Ledare #1 2021: Cykeltjuven/Bryssel calling

12:08 22 Jan 2021

– Clara Popenoe Thor, Lucia Haag och Essy Klingberg. Jag har ändå varit bra på att låta tjejer ta plats i den här tidningen, sa jag till min vän Frida häromdagen.
– Du kommer bli en såndär 40-åring man träffar på Inkonst, som jobbar med att typ sälja stulna cyklar och säger att det var han som lärde Rebecca & Fiona att dj:a, sa Frida.

Det var sista gången jag tog på mig äran för något någon av dem gjort. Men jag vill ändå lyfta fram deras insatser för det här numret. Klockan fyra på morgonen på en efterfest frågade Essy om hon fick intervjua Greekazo, och botade därmed min huvudvärk kring vem som skulle vara på omslaget. Som om inte det vore nog har hon tagit reda på om det är tecken på jagsvaghet att importera sin favoritpodds språkbruk. Lucia har utifrån empiriska studier klarlagt vad din pojkväns strumpor säger om ert förhållande. Clara har… väl inte direkt skrivit något. Men hon har fixat en praktikplats på Europaparlamentet och blir därmed Nöjesguidens Brysselkorrespondent till våren.

En annan medarbetare som förtjänar en extra klapp på axeln den här månaden är Pierre Tanguy. Förutom att tjänstgöra som min mänskliga fotpall under långa vinterdagar har han sammanställt precis allt du behöver veta om Dag Tolstoy. Dessutom föreslår han vilka svenskar som borde få äran att kolonisera mars, planeten med Vintergatans mest fantasilösa smeknamn: ”Den röda planeten”. På tal om rymden är det många som vänder sig till astrologins förlovade värld för att söka svar om framtiden. Men på Nöjesguiden förlitar vi oss på fakta. Därför har vi bett ett gäng kändisar förutspå vad som ska hända 2021.

Förresten, är det någon som vill köpa en cykel?

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Mest läst på NG