Att inte ställa frågor man inte vill få svar på.

17:00 19 Apr 2017

Elaine Eksvärd:

Aldrig mer ställa nyfikna frågor till Gustav som jag egentligen inte vill ha svar på. Han kanske svarar. Han gjorde det igår och jag kunde inte värja mig. Jag ställde en massa frågor och tänkte ”SVARA INTE” men kamouflerade det med ett pokerface. Han svarade och svartsjukan som väcktes i mig. Hur dum kan han vara som svarar, tänkte jag. Men rätt tanke är ju ”Hur dum är jag som frågar?!”.//Elaine

Åh, varför gör man det?
Ställer de där frågorna men egentligen inte vill ha svar på men som ändå gnager i en?
Är det en inneboende självplågare vi alla har inombords eller är vi som gör sånt här en speciellt liten grupp av dårar?

Jag har själv frågor som jag vill ställa men som jag kanske inte riktigt vill höra svaret på:

Älskade du din förra matte mer än du älskar mig?
Var hon bättre på att klappas?
Att du fick mer mat vet jag redan men var den godare?

Ni vet, allt sådant som gnager på ens hjärta.

Någon mer än jag och Elaine som tillhör denna grupp?
Och VARFÖR GÖR VI DET?

Vad är det dummaste ni frågat någon där ni egentligen inte velat veta svaret?

33 kommentarer | “Att inte ställa frågor man inte vill få svar på.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sanna skriver:

  Fick du se facebook konversationen som Moa skulle bjuda in dig till?

  1. M skriver:

   Undrar samma sak!

   Ditt ”call it bullshit”-inlägg blir väldigt märkligt om du inte kommer med en uppföljning. Dina 180 graders vändningar är väldigt märkliga överlag då du inte har hållbara belägg.

  2. Bloggbevakning skriver:

   Nope

   1. Anonym för en dag eller två skriver:

    Varför? Fick du ingen inbjudan eller vad? Har du hört av dig till henne och kollat om något gick fel?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Med tanke på att man kan radera enskilda rader i en konversation så vet jag inte vad det skulle göra för skillnad. Det är enkelt att manipulera FB-konversationer insåg jag idag när jag provade.

     1. Anonym skriver:

      Nja. Jag har testat! När man bjuds in ser man allting. Och om man raderat något i en konversation försvinner det bara på ens egen Facebook – testade för att jag skrivit något lite olämpligt i en konversation där vi skulle bjuda in ytterligare person, och det jag raderade försvann bara från min Facebook, så vi fick göra en ny konversation

      1. Bloggbevakning skriver:

       Ah! Kanske därför jag inte bjudits in då.. =)

 2. D skriver:

  För att man vill veta om det är så att hen älskar en mer eller vad det nu kan vara, så länge det är till ens fördel. Så fort det är något som man inte var beredd (eller ville höra), så blir man ju arg för att man frågade. Helst så undviker man ju att ta på sig ansvaret att man frågade utan gärna skjuter över det till någon annan. Det är jättedumt och jag förstår inte heller men det är väl ungefär som att man inte kan låta bli att pilla på sårskorpor när man vet att man inte ska göra det för att det kan bli ett ärr sen..

 3. Mira skriver:

  Jag kan aldrig hålla mig från att fråga om föredetta sex partners. Alltså jag vill ju inte veta alls, så varför frågar jag? Sen är jag också världens mest svartsjuka person, så helst ska svaret vara ”jag har aldrig legat med någon annan, jag har aldrig ens SETT någon annan än dig”. Dröm mannen eller kvinnan skulle då alltså ha växt upp ute i skogen helt ensam 🙂

 4. Anonym skriver:

  Frågade min expojkvän om han köpt sex någon gång. Svaret gjorde att jag bröt upp med vad jag trodde var mannen i mitt liv, värderade min människosyn högre och ångrar inte beslutet en sekund fastän jag saknar idioten ibland.

  1. Petra skriver:

   Aj, vilken nit. Vilken tur att du frågade när du gjorde och inte efter 10 år eller så. Bra val tycker jag.

   1. Anonym skriver:

    Sant, men lyssna på det här då.
    Detta frågade jag efter ca 2 år då jag av någon anledning fick en aning om att fallet kunde vara så.
    När vi precis börjat träffas frågade vi varandra om antalet sexpartners och han rodnade och sa 3.
    ”Vill inte du ska tycka jag är mesig eller oerfaren..” sa han.
    När jag då 2 år efter frågade varför i helvete han ljugit för sa han:
    ”Men horor räknar jag inte som sexpartners, då hade det ju blivit flera hundra!”
    Där kan vi snacka om att inte veta om man skulle skratta eller gråta, sweet baby jesus

    1. Petra skriver:

     Men vafan?! Varför skulle det inte räknas som sexpartners, vad vad det han köpte isf? Han hade verkligen avhumaniserat dem totalt… oavsett, good riddance…!

     1. Anonym skriver:

      Ja precis som du säger, avhumanisering..
      Riktigt obehagligt faktiskt!
      Ja, asbra! 💪🏼

    2. A-K skriver:

     Hade han alltså köpt sex av flera hundra personer? Wow…

     1. Anonym skriver:

      Yes, utövare av motorsport som tränar utomlands ca 8 månader på ett år, kan säga att det är rätt vanligt i den kategorin😖

    3. Ninja skriver:

     Heter ditt ex Jonas? 🙈

     1. Anonym skriver:

      Nix 😉

     2. Nyfiken skriver:

      I vilken stad hör denne Jonas hemma?

 5. Y tho skriver:

  Mitt ex svarade alltid sjukt ärligt på allting och det var nytt för mig, jag frågade om allt möjligt och kände en sting av svartsjuka då och då. Men jag var ändå tacksam för ärligheten. En kväll frågade jag mest på skoj ifall han skulle välja mig oavsett vad och han sa nej. Det blev en sår som blev infekterad och tog slut på oss. Jag ångrar det men ändå inte, nu har är jag gift med en man som är precis lika lojal som jag 😊

  1. Petra skriver:

   Men asså… framför ALLT? Oavsett om man är en terrorist som sprängt oskyldiga? Oavsett om man blir misshandlad av kärleken ifråga?

   1. Y tho skriver:

    Ja, fast nu var det ju rimliga saker, det var ju inte så att jag blev sårad för att han inte skulle välja mig om jag mördade hans mamma.

 6. Deyndra skriver:

  I relate so much, Camcam! 😉 Jag brukar fundera på det med min kisse också, men jag har kommit till att jag är nog en bättre matte eftersom de innan har misshandlat min fina katt. 😡 >.<

 7. Hanna skriver:

  När jag och min kille drog på semester ihop för första gången så delade vi på en flaska vin (kan ha blivit 2 flaskor) när vi hade kommit fram, och jag kom med den briljanta idén att spela tonårsleken ”jag har aldrig” :))))))))) vem.fan.är.jag. Det var en jätterolig idé till en början, slutade däremot med att min kille stormade ut ur rummet när frågan ”jag har aldrig haft sex med fler än 1 person på samma kväll” han gillade inte svaret jag angav:)))))) men till en början hade vi i alla fall kul!!!!

  1. Silverräven skriver:

   Åh Gud, gjorde samma sak. Att vara ärlig uppskattades inte.

   Sen är min man sån som frågar saker han inte vill ha ärliga svar på. Han tränar mycket och frågar ofta ”ser jag tjock ut”.. Tycker jag det så svarar jag Ja. Vet inte hur många gånger jag sagt att han inte ska fråga saker han inte vill ha ärliga svar på.

 8. Anonym skriver:

  Haha, senast idag frågade jag min man om han tyckte att jag har hängbröst. Blev inte jätteglad över svaret ”njaej, inte så värst”.

  Du ska ju säga ”nej”, ditt spån 😛

 9. Anonym skriver:

  Frågade vad min dåvarande pojkvän tycker om min familj 😬😬😬 Fick VERKLIGEN inte det svaret jag ville ha. Gjorde slut pga att han uppenbarligen har FEL och dålig smak😂

 10. Deo skriver:

  Jag vill hellre ha ett ärligt svar som en knytnäve i ansiktet än en lögn som en smekning.
  Är mitt uppe i en skilsmässa nu och jag har ställt många frågor som jag kanske inte velat ha svar på… men hellre den brutala sanningen som sagt.

 11. Anne skriver:

  Tyckte detta var brutalt roligt (”att du fick mer mat vet jag, men var den godare?”) 😂😂 Jag är en sån som vill veta aaaallt (men vill också att svaren ska vara RÄTT haha). Just därför jag är så jävla glad att varken jag eller min sambo har haft sex eller ens kysst någon annan än varandra. Det låter kanske sjukt (typ sekt?), är ju inte direkt vanligt kanske. Men ska tillägga att vi träffades när vi var väldigt unga.

  1. Anonym skriver:

   Ja det låter ärligt talat lite ohälsosamt. Det där med svartsjuka är ingen bra grej. Men så länge ni får det att funka är det ju bra, tänker mer på hur svartsjuka verkligen kan förstöra förhållanden…

   1. Anne skriver:

    Vad tycker du låter ohälsosamt? Förstod inte riktigt 🙂 Svartsjuka har vi ingen (av logiska skäl), sen om jag skulle vara en svartsjuk person om jag gavs anledning att vara det.. säkerligen. Och jag håller med dig, svartsjuka är ingen bra grej!

 12. Ksmb skriver:

  Är så nöjd med att jag numera lever i ett förhållande som är ”monogam-ish”, som Dan Savage sa… vi är inte svartsjuka på det viset alls. Min snubbe gillar att se mig njuta med andra ibland, kan ju inte bli bättre 😉

 13. Plumbob skriver:

  Play stupid games, win stupid prizes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla