Det händer på Instagram…

16:30 9 Apr 2017

(null)

Katten och hennes kille har delat upp nätterna så att de ena får sova ut när den andra har bebisen. Det känns rent spontant som ett jättebra upplägg men jag är inte säker på att alla mammor där ute skulle vilja lämna sin bebis sida. Skulle du?
(null)

Ja, en dag som denna så behöver i alla fall jag se sånt här. =)
(null)

Våld är aldrig lösningen men försöker du slå en blind kille så förtjänar du att själv få på käften. Jävla idiot!

(null)

Alltså, gud vad jag tycker att Lisa Anckarman är snygg! Riktigt vacker! <3

(null)

Sötnötterna Falciani/Sha-de-de är bara för söta. Jag var en av dem som kanske inte riktigt trodde på deras förhållande i början pga hennes låga ålder men de verkar kärare än någonsin.

(null)

Katten verkar utsövd efter sin bebisfria natt.

(null)

(null)

Jag följer Pernilla ”Pillan” Thelaus på Instagram då jag mår riktigt bra av att läsa hennes texter och se hennes bilder. Hon är en grym fotograf!
För ett år sedan höll hon på att stryka med av sjukdomen Anorexi och idag mår hon SÅ mycket bättre. Ett riktigt inspirerande konto!!

(null)

Bingo åker till Turkiet och gör smygreklam. Chockerande. Not.

(null)

Sigrid Bernson får lite extra kärlek på Starbuck!

(null)

Vårt kära grannland Finland stöttar oss i denna svåra tid. Härligt att se!

(null)
(null)
Kärlek, kärlek, kärlek!

(null)

(null)
Sindy är nyopererad med njurkateter och allt!
Krya på dig önskar jag, THK och Lilla ‘Nöboll!

(null)

(null)

JAAAAAAAAAAAAA!!!!
Hon är tillbaka!
UnicornMeat for president!!!!

51 kommentarer | “Det händer på Instagram…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. anonym skriver:

    Haft njurkateter satt i 3 dagar gjorde fruktansvärt ont nej det vill jag inte göra om.

  2. Karin skriver:

    CamCam!

    Madeleine Ilmruds senaste inlägg, en orgie i självömkan!
    Det är så synd om henne för folk anser att hon är obildad och rasistisk.
    Har skrivit en kommentar men i vanlig ordning kommer den säkert inte att bli godkänd 😉

    1. Anonym skriver:

      Jämför antal kommentarer på inlägget du skriver om med inlägget innan, var är alla bundsförvanter nu när det handlar om mi liksom? 😉

  3. Daniela skriver:

    Jag bor i Finland och nyheten var en stor chock. Har varit på besök i Stockholm flera gånger och har gått på Drottninggatan, känns overkligt att nåt sånt här har hänt så pass nära hemlandet 🙁

  4. Jennie skriver:

    Ja jag skulle lätt lämna min bebis för att få sova ostört på nätterna. Jag började jobba heltid två dagar efter förlossningen så sömn är ett måste

    1. lena skriver:

      Alla är vi olika. Men börja jobba heltid 2 dagar efter förlossningen..? Då undrar jag lite lätt varför man skaffar barn?

      1. M. skriver:

        Hade du skrivit så om det var en man som började jobba heltid 2 dagar efteråt? Suck!

        1. I skriver:

          Pappan får ju 10 dagar och jag hade höjt på ögonbrynen åt en pappa som valde att jobba ist. Men det är den förälderns förlust som väljer att inte vara med sitt barn.

          1. Jennie skriver:

            Vet du hur mycket en nyfödd sover första månaderna? En heeel del 😊

          2. I skriver:

            Ehh, ja eftersom jag har haft en nyfödd. Vet du hur fort den första tiden går och hur viktig den är för anknytningen? Väljer man att vara ifrån sitt nyfödda barn så missar man något, man som kvinna.

          3. Lisen skriver:

            Fast alla har inte den möjligheten…? Egen företagare, ekonomin kanske inte går ihop osv. Tror din kommentar skulle må bra av att utvecklas lite, nu uppfattar iaf jag den som lite inskränkt.

        2. Sandra skriver:

          Om pappan genomgått en förlossning två dagar tidigare så ja definitivt. Återhämtning och läkning någon? 🙂 men annars också, de får ju tio får.

          1. Jennie skriver:

            Jag vet inte hur det är för andra nyförlösta såklart men för mig var det inga problem alls. Lämnade BB efter 4 timmar och var pigg efter två nätter med vanlig sömn så att arbeta var ingen ansträngning alls för mig.
            Kan man få bättre återhämtning än att sitta på en bekväm stol 9 timmar med fikapauser och lunch 😀

        3. lena skriver:

          Vi har antagligen inte läst samma vetenskapliga studier om vad barn behöver och inte. Och jag är inte ett stort av män som inte tar sitt ansvar heller.

          1. Jennie skriver:

            Vad jag vet behöver ett barn mat, närhet, kärlek och god omvårdnad av sina föräldrar. Har du läst något annat?

          2. Anonym skriver:

            Kärlek och mat 😍Lugn och trygg miljö 😍 Torra blöjor och rena kläder 😍 Det är vad som är bra för ett barn

      2. Jennie skriver:

        Jag fick ett jobberbjudande under graviditeten och då jag var arbetslös så var det ej ett alternativ att tacka nej till det.
        Barnet har dock en pappa som mer än gärna är hemma med barnet under närmsta året

      3. Lovisa skriver:

        Har eget företag och jobbade från mobilen redan när jag låg kvar på BB…alla har inte ‘lyxen’ att bara kunna släppa sitt jobb som en normal anställd kan.

      4. Cecilia skriver:

        Ja du Lena, då vågar jag inte ens höra vad du tycker om mig som gick tillbaka till mitt jobb 19 timmar efter födseln… med min bebis med mig på kontoret.
        Ska tilläggas att jag har eget mindre företag som är absolut beroende av min närvaro. Men med lite fix och trix så gjorde jag om mitt kontor till barnkammare med säng. Med ringsignalen på ljudlöst funkade både företaget och bebislivet under tre månader innan jag stängde för semester i två månader. Efter det kom pappan hem från utlandstjänst och var pappaledig under 14 månader
        Alla familjer löser det på det sättet som de måste

        1. lena skriver:

          Som jag skrev,alla är vi olika. Har man inte råd, tid eller lust för den delen så undrar jag uppriktigt varför man skaffar barn? Absolut en seriös fråga.. då har vi läst olika helt enkelt☺

          1. Lovisa skriver:

            Grejen är att personer som inte driver eget företag förstår oftast inte allt arbete som ligger bakom och verkar tro att det är väl bara att ta en ‘paus’ ett tag. Det handlar inte om att inte ha råd, det handlar om att ens företag (och livsverk för många) ofta inte överlever en paus då konkurrenter då kommer in och tar över marknadsandelar.

          2. lena skriver:

            Äh, jag vänder på det… vem vill inte vara primär anknytningsperson till sitt barn? Grattis till din man som får chansen.. helt underbart om du frågar mig! Satt dock inte på café eller käkade lunch i 9 h men satt gärna och kollade på mitt barn, det kunde jag göra dygnet runt!

          3. Cecilia skriver:

            Några av oss kvinnor måste ju jobba och betala massa skatt så de kvinnor dom väljer att skaffa många barn kan få föräldrapeng under tio år och anknyta till sina barn.
            Tycker man mer om sitt barn/är mer värd att skaffa barn för att man sitter och tittar på sin sovande bebis första månaderna?
            Just pg av att min dotter kunnat vara med mig på jobbet mycket då hon var liten började hon inte på dagis förrän hon var 4,5 det tyckte vi kändes bra

          4. I skriver:

            Du Cecilia, vi alla kvinnor betalar skatt, jag skaffade barn först vid 30 och innan det har jag ibland även jobbat två jobb samtidigt som jag har drivit ett företag. Jag var hemma 1 år och efter det arbetat 50%, när nästa barn kommer så planerar jag att vara hemma 1,5 år med båda. Att du vill jobba så mycket är ditt eget val och har ingenting att göra med att du skulle uppoffra dig så att ”vi andra” kan vara hemma. Vi har betalat tillräckligt med skatt och arbetat för oss själva så lägg ner bara. Jag har inte många kronor över och jag får ut mindre i föräldrapenning än vad jag har betalat i skatt varje månad i många år och jag kommer att få starta om från noll när jag börjar arbeta igen. Så den som ska ha tacken är enbart jag själv.

  5. Hanna skriver:

    Följer oxå pillan och tycker hon är grym! MEN.. whats up med att hon ändrar dialekt hela tiden? Jag har frågat men aldrig fått svar :/

  6. Anonym skriver:

    Nej jag har samsovit med mina barn tills dom varit över 1 år. Känts jättetomt när dom börjat sova ensamma….

  7. Ior skriver:

    Nej, jag skulle inte och kunde inte lämna min bebis och lillan sover fortfarande bredvid oss, nästa kommer också få göra det. Min man är mer lättstörd och går ibland över till gästrummet och sover färdigt.

  8. Cecilia skriver:

    Vet vi att unicornmeat är en ”hon”?

  9. Anonym skriver:

    Första 6 månaderna ned en bebis har man groooov groooov sömnbrist, speciellt om man ammar och har mycket mjölk. Min stackars man lät mig sova ensam, Max 4 timmar sa jag!!! Vaknade på morgonen med sprängfyllda meloner och en feber på 39 pga mjölkstockning. Snäll som han var ville han att jag skulle sova ifred och han flaskmatade lillen med min urpumpade mjök för att han såg att jag led av sömnbrist (bebisen var vaken hela nätter).
    Hur man än vred och vände på det så fick jag antingen sömnbrist och lååååånga vakna bättre varje dag eller så fick jag mjölkstockning. Jag valde såklart det första….
    Men hade gärna velat sova ut då och då, tex en gång i veckan för återhämtning för man fungerar bättre som människa med sömn och klarar dagen bättre

    1. Anonym skriver:

      *lååånga vakna nätter – ska det stå

    2. Lina skriver:

      Har aldrig sovit så mycket som när vi fick barn. Sovit hela nätter sen hon föddes. Nu är hon 1.5 och vi har ännu inte haft en enda vaken eller orolig natt, får väl äta upp det nån dag Haha 😀

      1. ida från kramphult! skriver:

        Haha det hoppas jag verkligen! Mitt äldsta barn är över fyra och det är först nu jag börjar klara att läsa såna kommentarer som din. Han sov i kvartar tills han var 1,5 och fick astmamedicin.
        Kan tänka ibland att det som verkligen har definierat vårt liv ihop är hans sömn, minns inget av föräldraledigheten i princip.

    3. Lovisa skriver:

      Lustigt hur olika det kan vara, min tjej är 8 månader nu och jag har inte upplevt nån sömnbrist alls. Hon har alltid vaknat max 1 gång per natt och alltid ätit ersättning så jag och mannen har tagit varannan natt. Plättlätt!

      1. M skriver:

        Vi kör också varannan natt med vår 8 månaders som äter ersättning. Den som går upp på natten får sovmorgon medan den andre går upp med bebisen. Funkar prima!

        Och som svar på frågan – om man litar att ens partner kan ta hand om barnet så är det bara att sova.

    4. G skriver:

      Min dotter är snart 4 månader och hon har sedan födseln sovit igenom dom flesta nätterna. Någon gång mellan 19:30-20:30 nattar jag henne som tar
      max en halvtimme. Runt 05 vaknar hon, sover sedan 2 månader tillbaka även oftast i egen säng som står bredvid min, sedan vid 05 äter hon lite och somnar om igen bredvid mig i min säng till runt 8. Kan nog räkna gångerna på en hand som hon vaknat FLER än 1-2 gånger per natt.
      Och jag ammar och hade extremt mycket mjölk innan vi introducerade ersättning för ett par veckor sedan, just nu såklart lite mindre. Aldrig haft mjölkstockning.
      Min poäng är att alla har inte sömbrist med en bebis att ta hand om 🙂 även om det är vanligt

  10. L skriver:

    Haha jag älskar bilden på ugglan xD

  11. Bodil skriver:

    Catrin Hedlund i fängelse över sommaren – hell yeah! Hon lever ju för sol och värme – skulle vara en grym bonus om hon fick sitta inlåst och inte släpps ut förrän det är snöslask.

  12. Anonym skriver:

    Underbart att en del verkar tro att en pappa på något sätt inte skulle kunna vara ett fullgott alternativ till en mamma. Båda är ju föräldrar som tillverkat och längtat efter sin bebis lika mycket

    1. L skriver:

      Det handlar om anknytning. Barnet har en primär anknytningsperson vilket ofta är mamman då hon är hemma den första tiden. Är så less på alla pratar om vad föräldrarna vill och glömmer barnets behov och känslor.

      1. ida från kramphult! skriver:

        Så om mannen är hemma först så är den primär anknytning som du ser det? Då är det viktiga att en person är ständigt närvarande oberoende på kön?

      2. Anonym skriver:

        Men om pappan är hemma från förlossningen och mamman som i fallet högre upp börjar jobba direkt då har ju barnet den anknytningen med pappan. Vilket du helt klart verkar tycka vara sämre för barnet??
        Det står ju även att man borde låta bli som mamma att skaffa barn om man låter mannen vara pappaledig första året istället för mamman

    2. I skriver:

      För att kvinnor är fostrade till att ta hand om någon sen vi själva var bebisar och att vi har burit barnet i magen i drygt 9 månader och redan skapat ett band. Pappor behövs lika mycket som mammor men att säga att det är exakt samma sak från första dagen är att ljuga för sig själv. Lustigt hur vi blir exakt jämnställda och strukturer försvinner så fort en bebis äntrar.

      1. ida från kramphult! skriver:

        Hur tänker du om lesbiska då? Är den ickebärande mamman ett snäpp bättre än en pappa eftersom hon också är insocialiserad i kvinnlig könsroll?

        1. I skriver:

          Den första tiden förmodligen. Jag skrev inte att mammor är bättre än pappor eller viktigare utan att vi har ett försprång den första tiden.

          1. Stina skriver:

            Eller så har vissa mammor ett behov av att försöka göra sig oumbärliga för de små barnen och själva ta patent på när papporna ska få delta i barnens spädbarnstid.
            För skam vore väl om papporna faktiskt skötte det lika bra somnkvinnorna och de fick tio mammadagar och sedan börja arbeta 😄

            Jag har fött tre barn med okomplicerade förlossningar och min kropp har inte hindrat mig från att dagen efter åtminstone ta någon av gårdens mjölkningar redan dagen efter.

            Givetvis är det olika från person till person men en graviditet och förlossning innebär långt ifrån att alla med automatik måste vila sin kropp första månaderna.
            För mig har det enbart varit skönt att komma igång i kroppen omedelbart efteråt och få lite rotation på den istället för att sitta still och anknyta till min sovande spädis.
            Att få ett barn är magiskt men trots det så fortsätter livet, hundarna ska på promenad, hästar ska ut i hagar, boxar mockas, kossor mjölkas och mat handlas och lagas så här får vi turas om att gå in och mata och släpa runt på vagnen i ladugården

          2. Anonym skriver:

            Det är väl jättebra att du har en man som har varit lika trygg från första början. Min man fick en typ av förlossningsdepression och vågade knappt hålla i barnet och trodde att han skulle skada det. Han kände sig otillräcklig och usel. För mig kom allting naturligt och för dom flesta av mina kvinnliga vänner. Att låtsas som att män har exakt samma förutsättningar kommer aldrig att förändra någonting och hjälper ingen. Skulle jag lämnat honom 2 dagar efter förlossningen och varit borta 10 timmar om dagen hade varit förödande för både bebis och pappa.

          3. Anonym skriver:

            Idag är han jättetrygg i sin papparoll

  13. Anonym skriver:

    Älskar dessa inlägg! Så skönt att få en sammanfattning

    1. Daniela skriver:

      Håller med! Jag följer inte många kändisar osv på Instagram, då är det så kul att få sammanfattning här på det man missat 😀

  14. ida från kramphult! skriver:

    Jag tänker så här: går det att dela så dela på allt med barnet. Jag tror också det är viktigt med anknytning men den här hetsen om att det måste vara den som burit barnet i magen tror jag mycket är en del av vår ALLT MÅSTE BLI RÄTT!!!-kultur. Om vi inte varit två och delat så hade jag varit en så mycket sämre förälder så jag är bara tacksam att vi vill och kan dela så att vi kan va de bästa versioner av föräldrar som vi kan vara. Sen har inte jag känt så mycket separationsångest (eller förträngt hur det var när de var mindre) så den har jag personligen inte behövt ta hänsyn till.

  15. Katarina skriver:

    Har hon skulder pga av brott så får hon inte skuldsanering. För det kommer hon att få vänta väldigt, väldigt länge.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp