Finns det svenskt kaffe på hotellet?

10:30 28 Apr 2017

Michaela Forni:

Forniskan har rasslat iväg till Spanien och bjuder på en bildkavalkad så stor att den skulle göra vilken modebloggare som helst grön av avund.
Och mitt bland alla foton av nitisk upp-packning, utsikten och den klassiska lunchbilden så har det smugit sig in en bild från frukosten och vad skådar mitt norra öga?
Bregott? Och mjölk från Valio?

Är Michaela en ”sån” resenär som måste ha svenskt kaffe på hotellet och gärna även knäckebröd och kaviar för att känna sig riktigt som hemma?

Är hon lika rädd för det okända som jag var för att få fotvårtor i simhallen när jag var yngre? Ja, jag hade fortfarande haft sockiplast på mig om de gick att hitta i min storlek och då har jag ändå relativt små fötter?

Jag skulle kunna tänka mig att ta med mig svenskt kaffe när vi åker till USA i augusti men det är enbart för att amerikanskt kaffe är djävulens avkomma i flytande form. Djävulens avkomma eller som mamma brukar kalla det ”änglapink”.

Ett tips till alla som åker till USA för första gången och är ”koffeinist” precis som jag – ha med dig en burk nescafe i handväskan at all times så att du kan spetsa ditt eget kaffe.
Du kan få en helt okej kopp kaffe på typ Coffeebean and tealeaf och i nödfall även Starbucks men köper du kaffe på restaurang eller liknande – blask! Då kan det vara läge att plocka fram den lilla burken frystorkat kaffe ur handväskan och bättra på den ljusbruna drycken till den antar drickbar form och du får din fix!
Jetlag + blaskigt kaffe är ingen bra kombo, det kan jag och framförallt mitt sällskap intyga!

44 kommentarer | “Finns det svenskt kaffe på hotellet?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Guaca skriver:

    Dom bor väl snarare i en lägenhet och äter frukosten där?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, självklart – men de har alltså tagit med sig bregott och mjölk från Sverige?

      1. mandy skriver:

        Vad jag förstod på Amandas blogg så finns det en svensk affär i närheten där de bor.

        1. Anton skriver:

          I Nueva Andalucia finns bot för hemlängtan dels hos MiaDel, dels på Scandi Supermarket.

    2. Silverräven skriver:

      Bara jag som fattar att Camcam tagit repliken från filmen Sällskspsresan?

      1. Linn skriver:

        Ah, det är nog bara du. Och alla andra, förstås.

        1. Silverräven skriver:

          Verkade ju inte så eftersom det påpekas att de bor i lgh 😄 Men skönt att höra, trodde det var för att jag är så gammal.

      2. Anton skriver:

        Jag kan dialogen utantill för samtliga roller!
        Har sett filmen x gånger. Och naturligtvis själv upplevt det mesta som filmen handlar om helt enkelt för att jag är av den generation som åkte på charter då det begav sig. 🙂

    1. anonym skriver:

      Görs dom fortfarande o my good trodde aldrig det onej vad dom var läbbiga o ha på 😨😨

      1. Jahopp skriver:

        Oh ja, används ganska så flitigt inom äldreomsorg så att de äldre minskar risken att halka jämfört med vanliga strumpor eller halka i duschen.

    2. Sacha skriver:

      Men neeej får flashbacks till lågstadiet 🙁

  2. josefina skriver:

    Ibland framstår du som otroligt korkad CamCam.

    De bor hemma hos Amandas mamma, och som en läsare ovanför skriver så finns det svensk affär där. Varför? jo för det är brutalt mycket svenskar som bor där nere. Hur jag vet detta? Min familj bor 5 min ifrån I Puerto Banus. Du kan handla svenskt margarin, gå till Swedbank och sälja ditt hus via Fastighetsförmedlingen m.m.

    När jag åker ner så dricke rjag alltid svenskt kaffe, gör mina smoothies på Havremjölk från Go green och käkat snabbmakaronen när jag är bakis.

    1. Anonym skriver:

      Haha. Alla som inte vet något om det här området i Spanien och inte fattar att det är MÅNGA SVENSKAR DÄR är så otroligt korkade…. Du förklarar till och med själv hur du vet detta, ändå tycker du att alla andra som inte vet det är dumma? What.

    2. M skriver:

      Varför åka från Sverige till Spanien för att köpa produkter som fraktats från Sverige till Spanien? Det om något är korkat.

    3. Bloggbevakning skriver:

      Du missade referensen från sällskapsresan och hur hela inlägget driver med det va? =)

    4. anonym skriver:

      Josefina take it cooollll är helg snart 😊😆

    5. Malin skriver:

      Haha, älskar att allt bara kom tillbaka och bet dig i röven där josefina.

  3. Jennifer skriver:

    Jag har varit i Puerto Banus och aldrig sett svenska produkter, så uppenbarligen behöver man inte ens veta om det även om man har erfarenhet därifrån.

  4. Alice skriver:

    Följer Annica Englund på sociala medier och hon gör en hel del reklam för DM Retro 👎 Fattar inte att hon vill göra reklam för hans skit och lura unga tjejer att handla där

    1. anonym skriver:

      Han hjälpte henne i början av hennes karriär så dom är nog mycket bra vänner.

  5. ML skriver:

    Det roligaste med att åka utomlands är ju att gå runt i mataffärer och äta massa nya grejer! Skulle aldrig gå och handla svenskt.

    Snus är det enda jag tar med mig utomlands 😅🖒

    1. anonym skriver:

      Mamma och jag reste mycket. Älskar tonfisk. På morgonen (vi var på mallis) gick hon ner o köpte en burk till mej. O vad god den var. Sedan så hon jo det var en katt på omslaget på burken så det var nog kattmat!! Men jävlar vilken god tonfisk det var. 😂😂

    2. Mymlan skriver:

      Eller hur, vinhyllorna på snabbköpen i Italien och ostdiskarna i Frankrike är ju typ anledning nog att åka dit. Men just kaffet är fan jobbigt ibland. Var 3 mån i Östafrika utan riktigt kaffe, var som att bli inlagd på avgiftningsanstalt. Dessutom odlar dom hur mycket kaffebönor som helst där! Kändes nästan som ett hån.

  6. Sofia skriver:

    Har Lady Dahmer kommenterat något om peppinlägget eller är hon för principfast att kunna säga tack efter all skit om växten?

    1. M skriver:

      Hon kanske inte är här inne och läser så ofta längre, efter all skit hon fått. Därför kanske hon inte har uppmärksammat inlägget ännu.

      1. Alexa skriver:

        Det är hon ju garanterat 😏 Ofta hon frivilligt skulle missa där det eventuellt skrivs om henne

      2. M skriver:

        -Jorå, hon är här. Spyr just nu ur sig ilskna, anklagande, svordomsfyllda kommentarer i ett annat inlägg, kallar folk för jävla idioter skrivet i versaler!

  7. anonym skriver:

    Toppen tips om kaffet. Nog vill man se New York en vacker dag trevlig helg och till kissarna från mej 😙😙

  8. Grå skriver:

    En fråga lite ”off topic”..
    Vi åker till LA i mitten av Juni. Hur är det med ”junegloom”? Är det mulet hela dagarna eller bara på morgonen?
    Vi kommer bo i West Hollywood och i Santa Monica.
    Och en till fråga: Hur funkar det med dricks på hotellen? Dricksar man hela tiden eller bara när man checkar ut? Får man väskorna uppburna på de flesta hotell av lite finare sort och dricksar man innan eller efter det? Hur mycket?

    Några andra tips? Jag är verkligen novis på USA….

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hej,

      Det är oftast bara mulet på dagen och det är av smog – inte moln så det är ändå varmt och skönt! Jag skulle bo i Santa Monica om jag var er. Då har ni nära till stranden, Venice, Malibu och hela strandpromenaden samt Beverly Hills och en massa annat och kan ändå lätt ta er in till Hollywood mm. Hollywood gör man på en dag typ. Om någon bär upp väskorna brukar man dricksa en dollar typ. Samma sak med roomservice. Vissa hotell har så att dricksen är inkluderad så bäst att kolla upp det innan.

      Gå in på min blogg http://www.camillagervide.com och leta upp kategorierna Hollywood 2011 (85)
      I love LA (52) så har du ungefär 130 inlägg om LA att läsa igenom. Hollywood 2011 har massa tips om vad man kan göra i LA – hela Sunset Strip mm.

      Ha så himla roligt!!! LA är underbart!

      1. Grå skriver:

        Tack så mycket! Det ska jag absolut göra!
        Jag har massor med frågor ang hyra bil, trafik osv, och hittar jag inte svaren i din blogg så kanske jag frågar igen. Om jag får 😉

  9. Trollis skriver:

    Är det någon som vet (eller tror…) om Blondinbella retuscherar hennes nya bilder med tanke på att hennes hy ser rätt så flawless ut?! Eller har hennes tidigare acne bara försvunnit?

    Mvh En med kroniskt dålig hy som gillar att se att jag inte är helt ensam om det :ppppp

    1. Sia skriver:

      Eller en jäkla massa smink på sig kanske

  10. M, skriver:

    Min mamma är en såndär som packar ner snabbkaffe när hon åker utomlands. Tyckte alltid hon var konstig, tänkte kaffe som kaffe lixom TILLS vi åkte till Montenegro. Herre min je vad kaffet var hemskt, är nog en förolämpning att kalla det kaffe – det var vatten med typ två korn kaffe i hemskt var det och då tackade jag gudarna att mamsen packat ner ”svenskt” kaffe!

  11. Josse skriver:

    Aldrig utan mitt Neskaffe på resande fot!! <3

    1. Anton skriver:

      Näskaffe heter det väl?

  12. Tatiana skriver:

    Starbucks och The Coffee Bean and Tea Leaf ar OK men jag väljer alla ganger en coffeeshop over dom ställena. Da ar kedjan Samblatte mycket bättre. Finns visst bra kaffe i USA, Portland och Seattle har stor kaffekultur. Det basta kaffet jag har haft var i Alaska – Kaladi coffee, sa gott.

  13. Linda skriver:

    Hahahaha 😂😂😂tänkte samma sak när jag läste MF blogg. When in Spain, varför inte njuta av allt det goda spanska ist f ”klassisk svensk frulle”? Älskar att gå i mataffärer i andra länder och botanisera, särskilt om man har tillgång till boende m eget kök.

  14. Anonym skriver:

    I Spanien kan man köpa Bregott i vanliga matbutiker. Kanske för att som vet att svennar åker dit i don’t know. Har ett hus där med familjen så varje gång vi är nere köper vi det.

  15. Charlotta skriver:

    Är väl ganska dumt att köpa kaffe från en kedja när USA har några av världens bästa coffee shops, bl.a. I NYC, Portland, Seattle och LA.
    Dricker fantastiskt kaffe varje gång jag åker dit!

  16. kaffekunnig skriver:

    Svenskt kaffe är så himla gott

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG