Hur man får mig att komma

1:24 1 Sep 2015

Är kluven till en blogg jag har läst idag: How To Make Me Come. Den handlar om kvinnlig orgasm. Eller, bara så att vi är på det klara med hur bloggen definierar ”kvinna”: den handlar om hur man får orgasm när man har en vagina (och ligger med någon som har en penis).

På sätt och vis är det förstås ett bra initiativ. Jag är som bekant icke emot att man pratar mer om tjejers sexualitet. Jag önskar att den här hypersexuella Instagram-trenden som alla fjortonåriga emotjejer håller på med nu hade funnits när jag var liten (jag vet att det var sex år sen, men trender skapas fort, okej). Jag tror att jag personligen (notera kursiveringen så slipper vi bråka) hade mått bra av det, att bara lägga upp bilder på min röv och bonda med andra tjejer som också bara lägger upp bilder på sina rövar. När jag var fjorton var jag extremt intresserad av sex men fick misstänksamma blickar från mina kompisar så fort jag försökte föra det på tal. Jag önskar att det inte hade varit så. Jag är glad att det, iallafall inom vissa kretsar, inte verkar vara så längre. Och jag är glad om fler tjejer får läsa om andra tjejer som gillar att komma.

Å andra sidan finns det något så irriterande och kontraproduktivt med tjejer som vill prata om sina orgasmer som ”komplicerade”, ”komplexa”, något nästan ouppnåeligt. För en del är det förstås det. Men det är väl knappast för att det generellt sett är fysiskt svårare att få en fitta att komma än en kuk – det kan inte vara det, jag vägrar tro det – utan för att vi hela tiden får höra att vi är det krångligare könet. Att sexualundervisningen i skolan, i den mån den ens existerar, fortfarande går ut på att berätta för tjejer att de kommer behöva kämpa för att någonsin få en orgasm av en kille. (För alla vill ha en orgasm av en kille!) Att jag har legat med så många killar som inte ens orkar försöka eftersom de fått lära sig att det är ”för svårt”, och att alla jag känner också har det.

Liv Strömquist sa smarta saker om det i ett avsnitt av Lilla drevet – podden jag lovade mig själv, och misslyckades med, att sluta lyssna på eftersom en av dem hängde ut mig som ”förnumstig” på Instagram – när forskare kom fram till att g-punkten inte fanns utan snarare var en del av klitoris och kunde sitta både här och där. I korthet var andemeningen detta: det är inte svårt att få tjejer att komma. Däremot verkar det vara svårt för killar att uppbåda något som helst intresse för det. 

Här är några utdrag ur texterna på bloggen, skrivna av anonyma kvinnor.

Sometimes I find myself more agitated after sex than before it, and I find myself resenting the men who, sated on the mistaken belief that my pleasure was something they gave to me instead of something I took from them, will sleepily inquire after how many times they made me come. I’m not a monster, nor do I think my orgasm has as much to do with gender politics (seeing as I grasped my crotch far before the concept of patriarchy), so I try not to be an asshole during post-coital recapping. But I bristle against the idea that my own pleasure needs to be quantifiable in a way that my partner’s doesn’t.”

We were super drunk. You were screaming at me you didn’t mind if I squirt. I was never going to, because this isn’t porn, and I didn’t even come close. You got super frustrated at how long it was taking. I kept ensuring you I was close. Eventually you gave up or I got bored or something. You put a pillow over my head and commanded me to relax. You also got visibly bored, which made me tense in exactly the wrong way. You also made me feel ashamed that it wasn’t happening.”

I have faked A LOT of orgasms. I’ve wanted guys to like me so badly. I gave these guys a lot of power. And I needed their perception of me to last in the bedroom. I was this outgoing, cool, confident girl, shouldn’t I then also have been highly sexed; a girl who knew her body and could come easily and when she wanted to? I’d made sex for the man and not for myself. I would be too ashamed to say, ‘Hey, this isn’t working for me’, because I would want them to think I was easy going and had had tons of experience. I’d be so concerned with their finishing that I’d ignore my own. I would be too frightened to admit I wasn’t sure I knew what I wanted. But this ‘cool girl’ I was should have known all about sex, right? She shouldn’t be so prude. I would crave it desperately though. I would have mediocre sex and end up feeling all the more alone.”

Och här kan ni läsa alla texter.

/er sex & samlevnads-expert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG