Dagens töntigaste nyhet: Varning för mobilgångare-skyltarna (på Götgatan)

1:22 17 Nov 2015


Faksimil från Metro.

Det var jag igen, här för att berätta för er om alla pinsamma saker som stockholmare/reklamare har för sig om dagarna. Senaste nytt: skyltar som varnar för folk som går och kollar på sina mobiler. På Götgatan.

Hur kan man fortfarande ha den spaningen år 2015, att ”folk kollar för mycket i sina mobiler”? Vet ni vad det är? Det är så jävla ocoolt. Och inte för att gå in i någon sorts nittiotals-Nöjesguiden-regression (eller?), men: gud vad jag avskyr när folk är ocoola på det sättet. Samma människor som sätter upp papperslappar på sina fik med texten ”no, we don’t have wifi – talk to each other”. Blir hellre påkörd när jag går och kollar ner i min mobil än att behöva sitta och prata med er över en kaffe, hör ni det.

När jag presenterat denna ångestskrikframkallande nyhet för folk i min omgivning har reaktionerna inte varit nådiga. ”Nu flyttar jag från Stockholm”, sa min kollega Pelle Tamleht. Min vän (och tidigare kollega) Björn Werner skrev en liten dikt på temat.

Själv fantomsaknar jag DDR. Ingen hade kommit på att sätta upp så töntiga, flumliberala skyltar i DDR.

Dock tror jag tyvärr att de som allra mest skulle behöva se skylten aldrig någonsin kommer att se den – de är ju för upptagna med sina telefoner”, säger reklamaren som är upphovsman till skylten till Metro. Ryser i hela kroppen när jag tänker på att folk säkert läser det och tänker ”gud vad smart sagt”. 

/folkföraktets främsta företrädare, Greta

6 kommentarer | “Dagens töntigaste nyhet: Varning för mobilgångare-skyltarna (på Götgatan)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hej Sonja skriver:

  Hahaha

 2. Bitter Greta? skriver:

  Lugn nu bitter-Greta! Det är inte så att ni har så jävligt mycket bättre för er på Nöjesguiden. Dessutom känns det som att du blev lite träffad av stuntet.

 3. Tomas skriver:

  Alltså, vem är du?
  Orka.

 4. Vem är du? skriver:

  Det är lugnt Greta Feta, du kan i lugn och ro kolla i din mobil hur mycket du vill. Tänk att folk har mage att försöka ta ifrån dig din baby.

 5. Jenny Nordlander skriver:

  Lugna ner dig med skällsorden du som skriver kommentarer i olika namn.

 6. Petr skriver:

  ”Ryser i hela kroppen när jag tänker på att folk säkert läser det och tänker ”gud vad smart sagt.” Haha, exakt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp