En poddbesatt har talat: här är Sveriges 6 bästa poddar just nu

8:20 24 Sep 2015

Jag gjorde en lista på Twitter häromveckan, på de bästa svenska poddarna. Men man lär sig ju aldrig att 140 tecken inte räcker (citat: Sigge Eklund när han var rolig på Twitter).

Dessutom fick jag inte med alla jag gillar. Alltså – här är mina favoritpoddar just nu.

En varg söker sin pod
Ooriginell åsikt, men detta kan vara den allra bästa podden vi har. Jag håller Caroline Ringskog Ferrada-Noli som en av Sveriges smartaste människor – och Liv Strömquist är inte så dum hon heller. Aldrig en dålig stund! Bäst på populärkultur, inte så populär kultur, och känslor. Har lyssnat på alla avsnitt två gånger, så bra är de.
Favoritavsnitt: Alla. Kanske i synnerhet Ingen ska behöva psyka ur.

The Power Meeting Podcast
Eventuellt partisk eftersom denna podd både ligger hos oss och hostas av min gamla chefredaktör Amat Levin. Men den är rolig. Tillsammans med Peter ”Smith” (falskt namn, sjukt nog) och Jon Rollins pratar han om känslor, aktualiteter och populärkultur. Det händer väldigt ofta att jag skämmer ut mig i kollektivtrafiken genom att skratta åt deras killgnabbande. 
Favoritavsnitt: Addiction, Porr & Onani med Soraya Hashim, Kroppsnojor, könssjukdomar och små kukar

Bild från gamla Tankesmedjan, tyvärr.

Februaripodden
Ja, det är sant. Jag är tokig i en killpodd. Jonatan Unge och Ola Söderholm pratar nästan bara om impotens, men också om humor, Jonatans mommy issues, och relationer. Som självutnämnt besatt av all kultur som har med män att göra är det kanske inte så konstigt att jag tycker om den här.
Favoritavsnitt: Onanistens återkomst, Säga fuck you till sin dotter

Markus & Malcom
Kontroversiellt tips! Eftersom dessa urkraftskommunister, en samhällsskribent och en lokalpartiledare i Örebro, med största säkerhet hatar mig och allt jag står för i egenskap av Nöjesguiden-arbetare. Men väldigt bra om internationell, europeisk och svensk politik ur ett (riktigt!) vänsterperspektiv, om man nu råkar vara förtjust i sånt.
Favoritavsnitt: Islamiska staten och ett Mellanösterns 30-åriga krig, Polisen, Vi Gillar Olika?

Singelrådet
Ännu en Nöjesguiden-podd! Emilie Roslund, som även skriver underbara relationstexter för oss, pratar med andra singlar om singelrelaterade saker (se exempel nedan). Mitt enda (och ständiga) klag är att jag aldrig får vara med eftersom jag inte är singel.
Favoritavsnitt: Så analyserar du någons Instagram-beteende, Den hårda vägen mot en perfekt nude, Otrogen utan dåligt samvete

Fredagspodden med Hannah & Amanda
Bubblare! Eftersom jag av okänd anledning inte började lyssna på denna pärla förrän i förrgår. Ska ta igen nu genom att lyssna igenom samtliga avsnitt. Tydligt genomgående tema för alla poddar jag gillar: de handlar om känslor. Men denna handlar även om skönhet, syskonskap och mys. Allt man älskar, alltså. Dessutom är jag besatt av hur de pratar, vill vara deras vän.
Favoritavsnitt: Återkommer när jag hört fler än de tre senaste.

Ja, där har vi dem. En ljuv blandning av killars känslor, tjejers känslor, och ”samhällsdebatt”. Varsågod att lyssna. Och, med tanke på att jag kommer ha lyssnat mig igenom Fredagspoddens arkiv innan veckan är slut, tipsa mig om nya poddar är ni snälla. Nu vet ni ju vad jag gillar.

/en med för stort poddintresse

En kommentar | “En poddbesatt har talat: här är Sveriges 6 bästa poddar just nu”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. rebeckal skriver:

    knappast ny, men geniförklarat är fantastiskt. christina nordhager är ett geni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG