Vad läser du när du är sjuk?

7:39 18 Sep 2015

Jag har varit sängliggandes på grund av lunginflammation i snart en vecka och min åsikt är att det är oerhört trist att ligga hemma sjuk. Oerhört trist. Vad ska man liksom underhålla sig själv med i flera hela dagar när man knappt orkar lyfta sig från sängen??

Det kändes alldeles för ansträngande att läsa någon av de böckerna jag hade lånat hem som väl skulle kategoriserars som ”tragiska livsöden”, tex den nya boken I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist. Den handlar om när Tom måste ta hand om det nyfödda barnet själv för att hans Karin dör vid födseln. Mitt i all chock, glädje och sorg, så dör hans pappa, som han haft ett komplicerat förhållande till, strax därefter… 

Ja ni hör ju, det kändes inte som det bästa alternativet att ta sig an den när jag själv ligger jättesjuk och tror att mina dagar är räknade. Men så lyckades jag ta mig till affären en dag för att fylla på förrådet av blåbärssoppa och bananer, och då såg jag Fredrik Backmans humoristika Britt-Marie var här på hyllan bredvid kassan. Perfekt! En rolig bok ska man ju självklart läsa när man är sjuk, skratt ska ju vara den bästa medicinen bla bla bla. 

img_1263.jpg

Jag har hört mycket om den här boken, den har fått bra recensioner och alla har sagt att de har skrattat så himla mycket och den är så himla rolig etc mm osv. Jag skrattade inte en enda gång. Not even once.

Jag vet inte om det var för att mina förväntningar var höga, eller för att jag tyckte om hans förra bok En man som heter Ove så mycket och skrattade massor då och liksom trodde denna skulle vara likadan.. eller kanske det var för att jag var sjuk.. men jag skrattade inte en enda gång. Vilket förvånade mig för jag brukar skratta åt konstig humor och jag har alltid gillat Fredriks sätt att skriva.

Men boken var väldigt lättläst och lättsam och nästan lite löjlig och det var väl egentligen det jag eftersträvade i min sökan efter en bra bok att läsa när man är sjuk, fast humorn uteblev. 

Så en fråga till er: Har ni tips på fler böcker man kan läsa när man är sjuk? Gärna något man skrattar åt – som sagt, skratt ska ju vara den bästa medicinen.

Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg