Tre höjdpunkter (?) från Donald Trumps Saturday Night Live

12:24 9 Nov 2015

Hej och välkomna till måndag! Jag förstör mina kollegors liv med mitt oförskämt goda humör idag, av en massa olika anledningar. En av anledningarna är att jag har bombarderats med bilder på Larry David och Sia från helgens Saturday Night Live.

Om ni inte hängt på internet i helgen kan jag upplysa er om att USA-republikanernas presidentkandidat Donald Trump (!) alltså var värd för helgens SNL-avsnitt. Och verkar ha gjort lika delar skamsköljningsdåligt/hjärtligt skratt-bra ifrån sig? Svårt att avgöra vad som är vad i dessa Boys-tider.

Vi undersöker delar av showen närmare.

1. Donald Trump dansar till Drakes Hotline Bling
”I’m proud of my dance moves, yup, ‘cause lots of people dance like this”. Trump försöker uppa sin likeability genom att ställa upp i något så ungdomligt som att parodisera Drake-dansen. Känns som att han hämtat tydlig inspo från Obama här, va? Men hämtar ur källan ”ja, jag ser lite ut som en skattmas” snarare än Obamas ”det var jag som uppfann swag”-image.

2. Larry David fejkhäcklar Donald Trump
Älskade lilla gubben Larry David, med tydligt smug face, får stå i kulisserna och skrika att Donald Trump är rasist. Sen: ”I heard if I yelled that I’d get five thousand dollars”. Men hey, även ett välbetalt statement är ett statement. 

3. Sia är världens gulligaste människa
Ja, det var bara det. Eftersom internet inte är en fri plats går det inte att se Sias framföranden av Alive och Bird Set Free någonstans ifrån detta karga avlånga land, så jag får nöja mig med att läsa på olika skvallersajter om hur magiskt det var. På bilden ovan identifierar jag mig dock mer med gubben Larry. (Skrattade mycket åt denna Curb Your Enthusiasm-spoof också.)

Det hela är som en (tyvärr) mer lyckad version av när Fredrik Reinfeldt låtsades gilla tacos inför David Hellenius. Cringe alert. Hoppas (förgäves, va?) att majoriteten av de tio miljoner amerikaner som såg SNL har the wits att registrera även de mindre sympatiska delarna av hans personlighet inför valet 2016. Här finns en bra text om det hela, för övrigt.

Längtar tills en kommunist får leda SNL, hörni!

/*identifierar mig med textraden ”lots of people dance like this”*

2 kommentarer | “Tre höjdpunkter (?) från Donald Trumps Saturday Night Live”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Moa skriver:

    Kan ha fel, men Donald Trump är väl inte republikanernas kandidat i presidentvalet 2016, utan någon som kandiderar till att bli deras kandidat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG