Dags för mer pepp!!

13:30 27 Apr 2017

Lady Dahmer:

Häromdagen var ni fantastiska på att peppa Ellen som behövde en liten boost och nu är det dags igen!
Alla människor (de flesta i alla fall) har bra och fina kvalitéer även om man inte tycker lika om allt och jag blir lite tung i hjärtat av att läsa att Dahmerskan verkar ha haft en riktigt dålig dag igår där hon kände sig dålig på typ allt.
Sådana dagar har nog de flesta av oss och då är det extra härligt att få höra pepp och uppmuntrande tillrop för att komma ihåg att man faktiskt är ganska bra ändå!
Se det här som Bloggbevaknings version av Elle Woods ”snap cup”!

Samma uppmaning som gällde på inlägget om Ellen gäller givetvis här också.
Skriv något snällt, uppmuntrande eller bara tjooooa lite!

Har du inget snällt att säga i nuläget – skrolla dig då vidare är du snäll!
*skrolliskrolliskroll*

Jag kan börja!

– Jag tycker Lady Dahmer har fantastiskt hår.
– Jag har lärt mig en massa om feminism av henne.
– Hon har en väldigt fin planta hemma. 🙂
– Hon har en superbra radioröst.
– Hennes tavlor är grymma och jag skulle gärna vilja ha en här hemma.
– Hon får mig att tänka i andra banor även om jag inte alltid håller med henne.
– Jag gillar sättet hon uppfostrar sina barn på och verkar vara en bra mamma.
– Hon är bra på att skriva.
– Jag avundas hennes sätt att ha principer.
– Hon är en intressant person som jag gärna skulle vilja lära känna närmare även fast hon inte gillar mig något vidare just nu.
– Hon är fin ”medkatt”.

Så! Nu är det er tur!

65 kommentarer | “Dags för mer pepp!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. sara skriver:

  Hon verkar som en superbra mamma! Jag lyssnar på Penntricket just nu, avsnitt 6. ”Alla är ätstörda” Och jag gråter typ. Så jälva befriande!! Älskar dig LD!

 2. Maria skriver:

  Jag uppskattar VERKLIGEN att LD alltid lyfter fram barnens behov framför de vuxnas. Det märks att hon är duktig på ankytningsteori, barns utveckling och behov och hon är lika bra på att förmedla den kunskapen till andra i sin blogg. Det gör mig alltid lika varm i hjärtat när jag ser det på hennes blogg 💗💗💗

 3. Jennifer skriver:

  Jag älskar hur LD får mig att öppna ögonen för sådant jag aldrig tänkt på, många ”aha-upplevelser”. Älskar sättet hon verkar uppfostra sina barn på och önskar att jag också kan bli en sån bra mamma för det är fan inte lätt att ha ansvar över ett litet liv och lägga grund för goda värderingar och försöka vara medveten om ALLT! Jag älskar hur hon inspirerar mig iaf.

  Hon verkar även vara en grym kock och ha en mysig familj. Älskade när hon sände live varje dag då hon lagade middag, var så jäkla mysigt 😉

  1. Anonym skriver:

   Det var verkligen så mysigt. Hade en skitdag och kände mig ensam men hennes live fick mig varm i hjärtat. Hon är verkligen en fin människa den där Dhamer ♥

 4. J skriver:

  Även om vi är väldigt olika politiskt så beundrar jag LDs mod att våga vara sig själv och stå för sina åsikter och så tycker jag hon är väldigt snygg också!

 5. J skriver:

  Jag tycker om Lady Dahmer för att hon har fått mig att inse att jag inte behöver vara snygg för att ha ett värde.

 6. Sofia skriver:

  Jag beundrar LD som mamma, att hon alltid sätter barnens behov först. Hon kämpar för att världen ska bli en bättre plats för barnen att växa upp i.

 7. m skriver:

  Jag tycker tycker LD är en riktig hjälte som alltid står upp för vad hon tycker!

 8. Sek skriver:

  Älskar LD. Bäst radioröst, intelligent och pedagogisk i sina texter. En av de som gjort allra mest för feminismen de senaste åren.

 9. ABCD skriver:

  Håller oftast inte med henne i de politiska frågorna men LD verkar vara en helt underbar mamma åt sina barn. Det märks att de får växa upp med mycket kärlek, lek, sagor, god mat och uppmuntran att vara sig själva.

 10. S. skriver:

  Jag älskar LadyD för hennes tankar kring husefridssex. Det var viktigt för mig att få läsa. Har sparat en text hon skrev och läser den lite då och då för att påminna mig själv.
  Kärlek till LD! ❤

  1. Anonym skriver:

   Kan du länka? Blev nyfiken 🙂

   Själv beundrar jag LD för hennes kampvilja; att hon vågar, men framför allt orkar(!) ta strid för sina principer och åsikter i det hetsiga, många gånger otrevliga, rena käbbel-klimat som vi faktiskt har på internet ibland. Och på toppen av det ha ork och energi att vara en så viktig, stabil och kärleksfull del av sin familj. Miss Decibel, var får du alla ord ifrån? 😉 Men framför allt, varifrån får du all ork? Starkt som fan, tycker jag. Heja!

 11. M skriver:

  Så vacker

 12. B skriver:

  Halkade som av en slump in på hennes insta för några månader sedan och den ironiska texten i hennes bio ”mig blir du snart kär i” blev verklighet. Kollat alla hennes livesändningar och hon har breddat mitt perspektiv och min förståelse.
  Tycker verkligen om henne som person, hon har ett sånt himla fint väsende på något vis… ❤️

  1. Jeanette skriver:

   Fast just ”mig blir du snart kär i” har hon ju snott rakt av från Nanna Johansson! För övrigt en briljant person på många sätt så alla: kolla upp Nanna och njut<3

   1. B skriver:

    Vadå har hon patent på den meningen eller?

    1. Jeanette skriver:

     Antagligen tillräckligt värdefullt formulerad ( och megakänd) för att LD skulle göra den till ”sin formulering”!! 😉 Var det inte just det du själv tyckte var så himla bra formulerat och så till den milda grad att du faktiskt blev lite ””småkär i na’…?!
     Nanna Johansson är ju en klassisk nutida feminist med briljanta texter, aldrig aggressiv eller otrevlig och dessutom en sjuhelsickes bra komiker och författare. Ett tips är att alltid kolla upp källan, inte låta sig förföras av den som syns och hörs mest och i synnerhet inte någon som snor bra oneliners utan att ge cred till upphovshen! Nanna är THE Queen👑

 13. Anonym skriver:

  LD har haft en enorm betydelse för min feministiska utveckling. Jag har aldrig utseendeångest längre, mycket på grund av hennes grymma jävla engagemang i att förmå kvinnor acceptera sig själva.
  Hon är även en grym skribent. Jag kan verkligen hajja till av hennes rubriker, men när jag läst färdigt inlägget håller jag i princip alltid med.

 14. Husky skriver:

  Heja LD!

 15. Marielle skriver:

  Hon är en fantastisk stark kvinna som driver jämställdheten närmare. Det är många som har öppnat ögonen och ser världen på ett annat sätt än tidigare. Du är bäst 🥇

 16. SS skriver:

  Jag och min syster pratar ofta om vilken förebild hon är för många feminister. Hon har nog startat många nya tankegångar hos folk, även hos mig.
  Hon har som någon skrev ovanför ett vackert väsen. Verkar vara en mild och klok människa och även en grym mamma!

 17. Petra skriver:

  Natashja har gjort väldigt mycket för min feminism, hon skriver väldigt bra, målar fantastiska tavlor och har framför allt gjort mig till ett bättre mamma! Tack!

  och neeej, jag har ju för f-n inte ens skrivit en kommentar här senaste dagarna, vadå postar för snabbt…!!

 18. Sofie skriver:

  LD är fantastisk på flera sätt, många har ni nämnt ovan. Just som mamma tycker jag att hon verkar helt grym, sätter alltid barnens bästa först och hennes känslor kring barnen känns alltid så stora och äkta. Sedan den ytliga delen, hennes hår är ju to die for!! Vacker i övrigt också men just håret! Håller med CamCam om att hon har en härlig radioröst, hon låter verkligen genuin och dessutom gillar jag att hon pratar så lugnt. Kan tänka mig att hennes barn somnar på typ 1 min vid nattsagan 🙂 (inte för att jag somnar av podden nu alltså, så att ingen missuppfattar det)

 19. Mia skriver:

  Jag beundrar LD för att hon vågar gå emot normen och dessutom gör det med huvudet högt!

 20. Susawoo skriver:

  Om jag kan få barn hoppas jag att LDs inlägg finns tillgängliga. Hon är så bäst på barnuppfostran.

  Och generellt en bra tillgång för samhället. Love you!

 21. Awa skriver:

  Hon viker sig inte det är bra om man ska gå längst fram i ledet. Snygg är hon och en jävel på att formulera sig 😉

 22. Mia skriver:

  Lady Dahmer har lärt mig så otroligt mycket och jag är så glad över att hon finns och orkar ta strider! Hon har fått mig att acceptera min kropp och att acceptera att det är ok att bara finnas! Hade jag sätt LD på stan hade jag velat ge henne en stor kram och säga tack ❤️

 23. Silverräven skriver:

  När Radio Ett fanns så hoppades jag ofta att Cissi hade med LD, det var de bästa programmen. Lärde mig mycket om feminism där.

 24. R skriver:

  Jag har läst LD:s blogg i typ sju år och det har varit så viktigt för min feministiska analys. Jag har älskat hur hon har lyft prostitution, husfridsknull, hur störd vår ätnorm är, och hon är en stor föräldraförebild! Önskar seriöst att jag haft en mamma som hon när jag var barn.
  Dessutom är penntricket en så sjukt bra podd! Lyssnade på podden med Lillelördag idag och shit vad härligt det var!
  Tror att Lady Dahmer är så jävla mycket viktigare för många feminister än hon kan föreställa sig. Är henne så tacksam för att hon obevekligt står på kvinnors sida <3

  1. anonym skriver:

   Ursäkta men vad säger hon om husfridsknull jag är jätte nyfiken?

 25. Linnéa T skriver:

  För att LD fick mig att inse att jag var feminist så mycket tidigare än vad jag annars hade gjort.
  För att hon har varit en person att ”hålla i handen” när det har varit läskigt i över åtta års tid.

 26. S skriver:

  Jag älskar hur hon får mig att fundera kring ideal och hur jag ser på min kropp genom att säga att det är okej att vara tjock och äta gifflar till lunch. Jag är så ätstörd så jag uppskattar att läsa såna inlägg och ifrågasätter mina egna tankar och matbeteende.

 27. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Jag uppskattar LD bl.a. för att, trots att många inte förstår att det är så, hon alltid är villig att lyssna och har noll prestige att hålla fast vid vad hon tyckt innan utan alltid är villig att omvärdera och ändra sig. 💚

 28. Lisen skriver:

  Ja tänkte på det första man ser . Vilket hår,vilket fint ansikte!

 29. anonym skriver:

  Hon behövs. För o visa att vi är alla fina och får ta plats. Och gå lite djupare änn många bloggar. Så trött på många som försöker vara perfekta det är inget o sträva efter. Det är bara jobbigt. Ge apan i dej en chans. O njut mer av livet. Kärlek.

 30. Sara skriver:

  Ja ibland blir jag fullkomligt tokig på henne men ofta har hon också så himla rätt, exempelvis vad gäller viktfixeringen i media. Har en liten dotter och detta engagerar verkligen.
  Men en sidofundering: hade det varit mindre ok för vissa (av oss) feminister tror ni att skriva hur snygg LD är under rubriken pepp om hon hade varit mer ”klassiskt snygg” (dvs smal osv)? Bara nyfiken på vad ni tycker (och om jag har tur på vad LD tycker). Hade det uppfattats annorlunda?

  1. Anonym skriver:

   Under den blonda och smala Ellens peppinlägg så var det också positiva kommentarer om utseendet, så att Lady Dahmer får kommentarer att hon är vacker är inte pågrund av sin övervikt. Såg inte heller att det var några feminister som reagerade negativt på utseende kommentarerna vare sig till Lady Dahmer eller Natacha.

   1. Anonym skriver:

    * Ellen istället för Natacha på sista meningen.

 31. S skriver:

  Håller inte alltid med LD men hon är en fantastisk konstnär och hennes hår är to die for 😍

 32. Sara skriver:

  Hon var verkligen fått mig att öppna ögonen gällande min egen feminism! Hennes och Cissis podd borde vara en del av samhällskunskapen i skolan!

 33. erica skriver:

  Jag beundrar henne gör att hon ställer saker på sin spets och ifrågasätter invanda mönster. Hon har fått mig att stanna upp och ändra mening så många gånger vilket har gett mig en annan självkänsla. Jag har behövt henne genom alla år för min kroppsuppfattning, för att lära mig om feminism och nu för att ha en förebild som förälder. Hon verkar så genomsnäll och som en mamma som verkligen sätter barnen främst!

 34. Palia skriver:

  Jag gillar LD även fast jag kan bli tokig på henne ibland haha. Dock brukar jag hålla med henne i det mesta och tycker att det hon gör är väldigt bra och viktigt. Även fast vi inte är överens ibland så beundrar jag henne iallafall. Hon ör bra på stt uttrycka sig, argumentera och hon skriver på ett sätt som gör att set blir enkelt att hänga med.

  Jag diggar LD <3

 35. Anonym skriver:

  Hon har ändrat hela mitt liv. Jag kommer för evigt vara henne djupt tacksam.

 36. Anonym skriver:

  Vi har en del åsiker som är olika och som jag kan störa mig ganska mycket på, men jag har senaste månaderna ändå läst och lyssnat på henne pga nyfikenhet och för att utmana mig lite. Men vi har även en del åsikter som är lika. Annars förutom åsikterna när man har hört och sett henne prata så verkar hon vara en bra och härlig person . Hon ser även väldigt bra ut om man får säga det

 37. Linnea skriver:

  Hon har lärt mig ovärderligt mycket om genusperspektiv på föräldraskap och förskola.

 38. Rebecca skriver:

  Jag blir så imponerad över hur hon orkar! Ta diskussioner igen och igen och igen. Samma viktiga ämnen som hon tar upp. Fantastisk styrka hos henne! Heja!

 39. Lin skriver:

  Jag är tacksam för LD eftersom hon lärde mig hur fucked up mäns relation till smarta kvinnor är. Jag förstår nu att jag är vass men att männen som känner sig personligt kränkta i generella diskussioner eller argt säger emot många gånger gör det för att jag är kvinna. Hon har gjort det synligt för mig att jag kan mina grejer och att mäns reaktion på det inte är ett kvitto på hur on point jag är (eller jo, om de blir arga är jag förmodligen jävligt on point).

 40. Johanna skriver:

  Lady D! Det är på grund av dig som jag, just IDAG, har tatuerat in tecknet för feminism på min kropp! Tack för att du orkar vara en så bra förebild, du är fan guld!

 41. Anonym skriver:

  Men tänk på stackars Engla då, som hade en fuldag igår.
  Hon fick minsann knappt några ytliga komplimanger, för det var väl det som var meningen med inlägget.

 42. Sofie skriver:

  Lady Dahmer har fått mig att se strukturer ur ett djupare perspektiv samt odla mitt manshat på ett positivt sätt.

 43. Vivvi the one and only skriver:

  Håller inte med henne om allt. Men hon är verkligen en fantastiska kvinna ❤🖒

 44. Cc skriver:

  LD verkar populär idag.

 45. En annan S... skriver:

  Jag har inte superkoll på Lady Dahmer och håller kanske inte med hennes åsikter alltid men jag beundrar henne för att hon just vågar uttrycka vad hon tycker. Vidare tycker jag att hon är stark som fortsätter trots allt hat på sociala medier. Hon skapar debatt om viktiga ämnen och förskönar inte sitt liv som många andra kända profiler.

 46. Tess skriver:

  Jag sitter här och äter chips och smulorna fastnar i mina jävla mega tuttar men det känns bara bra tack vare lady dahmer ❤

 47. L skriver:

  LD har lärt mig se världen som den är. Följt henne i många år och hon har gett mig ett oräkneligt antal insikter om feminism och patriarkatet. Kärlek!

 48. Anna skriver:

  Jag tycker LD är så himla bra på att förklara strukturer ur ett feministiskt perspektiv och hon har gjort så mycket för kroppspositivitetet! Tack vare henne är jag okej med valkar och kroppshår. Eller, inte alltid men hon har hjälptid mig att inse att jag inte behöver vara på något sätt för någon annan.
  Och jag tycker att hon är bra på att inse när hon har haft fel. Inte alltid på en gång, med yrkande känslor, men hon kan liksom gå tillbaka och se objektivt på sådant hon skrivit tidigare kritiskt.

 49. Sara skriver:

  Hon har fått mig, som sagt att jag aldrig skulle stå bakom feminismen, till att vara på god väg till att bli feminist.

  Dessutom verkar hon vara en fantastisk mamma! Var fanns LD när jag var tonåring? Hon behövs!

 50. ellen skriver:

  LD är så bra på att fortsätta den feministiska kampen trots att det är jobbigt.. Hon är bra på att fortsätta skriva och att hålla inläggen på en nivå som alla förstår. Tydlig och uthållig och outröttlig förklarar hon för folk som inte fattar, om och om igen. Dessutom grymt bra att hon lyfter det problematiska med ett ötstört samhälle och tjockhat.

  Du är bäst LD, BÄÄÄST 🙂

 51. Emma skriver:

  Fick barn ungefär samtidigt som henne och hennes inlägg om amning och tips om amningshjälpen (fb-sidan) räddade min amning totalt! Gav mig såå mycket kunskap som jag inte ”fått” någon annanstans. Så tack LD, tack för att jag o min lille bebis fick den absolut bästa tiden ihop med en typ perfekt amning. Är dig evigt tacksam ❤️

 52. Egenremiss skriver:

  Väntar med spänning på när ett peppande och uppmuntrande inlägg kommer om t ex Anna Book, Tyra Sjöstedt eller Catrin Hedlund.

  1. Anonym skriver:

   Har redan skrivit min pepp till LD så här kommer min till övriga:
   Anna Book: engagerad och passionerad, och så har hon väldigt fint hår
   Tyra: tycker om att hon bryr sig så mycket om djur, och så är det fint att hon i sin misär vill hjälpa andra att må bättre genom bloggen
   Catrin: du är en brottsling. Du har förstört för massvis med människor. Jag har inget gott att säga om dig.

 53. Emma skriver:

  Jag kallar mig feminist pga av dig Lady D.

 54. Felicia skriver:

  Hon fick en sjuttonårig Felicia att våga sluta raka benen dagligen.
  Tack LD för att du fått mig att inse att jag förtjänar killar som låter mig vara som jag är, tack för att du fått mig att bli bättre på att bemöta barn i min omgivning, tack för att du visar att en inte behöver forma sig efter någon annan ifall det går emot ens vilja. Finns många saker som du sagt som inspirerat mig till att bli en mer självständig och normbrytande människa. <3

 55. a skriver:

  Finner inga ord, hon är bara SÅ bra! Älskar LD!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla