Fler bloggbebisar!!!

17:00 3 Maj 2017

PT-Fia & Tess Montgomery:

Både PT-Fia och Metros Tess Montgomery är gravida och ungefär lika långt gångna så de ska bli roliga att följa – speciellt som det verkar skilja sig ganska mycket beroende på vilket land man väljer att föda i.

Tess – som bor i London – skriver bland annat så här på sin blogg:

Jag tänker ha en tidsgräns i min förlossningsplan.
Har inte saker och ting utvecklat sig som det ska inom x antal timmar så går det direkt till snitt. Jag har inte bestämt mig för efter hur många timmar jag vill sätta gränsen. Men det är något jag får diskutera med min barnmorska. Vi har inte börjat ha födselsnacket riktigt ännu, så jag kommer att ha gott om tid att fråga om allt som jag undrar om.

Det kan man väl inte göra i Sverige utan det är väl sjukvårdspersonalen som avgör sådant?
I USA kan du ju till och med välja i vilken vecka du vill bli snittad, och det kommer väl knappast som någon chock att många kvinnor – framför allt kända kvinnor – väljer att snittas redan i vecka 37/38 för att undvika eventuella bristningar och passar på att göra ett ”tummy tuck” samtidigt. Kroppen ska ju återgå till ursprunglig form i Heidi Klumsk hastighet. 3 veckor max!

Jag har en svag aning om att en viss Paradise Hoteldeltagare som ska föda barn i USA kan komma att bli en av dessa planerande kvinnor.

För er biologiska mammor där ute – kände ni att ni hade kontroll över er förlossning eller önskar ni att ni hade kunnat få ha det, så som Tess beskriver det? En detaljstyrning liksom…

92 kommentarer | “Fler bloggbebisar!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Oj, får man göra så? Trodde man utgick efter lilla bebisen där inne, liksom som regel.

  2. M skriver:

    Tror hon kommer att komma ner till jorden lite när det gått några fler veckor/det väl kommer till kritan.

    OT: ska erkänna att jag är hemma sjuk från jobbet idag så har inte varit utomhus men är det så tropiskt varmt i Stockholm idag som Blondinbella får det att se ut som på IG? Folk i bakgrunden har ju jacka på sig och hon ser ut som att hon är i Miami??

    1. M skriver:

      Nevermind, såg inlägget på bloggen nu och ser märken efter den BH hon hade på sig i morse. Hon har alltså bara slängt på sig en reklam-outfit i 10 min för lite reklam-outfitbilder. Tolkar det som att det alltså fortfarande är 13 grader i Stockholm och inte 33…

      1. Ae skriver:

        Har BB en fotograf som fotar hennes outfits varenda dag? Jag skulle skämmas ihjäl av att be mina anställda fota mig hela tiden (iofs så har jag ingen stor blogg heller men ändå)

        1. Anonym skriver:

          På en av bilderna ser man en fotograf så då är det väll minst två?

          1. M skriver:

            Japp, det nya är tydligen att hon har en fotograf som fotograferar fotografen. Glammigt värre!

  3. Lilo skriver:

    Hade ingen kontroll då dottern föddes i raketfart. Tog 1h och 20 min totalt och jag minns ej ögonblicket då hon föddes för jag fick blackout av lustgasen hehe. Önskar att det hade tagit längre tid!

  4. Loppan skriver:

    Nu svär jag kanske i kyrkan? Men är det så förkastligt med en bukplastik direkt i samband med ett kejsarsnitt? Kan det inte tvärtom vara en bra grej? Många får mycket problem med delade magmuskler osv vid en graviditet. Problemet blir ju inte mindre för de kvinnor som snittas. Man skär ju genom muskler och ligament. Bara en tanke? Alltså rent funktionellt, inte skönhetsmässigt.

    1. Anna skriver:

      Man skär väl inte i magmusklerna vid ett kejsarsnitt? De är ju delade pga livmodern som ‘tagit över’ buken.

    2. Nysnittad skriver:

      Nej, man skär inte genom muskler och ligament. Efter att snittet blivit lagt drar de isär magmusklerna och lägger ännu ett snitt i livmoderväggen.

  5. J skriver:

    Om jag hade fått välja hade jag helt klart fött genom snitt och gjort bukplastik samtidigt. Vad är det för fel på det? Sluta shamea ändras val.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Shamea? Hahaha… detta jävla ord! Om jag hade fått välja hade jag odlat kattungar i en burk.

    2. 🙃 skriver:

      Har du aldrig åsikter om andras val?

    3. Linda skriver:

      Ja det är ju så himla smidigt sen när man ska bära på en bebis hela dagarna *facepalm*

    4. Anonym skriver:

      Bukplastik göra tidigast 3 mån efter förlossning….

  6. VaC skriver:

    Apropå TessM. För den som gillar drama brukar det kunna finnas en del i hennes kommentarsfält, om någon stackare mot förmodan vågar yttra en oliktänkande åsikt.

    Tänker fortfarande ibland på den stackaren som frågade varför Tess rekommenderar så mycket djurtestat smink och hudvård. Härskarteknik deluxe tillbaka.

    1. Anonym skriver:

      Läser inte Tess blogg längre men gjorde det tidigare (mest för hennes snygga pojkvän hehe) och kan livligt föreställa mig det! Mitt intryck av modeller i allmänhet är att det gärna visar upp en snäll och sval yta men när det kommer till kritan går de över lik och delar gärna ut tjuvnyp för att få som de vill. Gissar att man måste utveckla både skinn på näsan och vassa armbågar om man ska lyckas i den branshen.

      1. VaC skriver:

        Du har nog helt rätt. Förstår dock inte varför man känner behovet av att ha vassa armbågar när det inte behövs.

        Eller som i det här fallet, varför man ska raljera över att man är modell och därför vet allt om djurförsök och märkningen av cruelty free products.

        Hade inte misstrott Tess om det inte var så att hon uppenbart var ute på hal is. Ingen människa i världen skulle köpa djurtestat om den var insatt i hur djurförsök fungerar och vad man stöttar genom att köpa sådana produkter, inte ens Tess.

        1. VaC skriver:

          OBS! Tess Montgomery är knappast den enda bloggerskan som glatt köper djurtestat. Men mig veterligen är hon den enda som tror att det inte spelar någon roll om man stöttar företag som djurtestar vs. inte djurtestar. Å andra sidan har jag aldrig läst om någon som äter så mycket kött som hon och hennes (snygga) man heller.

    2. Anna skriver:

      Håller med, ifrågasatte en bild en gång, typ motivet, hon blev helt jävla galen. Tycker inte hon verkar vara en snäll människa. Något konstigt i hennes relation till sin mamma också, något har hänt där.

      1. aVac skriver:

        Hon skrev ett blogginlägg om varför hon alltid visat upp en så perfekt fasad. Var för hennes uppväxt var trasig och hennes tillflykt var vackra saker och en putsad fasad. Om det rör sig om just mamman vet jag inte men hon nämns ju inte på samma sätt som pappan och hans nya. Har också märkt hennes väldigt konfrontativa svar som ibland är riktigt aggressiva helt utan anledning. Lättkränkt är det enda jag täbker om det.. på en väldigt orimlig nivå. Hon verkar han ett väldigt stort kontrollbehov.. vilket jag också har men det finns ju gränser.

        1. VaC skriver:

          Känner igen det där. Någon kommenterade för ett tag sedan att hon tyckte att Tess skrev nedlåtande om sin mamma. Det var något om att hon behandlade sin mamma som ett barn när hon var på besök. Har för mig att Tess svarade att det berodde på mammans sjukdom. Inte helt hundra på hur det låg till, så googla om ni vill veta.

          1. C skriver:

            Åh jag reagerade också på hennes attack på de stackare som ifrågasatte hennes användande och reklam för djurtestade produkter. Helt sjukt aggressiv – helt utan anledning – och efterbliven argumentation. Hon skryter ju ofta om hur mycket research hon gör gällande olika produkter (t ex när någon ifrågasatte varför hon var så himla stressad, som svar förklarade hon hur mycket jobb hon lägger ner på bloggen). Och sen säger hon både att det tar för mycket tid att kolla upp om produkter är djurtestade, och att det inte spelar någon roll. Typ ”hur kan man dra några gränser”? Eh, så OM det nu skulle vara svårt att dra någon absolut gräns så betyder det att man lika gärna kan skita i allt och använda sånt man VET är djurtestat? WTF, liksom.

          2. C skriver:

            Förresten, kommer ni ihåg Tess M-klassikern, GLASSBILENGATE? Hon hade skrivit att det inte fanns glassbilar i UK och någon stackars läsare påpekade att det ju visst fanns massa glassbilar som tutar runt i London, t ex, och Tess fick värsta utbrottet. HAHAHAHAHA. Lättkränkt är årets under statement. Det handlare om glassbilar liksom!

  7. Anonym skriver:

    Jag har fött barn i UK och så var det definitivt inte här, att man bara kan välja tid etc. Men kan ju också vara att de betalar privat och då får man väl i stort göra hur man vill.

    Min unge hade navelsträngen runt halsen och satt konstigt/fast och det började bli akut – de skulle ta mig in till operationssalen för eh, sånna där tänger man drar ut ungen med?? Kommer inte på vad de heter på svenska. Och om det inte funkade skulle de snitta. Jag tyckte de kunde hoppa till snittet på en gång men det fick jag absolut inte. Men medan vi väntade på narkosläkaren ploppade jag ut ungen på naturlig väg, så det löste sig ändå.

    1. J skriver:

      Också fött barn i uk och upplevde inte heller att jag fick välja. Men det blev ”akut” för oss med. Fick åka in på kirurgavdelningen och dom fick ut honom efter två försök med sugklocka ta med med tång (forceps). Men dom var redo att görs kejsarsnitt om det inte gått.

      Gick dock otroligt snabbt för första barnet. Från att vattnet gick 03.30 till att han var ute 12.00.

      1. M. skriver:

        Fort? Tycker det låter lång/normal tid. Haha, mitt vatten tog dom samtidigt som jag skulle krysta i för sig. Men jag var bara på förlossningen i 4,5 timme innan sonen föddes.

        1. Karin skriver:

          Jag var på förlossningen i 1 1/2 Hr med första barnet 🙂 i Stockholm. Fick värkar och vattenavgång halv ett på natten och hon kom 5. Tjo!

          Skulle aldrig vilja göra på ngt annat sätt än att i möjligaste mån (när allt fortlöper som det ska etc) låta bebisen bestämma tid och tillvägagångssätt.

        2. J skriver:

          Haha, fast era är ju typ rekordsnabba. Måste nog säga att generellt anses 8 timmar för en förstföderska ganska snabbt. Om man ska räkna med värkarbete så var det max 2 timmar från att jag börjat öppna mig tills han var ute.

          1. aVac skriver:

            Ja min tog 48 h.. gick dock förvånansvärt bra men tog epidural trotts att jag inte tänkt har det från början. Är man trött så är ju inte ens smärttröskel speciellt hög. Och jag fick en spruta morfin för att kunna sova 2 h, hehe. Men som sagt det gick bra ändå. Känns väldigt orimligt att en outbildad person ska göra en medicinsk bedömning av vad som är minst risk. Samtidigt​ känns det inte rimligt att tvinga folk att gå igenom en vaginal förlossning om de inte vill heller. Lite dubbel i frågan men tror att Tess för sin egen skulle behöver lätta lite på kontrollbehovet för man har varken kontroll vid en vaginal förlossning eller vid snitt.

  8. Ducku skriver:

    Vem är ”bästa killkompisen” aka ”kompisen” som Bella ska äta middag med ikväll på en ”ny restaurang”???

    1. Molly skriver:

      Jag tror att hon vill att vi ska spekulera… men kan inte minnas att hon nämnt någon bästa killkompis förut? Det kanske är Odd?

    2. Linda skriver:

      Det brukade vara Odd som var bästa killkompisen.

      ”Odd är min bästa vän men som jag också älskar oerhört mycket.”

      Jag tror Bella har en ny man i sitt liv helt enkelt. Det här är nog ett första steg att introducera honom.

  9. Ö skriver:

    Ursäkta men kan vi prata om Blondinbellas klädombyten? Hon åt frukost i en outfit (kjol och tröja) och la upp bilder på bloggen från eftermiddagen i byxor och linne. Och sen ska hon iväg på aw och jag tror nog hon har outfit nummer tre då…. Vad är det som pågår egentligen?

    1. Bolly skriver:

      Mycket märkligt. Jag tror att fasaden eller bubblan spricker snart. Ingenting verkar äkta eller på riktigt i Bellas liv längre. Vad är det som händer egentligen? Hon spelar en roll i bloggen som är väl regisserad men hur länge orkar hon upprätthålla den rollen? Folk fattar ju att något inte står rätt till….

      1. Bolly skriver:

        Det är lite Truman Show över det hela.

        1. A skriver:

          Undrar vilken tårtbit detta tillhör ? Hennes fake bränna är katastrof. Hon ser orange ut och det är såå flammigt

    2. VaC skriver:

      Kan vi också prata om hennes brun utan sol? Hon gör ju sämst reklam för det märket hon pratade om förut. Jag ÄLSKAR brun utan sol i alla dess former, men kan aldrig minnas att jag blivit så orange? Eller så är jag färgblind.

    3. Mo skriver:

      Bella liknar nu mer och mer sig själv som då hon medverkade i lets dance – spacklad, skinny, bus-brun samtidigt som hon har femhundraelva bollar i luften. Vill minnas att hon i efterhand har pratat om att den tiden var en mycket jobbig period för henne och att hon inte mådde bra i sig själv? Om det var så då, då borde det väl vara ungefär detsamma nu mtp samma ”symptom”?

  10. Hanna D skriver:

    Låter mer som att det där med max tid innan snitt är en idé hon själv har kommit på. Visst får hon ha det med i forlossningsbrevet men inte troligt att hon får snitt bara för att det gått lång tid om inte barnet är under stress eller att tiden satt är 30 h +

    1. Linda skriver:

      Men de har säkert betalat massor för att föda privat och då får man säkert precis vad man vill

      1. C skriver:

        Nej hon ska föda på Chelsea & Westerminster. Inte privat.

  11. Bolly skriver:

    Blondinbellas pappa skriver till sin dotter.

    ”Din far skriver till Dig och vill genom sina egna erfarenheter att du ska lära dig av hans misstag. Han vill inte se att det upprepas. Han förlorade själv så mycket vackert och fantastiskt genom livet tillsammans med sina barn i illusioner om vad som skulle vara ”lycka” Han skriver ju själv med orden

    ”Jag känner dig bättre än någon annan och förstår att det liv du lever inte kommer att ge dig äkta lycka. Att vara sann mot dig själv är vägen som leder till inre frid”

    http://tillisabella.bloggplatsen.se/

    Jag tror att din far syftar till sig själv och även för dig och till din familj.
    Att söka självförverkligande kan bli kostsamt i både tid och energi. Men tiden är mer dyrbar än alla diamanter tillsammans i världen.

    Ta hand om Dig Bella och glöm inte att Du är viktig och värdefull oavsett.”

  12. 🙃 skriver:

    Kände inte något större behov av att planera någonting, ville mest ha koll på vilka som befann sig i rummet och att jag och min man fick vara ensamma så mycket som möjligt. Efter att barnet hade fötts hade jag velat ha mer kontroll, kändes inte helt ok att två barnmorskor drog i tuttarna tex. Det är fortfarande min kropp även om den ska ge mitt barn mat. Sen bryr jag mig inte hur folk väljer att föda eller vad dom gör i samband med det men jag stör mig på att dom i så fall inte är öppna med det.

  13. X skriver:

    Jag kände, när jag läste inlägget i Tess blogg, att hon nog har en del orealistiska krav och förväntningar på sin förlossning. Iaf om man ser till hur det fungerar i Sverige. Kanske fungerar annorlunda i UK. Någon som har koll?

    1. M skriver:

      Är likt Sverige. Sjukvården styr, inte mammans lathet/ytlighet.

      1. X skriver:

        Misstänkte det. Ja hon lär komma ner på jorden vad det lider. Synd bara att hon nog kommer att känna sig väldigt besviken och missnöjd med sin förlossning om hon inte får igenom alla sina önskemål 🤔

  14. Anonym skriver:

    Jag fick akutsnitt pga höll på att dö (visade sig att jag hade blodförgiftning när vi kom in till förlossningen, gick från helt normal till helt borta (tänk kalasfylla-borta) på en timme) och alla framtida förlossningar kommer ske med planerat snitt pga det. SÅ glad för att jag aldrig kommer tvingas till vaginal förlossning.

    1. Mio skriver:

      Lustigt det där, hade inte valt snitt ens under pistolhot.

      1. Anonym skriver:

        Jag hade dött om de inte hade snittat så det var liksom inte något att välja på. Det var så akut att de fick söva mig.

    2. G skriver:

      Jag känner det samma! Snittades eftersom min bebis började må väldigt dåligt av syrebrist under pågående vaginal förlossning. Fast jag var livrädd för det innan och det var en hemsk upplevelse just då (vi pratar om en kvart från att läkaren sade att det lutade åt snitt tills dess att jag låg sövd på operationsbordet) så kan jag inte tänka mig annat än snitt i framtiden. Risken att komma så nära att förlora ett barn igen… aldrig!

  15. K skriver:

    Vår gynekolog på kvinnokliniken har sagt att man kan göra bukoperation samtidigt så.. jo helt okej. Snitt gör man ofta i v 37, för då är bebis som fullgången. Innan v 37 stoppas förlossningen om möjligt.

    Men det finns så många fördelar med vaginal förlossning så jag förstår inte varför man inte vill göra det till varje pris?

    1. VaC skriver:

      Vilka är fördelarna med vaginal förlossning? Förutom att det ska vara bra för barnets immunförsvar och hjälpa kvinnans kropp att komma igång med amning etc.?

      1. Petra skriver:

        Hittade denna lista, finns säkert mer/annat en googling bort 🙂

        Kroppen/bebisen sätter själv igång förlossningen när den är redo. Oftast.
        Efter en okomplicerad vaginal förlossning är du på benen snabbare än efter ett kejsarsnitt. Oftast.
        Efter en okomplicerad vaginal förlossning behöver du kanske inte äta något smärtstillande.
        Ditt barn har lägre sannolikhet att få vissa besvär med andningsvägarna. Då barnet passerar ut pressas också eventuell vätska ur barnets lungor.
        Ditt barn får något lägre risk att drabbas astma och vissa födoämnesallergier och -intoleranser. Detta är troligen på grund av de bakterier som barnet ”döps i” på vägen genom förlossningskanalen.
        Mammor som fött vaginalt har generellt sett lättare att få igång amningen (om kvinnan inte har väldigt ont, är väldigt stressad eller andra komplikationer tillstöter).

    2. A skriver:

      Vilken kvinnoklinik är det? Inte i Sverige iaf. Före v 34 stoppar man förlossningar om det går. Inte nödvändigtvis efter det.

    3. Isabell skriver:

      Jag tror inte att det generellt är så att man får planerat snitt i v 37 i Sverige. Jag kommer att snittas i v 38 pga föreliggande moderkaka. Jag önskade snitt i v 37 pga att mina två andra barn har fötts i vaginalt i v 38 + att min make är utomlands och kommer hem till förlossningen. Men det var stopp och nej, inte före vecka 38 enligt förlossningsläkaren. Hade mycket hellre fött även detta barn vaginalt kan jag tillägga.

      1. S skriver:

        Jag är också gravid ( i vecka 23+5) och på rul fick jag veta att jag har föreliggande moderkaka. Förstår inte riktigt där och då vad det innebar och fick typ ingen info förutom att de kommer sätta in extra ul i vecka 29. Har googlat massor och förstår att om den inte flyttar sig blir det snitt. Väldigt nervös för det scenariot men tar inte ut det i förskott. I vilken vecka fick du beslut på att det blir kejsarsnitt? Jag ska till min barnmorska om två veckor så hoppas på mer info då. Men om du eller någon annan har erfarenheter från detta för ni gärna skriva 🙂

        1. Isabell skriver:

          Hej S. Jag har inte hittat så himla mycket på nätet om föreliggande moderkaka, men följande har jag läst/frågat mig till. Du kan ha delvis eller total föreliggande moderkaka. Delvis betyder att kanten av moderkaka täcker över livmodertappen (vilken är vägen ut för bebis). Om moderkaka fortfarande är delvis föreliggande i v 32 så kommer läkare bedöma, via vul + UL huruvida det är möjligt att föda vaginalt. Efter v 32 flyttar sig inte moderkakan mer utan läget är permanent. Om du har total föreliggande moderkaka kan man säga att den ligger som en diskpropp för livmodertappen och det är omöjligt att föda vaginalt. Men det är samma procedur där, i v 32 fastställs prognosen. Jag fick reda på att jag hade total FMK på RUL och har sedan gjort 4 UL för att fastställa detta. I v 32 bokades tid för snitt, vilket kommer att ske i v 38+0. Viktigt att veta är att om du får blödning måste du omgående ta dig till förlossning för bedömning. Blödning är ganska vanligt men många, inkl jag, klarar sig hela vägen utan detta. Orsaker till föreliggande FåMK är i de flesta fall tidigare snitt, men ibland (som i mitt fall) är det en olyckligt slump. Hoppas detta hjälper dig lite. Lycka till.

          1. S skriver:

            Tack så himla mycket för era svar! Jag blev aldrig informerad om hur mycket min moderkaka låg föreliggande, hoppas på att min bm har tillgång till journal och kan leta reda på det. Känner mig väldigt nervös inför både blödningar och snitt, hoppas på att det löst sig till nästa ul. Slumpen i mitt fall också, i min förra graviditet låg moderkakan typ på andra sidan livmodern.

        2. L skriver:

          Jag hade föreliggande moderkaka med förra barnet och skulle få planerat snitt i vecka 38. Men jag hade såna blödningar att jag fick akutsnitt i vecka 34. Inte för att skrämmas utan i all välmening så ta det lugn, lyft inte tungt och försök att vila så mycket som möjligt! Jag åkte in och ut till sjukhuset hur många gånger som helst från ca vecka 24 pga blödningar.

        3. ida från kramphult! skriver:

          Har samma erfarenhet som du, att jag inte fick någon information. Men jag var trögare än du och det var först efter ultraljudet i v.32 som jag fattade att jag skulle få kejsarsnitt. Hade mer uppfattat som att de skulle göra ett ultraljud för att de skulle konstatera att den flyttat på sig. Fick fråga den som gjorde ultraljudet om vad det var för tid han skulle boka in och fick en förvånad blick till svar. Gick i aurorasamtal för förlossningsrädsla och var inställd på att föda vaginalt igen. Men, kejsarsnitt var jättebra för mig! Jag kände att jag hade koll, alla var väldigt proffsiga och det var gott om personal och tid. Stor skillnad på akutsnitt och planerat så tänk på det när du råkar läsa mardrömsupplevelser. Och som någon annan skrev, ta det väldigt lugnt. Jag hade inga problem före kejsarsnittet och jag bar runt på en tvååring rätt mycket men vilade också så mycket jag kunde vilket jag tror är bra.

          1. S skriver:

            Tacksam för att du berättade om dina erfarenheter Ida! 🙂

  16. E2 skriver:

    Thomas Sekelius fick raka av sig håret efter att han varit och blekt håret hos Amir (kanske inte bara därför men aja). I ett annat kommentarsfält här på bloggen var det flera stycken som skrev om missnöjdhet efter att ha varit hos Amir. Visserligen bloggar han inte, men YT tillhör väl ändå sociala medier…?

    1. C skriver:

      Jag har varit klippt och färgat (blekt) håret hos Amir. Jag blev så fin och fräsch i håret. Så nöjd!

      1. E2 skriver:

        Han är säkerligen inte en dålig frisör (han har ju trots allt utbildning och arbete på en framstående frisörkedja), tyckte bara att det var en intressant observation 🙂

    2. K skriver:

      Det fick han väl ändå inte – jag följer båda på YT. Sitt fan inte och ljug!

  17. Brukar kommentera under annat namn skriver:

    Blev igångsatt 2 av 3 förlossningar, planerad igångsättning vecka 37+0 pga mitt psykiska mående. Trots att man får en medicinsk förlossning som gör ondare och går snabbare än en ”vanlig” kände jag att det var positivt.. man kan ju glömma att bestämma själv dock, BM och läkare bestämmer allting under en igångsättning. Litar på dem dock. Får jag fler barn har jag inget emot igångsättning igen. Men ALDRIG snitt. Är så rädd för att bli bedövad.

  18. Malins skriver:

    Hoppsan, skönt. Själv bönade jag och bad om snitt efter 30 timmar, men icke sa Nicke. De fick jag absolut inte.

  19. E skriver:

    Jag hade ingen kontroll alls, lillen ville ut snabbt och jag hängde inte med. Min kropp däremot visste precis hur den skulle göra. Alltså det är väl en del av grejen med att föda barn? Kvinnokroppen kan liksom föda barn, man behöver inte kontrollera nånting. Släpp kontrollen ba! 😬
    Så länge barnet och kvinnan mår bra under förlossningen såklart! (HAHA ”må bra under förlossningen”) 😁

  20. C skriver:

    Jag var så taggad på vaginal förlossning med mitt första barn, hade förberett mig med böcker och kurs. Men så slutade det, pga havandeskapsförgiftning, med akutsnitt i v34. Otroligt traumatiskt, men allt gick väl! Nu är jag gravid igen och kommer antagligen begära ett planerat snitt denna gången. Hoppas att jag kan få det..

  21. Jennifer skriver:

    Jag tyckte det var så himla skönt att bara släppa kontrollen för en gång skull och lita på att kroppen fixade det, och det gjorde den. Ingen sömn på flera veckor, en helvetesgraviditet osv men kroppen fixade det. Jag hade skrivit ett förlossningsbrev om hur jag ville ha det men struntade i att ta med det och det är jag glad över. Ingenting jag skrev i det stämde med hur jag ville ha det när det väl var dags att föda. Varje förlossningen är unik och det är omöjligt att föreställa sig innan det väl är igång. Min mamma har fött sex barn och haft olika upplevelser varje gång, så att planera en förlossning känns rätt onödigt. Ungen kommer ju ut oavsett.

  22. A skriver:

    Vem är det du menar här? Så nyfiken

    ”Jag har en svag aning om att en viss Paradise Hoteldeltagare som ska föda barn i USA kan komma att bli en av dessa planerande kvinnor.”

    1. Bloggbevakning skriver:

      Natacha Peyre

  23. Hanna skriver:

    Alltså, inget ont om Tess men man vill ju skratta lite. Så uppfylld av sig själv och sin graviditet. I typ vecka 13 började hon att skriva om vilken kämpe hon var som pallade ha högklackat och skrev om vilket icke gravid anpassat schema med typ en utsmiddag som gällde när hon skulle till Sverige.

    1. Natalie skriver:

      Och använder ”baby on board”-knapp på tunnelbanan….
      PINSAMT

      1. VaC skriver:

        Är ”baby on board”-pins något som används flitigt i UK? Hade aldrig hört om det innan.

        1. C skriver:

          Nej, den används inte flitigt. Och de som använder den är höggravida. Tess har använt den typ hela graviditeten, hahahaha. Ja, otroligt självupptagen och patetisk.

  24. katten skriver:

    Som någon skrev ovan upplevde jag också det. Var jättetaggad inför förlossning och läste, gick på yoga, profylax m.m. I vecka 36 ser vi att bebis ligger i säte. Vändningsförsök lyckades ej och i slutändan blev det ksnitt i v 38. Var orolig att amninhen inte skulle komma igång och så. Nu vill jag inget annat än snittas med nästa barn. Ony som faen gjorde det första tiden men det fanns liksom inte utrymme att ha ont.

  25. Polly skriver:

    Här i Brasilien kan man välja om man har privat sjukförsäkring, snitt eller vaginalt. Utförs sedan av din vanliga gynekolog, som man går hos istället för en barnmorska. Kanske är samma i UK om man går privat?

  26. I skriver:

    Tess syster är tillsammans med Rizwan som var med i Sveriges mästerkock 2016.

  27. Cim skriver:

    Då jag har flera supersnabba förlossningar bakom mig får jag sen nr 5 igångsättning. Tryggt i sig då jag slipper föda på motorvägen som jag varit nära att göra TVÅ gånger – men samtidigt även lite tråkigt då det känns bättre att barnet själv får välja födelsedag & är helt redo att födas. Så måste man inte förstår jag inte varför man väljer att få barnet i v 37-38 ”i onödan”.

  28. AL skriver:

    Alltså blir så mörkrädd av detta kommentarsfält. Tess är ”naiv”, ”ytlig” har ”vassa armbågar” etc etc. Om det är så hon tänker kring sin förlossning just nu så låt henne göra det. Kanske kommer hon på andra tankar, kanske berättar sjukhuspersonalen att det inte är möjligt osv. Oavsett är det inte ert problem. Är såå trött på att kvinnor ska kritiseras för exakt ALLT. Hennes kropp – hennes val. Ni behöver inte förstå det och ni behöver inte hålla med. Personligen är jag SÅ glad att en kvinna säger öppet att hon vill ha kejsarsnitt för det verkar så tabu. Har stor förlossningsrädsla och kejsarsnitt är för mig enda alternativet – behöver inte höra hur det då innebär att man är ytlig naiv och korkad. Hela tiden ska vi kvinnor vara på ett visst sätt – snygga, men inte ytliga, ambitiösa men inte helst inte gå för långt, ja, vi ska tom vara snälla mot människor som är spydiga mot oss. Och de här kraven kommer från andra kvinnor. Blir, som sagt, mörkrädd.

    1. VaC skriver:

      Du verkar inte läsa ordentligt. Uppfattningen att Tess Montgomery har vassa armbågar beror på hur hon bemöter sina läsare, inte på något kopplat till graviditeten eller förlossningen.

      1. AL skriver:

        Skriver heller inte att vassa armbågar har med graviditet att göra, mer bara att hon ska förväntas vara trevlig när folk går på henne.

        1. Pin skriver:

          Då har vi tydligen olika uppfattningar om huruvida det innebär att ”gå på” någon om man frågar varför denne rekommenderar så mycket djurtestad kosmetika.

          1. Caroline skriver:

            Ja, exakt. Det var ingen som attackerade henne eller skrev något otrevligt, det var Tess som gick till attack. Och hon går ALLTID till attack, på ett otroligt aggressivt sätt, så fort någon uttrycker något som har den minsta lilla tillstymmelse till ifrågasättande. Även när det gäller triviala saker, som att någon påpekar att hon har fel om huruvida det finns glassbilar i UK.

            Hon verkar rensa hårt i kommentarerna, eller så vågar ingen ifrågasätta, för hon får typ aldrig några negativa kommentarer.

            Jag slutade läsa hennes blogg efter att hon attackerat de stackars läsare som frågade henne hur hon såg på att rekommendera djurtestad kosmetika. Blev så otroligt besviken. Visste redan att hon inte kunde ta kritik, men det var verkligen ett lågvattenmärke.

          2. Pin skriver:

            HAHA, jag googlade Tess Montgomery + glassbil. Ja, hon verkar ta det mesta personligt. Tyckte alltid att hon verkade som en härlig person förut och vet inte vad som har hänt, men trist är det i alla fall.

  29. ida från kramphult! skriver:

    Jag tycker inte hennes krav eller önskningar var så märkliga faktiskt. Det där med tidsgräns handlar väl om att hon är uppväxt med historien om 53 timmars värkar för sin mamma och att hon vill kontrollera paniken hon får nu?
    Jag tror mer att hon vill försöka kontrollera något hon inte vet hur det kommer bli och det är rätt mänskligt väl? Sen tyckte jag att hon verkar ha tänkt igenom och att hon vågar tänka att hon ska föda vaginalt trots bestämt nej innan är ju stort. Det är mycket som ska bearbetas där när det bärjar gå upp för en att ”hjälp, den ska ut också!”

  30. snittizz skriver:

    Varför skulle det vara en big deal oavsett land? fattar verkligen inte. Med tanke på hur många kvinnor som råkar illa ut under sina vaginala förlossningar så förstår jag att det är många som väljer snitt. I ett så utvecklat land som Sverige är den vården under all kritik. Oavsett om jag skulle känna mig trygg med en vaginal förlossning skulle jag inte genomföra p.g.a. risken att vara totalt jävla förstörd därnere. No thanks

  31. Mia skriver:

    Man vet ju inte hur en förlossning blir i förväg så det är ju ändå omöjligt att planera.. 🙈

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp