Veckans bästa texter, vecka tolv

10:11 23 Mar 2015

Äntligen tillbaka efter tusentals veckor av diverse sjukdomar, semestrar och inlägg som försvunnit precis när jag skulle spara!

Känns som att internet inte har samarbetat med mig på sistone, men det får det bli ändring på. Här kommer det bästa nöjesguiden.se hade att erbjuda under den gångna veckan, från nakenbildstips till #normnerd-skap.1. Etikettregler för sexfies – så skickar du nakenbilder
Genitext! Vi alla vet att vi alla gör det, right, så varför inte lära sig hur man ska gå tillväga för bästa effekt? Vår älskade sexskribent ger ett antal tips till oss som omedelbart måste bättra på vårt nude game. Påminner om när min gamla chef Parisa gav mig livsrådet “never nude – med ansikte”. Truth teller! Önskar man hade kommit ihåg att följa det rådet bättre.

Om du tänder på att personen inte vill ha bilden, sök hjälp.”2. Existerar det svenska mode- och musikundret?
För bra text, denna första del av tre i vår artikelserie om svenskhet som kulturellt kapital, här inom musik och mode. Om First Aid Kit, Lykke Li, Kent, Hope, Whyred och “Scandi style” – tanken att det finns något speciellt i det “inneboende svenska”.

“Det skaver att Kent har vunnit flest Grammisar i Sverige men ändå inte har tillräcklig makt att kunna vända den politiska opinionen med sina budskap.”3. #normnerd
Ah, Skrivbent har gjort det igen. Alla nördars favoritintresse – att prata om hur nördiga de är – har liksom gått varvet runt, det onördiga har blivit nördigt och vice versa. Hur utvecklas nördskapet när källare har ersatts av internet? Så glad att Linus reder ut detta.

Specialnörden hade rört ihop sina band när han kopierade dem och råkat skicka mig en kopia av La Blue Girl – tecknad tentakelporr av den grövre sorten. ‘Epic fail’, som man sa förr.”4. Den ultimata guiden till nude – från parfym till kontursminkning
Och apropå ovan nämnda nude! Valerie agerar på sin besatthet av nudesmink och skänker oss sin vishet i så vitt skilda skönhetsfrågor som självavskaffande CC-creams och chokladparfym. Önskar ofta att jag hade mer än ett teoretiskt intresse för skönhet, eftersom jag njuter så av att läsa om det, men, well, i verkligheten sitter jag i detta nu och smörjer in mitt ansikte med Locobase. Go figure.

En hopplös besatthet, eftersom den går ut på att hitta smink i exakt min hudton, som dessutom varierar lika mycket under ett år som Elton Johns solglasögon.”5. North West är Kimyes dyraste accessoar
Amanda Mann lägger ut texten om att använda sina egna (kändis)barn som statusmarkörer, som en del av ens eget identitetsbyggande, med exemplet Kim K + Kanyes dotter Nori. Jag vet inte om jag håller med Amanda om allt, men mycket intressant läsning, nonetheless.

Hon har knappast vaknat en dag och själv tänkt: ‘Nämen, idag struntar jag i lekplatsen, tar mig en tur förbi Givenchy och går sedan på Balenciaga-visningen.’”

Bubblare: Laga din egen bibimbap (vill!), Artister testar virtual reality-porr (vill!), Linus från Nacka rappade med Nicki Minaj (vill absolut inte!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG