Är människor immuna mot fakta?

16:10 1 Maj 2017

Natacha Peyre:

(null)

Om man får stretchmarks eller inte är genetiskt och beror på hormoner. GENETISKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HORMONER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Att försöka kränga på folk ett jävla proteinpulver med lögnen att det ska förhindra stretchmarks är fan upprörande.
Suck!

Och att tala för alla gravida kvinnor med orden att deras dröm är att äta healthy and delicious? Da fuck? Vissa kanske har en dröm om att mula sig själv med gräddbollar? Vad fan vet hon?

57 kommentarer | “Är människor immuna mot fakta?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. kati skriver:

  på riktigt!! Ja ja efter förlossning, amning, vakna nätter, röda utslag i ansiktet, bråk med mannen för han leverpåsittlivsomvanligt och knipövningar så bör en inse att det viktigaste i livet inte var YTA!

  1. Tintin skriver:

   Ja jag är faktiskt bekymrad. Om hon är så där fixerad vid sitt utseende nu (vad är hon, i tolfte veckan typ?) – she aint seen nothing yet.

   1. Anonym skriver:

    Står ju på bilden, 18 weeks (18 veckor).

  2. Barnfri och utvilad :) skriver:

   Att läsa sånt här gör mig bara mer övertygad om att livet utan barn är sååå underbart!

   1. Anonym skriver:

    Livet med barn är såååå fantastiskt <3

    1. Anonym skriver:

     (Och svinjobbigt, men det behöver man ju inte lägga till egentligen.) Hehe.

   2. Sia skriver:

    Att det är!!!!

 2. Andy skriver:

  Jag känner spontant, vad förväntar sig folk av henne egentligen?
  Hon kommer skriva vad som helst för att sälja på det hon promotar.
  Sen blir jag lite fundersam varför det finns proteinpulver för kvinnor? Har även sett proteinpulver specifikt för män med. Vilket säljknep. Jag gissar väl på att en rosa förpackning säljer bättre än en som är svart och ej har något speciellt märke.

 3. No name skriver:

  Visserligen håller jag inte heller med Elena Belle fullt ut men det är ju knappast endast genetiskt.

  1. Hanna skriver:

   Nej, det är det inte.
   Huruvida man får bristningar eller inte beror mest på hormoner.

  2. Cim skriver:

   Det är genetiskt jo. Sen kan man få det av viktuppgång men det är mestadels pga hormoner. Även barnlösa tonåringar kan få bristningar.

   1. Sara skriver:

    Jup, fick massor med bristningar på brösten och magen när jag var tonåring, trots att jag tränade mycket och mestadels åt ”rätt”. Gick från benig pinne till bröst och rumpa jättesnabbt, så det har väl med det att göra.

   2. No name skriver:

    Precis, ”Knappast ENDAST genetiskt”. Nu har även Camilla uppdaterat inlägget.

    1. Linis skriver:

     fast har ni tänkt på att hormonnivåer (förmodligen) påverkas av genetiken?!

 4. Curre skriver:

  Faktaresistens, alternativa fakta, fake news…
  Trender i tiden.

 5. Anonym skriver:

  Jo tack!! Min mamma har bristningar överallt, och hela min kropp likaså, det bara börjar klia ibland och vipps så har jag fått nya, ibland känns det som en sjukdom. Jag har inte ens fått barn!
  Men skitsamma, då slipper jag iallafall må dåligt av det om jag skulle bli på tjocken😃

  1. Mira skriver:

   Vill inte låta konstig men jag tycker bristningar är så otroligt fint! Blir lite smått avundsjuk på folk som lätt får dem.

   1. Anonym skriver:

    Tack! 🙂 Roligt att nån gör det…

    Mvh/Zebra

   2. Wolfie skriver:

    Åh, tycker också det! Har aldrig ogillat mina/känt komplex, tvärtom är jag faktiskt stolt över dem, haha!

  2. Katta skriver:

   Det finns just genetiska defekter i bindväven (t.ex Ehlers-Danlos Syndrom som jag själv har) som gör en just benägen att få bristningar, blåmärken och ärr mm för att huden är skör. Det ingår givetvis en massa andra symptom och problem med en sån sjukdom/defekt.

   Men vi alla är olika känsliga och tyvärr så ses bristningar och synliga ”defekter” i hy med mera som något fult och kass. Trots att så många har dem och trots att det är en rätt normal del av livet. Bristningar kan man ju få av olika orsaker genom hela livet. Jag slutade bry mig för åratal sedan. De gör mig inte ful och de gör mig inte till en sämre människa, de bara är där.
   Jag har inte några barn och misstänker att en graviditet skulle göra mig mycket randig. 😊

   1. Anonym skriver:

    Hej! Oj va intressant att du sa det! Jag har haft tankar på att det kan va nåt sånt där, jag får blåmärken när jag inte ens rör mig, och ärr av alla sår, jag får även lätt eksem, utslag och småsår! Jag va den första anonym! Jag ska verkligen kolla upp det där. Tack så otroligt mycket!

 6. Anonym skriver:

  Skulle vara intressant att höra hennes teori om varför bodybuilders som äter proteinpulver varje dag förutom proteinrik mat ändå får stretchmarks när musklerna växer.

  1. Marielle skriver:

   Dom åt väl inte av den rosa förpackningen 😂

 7. Cim skriver:

  Yes, jag fick med 1a barnet bristningar ÖVERALLT (förutom magen, där kom dom från v 24) & då var jag i v 8 ungefär. Alltså enbart pga hormoner då jag bara gick upp 10 kg totalt så i v 8 vägde jag som vanligt. Fick bristningar i knävecken, överarmarna, höfter, svank etc. Jag tror att folk bara tror att man kan få över magen som gravid men tro mig, man kan få exakt överallt. ^^,

  1. anonym skriver:

   Det visste jag inte. Trodde man bara kunde få på magen.

 8. Sofia skriver:

  Jepp, genetiskt! Min mor fick inga (trots två tvillinggraviditeter) och varken jag eller min syster har fått trots två graviditeter var… Vissa får och andra får inte, du kan hålla på och smörja dig eller vad du nu känner för, men det kommer inte att hjälpa!

  1. anonym skriver:

   Jag är tvilling och min mamma fick heller inga bristningar. Vad olika det är. Men hade hon fått det varit ok hon var inte ytlig. Vi vägde över 3 kilo var så hon bar på ca 6 kilo o lite mer.

 9. J skriver:

  Jag mådde verkligen dåligt över mina bristningar under graviditeten, kände mig så ful och äcklig. Men nu eftetåt så tycker jag faktiskt (faktiskt!) om dem. Visst de kanske inte är helt estetiskt tilltalande och objektivt så hade väl magen varit finare utan, men de påminner mig om min dotter och hon är det finaste jag har.

  1. J skriver:

   Jag vet förresten inte vad det hade med inlägget att göra, haha.

 10. Caroline skriver:

  Jag antar att hon menar att det är varje kvinnas dröm- att äta hälsosamt som smakar smarrigt! Ja men då kan man ju hålla sig till jordgubbarna där. Tycker att det är lite konstigt att hon väljer en bild där magen är med men inte huvudet, det är som att hon inte vill bli förknippad med sin gravida kropp. Hon har ju skrivit tidigare om hur otroligt obekväm hon är just nu och det är fan sorgligt. Själv är jag gravid med andra barnet, har under första trimestern tappat i vikt pga illamående osv, idag är jag mest av allt sugen på TÅRTA och annat gött, tänker ge vika och njuta av att ha aptit!

  1. Caroline skriver:

   *gravid kvinnas.

 11. A-K skriver:

  Jag har inte fått en endaste bristning eller ”degmage” efter mina graviditeter. Gjorde absolut ingenting för att försöka förhindra bristningar heller utan det blev som det blev.

  På min mammas sida har det fungerat likadant generationer bak, min pappas sida har jag inte koll på.

  1. Anonym skriver:

   Samma här! Min mage var platt med sexpack igen redan efter 4 veckor trots diet bestående av semlor. Jag trodde faktiskt att alla normalviktiga hade så, alltså att magen försvann helt/ingen deg/slapp hud kvar eftersom jag såg likadan ut före som efter graviditet. Mina mammakompisar har verkligen öppnat ögonen för mig, jag har helt enkelt haft tur (+ varit elitidrottare tidigare/som yngre). Man får se ut hur man vill så länge man mår bra tycker jag, ser absolut inte ner på de som har mage kvar. Visste helt enkelt inte tidigare att vissa hade så.

 12. anonym skriver:

  Omoget. Hon pratat bara om sin kropp och är rädd att magen blir större!? Änn hur bebisen mår. Vad strange hon är o ytlig. Flesta kvinnor är ju super glada o ha fått bli gravida. Sen såklart mår en del dåligt och illa. Har aldrig hört sådana ytligheter vid en g ravitet. Lite skrämmande och sorgligt.

  1. Fii skriver:

   Dessie va ungefär likadan under sin gravididitet o medverkan i Gravid vecka för vecka. Allt handlade om hennes utseende istället för om barnet.

  2. ida från kramphult! skriver:

   Men det kan va svårt att fatta att det är ett barn därinne? Jag hade jättesvårt att greppa det när första barnet låg i magen, jag tror jag tänkte på ungefär samma saker som före graviditeten och nojade för saker som nu känns obetydliga. Det finns någon himla bild av att en gravid måste känna sig som ett med barnet oc h att det från plusset är det enda en tänker på. Jag kände det mer som att det var en alien som växte i mig, drömde att jag födde massa konstiga saker (Alex James i blur, poliser, ekorrar) och att det var sjukt att jag skapade en ny människa. Tycker jag iofs fortfarande.

   1. 🙃 skriver:

    Håller med, när vänner sa att dom älskade ”barnet” från plusset så satt jag bara tyst och nickade. Inombords tänkte jag att jag måste vara den enda som verkligen inte kan relatera till att det finns ett foster i magen. Jag började älska barnet när jag fick det i min famn och jag vet dom som gjorde det först efter ett par månader. Nu vid andra graviditeten så förstår jag mer och jag tror att jag redan älskar bebisen men förmodligen för att jag likställer den vid barnet jag redan har och bryr mig inte alls om hur jag ser ut. Första graviditeten var det bara ”jag och min gravidkropp” men kan väl inte påstå att det var något som upptog jättemycket av mina tankar.

    1. D skriver:

     Kände likadant. Inte så att jag var olycklig, och han var planerad dessutom, men jag kunde liksom inte riktigt relatera till bebisen. Undrade ibland om jag skulle känna något efter förlossningen eller om jag skulle vara likgiltig då med. Han hann bara komma ut så blev jag mamma även i hjärtat! Så det reder sig nog för Elena också.

 13. Eva skriver:

  Hade förväntat mig en massa kommentarer om att du skriver ”Natacha Peyre” högst upp när hon bytt namn till Elene Belle. Synd att det inte kom några så att jag inte fick någon anledning till att kommentera att ”hon HETER fortfarande Natacha Peyre, hon KALLAR sig Elena Belle”. Trist för mig, va.

  1. anonym skriver:

   Vad har det med saken o göra vad hon heter ?

   1. Anonym skriver:

    Do you even read?!

 14. Var det inte Bella som tjatade om någon olja/kräm som hon smörjde magen med för att motverka bristningar?

  1. Caroline skriver:

   Jodå, en från LCC såklart 😉

 15. Josse skriver:

  Men stackars tjej som inte har någon koll.

 16. Jessica skriver:

  Alltså jag har aldrig förstått hela oron för bristningar? Genuint inte. Men jag vet inte, är naturligt väldigt blek och hela min kropp är mest lire rödflammig, blåmärkt osv så har verkligen aldrig förstått oron för att det är lite skiftningar hit och dit?

 17. Anonym skriver:

  Jag smorde min mage med bodylotion/olja under graviditeten. Det var inte någon speciell lotion/olja avsedd för gravidmagen utan bara det som redan fanns hemma. Jag smorde inte magen för att undvika bristningar, det var snarare det att det var väldigt skönt att ha en mjuk mage när skinnet stramade och kliade i takt med att omfånget växte.

  Tummen upp för sånt!

 18. hk skriver:

  Hon är ju väldigt ytlig och tyvärr också väldigt okunnig inom många områden, vilket tidigare inlägg skvallrat om.
  Ett helt liv satsat på yta är dumt.

 19. Anonym skriver:

  Tycker också det känns lite märkligt att vilja ha barn men inte vilja visa sig som gravid?!
  Tycker hennes fokus är lite fel.. hur ska hon orka resten av tiden?

  1. Elina skriver:

   Hon ville inte ha barn utan hon ville bara säkra inkomsterna och mannen hon gift sig med.

 20. Sanningsströssel skriver:

  Fast vad förväntar vi oss? Det är ju inte direkt så att Natacha samlar på sig hjärnceller bara för att hon är gravid…

 21. Danie skriver:

  Konstgjort pulverprotein, precis vad en växande bebis behöver… Jag gillade inte att vara gravid men om man inte kan se förbi sina egna behov och sina looks under graviditeten, hur blir det då när bebis är här? Nu vill hon ju ha 2 nannys 24/7 så för hennes del finns det ju utrymme att fixa fejjan, träna och annat som tar tid som jag personligen tycker borde spenderas med bebisen men ändå…

  And also, jag har bristningar på knä, lår, rumpa och bröst sedan tonåren men fick inga på magen när jag var gravid. Ytterst individuellt och inget man kan påverka.

 22. Sara skriver:

  Ett för högt intag av protein tar njurarna stryk av, så det är ju inte att rekommendera.

 23. E skriver:

  Aha typiskt att jag missade detta då jag var gravid! Hade alltså kunnat slippa strecken på magen, tusan också!! *ironi* (bäst att lägga till, man vet ju aldrig härinne 🙄)

  Seriöst. Jag är stolt över strecken på magen. Min kropp har burit ett barn i 9 mån liksom.

 24. Cc skriver:

  Så glad för alla bristningar, det blev 4 schyssta ungar.

 25. Fanny skriver:

  Är det sant att Natacha peyre försörjt sig som en så kallad ”port a potty” i Dubai?

 26. ella skriver:

  Det stämmer inte att allt beror på hormoner eller gener. Det kanske skulle hjälpa att Camcam skulle först föda några barn före hon uttalar sig. Det går att förebygga strechmarks. Vid kraftig viktuppgång och litet vattenintag får de flesta stretchmarks. Men ifall man går stadigt upp i vikt och dricker mycket och håller huden elastisk kan man förebygga mycket.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp