Veckans bästa texter, vecka tretton

3:30 29 Mar 2015

Äntligen veckans bästa texter-dags!

Vi har publicerat så mycket bra denna vecka att urvalsprocessen var närapå omöjlig, men till slut har juryn (jag) lyckats fatta mitt beslut. Here goes.

1. Seinabo Sey sprider sina vingar (över internet)
En månad har gått sedan vi hade sönder internet as we know it med Joy-omslaget – nu har vi gjort det igen, den här gången med GUDINNAN Seinabo Sey. Magisk intervju av Amat, magiska bilder av Daniel Stigefelt, och magiskt ihopsatt av vårt sajtgeni Robin. Nä, hörni, jag blir rörd.

”Hur säger man, jag har my heart on my sleeve. Jag blir kär i någon ny varje dag och tänker prata om det, jag orkar inte hålla saker hemliga. Och eftersom jag har dålig fantasi kan jag inte hitta på.”

2. ”Det blir automatiskt en komedi när en transkvinna är med”
Maria Ramnehill, denna stjärna. I veckan skrev hon om filmen En ny flickvän, den sedvanliga problematiken i att män alltid får spela transkvinnor, och varför dessa transkvinnor alltid betraktas som ett humoristiskt inslag även om filmen i övrigt inte förväntas bjuda på ett enda skratt. När ska filmbranschen (och världen, huh) lära sig?

”Jag kan känna igen att det är svårt att veta hur en klär sig ’lämpligt’ – men jag tvivlar på att någon transkvinna skulle tro att en laxrosa jävla balklänning är en diskret outfit för en shoppingdag.”

3. X-Files återvänder
X-Files är tillbaka! Skrek rakt ut när min kille, bless his soul, smsade mig denna jubelvärda nyhet. Fatta att David Duchovny ska vara med, Gillian Anderson ska vara med, Chris Carter ska vara med och att det kommer hända inom en inte alltför avlägsen framtid. *i want to believe*
Svante gissade hejvilt på vad denna miniserie kommer att handla om, det var kul:

”Tvingas Mulder göra comeback på fältet när en hackergrupp inte bara hotar att läcka hemlighetstämplade Area 51-dokument, utan även något som utgör en fara för vår egensinniga agent — hans monumentala porrsamling?”

4. Varför älskar kulturen att romantisera sektlivet?
Vi har en ny praktikant! Han heter Hateff, jag råkade inleda vår relation med att ofrivilligt reta honom för hans sotarmössa, och första dagen skrev han en mycket bra text om popkulturens fascination av sekter och, framför allt, sektavhoppare.

”Mormonboyz.com – ett suspekt porrnäste dedikerat till ’hot mormon missionairies’. Trots snusket kan man någonstans tycka att det är ett ärligare angrepp på sektföreteelsen än den smygande exploatering som kulturjournalistiken annars sysselsätter sig med.”

5. ”Jag känner bara kärlek för chick lit”
Veckans Valerie, som vanligt nothing short of en truth teller. Om chick lit som en framtida subversiv kraft, en kulturform som bara kvinnor gillar, och främst: ett förstklassigt tidsfördriv.

”I ett liv som är fyllt av långtråkighet är det kul att fantisera. Om dessa drömmar nu involverar rika killar i escalades, elaka modechefer, eller att gråta iklädd en tunn cashmerekofta på Chateu Marmont – är det egentligen så farligt?”

Bubblare: Är 2015 landsortsföraktets år?, Rihanna – Bitch Better Have My Money, ”Jag är inte redo för en fullskalig invasion av tentakelförsedda Cthulhu-monster för tillfället. Jag har precis skaffat katt.

P.S. Dessutom har jag skrivit min allra första filmrecension för Nöjesguiden! Den gällde Svenskjävel och om den tyckte jag såhär. D.S.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG