Röda mattan på Golden Globes 2016: Sammet, puder och en helt ny manspose

9:56 11 Jan 2016


(Underbart ögonblick under galan, inte sant?)

Ska vi sätta dagens största och sorgligaste nyhet åt sidan en stund? Det har ju varit gala, mina vänner.

2016 års Golden Globe-gala, närmare bestämt! Och ett otroligt starkt år, rent röda mattan-mässigt. Jag har sett för få av vinnarna för att kunna uttala mig om, typ, vinstregnet över The Revenant, men är glad för Mr Robot och Rami Malek, förstås. Och för Maura Tierney som vann Bästa kvinnliga biroll för sin helt och hållet fulländade karaktär i The Affair.

Men nu tänker vi på klänningar istället.

Kate Winslet, JLo och JLaw i färg. Gillar ju normalt inte färg men är å andra sidan besatt av cape och av den sortens cut-outs som Jennifer Lawrence har vid midjan. Ska till P3 Guld i helgen, hinner någon sy en likadan till mig tills dess?

Tänk att det föll sig så lyckligt att mina favoritkvinnor hade på sig mina favoritklänningar! Julia Louis-Dreyfus, även känd som motivet för majoriteten av mina cover photos på Facebook, Uzo Aduba (magiska Suzanne i OITNB, ni vet), och så Khaleesi herself. I spets och paljetter och mesh! Så magiska.

Överlag otroligt starkt klänningsgame på röda mattan i år. Här är Rosie Huntington-Whiteley från förra årets bästa film Mad Max: Fury Road, ofattbart vackra Lily James från Downton Abbey (som jag såg hela avslutande säsongen av i helgen, grät floder, behöver terapi) och så Rooney Mara. Så fina och pudriga!

Och så tre majestäter i vitt: Cate Blanchett, Laverne Cox och svenska superstjärnan Alicia Vikander. 

Den här spaningen har jag snott rakt av från min älskade kollega Karin: det finns en ny trend för hur herrar ska stå på röda mattan! Tidigare nämnda Karin tror att det har att göra med att Leo DiCaprio, Gerard Butler och Jon Hamm alla tre vill se ut som att de ”är på väg”. Jag tror bara att det är en olycklig slump och hoppas att trenden dör riktigt fort, för det där utsträckta benet, det är för fånigt, hörni.

Finast av alla, kanske? Man är ju skrämmande svag för sammet (och för Lady Gaga), det måste erkännas. Glad att hon vann pris för Bästa kvinnliga huvudroll i American Horror Story: Hotel också!

Nästa år är det jag som står där på röda mattan, nominerad för min cameo i den internationellt erkända andra säsongen av Boys. Lovar.

/er galareporter, Greta

En kommentar | “Röda mattan på Golden Globes 2016: Sammet, puder och en helt ny manspose”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Leos blick när Gaga går förbi – mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg