De 13 bästa ögonblicken ur Rihannas ”Bitch Better Have My Money”-video

9:14 2 Jul 2015

Ni minns när Beyoncé och Nicki släppte Feeling Myself-videon? Här är ett videosläpp av samma kaliber: Rihannas hett efterlängtade Bitch Better Have My Money. Det faktumet förtjänar samma behandling som förra gången.

Alltså, i tidsordning, här kommer de 13 gånger då jag skrek högst när jag mycket nyvaket såg denna imorse.

1. Första gången vi får se RiRi – he-rre-gud, hon är så mäktig, får andnöd. Handskarna!

2. Att Rih redan har hunnit byta kläder – och skaffat Charles Dickens/steampunk-stil? Hon gör inte sitt bästa för att smälta in direkt. Och! Visst är det meningen att man ska hata den kidnappade kvinnan? Rihanna måste ju symbolisera arbetarklassen här, hahaha. Eller, jag kan tänka mig att många kommer säga: ”Men varför får Rihaaanna hota och misshandla kvinnor?”, men ni vet, Rihanna får göra vad hon vill.

3. Till exempel klä av och binda sin kidnappee i ”the backseat of my brand new foreign car”. Sån Thelma & Louise-stämning här, jag ryste.

4. Förlåt, men tror ni att den här kvinnan valdes ut för att hennes sillisar såg så jävla bra ut när hon hängde upp och ner från taket i en lada? De rörde sig inte en millimeter, I’m telling you. Obs: coola grillz!

5. Kidnappeen kräks i en bunke och Rihanna himlar med ögonen. Typiskt henne att inte bli åksjuk.

6. Båtscenerna, herregud! Som sagt, de smälter inte direkt in i sin omgivning.

7. Älskar den subtila dissen mot poliser i dessa scener, en simpel iscensättning av karaktärsdraget ”korkad”. Och att Rihanna vinkar med den glasflaskade kvinnans hand.

8. Inga kommentarer.

9. Ugh, älskar (fiktiva! haha!) tjejer med tillgång till stora mängder vapen. 

10. Hur mycket skrek man när det visade sig att Mads Mikkelsen var skurken?! ”The Bitch”, haha. Min kollega Jenny påpekade just att Rihanna ju måste tycka att han är extremt snygg eftersom hon har valt honom. Misstycker inte.

11. Eftersom man är en person med hälsosam sexdrift hatade man inte direkt den här scenen.

12. Och inte heller denna, herregud.

13. *tatuerar in likadant blod i ansiktet*

Hur ska vi kunna gå vidare efter det här?

/vill också bli kidnappad av Rihanna

7 kommentarer | “De 13 bästa ögonblicken ur Rihannas ”Bitch Better Have My Money”-video”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Hon byter ju inte kläder, det är flashback. Början är det som händer mot slutet av videon.

 2. Hej Sonja skriver:

  Jag gillar den inte. Det är som den där videon Animals med Maroon 5 (bara det att den var 100 ggr värre). Liksom wtf?

 3. Maria skriver:

  Tycker ni verkligen att det är ”coolt” med tortyr och förnedring av en naken kvinna bara för att det är Rihanna som utför den i en musikvideo?? Tycker den är så jävla vidrig och vissa av scenerna gör mig helt illamående. Ni som gillar den, är ni helt döda inuti?

 4. Förbannad skriver:

  Den här videon är ju TOTALT vidrig. Ingenting med den är coolt. Det är inte coolt att misshandla och tortera en kvinna för att hennes man gjort något fel. Det är inte coolt att knarka heller. Så jävla äckligt alltså. Jag vet att det inte är på riktigt, men Rihanna har många unga fans och detta sänder ju ut ganska skeva signaler. Dessutom suger ju låten hästpung också. Nej fy fan.

 5. kaykaysorbet skriver:

  Jaha så vidrigt kvinnovåld är helt OK om det är Rihanna som regisserat? Har alla glömt Chris Brown?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2166343/Rhianna-photograph-beating-Chris-Brown-LAPD-officers-charged-link-TMZ.html

 6. ida skriver:

  först trodde jag att denna artikel var allvarlig och sedan förstod jag ironin. vilken tur. hade varit så sorgligt annars att skriva om kvinnan som ett objekt gällande brösten och sexismen och kvinnohatet.

 7. johanna skriver:

  Jag tycker videon är frukatansvärd och den får mig att må skit.
  Har själv utsatts för mycket våld och sexuella kränkningar, våldtäkter och annat kul i mina dagar och jag förstår inte varför den nya liberalfeminismen hakar på, normaliserar och okejar.
  Feminismen har varit en räddning i mitt liv, bokstavligt talat fått mig att överleva, men när detta plötsligt ses som feminism och girl power är det något som händer i mig.
  Jag fattar att du som skrivit det här vill vara en skön tjej, du lyckas. Du utgör inte det minsta hot mot patriarkatet för att du gör precis det patriarkatet vill att vi ska göra – ta över deras formspråk och tro att det är vårt eget, tro att det är någon slags frigörelse.
  Men det du gör är att gå patriarkatets ärende, och jag mår ännu lite sämre. Tack för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG