De 7 bästa bråken på MTV Video Music Awards 2015

11:16 31 Aug 2015

Äntligen har det varit galakväll igen! Och eftersom det roligaste som verkar ha hänt på vår svenska tv-gala Kristallen var ett förskrivet skämt om att Let’s Dance inte vann pris går vi raskt vidare till amerikanska MTV-galan Video Music Awards. 

Här är de bästa ögonblicken från kvällen, simpelt förpackade i bråk eftersom jag gillar att ställa kvinnor mot varandra annars skulle behöva skriva på detta blogginlägg i tre veckor, så mycket var det som hände.

1. Nicki Minaj/Miley Cyrus

Ni kommer ihåg när Nicki knäckte internet med sina tweets om varför inte Anaconda nominerades till bästa musikvideo? Consider this århundradets uppföljning. Miley bråkade ju med Nicki angående just detta i en New York Times-intervju häromveckan, vilket Nicki svarade på från scen. ”Miley, what’s good”, något för mig att tatuera in i pannan.

Men det måste väl ha varit stageat? Folk påstår att Miley ser så chockad ut men jag tycker hon tar det med typiskt spelat lugn. Så futtig ursäkt av henne också, att skylla på att ”media förvränger”. Kan hon inte bara äga att hon tycker att det viktigaste för en tjej i musikbranschen är att vara ”polite”?

2. Kanye West/Taylor Swift

Kanye fortsätter på sitt korståg mot sin gamla scennemesis! Först låtsas han somna när hon går upp på scen för att ta emot pris, sen faller hans ansikte ihop när hon dyker upp med Nicki under The Night Is Still Young. (När de sen möttes på scen kramade han henne med ansiktet taktiskt bortvänt från kameran, haha.)

Men Nicki såg inte heller så förtjust ut över att behöva ha med henne, se bild ovan. Ska jag kanske tatuera in hennes min här också?

3. Amber Rose & Blac Chyna/slutshaming

Iiih, älskade Amber Rose & Blac Chyna! Amber håller på mycket med sin kommande ”slut walk” i LA nu, och det här var väl en superbra PR-grej för det, men fortfarande så extremt mäktigt. Vill ha en svartvit version av Ambers byxdräkt. Skulle ha den varje dag.

4. Macklemore/Jaden Smith

Hahaha.

5. Miley Cyrus/Zendaya

Har sett denna tweet i cirka tvåhundra varianter under dagen. Är så extremt trött på Miley! Kan hon inte bara spela in låtar som magiska Adore You och vägra synas i offentligheten, Sia-style? Kanske ska skriva till henne och föreslå.

6. Kim Kardashian/ett selfietillfälle

Kan ju inte skriva om en gala där Kim har närvarat utan att nämna henne. Under kvällen gjorde hon sitt roligaste appearance när hon rusade fram, kraftigt vaggandes eftersom hon är ganska gravid, så fort Miley tog upp selfiepinnen för att ta en bild på sig och några gothare. Vi kan tacka some kind of god för att det hamnade på video.

7. Kanye West/USA

Kanske kvällens absoluta höjdpunkt? Kanye tog emot Video Vanguard-priset och höll ett tretton minuter långt tacktal. Som han avslutade genom att avslöja sina planer för 2020 – att kandidera till president! Ah, herregud. Om det stämmer önskar man ju att man vore amerikansk medborgare så man kunde rösta härifrån. Förstå vilket ljuvligt samhälle han skulle kunna skapa för oss.

Måste gå tillbaka till mitt riktiga jobb nu, det vill säga att korrläsa en annan text om Nicki på VMAs. Kommer drömma mardrömmar inatt om att hon ropar på mig från scen: ”Greta, what’s good?”.

/er galareporter, Greta/Amber Rose i svartvitt

10 kommentarer | “De 7 bästa bråken på MTV Video Music Awards 2015”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hej Sonja skriver:

  Det där mellan Miley och Nicki, vad handlade det om? Jag är för lat för att orka läsa en hel intervju :(

 2. Greta Thurfjell skriver:

  Sonja! Miley kommenterade förra veckan i en New York Times-intervju det som Nicki twittrade om när VMA-nomineringarna blev offentliga, det vill säga att (Mileys) Wrecking Ball vann pris för bästa video på VMA medan (Nickis) Anaconda trots snarlik impact inte ens blev nominerad. Miley sa typ att Nicki hade varit för arg när hon sa det. det var hon såklart inte. men det brukar ju låta så :(

 3. Hej Sonja skriver:

  Vann wrecking ball bästa video!? Förstår att Nicki Minaj var arg.

 4. Amanda skriver:

  Miley sa även i intervjun att hon vet vad som händer i världen och att hon kan statistiken osv, men att hon inte tror att MTV gjorde det medvetet.

  Vilket jag tycker tyder på precis tvärt om…du har inte förstått något av det Nicki försökte säga. Såklart MTV inte gjorde det medvetet. Hört talas om strukturer?

 5. Maja skriver:

  Nicki är bara pinsam, snacka om att skämma ut sig själv. Älskar att Miley var helcool och bara skakade av henne.

 6. Hej Sonja skriver:

  Maja
  Fast Minaj och Cyrus hade nog inte direkt lika förutsättningar för att agera ”helcool och bara skaka av sig” i den här situationen… och det är väl det som är själva kärnan i hela konflikten till att börja med: det är inte jämlikt. Den ena har det lättare än den andra.

 7. Maja skriver:

  Hej Sonja: Ja men är det svårt att ta det face-to-face då istället för att skämma ut sig på scen? Kvinnan är fan 32 bast och uppför sig som en barnunge.

 8. Hej Sonja skriver:

  Tror du dömer henne lite väl hårt nu.

 9. Hej skriver:

  Haha, var tvungen att youtuba lite om det här spektaklet. Jag förstår att det här är vettiga och viktiga grejer som påverkar mycket människor (unga, rasifierade, kvinnor, alla), men tyvärr är det enda jag kan tänka när jag ser alla dessa lirare ‘freak show’.

  Kalla mig gammaldags och gubbig (trots att jag är yngre än de allra flesta som uppmärksammas på VMA-galan) men det här är en gala mer i min smak :)

  https://www.youtube.com/watch?v=pa3xOakbGTo

 10. kate skriver:

  Kanye är en stor fjant! För självgod för sitt bästa!
  Miley är bara äcklig och omogen! Hoppas hon kan inse det när hon’är 50 år och tittar tillbaka..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG