Årets minst/mest väntade samarbete: Pussy Riot x Terry Richardson

1:09 22 Jun 2015

Här kommer lilla jag och presenterar en jättekonstig nyhet! Nämligen att den kändaste i det ryska feministkollektivet Pussy Riot,  Nadya Tolokonnikova, har ställt upp på en så kallad ”photoshoot” med ingen mindre än Terry Richardson.

Och det är ganska konstigt. Se nedan.

Alltså, det är inte direkt ovanligt att Terry Richardsons bilder är hårdporr in disguise, och jag vill verkligen inte heller antyda någon motsättning i att vara feminist och gilla porr. Men jag förstår inte riktigt vad tanken är med att ta dessa bilder? Ihop med sin man, no less? Varför är han med? Han kan ju inte direkt tävla med henne i utseende…

Antingen hade hon ingen aning om vem Terry Richardson var och fick en obehaglig överraskning i efterhand, när anklagelserna om sexuella trakasserier och hans all-around shadiness uppmärksammades, eller så är hon den sortens person som bara älskar att provocera, och då… Ah, då kan vi vara glada att Pussy Riot inte syns så mycket i offentligheten these days!

UPPDATERING: Enligt Nadyas Facebook-sida (och Jezebel) visste hon inte om Richardsons bakgrund. Kunde ingen bara ha, ni vet, berättat för henne?

Å andra sidan – jag vet att man inte får säga det här, men – är hon så jävla pissnygg att man tyvärr inte är starkare än att man förlåter att hon har öppen mun på samtliga bilder, och (mer relevant) att hon samarbetar med ett sånt ärke-scum of the earth. Dessutom: är det bara jag, eller är det väldigt tydligt att hon och hennes man har så otroligt bra sex? Good for you, Nadya.

Om ni vill se fler bilder, och jag dömer er absolut inte för detta, finns de här.

/yours truly, ständigt ambivalent kring mina favvoämnen porr & feminism

4 kommentarer | “Årets minst/mest väntade samarbete: Pussy Riot x Terry Richardson”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hej Sonja skriver:

  Alltså…. jag avskyr bilderna. Den första bilderna där hon ligger helt död på ett golv liksom? Och bilderna där det ser ut som att hon slåss med sin man?
  Guuuud varför får Terry Richardson sånna här jobb??? Han är ju inte ens skicklig på det han gör (förutom det här att skapa chillz av obehag… det är han bra på)

 2. Maya skriver:

  Avskyr också bilderna… och gubben som tagit dem.

 3. katya skriver:

  Här är en artikel om ett annat performance hon har deltagit i. Hennes konstnärskap är inte bara vigt åt en västerländsk standardiserad idé om feministisk och sexuell frigörelse och vad det innebär.

  http://m.spiegel.de/international/world/a-853546.html#spRedirectedFrom=www&referrrer=

 4. Greta Thurfjell skriver:

  Katya: TACK! Så bra intervju! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp