Veckans bästa texter, vecka åtta

1:53 23 Feb 2015

Jag är tillbaka från de döda! Eller rättare sagt de influensasjuka. Och jag är här för att dela med mig av förra veckans bästa texter publicerade på nöjesguiden.se.

1. Vad vaniljsexare kan lära av BDSM-hajpen
Skrattade så gott åt den kommentator som tyckte att vi skulle sluta skriva ”så mycket” om BDSM och börja rapportera om NSBM istället. NSBM, för oinvigda = nationalsocialistisk black metal. Ah, vi får se hur det blir med den saken, men tills dess: varsågoda att läsa vår sexkrönikörs kloka text om att icke vara så intresserad av BDSM men beundra samtycket som genomsyrar rörelsen.

”Särskilt den klassiska liggkonstellationen cisman och ciskvinna innehåller ofta väldigt tydliga dominans- och underkastelsedrag, som vad jag har erfarit nästan alltid ser likadana ut.”

2. Kanye West i The Breakfast Club
Låg i helgen och försökte förgäves hitta en sufficient recap av vad som egentligen händer mellan Amber Rose, Kanye West, Kim Kardashian, Kylie Jenner och Tyga. Tills jag upptäckte att svaret (som alltid) fanns hos mig själv! Det vill säga på nöjesguiden.se, närmare bestämt i Rebecka Hedströms blogg.

”Kanye lyckas aldrig lyfta resonemanget från Kim utan fastnar hela tiden i henne som banbrytare, som den första kvinnan. Jag antar att det betyder att han älskar henne lika mycket som sig själv och verkligen har införlivat henne i sitt ego.”

3. Valerie Kyeyune Backström vs svensk kulturkritik
Åh, njutningen som är att få förvalta detta eviga geni! Om vad som är relevant, och vad som definitivt inte är det, när det kommer till kulturbevakning.

”Folk skriver för att få ligga men fattar inte att det är texten i sig som ska vara ligget.”

4. Nördarna bakom Cirkeln
Min ständiga favoritperson Sara Bergmark Elfgren, och hennes filmskaparkollega Levan Akin, talar ut om arbetet med Cirkeln, fantastik och kindred spirits. Att jag inte har hunnit se filmen än är en skymf, eftersom jag har älskat böckerna med outsinlig kraft under mina mittentonår. Måste prioritera om lite i livet, va?

”Ett inifrånperspektiv var viktigt redan i förlagan, vilket också var det som Levan fastnade för i boken: att skildra ungdomar på blodigt allvar.”

5. Lorentz – Robyn Fenty
Måste säga exakt som Kakan – nu är det för mycket bra på en och samma gång. 1. Lorentz släpper videon till Robyn Fenty, kanske den bästa låten från en av förra årets aaallra bästa skivor. 2. Han gör det på Rihannas, läs Robyn Fentys, födelsedag. 3. I videon spelar han fotboll med Kosovare Asllani, jordens coolaste? Fällde en tår, det gjorde jag.

”Sure, den porträtterar en heterosexuell kärlekshistoria som så många andra, men många är ju hetero, så låt gå.”

Tack, samtliga inblandade, för ännu en mycket god vecka på min favoritplats på internet. 

P.S. En text jag aldrig hann hylla nog är min eminenta nöjesguiden.se-kompanjon Jenny Nordlanders ångande rapport från Fifty Shades Of Grey-hotellet The Heathman. När jag har läst ut sista delen i Fifty Shades (ja, jag läser just nu Fifty Shades) ska jag rapportera om varenda tanke jag har tänkt under läsningens gång, jag lovar. D.S.

P.S.2. Här är tre saker jag själv har åstadkommit på senaste. Två av tre handlar tyvärr om NSBM BDSM: Femtio nyanser av goth, Venia Magazine vill nyansera kvinnlig BDSM, Veckans bästa musik (för två veckor sen). D.S.2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp