Gömstället

10:03 26 Sep 2015

Igår lämnade någon in en bok på jobbet som inte tillhörde oss utan Södertälje Hallbibliotek, dvs Hall-anstaltens bibliotek.

hallbok.jpgsodertalje.jpg

 

Det såg inte ut att vara några fel på den, inte trasig, inte smutsig, en vanlig bok, så först tänkte vi bara skicka tillbaka den till Södertälje. Men så öppnade vi boken och såg insidan…

Ett utskuret hål ungefär lika stort som en Nokia 3310 var vår slutsats. Men frågorna var många; Är det här ett skämt? Att just en bok från en anstalt skulle ha ett gömställe i sig känns som en myt eller något som bara existerar på film. Och vem lämnade in boken? Vi såg inte vem som gjorde det, den bara låg där helt plötsligt. Tog personen med sig boken hem när hen blev utsläppt? Varför lämna tillbaka den och inte bara kasta den? Eller behålla den och ha ett bra gömställe hemma? Vem gjorde hålet? Det ser ut att vara gjort med något vasst och det får man väl inte ha på en anstalt? Frågorna var många och svaren få. 

nokia3310.jpg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG