Rihanna om sex, ensamhet och Rachel Dolezal i Vanity Fair

8:31 7 Okt 2015

Gör Greta något annat om dagarna än att läsa olika tidningar och sedan kommentera dem, undrar ni. Nej, svarar jag. Nu har jag läst Rihannas intervju i Vanity Fair också.

Jag tänkte att vi på traditionellt vis skulle titta på några särskilt intressanta citat från superstjärnan, och beundra de mycket vackra bilderna som Annie Leibovitz har tagit till artikeln. Okej?

When she orders three half-portions of pasta dishes (spaghetti pomodoro with basil, gnocchi, and ravioli), I ask how she maintains her curvy but slim figure. She says, ‘Legit, I have been in the gym every day this week because I am not willing to give up my food. But I will sacrifice an hour for the gym.'”

Mycket talande för hur det är att vara kvinnlig kändis, inte sant? Man får prata om att inte våga utsätta sig för kärlek, kvinnomisshandel och att älska sex, men bara om det redan i den färdiga textens femte mening nämns hur man behåller sin ”curvy but slim figure”. Så jävla idiotiskt. Men är förstås tokig i Riri för att hon äter tre olika sorters pasta i en sittning.

”‘You want them to feel good being a man, but now men are afraid to be men. They think being a real man is actually being a pussy, that if you take a chair out for a lady, or you’re nice or even affectionate to your girl in front of your boys, you’re less of a man. It’s so sick. They won’t be a gentleman because that makes them appear soft. That’s what we’re dealing with now, a hundred percent, and girls are settling for that, but I won’t. I will wait forever if I have to… but that’s O.K.'”

Äkta fin tanke att Rihanna inte vill träffa någon som inte är värd henne, hon vägrar nöja sig med någon som inte drar ut stolen eller kysser henne inför killarna. ”Men are afraid to be men”, haha, fick Pär Ström-vibbar. Men någon måste säga det: det är stört omöjligt att hitta en gentleman.

“’That’s why I haven’t been having sex or even really seeing anybody’, she says, ‘because I don’t want to wake up the next day feeling guilty. I mean I get horny, I’m human, I’m a woman, I want to have sex. But what am I going to do—just find the first random cute dude that I think is going to be a great ride for the night and then tomorrow I wake up feeling empty and hollow? He has a great story and I’m like … what am I doing? I can’t do it to myself. I cannot.'”

I. Am. A. Woman. I. Want. To. Have. Sex.

Observera: personligen är jag av åsikten att man kan ha sex med någon en gång utan att vakna tom och ihålig!

”I ask Rihanna if she thinks she’s always going to be a poster child for victims of domestic abuse. ‘Well, I just never understood that’, she says, ‘like how the victim gets punished over and over. It’s in the past, and I don’t want to say ‘Get over it’, because it’s a very serious thing that is still relevant; it’s still real. A lot of women, a lot of young girls, are still going through it. It’s not a subject to sweep under the rug, so I can’t just dismiss it like it wasn’t anything, or I don’t take it seriously. But, for me, and anyone who’s been a victim of domestic abuse, nobody wants to even remember it. Nobody even wants to admit it. So to talk about it and say it once, much less 200 times, is like … I have to be punished for it?”

”‘I was that girl’, she says, ‘that girl who felt that as much pain as this relationship is, maybe some people are built stronger than others. Maybe I’m one of those people built to handle shit like this. Maybe I’m the person who’s almost the guardian angel to this person, to be there when they’re not strong enough, when they’re not understanding the world, when they just need someone to encourage them in a positive way and say the right thing.’ So, she thought she could change him? ‘A hundred percent. I was very protective of him. I felt that people didn’t understand him.'”

För starkt. Har läst det andra citatet kanske tjugo gånger och det värker lika mycket i kroppen varje gång. Åååh, Rihanna, skriv en självhjälpsbok. Jag ska köpa femhundra exemplar och dela ut till mina femhundra närmaste.

”She talks about Rachel Dolezal, the white N.A.A.C.P. executive who pretended to be black, saying, ‘I think she was a bit of a hero, because she kind of flipped on society a little bit. Is it such a horrible thing that she pretended to be black? Black is a great thing, and I think she legit changed people’s perspective a bit and woke people up.'”

Kontroversiellt! Nu diskuteras det vilt i de feministiska facebookgrupperna som alla heter något med ”apa” om huruvida Rihanna är en genomgod kvinna och förebild eller inte. Först Bitch Better Have My Money-videon, nu detta! ”Black is a great thing”, haha.

Här kan ni läsa hela intervjun, komplett med ganska många mysiga Jay Z-citat om Riri. Sen kan ni återgå till era vanliga liv. 

/er Riri-reporter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp