SPELLISTA: De fyrtio allra bästa Glee-låtarna

1:29 10 Jun 2015

Har snabbspolat mig igenom mina tunga tonår idag. Jag har nämligen satt ihop en lista med mina fyrtio favoritlåtar ur Glee.

Ja, bakgrunden är att jag är svårt hormonpåverkad just nu och lyssnade på Glee-versionen av Defying Gravity på väg till jobbet. Den där bara Rachel sjunger, eftersom jag hatar Kurt.

Jag har sett om några Glee-avsnitt de senaste veckorna, tänkt på tiden när jag var 13 och relaterade till Rachel Berry mer än jag kunde relatera till någon verklig människa. Tänkt på när jag var 16 och blev ihop med en tjej för att vi hade Glee som gemensamt intresse. Det höll inte. Men vi lyssnade verkligen otroligt mycket på Glee-musiken. Tänkt på när jag var 18 och Cory Monteith plötsligt dog, jag var så jävla sorgsen, fast jag vid det laget hade slutat titta och hatade Finn och tyckte att Lea Michele förtjänade mycket bättre än den där korkade lufsiga jätten, jag var så ledsen för hennes skull.

Jag har inte ens sett alla säsonger, jag slutade titta någonstans i mitten av fjärde, och nu när jag har tittat igen är stora delar verkligen riktigt uselt. Varför rappar Mr Schue i nästan varje avsnitt av första säsongen? Krävde skådespelaren det som löneförmån eller? Man fattar ju varför alla tittar på en med förakt i blicken när man avslöjar att det är ens favoritserie of all time.

Men det gör inget, jag står för det, det är min favoritserie of all time, ingen annan har betytt så mycket för mig. Trots att de enda karaktärer jag någonsin gillade var Rachel, Quinn, Santana – ni fattar inte hur mycket väldigt barnförbjuden fanfiction jag har läst om dessa tre – och kanske möjligtvis Puck.

Okej, nu har jag gråten i halsen-skrivit nog, här är listan. Utan inbördes ordning eftersom det är omöjligt att välja om My Man, Don’t Rain On My Parade, Total Eclipse Of The Heart eller On My Own är bäst. Som ni kommer märka är Lea Michele involverad i nästan samtliga låtar.

/falska Rachel Berry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG