl sig själv och det var knappt men nu har det alltså hänt – nu har terrorn skördat oskyldiga offer.

Idag går mina tankar till offren och dess anhöriga och jag vill be er allra ödmjukast att inte diskutera rasism, motiv, vem som ligger bakom osv här på min blogg. 
Om det behövs kommer jag sätta alla kommentarer på moderering.

28 kommentarer | “Alexander Pärleros mitt i dramat..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. S skriver:

    Började gråta när jag läste hur nära M. Graaf och hennes barn var att bli överkörda. Stackars barn. Man kan bara gissa sig till hur många som lider psykiskt efter det som hänt. RIP alla oskyldiga människor, tänker på era anhöriga.

  2. Anonym skriver:

    Du har redan skrivit om detta, sluta upprepa dig.
    Och fann det lite intressant att Alexander fick hela grejen att handla om sig själv, väldigt osmakligt

    1. Bloggbevakning skriver:

      Nej, jag har inte skrivit om detta tidigare.

    2. J skriver:

      Vem som helst som hade varit med om det här skulle nog få det att ”handla om sig själv”. Tror du människor tänker rationellt när sånt händer? Såklart man kopplar det till sin egen överlevnad.

    3. 📍 skriver:

      Osmakligt? Han beskriver ju sin egen upplevelse. Det har han absolut rätt till. Alla som var där bär på sin egen historia kring detta nu och alla har lika stor rätt att uttrycka sina känslor.

  3. A skriver:

    Människor i vårat eget land har blivit bragda om livet pga någon som vi själva valt att släppa in och det enda du vill poängtera är att man inte får fokusera på vem gärningsmannen är? Hur är det fatt eg.?! 😔

    1. J skriver:

      Om du tror att terrorism är ett resultat av att ”vi har släppt in någon” är du nog textboksexemplet på högerpopulismens manipulerade följare.

      1. A skriver:

        Nej, men däremot är jag inte lika naiv som dig. Just denna händelse är ett resultat av just islamistisk terror och är ett exempel på hur snett det kan gå när hjärntvättade vänstervridna personer, som dig, vägrar se sanningen för vad den är.

        1. M skriver:

          Jag förstår att din ryggradsreaktion är att slänga ut alla invandrare med minsta koppling till islam. Men förklara gärna hur vi skyddar oss mot infödda svenskar som radikaliseras och genomför terrorattacker i Europa?

          1. A skriver:

            Tror du helt ärligt att infödda svenskar skulle radikaliseras till islamister om det inte fanns några islamister här att bli radikaliserade av?

          2. B skriver:

            Tror du ”a” att Sverige blir frånkopplat från resten av världen bara för att gränserna är stängda? Det är som att säga att man inte kan råna en stängd bank.. hur värvade isis människor från Sverige? Knackade dörr? Tänk lite.

        2. J skriver:

          Det jag menade var att terrorism inte uppstår i ett vacuum. Stämpling av muslimer, rasism osv. föder motreaktioner. Att skrika högljutt om att det finns enkla lösningar (dvs. att sluta ta emot flyktingar) konstruerar islam som roten till allting, trots att det egentligen är en dubbelsidig påverkan det är fråga om.

          1. M skriver:

            Min fråga var till A som skrev av det hände pga ”någon vi valde att släppa in”. Önskar verkligen att det här kommentarsfältet var organiserat bättre….

          2. A skriver:

            Vad har du för bättre förslag än att inte ta emot fler?! Något konkret? Skulle gärna vilja veta!

          3. J skriver:

            Mina förslag: motverka rasism och utslagning. Detta sker inte genom att en hel heterogen grupp människor stämplas som onda, terrorister osv. Vi måste börja se människor som människor!

            Hur hade du själv sett på dina möjligheter att leva ett värdigt och hederligt liv om det hela tiden fanns människor som gav dig en stämpel?

      2. Sabina skriver:

        Det är inte direkt en hemlighet att IS smugglar in sina terrorister med flyktingar. Den som påstår något annat är naiv.
        De är till och med de flyktingar som pekat ut terrorister som de stött på i länderna de har flytt till, förklädda som flyktingar. Sorgligt men sant.
        Såklart vi inte kan eller ska sluta hjälpa de som flyr krig och terrorism, men vi måste ändå vara medvetna om riskerna och vi måste ha ett fungerande system när det gäller vårt mottagande.

        1. M skriver:

          Och de som växer upp här och ändå radikaliseras? Hur gör vi med dem?

  4. Anonym skriver:

    Det som har hänt är givetvis skithemskt och en tragedi för de inblandade och de avlidnes familjer, men jag kan ändå inte låta bli att bli glad över att vi har så otroligt dåliga terrorister här. Snubben som sprängde sig själv utan att skada någon annan och nu ett dåd som skördade fyra offer. Det är fyra för mycket, givetvis! Men man kan göra mer skada med en bil på en motorväg.

    Skithemskt, men tack och lov för inkompetenta terrorister med dålig planering

    1. A skriver:

      Jo, något positivt iaf 😉

    2. The real Anonym skriver:

      Fruktansvärt osmaklig och respektlös kommentar. Hade du skrivit samma sak om det var din mamma/pappa/bror/syster som låg där död på marken?

      1. Anonym skriver:

        Då hade jag förmodligen inte hängt här…
        Men när jag var med om en bilolycka som skadade människor för livet samt tog människors liv var jag ändå glad att det inte var fler inblandade. Vi hade kunnat krocka med en buss full med folk, till exempel.

        Jag ser inte problemet med att vara glad och tacksam för att det inte var värre

  5. Jennifer skriver:

    Han kanske inte behöver beskriva hur han såg döda människor ligga på gatan med bortslitna lemmar… DET är osmakligt om man ska säga att något är det.

    1. Aa skriver:

      Tyvärr så var det väl det han såg, och det var hans sanning. Ibland kan sanningen vara hemsk. Krig och terror ser ut så. Inget vi ska försköna. Mina tankar går till alla offer och deras anhöriga.

      1. Anonym skriver:

        Fast man får ändå tänka hur man väljer att uttrycka sig öppet på sociala medier. Man behövde inte nämna det i minsta detalj. Bara för att det är sanning behöver det inte betyda att han har ett fri pass på att uttrycka sig hur han vill

        1. Anonym skriver:

          Nä. Tyvärr har du fel.
          Man får alltid berätta sin historia.

  6. Anonym skriver:

    Låt inte hatet vinna 💜

  7. wigwag skriver:

    Om jag ska hobbypsykologisera lite så var den här situationen säkert minst lika jobbig för flickvännen som för killen. Kan absolut mest leva mig in i hennes bisarra situation av overklighet varvat med tystnad. Tur han hade som kom hem. Många blev kvar vad jag förstått.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp