Nya böcker om transexualitet 2016

2:13 1 Mar 2016

Sedan det nya året började har jag fått besöka några olika förlagsdagar där förlag och författare presenterar sina nya böcker. Om jag ska vara helt ärlig så är det inget som har gripit mig med känslan WOW jag MÅSTE läsa den här boken! men jag har sett en del saker som iaf väckt ett intresse. Två av dessa böcker är ungdomsböcker som rör transexualitet. Böcker som klassas under HBTQT är ett väldigt efterfrågat ämne på biblioteket, allt från bilderböcker till småbarn till faktaböcker för vuxna.

Natur & Kultur släpper i juni boken I mitt namn – en bok om trans av Moa-Lina Croall och Lavender Lit. kommer i maj ut med Om jag var din tjej av Meredith Russo.

I_mitt_namn

I mitt namn – En bok om trans (utgivning juni 2016) bygger på intervjuer med transpersoner – alltifrån ungdomar på högstadiet och gymnasiet till förebilder som skådespelerskan och Guldbaggevinnaren Saga Becker, estradpoeten Yolanda Bohm och skolchefen och f.d. rektorn Lina Axelsson Kihlblom, som kom ut som trans i Skavlan hösten 2015. Boken innehåller även fakta om trans och tips till dig som är transperson.

Det är en bok för ungdomar som funderar över sin könsidentitet, men den riktar sig också till dem som befinner sig runt en transperson, till exempel skolpersonal, vänner och familj.

 

om jag var din tjej

Amanda Hardys uppväxt har varit allt annat än enkel. Hon har mobbats av sina klasskamrater, och hon har hatat sig själv och kroppen hon fötts i. Varför? För att Amanda brukade vara Andrew. (utgivning maj 2016)

Efter att ha genomgått en könskorrigering flyttar Amanda till sin pappa i en liten stad i den amerikanska Södern. Här vet ingen vem hon är eller vem hon brukade vara och hon kan börja om på nytt. För första gången får hon uppleva vänskap och kärlek. Hon faller för Grant, den gulliga killen som redan första skoldagen blir hennes vän. Men ju närmare Amanda och Grant kommer varandra, desto mer vill hon avslöja sin bakgrund för honom. Samtidigt är hon livrädd för att han inte skulle kunna se förbi den vetskapen. Kommer hon då att förlora både Grant och sitt nya liv?

Så där har vi två nya titlar vi kan lägga till tipslistorna med HBTQT litteratur 2016.

På temat: Läs också Regnbågslitteratur för mer tips. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg